HomeAdverteerdersColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link

Deel

Groente- en fruitmarkt in Egmond-Binnen maakt mooie start

Kersverse onderneming met groeiambities

Groente- en fruitmarkt in Egmond-Binnen maakt mooie start

Deze week was Groente- en Fruitmarkt Egmond voor het eerst actief. Vanaf het Luilaantje bestiert Mark van den Berg (van 08.00-18.00 uur) zijn kersverse onderneming aan het Luilaantje 36A.

Kersvers is ook van toepassing op zijn producten: verse groente en fruit direct van de kwekers uit de regio. Dat zie je ook, het fruit en de groente zien er niet alleen prachtig uit, maar keurig uitgestald en duurzaam verpakt (of juist helemaal niet verpakt!) is het direct klaar om mee te nemen en ook het fruit is direct rijp om te eten. Bovendien is alles zeer betaalbaar.

De 26-jarige geboren en getogen Egmond-Binner Mark heeft ambities: ‘Je zou denken dat dit niet zo’n goede tijd is, maar ik zie absoluut een markt. Letterlijk. Maar als je klein begint betekent dat niet dat je geen grote dromen hebt. Misschien in een later stadium dat ik nog meer ga doen. Voorlopig is het een dag in de week op dinsdag hier aan het Luilaantje. Daar heb ik wat ruimte gehuurd in de kas van waar ooit een bollenbedrijf zat. Daar heb ik nu genoeg aan. Maar ik heb zeker ambities voor meer.’

Een jonge ondernemer die het lef heeft een zaak te beginnen, terwijl de kranten bol staan van juist de kleinere organisaties die het zwaar hebben. Je moet het maar durven. Maar de eerste dag verliep voor Mark prima en bewijst voorlopig zijn gelijk. De Egmonders wisten hem goed te vinden en hij moest direct al ‘handel bijhalen’.

Foto’s (redactie): Mark van den Berg, een jonge Egmondse ondernemer die vanaf deze week tegen alle marktontwikkelingen in zijn Groente- en Fruitmarkt Egmond is gestart aan het Luilaantje in Egmond-Binnen.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Groente- en fruitmarkt in Egmond-Binnen maakt mooie start Groente- en fruitmarkt in Egmond-Binnen maakt mooie start Groente- en fruitmarkt in Egmond-Binnen maakt mooie start Groente- en fruitmarkt in Egmond-Binnen maakt mooie start Groente- en fruitmarkt in Egmond-Binnen maakt mooie start

Meer 'Food & wine':

Een hartverwarmend drankje voor na jouw wandelmarathon

20 januari 2023

Dat heb je dan toch wel verdiend...?

Tijdens de koude herfstdagen mag je jezelf al eens extra verwennen. Zeker na een lange wandeling. Geniet van dit lekkere warme drankje!

Winterkost als snack voor de liefhebbers

20 januari 2023

Maar dan net even anders...

In de winter is het heerlijk om verwarmende gerechten te koken. Van een stevige minestronesoep tot een compleet winterdiner.

Hoeveel koffie drinkt u eigenlijk en wat merkt u ervan?

13 januari 2023

Nederland wereldwijd derde in de Top 10 koffiedrinkers

Je zou het niet geloven maar Nederland staat ver boven bijvoorbeeld koffieproducerend land Brazilië als het gaat om het aantal koppen koffie per dag per persoon.

Gezonder eten en toch ‘lekker snacken’?

13 januari 2023

Tijd voor pas op de plaats

De maand januari schiet alweer op en daarmee komt ok langzaamaan een eind aan alle recepties en 'inluidingsrituelen'. Tijd om weer eens even pas op de plaats te maken?

Alcoholvrije receptie kan ook heel gezellig zijn

6 januari 2023

De meesten moeten nog weer naar huis ook

Nu het nieuwe jaar weer van start is gegaan zijn er uiteraard - want het kan en mag weer - de nodige recepties te verwachten. Nu is een drankje prima, maar het kan ook zomaar zijn dat u nog naar huis moet met de auto. Dan kan een alcoholvrij drankje een mooi alternatief zijn.

Bitterballetje dan maar…?

6 januari 2023

Neêrlands bekendste balletje bestaat 100 jaar

De bitterbal viert de komende maand zijn 100-jarige bestaan. Dat wil zeggen: februari 1923 is de oudst bekende vermelding van het woord 'bitterballetje' in de Nederlandse media. De eeuweling staat de laatste jaren volop in de belangstelling.

Wat als je champagne nou niet zo lekker vindt…?

30 december 2022

Er zijn ook goede alternatieven

We ploppen straks met Oud & Nieuw weer massaal wat flessen open, want zo’n door de lucht vliegende kurk en de champagnedouche die volgt dat hoort gewoon bij de jaarwisseling. Lang niet iedereen vindt champagne echter lekker. Mocht jij nou bij dat clubje horen, doe dan vooral niet mee voor de vorm. Maar kies een lekker alternatief voor champagne om mee te proosten op het nieuwe jaar. Zoals één van deze top drankjes bijvoorbeeld.

Een goed gevulde borrelplank voor oudjaarsavond

30 december 2022

Laat de gasten maar komen

Een borrelplank is een prima manier om die lange Oudjaarsavond te beginnen en door te komen. En met heerlijke borrelhapjes zit iedereen meteen in de juiste feeststemming!

Glaasje bubbels bij de feestdagen hoort er bij

23 december 2022

Proseccootje dan maar?

De feestdagen zijn weer in aantocht. En dat betekent dat we ons weer gaan oriënteren op een mooie fles bubbels. Terwijl in andere landen de mousserende wijnen het hele jaar op tafel komen, vinden we dit in Nederland toch echt iets voor de kerstdagen en Oud & Nieuw. Zo beginnen we het kerstdiner graag met een lekker glaasje bubbels. En tijdens de jaarwisseling proosten we erop los.

En nu voor het ‘echie’: het kerstdiner

23 december 2022

Nu eens een volledig menu

Na een aantal weken proefdraaien wordt het dit weekend menens: het kerstdiner zal nu toch echt op tafel moeten komen.

Bier bij de winterkost: deden ze al in de Middeleeuwen

16 december 2022

Maar let op als je bier gaat meekoken

Bier aan tafel, je ziet het steeds vaker. Als begeleider van een fijn diner is er meer dan wijn – bier kan dat kunstje ook prima klaren! Toch blijkt het voor velen nog best een dingetje: hoe kies je de bieren, waar moet je rekening mee houden?

Proefdraaien voor Kerstmis deel 5: Probeer deze jachtschotel eens

16 december 2022

Je hebt stamppot en je hebt stamppot...

Zalige, echt Hollandse winterkost, voor als het buiten koud is en het binnen heerlijk warm; het ruikt al zalig als deze schotel in de oven staat. Echt smullen met z`n allen. Maar wel wat tijd ervoor uittrekken.

Een kruidige rode wijn bij de ossenhaas

9 december 2022

Smaken moeten aansluiten bij elkaar

Gaat u voor een rare of medium gebakken of gegrilde ossenhaas, dan is een volle, krachtige rode wijn met tannines als de Tempranillo, Rioja, Shiraz, Syrah, Sangiovese, Chianti Classico, Salentein, Pinot Noir, Merlot of Cabernet Sauvignon de ideale begeleider.

Proefdraaien voor Kerstmis deel 4: het kan ook makkelijk!

9 december 2022

Geen zin om uren staan te sloven in de keuken?

Ben je geen keukenprins of -prinses maar wil je toch graag uitpakken tijdens het kerstdiner? Geen nood, dat kan! Met dit makkelijke kerstgerecht zet jij binnen no time een heerlijk kerstdiner op tafel. Met een maximum tijd van slechts 15 minuten.

Stoofperensmoothie met speculaas

2 december 2022

Waar je een stoofpeertje al niet voor kan gebruiken...

Als er één item niet mag ontbreken in deze tijd dan is dat voor veel mensen toch wel het stoofpeertje. Stoofpeertjes zijn lekker kruidig van smaak, zien er mooi uit en smaken echt heerlijk bij een stukje vlees. Wat je wellicht nog niet wist, is dat je er ook hele andere dingen mee kunt maken. Ze smaken bijvoorbeeld erg goed in een smoothie.

Proefdraaien voor het kerstdiner 3: Boeuf Bourguignon

2 december 2022

Langzame garing voor het beste resultaat

Boeuf Bourguignon is een wereldwijd geliefde klassieker en perfect voor tijdens een uitgebreid familiediner! Dit gerecht is supermakkelijk te maken en je hebt er geen omkijken meer naar als het vlees ligt te pruttelen in de slowcooker.

De delicate smaak van kwartel vraagt ook om een delicaat drankje

25 november 2022

Een zachte soepele witte Chardonnay bijvoorbeeld

Het delicate vlees van een kwartel vraagt ook om een evenredige wijn die de smaak van dit kleine gevogelte niet overdondert. Ga dan ook voor een zachte en soepele witte Chardonnay, Rhône, Viognier, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of Muscat of een soepele rosé.

Verder oefenen voor het kerstdiner: kwartel met champagnesaus

25 november 2022

Je hoeft echt niet te wachten tot Kerstmis om dit te maken...

Of je nu al het hele jaar uitkijkt naar de feestdagen of liever meteen doorspoelt naar januari: om lekker te eten hoeft er niet altijd een speciale gelegenheid te zijn. Kwartels zijn familie van de fazant en worden gezien als een echte delicatesse. Kruid ze met zoute spek, tijm én een overheerlijke champagnesaus voor een feestelijk tintje.

Wat drinken we bij de kabeljauw?

18 november 2022

Frisse en fruitige witte wijn bij deze magere vis

Kabeljauw is een magere vis. Daarbij past een lichte wijn met frisse zuren het best. Dat zijn meestal witte wijnen, maar een droge rosé of een soepele, fruitrijke rode wijn combineren vaak ook prima.

Alvast even proefdraaien voor de komende maand?

18 november 2022

Probeer deze bijzondere 'kabeljauw-met-druiven' ovenschotel eens

Natuurlijk is het nog niet zo ver, maar langzaamaan beginnen de diverse stemmingen voor allerlei muzieklijstjes ok al door te sijpelen en dan weet je: de feestmaand komt er aan. wil je niet alvast even proefdraaien? dat scheelt veel stress als je straks voor je schoonfamilie moet koken...

Warme chocolademelk de luxe: wauw!

11 november 2022

Met topping van Oreo-koekjes en karamel

Deze warme chocolademelk de luxe is de ultieme verwennerij: pure chocolade, veel melk en slagroom en een topping van Oreo-koekjes en karamelsaus. Wauw!

Herfstkoffie: maak eens een pittige coffee dalgona

4 november 2022

Net even pittiger, maar lekker....!

Pumpkin spice Je kent vast de bekende pumpkin spice lattes wel. Geheel daarop geinspireerd hebben we nu een receptje voor je voor een pumpkin spice dalgona koffie. Geloof ons, het is super simpel én zo lekker dat je eraan verslaafd gaat raken! Misschien is het wel verstandig om hem decaf te maken… Zo maak je het: 1. Gebruik twee eetlepels oploskoffie of espresso, twee eetlepels tafelsuiker, een kwart theelepel pompoentaart kruiden en twee eetlepels heet water en doe alles bij elkaar in een kommetje. 2. Mix alle ingrediënten ongeveer 3 tot 4 minuten met een handmixer totdat het mengsel schuimig wordt, vergelijkbaar met de textuur van opgeklopt eiwit. Je kan natuurlijk ook gewoon je spierballen gebruiken, maar hou dan wel rekening met een langere tijd voor het opkloppen. 3. Ben je klaar met opkloppen? Dan kan je ook nog een eetlepel pompoen uit blik (voorbewerkte pompoenpuree) toevoegen voor een extra smaaksensatie! Blend de pompoen er snel doorheen zodat je de luchtige textuur van de koffie niet kwijtraakt. 4. Vul een glas met ijsklontjes en een melksoort naar keuze (bijvoorbeeld havermelk of amandelmelk) en schep het opgeklopte mengsel er bovenop. Doe er een rietje bij en je hebt een heerlijk herfstig drankje!

Pompoenschotel. Even heerlijk genieten van de herfst

4 november 2022

Terwijl de regen striemt en de wind tekeergaat, duik jij de keuken in en zet je de smakelijkste herfstrecept op tafel! Haal een dampende schotel uit de oven en geniet samen van een warm herfstmoment. Met een pompoen-ovenschotel bijvoorbeeld

Hertenbiefstuk met pastinaakpuree, paddenstoelen en Portsaus

28 oktober 2022

Het is wildtijd tenslotte, toch?

Het is wildtijd en wat is er dan lekkerder om eens helemaal uit je dak te gaan om te genieten van bijvoorbeeld een lekkere malse hertenbiefstuk?

Het is wildtijd, dus wat drinken we er dan bij?

28 oktober 2022

Afhankelijk van hoe het wild wordt bereid kan een witte wijn ook prima

Nu het weer langzaamaan wildtijd is, kunnen we weer eens genieten van bijvoorbeeld een malse hertenbiefstuk. Maar wat drink je dan bij zo'n gerecht? Een Pinot Noir misschien?

Ravioli met tomaat, aubergine en burrata

11 november 2022

Snel, sneller, snelst: past wel in deze 'nazomer'

Snelle recepten die in 15 min. klaar zijn: het kan! Gelukkig, want het is best een uitdaging om snel een makkelijke maaltijd op tafel te zetten. Zeker in combinatie met sporten, kinderen wegbrengen of gewoon omdat je vlug iets wilt eten. Met dit recept lukt het in een kwartiertje.

Herfst: zomerse drankjes worden ingeruild voor de smaken van het najaar

21 oktober 2022

Binnen blijven en zelf cocktails maken; dan na een wandeling genieten!

Herfst! De dagen worden korter, de nachten langer. De bladeren vallen van de bomen en laten we eerlijk zijn: je kunt niet veel anders dan binnen blijven en cocktails maken! We ruilen onze zomerse fruitige drankjes in voor de smaken van het najaar: kaneel, warme glühwein en Irish coffee.

Plaattaart met rode biet, druiven, brie en pastinaaksalade

21 oktober 2022

Het is herfst dus we gaan helemaal los

Zodra de blaadjes van de bomen vallen, krijgen we spontaan trek in knusse herfstgerechten. Met dit recept zet je een heerlijke en niet alledaagse schotel op tafel.

Wijn bij een pestogerecht: doe maar een frisse witte

14 oktober 2022

Combineert heerlijk met pasta pesto

Pesto wie kent het niet, maar wist je eigenlijk dat de betekenis van pesto gewoon stampen is. Pesto komt van het Italiaanse woord ‘pestare’ dat stampen betekent. Voor een pesto met een volle smaak wordt hij het liefst bereid en gestampt in een vijzel. Maar je kan uitgemak natuurlijk ook een keukenmachine pakken, dit is veel sneller, echter gaat het wel ten kosten van de smaken.

Comfort food om van te likkebaarden

14 oktober 2022

Om bij weg te zwijmelen

Ziek in bed, met liefdesverdriet op de bank of last van een flinke baaldag omdat het regent? Dan zijn de ultieme comfort foods de redder in nood! Niet moeilijk om te maken, geen uren in de keuken maar wel optimaal genieten.

Lekkere Portugese Alvarinho: perfect bij de mosselen

7 oktober 2022

Fris zuurtje past prima bij schaal- en schelpdieren

Alvarinho, oftewel Vinho Verde uit het noorden van Portugal. Gemaakt door wijnmaker Rui Madeira van Quinta do Regueiro. Mooi goudkleurig in het glas. Ook de geur is meteen uitnodigend. Qua smaak is deze Alvarinho zacht en rond. Hij heeft frisse zuren, maar is tegelijkertijd lekker vol. Past heel goed bij schaal- en schelpdieren.

Het is mosseltijd, dus wat doen we ermee?

7 oktober 2022

Mosselen met Ponzu

Verrassende combinatie van zilte mosselen met ponzu-dressing. Ponzu is een soort sojadressing uit Japan. Supercombi. Een gerecht dat in 10 minuten op tafel staat.

Wijn uit de Balkan bij de Kulpus Kalja

30 september 2022

n bijna elk Europees land wordt wel wijn gemaakt. Ook op de Balkan wordt veel wijn gemaakt én ook gedronken. Eén van de grootste wijnlanden op de Balkan is Servië. Servische wijnen zijn niet erg bekend in Nederland, maar krijgen steeds meer bekendheid. Al in het voormalige Joegoslavië en zelfs in de Middeleeuwen werd er al wijn gemaakt op de Balkan. Wat vroeger vooral voor eigen gebruik Servische wijnen werden gemaakt, is dat tegenwoordig niet meer zo! Slechts een paar procent, waarschijnlijk 5%, wordt geëxporteerd naar het buitenland. De rest van de Servische wijn wordt vooral binnen Servië gedronken.

Stoofvlees met witte kool (Kulpus Kalja)

30 september 2022

Oude tijden herleven

Sommige gerechten doen je denken aan ‘vroeger’… Gestoofd rundvlees met witte kool is er zo één. Zodra je het ruikt, komen er veel herinneringen naar boven en kun je mijmeren over de tijd dat je hiervan met zijn allen smulde.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug