Deel

Goud voor Egmondse hordenspecialist Timme Koster!

Prolongatie nationale titel op de 110 meter horden na drie valse starts

Goud voor Egmondse hordenspecialist Timme Koster!

In de (media)schaduw van de internationaal bekende Nederlandse atleten zoals Femke Bol, Nadine Broersen en Leemarvin Bonevacia, snelde de Egmondse atleet Timme Koster in Breda naar zijn tweede nationale titel op de 110 meter horden in een tijd van 13,82 seconde.

Het waren lastige omstandigheden in Breda op zondag. Er stond veel wind en dat was te merken aan de tijden. Koster werd in zijn serie eerste en plaatste zich als tweede qua tijd voor de finale. Die finale ging (weer) gepaard met valse starts, tot drie keer aan toe zelfs. Dat alles leidde ertoe dat een toptijd er waarschijnlijk niet inzat. Maar uiteindelijk gaat het ook om de nationale titel en Timme ging in die finale als eerste over de streep in 13,82 seconde. Dat was niet in de buurt van de tijd die hij eerder liep op het EK U23 in Finland (13,52 sec), maar het bracht hem wel zijn tweede nationale titel op dit onderdeel.

Na afloop was Timme uiteraard blij met zijn tweede nationale  titel: ‘Drie valse starts is natuurlijk niet fijn, maar 110 meter blijft 110 meter. Je moet je koppie erbij houden, focussen op jezelf en je ding doen. Ik let ook niet op wat anderen doen. Hordelopen is een technisch onderdeel, je moet enorm geconcentreerd blijven. Anders gaat het zeker fout.’

Kijk HIER voor de video van de finale 110 meter horden van Timme. Die start op 6:02:39 initiatief het filmpje. Wel even geduld hebben, want er zijn dus drie valse starts alvorens de finale echt loskomt. De video is een registratie van de hele zondag met alle onderdelen van die dag.

Komende vrijdag staat Timme alweer an de start tijdens de CITIUS meeting in Bern. ’t Gaat daar dan niet om een kampioenschap, maar hij wil wel proberen een goede tijd neer te zetten en wellicht zijn snelste tijd (13,52 seconde) wat aan te scherpen.

Het nationaal record staat sinds mensenheugenis op naam van Robin Korving. De atleet uit Heerhugowaard had er de zomer van 1999 (!) 13,15 seconde voor nodig om zijn 110 meter horden af te raffelen. Het wereldrecord staat (uiteraard) nog weer een stukje scherper op 12,8 sec. op naam van de Amerikaan Aries Merritt.

Foto’s: Timme Koster prolongeert zijn nationale titel op de 110 meter horden en is blij. Van uiterste concentratie tot grote vreugde…

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Goud voor Egmondse hordenspecialist Timme Koster! Goud voor Egmondse hordenspecialist Timme Koster! Goud voor Egmondse hordenspecialist Timme Koster! Goud voor Egmondse hordenspecialist Timme Koster! Goud voor Egmondse hordenspecialist Timme Koster! Goud voor Egmondse hordenspecialist Timme Koster!

Meer 'Sport':

VV Egmond 1 (zon) wint ook laatste wedstrijd

27 mei 2024

Andere aanpak bij Zaterdag 1 komend seizoen

De zondag van VV Egmond heeft een imponerend seizoen positief afgesloten. Van de 26 wedstrijden werden er 23 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en slechts 1 verloren. Alle drie de periodes zijn gewonnen wat natuurlijk uitmondt in een kampioenschap. Met de indrukwekkende doelcijfers van (exact) 100 voor en 29 tegen kwam het puntentotaal uit op 71.

Zeilen op het Alkmaardermeer? Doe eens mee met een zeilkamp!

24 mei 2024

De Splash is een bootje speciaal geschikt voor jongeren

Ook zo lekker gezeild op zeilkamp? Wist je dat dat op het prachtige Alkmaardermeer ook kan? Deze regionale schat ligt vlak bij! De ARZV traint vanuit Akersloot met onder andere een team Splashes; de boot die je op de foto ziet. Splash is een eenheidsklasse voor 12-21 jarigen die Cwo 1 en 2 hebben. Heb je dat nog niet, denk dan eens aan een zeilkamp in de zomer vakantie of stap eerst in een Optimist. De mate van avontuur kun je mooi opbouwen: eerst lichtere wind en binnenwater en als je je er klaar voor voelt de hogere golven van het IJsselmeer met hardere wind. En wat zeggen zeilers zelf?: “Het is gewoon een mooie sport. Je bent met de elementen, de wind het water bezig.” “De kick die je ervan krijgt. Van dat je hard gaat.” “De wind, het gevoel, de snelheid die je maakt op het water.” “De natuur, het zilte. En ja, je vaart gewoon met de wind en dat is gewoon geweldig!” Het Splashteam van de ARZV vaart ook wedstrijden. Wedstrijden zijn er niet ieder weekend, zodat je zeilen ook goed met andere sporten kunt combineren. Een wedstrijdweekend bestaat uit een zeilochtend en middag. Daar omheen is het leven op de wal ook een belevenis. Feesten, lekker kamperen met elkaar en vette avondprogramma’s, En om het af te toppen gaat de Splash regelmatig internationaal, zoals naar het Gardameer of naar de binnenzee van Morbihan. Meer weten? Lees hier hoe dat nu is, voor het eerst naar een wedstrijd? Op de website van de landelijke Splashklasse lees je er meer over: https://www.splashklasse.nl/wedstrijden-eerst.php Keertje kijken? Van harte welkom! Meld je aan door een mailtje te sturen aan: [email protected] Als je in een wetsuit komt kun je ook even meevaren. Of kijk even deze TikTok voor een sfeerbeeld https://vm.tiktok.com/ZIJnVLshp/

VV Egmond 1 (zon) neemt revanche op WSV ’30 met nipte zege

21 mei 2024

Zaterdag 1 in doelpuntrijk duel onderuit

De zondag van VV Egmond had nog een appeltje te schillen met WSV ’30. Het was dit team immers dat, tot heden toe, de drie punten wist te halen tegen de Egmondse kampioenen. Die ‘revanche’ kwam er maar wel heel bescheiden. Ondanks een tiental grote kansen vond de ploeg van trainer Rob Hersche het net slechts één keer. In de 17 e minuut schoot Tay Tervoort de bal hard en hoog in het doel: 0 – 1. Omdat de bezoekers verzuimden de score op te voeren bleef de thuisclub in de wedstrijd. Egmond doelman Joey Levering moest zelfs nog een aantal prima reddingen verrichten om de zege veilig te stellen. In de slotfase kreeg doelpuntenmaker Tay Tervoort twee gele kaarten waardoor, met nog één duel te gaan, zijn seizoen er op zit.

VV Egmond 1 (zon) haalt flink uit

13 mei 2024

Zaterdagteam ten onder in Oudorp

Zondag 1 van VV Egmond heeft flink uitgehaald tegen laagvlieger RKEDO. Toch was het geen zorgeloze wedstrijd. De bezoekers uit de Goorn namen namelijk in de beginfase een 0 – 1 voorsprong. Kampioen Egmond zette voor rust de boel weer recht: 3 – 1

Feestelijke Zwem4daagse in zwembad De Beeck

17 mei 2024

Nu nog tijd om alvast wat te oefenen...

Het Bergense zwembad De Beeck organiseert van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 juni een Zwem4daagse. Dit evenement is méér dan alleen zwemmen. Elke dag worden deelnemers getrakteerd op nieuwe verrassingen. De Zwem4daagse is voor jong en oud, voor iedereen met een A-diploma. De Zwem4daagse in De Beeck belooft een feestelijk evenement te worden. "We hebben het in een nieuw jasje gestoken en maken er echt een feestje van!" start een enthousiaste Jaquelien, een van de initiatiefnemers uit het bad. "In samenwerking met partners uit De Beeck en ondernemers uit de gemeente Bergen verrassen we de deelnemers elke dag opnieuw. We willen nog niet te veel vertellen maar denk bijvoorbeeld aan iets lekkers na het zwemmen, gezelligheid in de hal en een spetterend feest op de laatste avond." "Per leeftijd kan er worden gekozen uit 3 verschillende afstanden. Zo is er voor iedereen een leuke uitdaging," vertelt mede-initiatiefnemer Friso. "Je kunt individueel deelnemen aan de Zwem4daagse, maar ook met het gezin, met je sportteam of zwemclub. Van getrainde banenzwemmer tot enthousiaste beginner. Iedereen is van harte welkom!" Praktische informatie De Zwem4daagse vindt plaats van dinsdag 11 t/m vrijdag 14 juni van 17.30 tot 19.00 uur. Deelname aan de Zwem4daagse kost € 15 p.p., een gezinskaart is verkrijgbaar voor € 50 (max. 4 gezinsleden per kaart). Kijk voor meer informatie of om je in te schrijven op www.debeeck.nl/zwem4daagse.

Derde Zaterdagteam VV Egmond kampioen

17 mei 2024

En dat wordt uiteraard gevierd

Niet alleen het eerste zondagteam, maar er ook het derde zaterdagteam van VV Egmond kan na het eerste 'fusiejaar' de kampioenstitel vieren. Afgelopen weekend kon de vlag uit en de champagne uit de koeling. Nou ja, een biertje was ook goed. Na het binnenhalen van de titel werd een mooi feestje gebouwd. Gefeliciteerd!

Eerste ‘gezamenlijke Hemelvaart’ leidt tot bomvol voetbaltoernooi aan de Hogedijk

10 mei 2024

Vermenging dorpen hier het best te zien

Het was altijd al een succesnummer bij vv Zeevogels, het Hemelvaarttoernooi, maar nu er een Egmondse voetbalclub is staan de sluizen blijkbaar volop open: maar liefst veertig teams deden mee. En het was nog lang onrustig langs de Hogedijk.

White Stones kampioen

4 mei 2024

Egmonders spelen komend seizoen weer in de eredivisie van het zaalvoetbal

Het is gelukt. White Stones had vooraf alles in eigen hand. Het moest alleen de laatste wedstrijd tegen Texel ’94 ‘even’ winnen om kampioen te worden en zo te promoveren naar de eredivisie van het zaalvoetbal.

White Stones staat op de drempel van de eredivisie

2 mei 2024

Egmondse zaalvoetballers spelen kampioenswedstrijd op vrijdag 3 mei in de Watertoren

White Stones heeft een hele grote stap gezet naar het kampioenschap en daarmee promotie naar de eredivisie van het zaalvoetbal. De Egmonders mochten op bezoek bij ‘angstgegner’ Zeemacht geen misstap maken om alles in eigen hand te houden. De equipe van coach Rogier Bunink nam in Den Helder al na 1 minuut spelen een 0 – 1 voorsprong door een doelpunt van Huib Sprenkeling. Halverwege de tweede helft bracht Daan Groot de stand op 0 – 2. Het slotakkoord was voor Jordin Koel die in de 35e minuut de 0 – 3 op het scorebord bracht en daarmee de wedstrijd definitief besliste. Concurrent PCK ’83 moest in Heiloo aantreden tegen HZV/Het Vennewater. De Groningers moesten winnen om in de titelrace te blijven en deden dat ter nauwer nood. In een spectaculair en enerverend duel wonnen de bezoekers uiteindelijk met 6 – 7. Door deze uitslag wordt het kampioenschap op de laatste speeldag beslist. White Stones heeft de beste papieren en speelt om 20.30 uur thuis tegen het altijd lastige Texel. PKC ’83 ontvangt een half uur eerder ZVV Zwaag.

Egmondse atleet Timme Koster kan Parijs nog halen…

3 mei 2024

Tijdens EK vanaf 7 juni in Rome

Na een aantal lastige blessures (hamstrings en bilspier) heeft de Egmondse atleet Timme Koster de draad weer opgepakt. In tegenstelling tot de marathonlopers heeft hij nog wel even tijd om zich te kwalificeren voor Parijs.

Bezittingen ‘oude’ voetbalclubs officieel overgedragen bij de notaris

26 april 2024

Leden, activa en passiva nu officieel naar VV Egmond

Op woensdag 24 april om 17.00 uur stond een afspraak in de agenda bij Overwegend Notariaat in Egmond aan den Hoef. Een viertal voorzitters en een secretaris kwamen een document ondertekenen. Een belangrijk document. De genodigden waren de voorzitters van de Egmondse voetbalverenigingen Sint Adelbert (Ben van Woezik), Egmondia (Jan de Jong) en Zeevogels (Monica van Hemert). Namens VV Egmond waren dat Robert van den Bosch (voorzitter) en Arnold Boon (secretaris).

Wandeling door nieuwe ‘Egmondse’ natuur: het Pollenvlak

26 april 2024

Op Bevrijdingsdag

Zondag 5 mei gaan gidsen van de IVN met een aantal wandelaars een kijkje nemen bij het nieuwe stuk natuurgebied, het 'Pollenvlak' (langs de Heerenweg ten noorden van Egmond aan de Hoef), waar PWN onlangs het bollenland heeft omgevormd tot een nieuw stuk natuur.

Zondag 1 van VV Egmond is kampioen

29 april 2024

White Stones staat op de drempel van de eredivisie

Wat verwacht werd is nu zeker; het zondag team van VV Egmond is kampioen. Op Sportpark Hogedijk stribbelde tegenstander Alcmaria Victrix in de eerste helft nog flink tegen. Toch wist het team van trainer Rob Hersche twee keer het net te vinden. Wesley Hof benutte een penalty en Finn Schaller tikte een voorzet van dichtbij in. In de loop van de eerste helft moest aanvoerder Mike Twisk het veld verlaten met (vermoedelijk) een zware knieblessure. Na de pauze trok VV Egmond, gadegeslagen door veel toeschouwers, de wedstrijd definitief over de streep. Wederom Finn Schaller en de ingevallen Jeffrey Kruijff waren succesvol. Met veel vuurwerk, muziek en andere feestelijkheden werd het kampioenschap uitbundig gevierd. In het eerste jaar als fusieteam onder de naam VV Egmond was er direct succes met als gevolg dat het team volgend seizoen in de Tweede Klasse mag uitkomen.

Egmonders lopen de Marathon van Rotterdam uit

19 april 2024

Alex Groot, Jacco Walta en Ramon Ooms

Op zondag 14 april hebben Alex Groot, Jacco Walta en Ramon Ooms 'De Mooiste' gelopen; de marathon van Rotterdam.

Hergebruik De Lange Plas in overleg met betrokkenen en dorpsvereniging

19 april 2024

Ligt wel binnen de begrenzing van Natuurnetwerk Nederland

De gemeente is eigenaar van de velden De Lange Plas waar voetbalclub Egmondia gevestigd is. Egmondia is na de fusie opgegaan in VV Egmond en deze verhuist straks naar het nieuwe complex aan de Hogedijk, waarbij de huidige velden achterblijven. De velden vallen binnen de begrenzing van het Natuurnetwerk Nederland (NNN). De zoektocht naar toekomstige inrichting en gebruik van dit perceel zal plaats gaan vinden in nauwe afstemming met betrokken partijen, waaronder de dorpsvereniging en PWN. Hiervoor wordt door het college een procesvoorstel opgesteld. Dat proces (herbestemming De Lange Plas) staat los van het onderzoek naar het borgen van de sportieve evenementen die de oude voetbalvereniging op deze gronden faciliteerde. Dat aan de gemeenteraad toegezegde onderzoek en bijbehorende keuzen worden meegenomen in de besluitvorming rondom de bouw van een nieuw sportcomplex aan de Hogedijk. Het is uiteindelijk aan de raad om een besluit te nemen over de definitieve invulling van zowel dat proces als ook straks het gebruik van de vrijkomende gronden.

Geen limiet voor Jill Holterman, wel de race uitgelopen in ‘Rotterdam’

19 april 2024

Mentale opkikker voor de toekomst

'Het was een ware lijdensweg', memoreerde Jill Holterman een paar dagen na Rotterdam. Haar gezien alle omstandigheden voorafgaand aan Rotterdam nog altijd knappe 7e plaats (in 2 uur 44 minuten en 59 seconden) in het klassement om het Nederlands Kampioenschap Marathon doet haar niets. Daar ging ze niet voor.

VV Egmond (zon) kan zondag kampioen worden

15 april 2024

Ook White Stones ligt nog steeds op titelkoers

VV Egmond (zon) behaalde, zonder oogstrelend voetbal, een regelmatige overwinning op VV Zwanenburg; 0 – 5. De thuisclub speelt louter voor de eer omdat zij volgend seizoen overstappen van de zondag naar de zaterdag. Zij bungelen momenteel in de onderste regionen met slechts 19 punten. Toch kregen de gastheren tegen Egmond diverse mogelijkheden en kansen. De ploeg speelde een aantal keren een overtal situatie slecht uit, waren slordig in de eindpass of vonden Egmond doelman Joey levering op hun weg. Egmond wist de kansen wel te benutten. Jordin Koel was voor de rust twee keer trefzeker.

Eerste 100 deelnemers voor Swim to Fight Cancer Alkmaar

12 april 2024

Nog twee maanden te gaan

Op zondag 9 juni vindt de eerste Alkmaarse editie van de Swim to Fight Cancer Alkmaar plaats. Met nog twee maanden te gaan, heeft het evenement deze week haar eerste mijlpaal bereikt: 100 deelnemers. Zij trotseren straks samen de Alkmaarse wateren, om de strijd tegen kanker aan te gaan. De 100 deelnemers is een mooie mijlpaal, maar het is pas de helft van de totale capaciteit. "Het evenement verwelkomt maximaal 200 deelnemers die de uitdaging aangaan om 1 of 2 kilometer te zwemmen door de pittoreske wateren van Alkmaar. Elke slag die zij maken en elke meter die zij afleggen, staat symbool voor hun vastberadenheid om hoop te brengen aan degenen die getroffen zijn door kanker", vertelt Esmee Bakker van de organisatie. "Dus ik nodig nog 100 andere mensen uit Alkmaar en omgeving uit om deze mooie uitdaging aan te gaan, en er samen een onvergetelijke dag van te maken!" Swim to Fight Cancer is een evenement dat plaatsvindt in verschillende steden door het hele land, met als missie om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Dit jaar gaat ook Alkmaar bijdragen aan dit nobele doel, met de steun van lokale ondernemers. De hoofdsponsors zijn de drie local hero's Dé Verzekeringswinkel, Landman Assurantiën en Otterlo Financieel Advies en (overkoepelend) de coöperatie Nh1816 Verzekeringen. Andere belangrijke sponsors zijn Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, De Hooge Waerder en Knuwer Advocaten. Speciaal voor deze Alkmaarse editie heeft de organisatie ook twee lokale goede doelen gekozen. Een deel van de donaties gaat naar projecten van 't Praethuys en de afdeling Oncologie van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. Iedereen is welkom om een steentje bij te dragen, of het nu is door te zwemmen, vrijwilliger te worden of een donatie te doen - elk gebaar telt en draagt bij aan het verschil dat we samen maken. Om deelnemers te laten wennen aan zwemmen in open water, mag elke zwemmer voorafgaand aan het evenement deelnemen aan een clinic, gegeven door professionals. Voor meer informatie over Swim to Fight Cancer Alkmaar en om in te schrijven, zie www.swimtofightcancer.nl/alkmaar.

De Kiem slaat dubbelslag bij Egmonds schoolvoetbal

12 april 2024

Hoevers winnen bij de meisjes en de jongens

Afgelopen woensdag werd het 46e schoolvoetbaltoernooi georganiseerd voor de vier Egmondse basisscholen. Elf teams (zes meisjes en vijf jongens) stonden klaar om te strijden voor de eer van de school! De plaats waar dit spektakel dit jaar plaats vond was Sportpark de Kwekerij in Egmond-Binnen.

Veel ophef om non-binaire keeper bij duel WV-HEDW VR1 tegen Alcmaria Victrix VR1

12 april 2024

Ook Vrouwen 1 van VV Egmond speelde tegen WV-HEDW

In ‘damesvoetballand’ maar ook ver daarbuiten is ophef ontstaan over het opstellen van een, en naar aanleiding daarvan geschorste, non-binaire keeper. Aanleiding is de op zondag 28 januari gespeelde wedstrijd WV-HEDW VR1 tegen Alcmaria Victrix VR1. De koploper uit Alkmaar verloor de wedstrijd met 1 – 0 en tekende achteraf bezwaar aan.

Jill Holterman gaat definitief limietpoging wagen in Rotterdam

8 april 2024

Ultieme poging om de Olympische Spelen te halen

De Egmonds atlete Jill Holterman gaat zondag definitief van start in de marathon van Rotterdam. Daar kan ze een ultieme poging wagen om 'haar' ticket voor de Olympische Spelen van Parijs te halen.

Gemengde gevoelens bij zaal- en veldvoetballers

8 april 2024

1 x gelijk, verlies en winst in één weekeinde

Egmond aan Zee, vrijdag 5 april 2024 - In een enerverende wedstrijd heeft koploper White Stones gelijk gespeeld tegen middenmoter Zwaag. De thuisclub nam al snel een voorsprong door een doelpunt van Daan Groot. Vervolgens waren het de bezoekers die twee keer toesloegen: 1 – 2. Na de gelijkmaker van Huib Sprenkeling ging Zwaag toch met een voorsprong rusten: 2 – 3.

VV Egmond (zat) verrast tegen De Zilveren Schapen

2 april 2024

Overige teams hadden een vrij paasweekeinde

Het zaterdagteam van VV Egmond verraste afgelopen zaterdag tegen DZS door met 4 – 1 te winnen. De ploeg uit Neck staat op de tweede plaats, op ruime afstand van koploper Sporting Andijk, maar wil heel graag de nacompetitie in. De Egmonders waren niet onder de indruk van De Zilveren Schapen en scoorden 4 keer voordat de bezoekers het net wisten te vinden. De doelpuntenmakers waren Melvin Duine, Rick Lek en Justin Recourt (2). Door deze overwinning kan de ploeg van trainer Marcel Blank de competitie nog een mooi slot geven. Momenteel heeft ‘de zaterdag’ meer overwinningen (8) dan nederlagen (7) bij elkaar gespeeld. Heel lang zag dat er niet naar uit maar na de winterstop is de opmars naar boven ingezet.

Strijd om KNVB beker vrouwenfutsal ook beetje strijd tussen Egmondse zaalvoetbalvrouwen

2 april 2024

Maar Amsterdamse ploeg trekt aan langste eind

Tijdens de KNVB bekerfinale vrouwenfutsal van afgelopen weekend tussen FC Marlene en OS Lusitanos was aan beide kanten Egmondse inbreng. Bij Marlène speelde Juul van der Kolk mee, aan de andere kant speelde ex-Marlene speelster Lotte Hopman. Na een spectaculaire eindfase van de wedstrijd (van 1-3 naar 3-3 en vervolgens in de verlenging 4-4) penaltyserie trok Hopman met haar ploeg aan het langste eind.

Cornhole Festival in de Watertoren: ‘Het waren twee fantastische dagen…’

5 april 2024

In 1 jaar tijd van 'geinig evenement' naar feest in drie delen voor iedereen

Na de eerste editie van het Cornhole Festival was al duidelijk dat Egmond warm loopt voor dit soort activiteiten. Het werd in de tweede editie een driedelig feest, op zaterdagavond voor de ondernemers, en op zondagmiddag eerst voor de tieners en vervolgens voor de inschrijvers. Die kwamen overal vandaan overigens.

VV Egmond (zon) bindt Bergen weer aan de zegekar

25 maart 2024

Nederlaag voor ‘de zaterdag’

Egmond aan den Hoef, zondag 24 maart 2024 – Door onze Bergense correspondent Peter Stadegaard - VV Bergen heeft het koploper VV Egmond (zon) niet echt lastig kunnen maken. De ploeg van trainer Jan Nederburgh keek halverwege de eerste helft al tegen een 2-0 achterstand aan. Men kreeg wel enkele goede kansen om tot scoren te komen, maar deze werden gemist. Toen men binnen tien minuten na rust de 3-0 om de oren kreeg, was de wedstrijd wel gespeeld. Een rode kaart aan Egmondse zijde zorgde ervoor dat Bergen twintig minuten met een man meer speelde. De 3-1 werd nog wel gescoord, maar vlak voor tijd benutte de thuisclub nog een strafschop waardoor het uiteindelijk 4-1 werd.

Egmonder Jacco Walta gaat voor de tiende keer meedoen met de Roparun

29 maart 2024

Lopen voor meer geld voor (meer en betere) palliatieve kankerzorg

Het is nog niet eens Pasen, laat staan Pinkeren, maar Egmonder Jacco Walta heeft inmiddels het heilige vuur al gekregen: hij bereidt zich voor op zijn tiende deelname aan de wereldberoemde Roparun. Die vindt plaats tijdens het pinksterweekend, dus er is nog even tijd, maar een goede voorbereiding is het halve werk.

Goed herstel blessure marathonloopster Jill Holterman. ‘Rotterdam’ gloort…

25 maart 2024

Het plan is om nog een kwalificatiepoging te doen in Rotterdam

Het gaat vooralsnog de goede kant op met de Egmondse marathonloopster Jill Holterman. De hamstringblessure die ze opliep tijdens de marathon van Sevilla en haar tot opgave dwong herstelt vooralsnog goed. Voor Holterman gloort er nog hoop. Ze mag in principe meedoen met de marathon van Rotterdam (14 april) om daar alsnog het felbegeerde startbewijs voor de Olympische Spelen van Parijs te halen.

VV Egmond geeft impressie van nieuwe complex vrij

19 maart 2024

'Niets is nog definitief'

De sponsoravond van VV Egmond op donderdag 14 maart in Hotel Zuiderduin is goed bezocht. Op deze bijeenkomst liet voorzitter Robert van den Bosch ook een aantal afbeeldingen zien van de plannen van het (compleet) nieuw aan te leggen sportcomplex aan de Hogedijk. Hij liet duidelijk weten dat het impressiefoto's zijn. Niets is nog definitief.

VV Egmond teams liggen op koers

18 maart 2024

Koploper White Stones onderuit in Heiloo

In de lange tocht naar het kampioenschap heeft ‘VV Egmond Zondag 1’ averij opgelopen. In Amsterdam wist De Meteoor de Egmondse koploper op 1 – 1 te houden. Door dit gelijke spel is de voorsprong op concurrent Limmen geslonken tot 12 punten. Met nog 8 wedstrijden op het programma is het een kwestie van tijd tot dat het kampioenschap gevierd kan worden. De Meteoor was afgelopen zondag een taaie tegenstander. Zonder de geschorste Wesley Hof ging de equipe van trainer Rob Hersche rusten met een 1 – 0 achterstand. Na de pauze trok Jeffrey Klijbroek de stand weer in evenwicht; 1 – 1. Egmond had een overwicht en creëerde over de hele wedstrijd gezien veel meer kansen en mogelijkheden dan de thuisclub. Jordin Koel miste in de eerste helft een strafschop voor de donker blauwen. De gastheren hadden ook mogelijkheden op een tweede treffer. Doordat het vizier niet op scherp stond en goed keeperswerk aan beide kanten bleef het deze middag 1 – 1.

‘Open dag’ TC Hogedijk levert plezier en nieuwe leden op

18 maart 2024

Padel zorgt voor aanzuigende werking

Het was zaterdag een gezellige en vooral voor TC Hogedijk mooie 'open dag'. 's Morgens waren er de 'nieuwelingen' die kennis konden maken met padellen en tennissen. In totaal kwamen er zo'n 40 mensen op af, waarvan direct een deel zich aanmeldde voor een lidmaatschap (met korting). 'sMiddags kwam een vergelijkbaar aantal uit het ledenbestand voor een toernooi en een gezellige middag/avond.

Open Dag Padel & Tennis bij TC Hogedijk

15 maart 2024

Op zaterdag 16 maart voor leden en niet-leden

TC Hogedijk organiseert een OPEN DAG om het zomerseizoen te starten, zowel voor leden als voor niet-leden. Het wordt een Tennis & Padel Party! Kijk voor het complete programma op de website:

Topweekeinde voor Egmondse voetballers

11 maart 2024

Winst voor alle drie selectieteams

Egmond aan den Hoef, zondag 10 maart 2024 – De ‘zondag’ van VV Egmond is weer drie punten dichter bij het naderende kampioenschap. De manschappen van trainer Rob Hersche wonnen het thuisduel tegen VSV met 3 – 1. De club uit Velserbroek verlaat aan het einde van dit seizoen het zondagvoetbal maar strijdt tot die tijd vol voor de punten. VV Egmond had heel lang de handen vol aan de bezoekers. Na een 2 – 1 ruststand (doelpunten van Tay Tervoort en Jordin Koel) leek de tweede helft doelpuntloos te gaan verlopen. In de slotfase kregen de gastheren een strafschop van scheidsrechter Snoek nadat Jeffrey Klijbroek binnen de beruchte lijnen werd gevloerd. Jordin Koel schoot de penalty goed binnen en de 15e overwinning (uit 17 wedstrijden) van dit seizoen was een feit.

Eerste sponsorbijeenkomst voor VV Egmond

11 maart 2024

Meld je nu nog snel aan!

Eigenlijk is het een beetje een historische bijeenkomst: de eerste sponsorbijeenkomst onder de noemer van VV Egmond.

Terug