HomeAdverteerdersColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link

Deel

‘Halve marathon Afterparty’ bij Bruutt

Op zondag 8 januari

‘Halve marathon Afterparty’ bij Bruutt

Op zondag 8 januari organiseert Brasserie Bruutt, na de Halve Marathon, de afterparty met live muziek van The Sting. Vanaf 15.00 uur speelt deze populaire band en de deuren gaan om 14.00 open. De entree is € 5,00 in de voorverkoop. Kaarten afhalen in Brasserie Bruutt aan de Boulevard 2a. Toegang voor personen vanaf 21 jaar. Kaarten aan de deur kosten € 7,50.

Meer 'Horeca':

Sancti Adalberti in het ‘nieuw’

17 maart 2023

Zelfde bier in nieuw jasje

Met gepaste trots presenteert Brouwerij Egmond de nieuwe etiketten op de flessen Sancti Adalberti Weizen, Blond, Dubbel en Tripel. Met deze introductie komen zij tegemoet aan de wens van hun handelspartners, om met een eigentijdser en meer eenduidig etiket te gaan werken. De introductie van het nieuwe etiket gaat eveneens gepaard met de invoer van statiegeld (€ 0,10) op de flessen. Hiermee geven zij invulling aan een duurzaamheidswens, immers een bierfles is soms tot wel 40 keer hervulbaar en de productie van glas vergt een enorme hoeveelheid energie. De introductie van het nieuwe etiket en statiegeld zal gefaseerd ingevoerd worden en als eerste zichtbaar zijn in de retail. Later dit jaar zullen ook de Sancti Adalberti Abdijbock en Pastorale volgen.

Vijf jaar bier brouwen in de Hoef

24 februari 2023

Het enige Benedictijner abdijbier van Nederland

Afgelopen week was het vijf jaar geleden dat Brouwerij Egmond hun eigen, moderne, brouwhuis in Egmond aan den Hoef openden. Dit nadat er vanaf 2009 al Sancti Adalberti gebrouwen werd, middels loonbrouw bij derden. Vele hectoliters van het heerlijke biologische abdijbier verder, financiële- en coronacrisis overwonnen, staan zij nog steeds fier overeind met hun missie ‘people - planet – profit’. En dat allemaal dankzij het vertrouwen van aandeelhouders, obligatiehouders, collega's, leveranciers en afnemers.

BRUUTT.. presenteert ZO’ndag met Kim de Boer

24 februari 2023

Op zondag 12 maart

Na blarenbal organiseert Brasserie Bruut aan de Boulevard 2a in Egmond aan Zee de 2e editie van ZO’ndag! Gezellig borrelen, eten met muziek van Kim de Boer (The Voice finaliste). Vanaf 15.00 uur ben je op zondag 12 maart van harte welkom.

Koninklijke Horeca Nederland zet Rein Antoons in de bloemen

17 februari 2023

Wegens 25 jarig bestaan Wapen van Egmond

Deze week werd de jaarlijkse ledenvergadering van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Bergen Egmond Schoorl – BES gehouden. Deze vond plaats bij Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Steef van Leeuwen werd na 6 maanden als ad interim tot voorzitter gekozen en Bart Dijkstra van aspirant bestuurder tot bestuurslid. Ook werd Rein Antoons gefeliciteerd met het 25-jarig jubileum van Restaurant Het Wapen van Egmond. Daarnaast werd terug gekeken naar de activiteiten en resultaten van 2022 en werd het beleidsplan met speerpunten voor 2023 besproken.

Brasserie Bruutt en wijnhuis Cordier presenteren:

27 januari 2023

Een 4-gangen diner inclusief wijn

Bij Brasserie Bruutt zal er op vrijdag 10 februari, in samenwerking met wijnhuis Cordier, een 4-gangen diner zijn. Dit is een arrangement inclusief wijn. Er zal een wijnmaker uit Afrika zijn die samen met de heren van Cordier de wijnen komen toelichten bij elk gerecht. Het aantal plaatsen is beperkt. Het 4-gangen diner inclusief wijn kost € 75,-. Bij interesse bel naar 06 – 50 55 33 81.

Te huur: Creighton’s Restaurant

27 januari 2023

De reden ligt in de privé sfeer

Het zal velen opgevallen zijn; Creighton's Restaurant aan de Herenweg in Rinnegom is al een tijdje gesloten. Deze week werd bekend dat er een nieuwe 'uitbater' wordt gezocht. Alberssales Horecamakelaars brengt het als volgt:

Dé Nieuwjaarsborrel bij Bruutt

30 december 2022

Na de duik vanaf 14.00

Bij Brasserie Bruutt aan de Boulevard starten ze het nieuwe jaar goed met een nieuwjaarsborrel. Na de duik treden de DJ's Rob Zwaag en Donovan op met hits uit de 80's en 90's. Dat alles in combinatie met fingerfood, snacks, bubbels en cocktails.  

Geslaagde Winterfair bij Nieuw Westert

19 december 2022

Ultieme winterweer en veel belangstelling

Als je het vooraf zou voorspellen zou je voor gek worden verklaard, maar het was toch echt zo. De winterfair bij Nieuw Westert vond plaats in echt winterweer: vorst, beetje wit en veel mensen die een kijkje kwamen nemen.

Kerst bij Bruutt

20 december 2022

Vergeet niet van tevoren te reserveren

Kom je Kerst bij Bruutt vieren? Gezellig! Maar houd dan wel rekening met de openingstijden en vergeet niet van tevoren een reservering te maken.

Invoering statiegeld op blikjes met drie maanden uitgesteld

23 december 2022

Op zo'n korte termijn niet haalbaar voor de branche

De invoering van statiegeld op blikjes is uitgesteld tot 1 april 2023. Staatssecretaris Vivianne Heijnen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (waar ook milieu onder valt) wilde op 1 januari 2023 statiegeld op blikjes invoeren in de strijd tegen zwerfafval en verspilling. Maar de Raad van State besloot de invoering met drie maanden uit te stellen.

Jaarlijkse rente uitkering op obligatie

16 december 2022

Bij Brouwerij Egmond

Op zaterdag 17 december 2022 vindt bij Brouwerij Egmond de jaarlijkse rente uitkering op obligatie (-s) plaats. Speciaal voor deze editie heeft brouwmeester Albert Hoffmann een Barley Wine bier infused met whiskey, als rente op de investering, gebrouwen. Wederom een éénmalige uitgave in een 75 cl. fles met een winkelwaarde van maar liefst € 8,95 en (niet toevallig) een alcoholpercentage van 8%.

Feestdagen cadeautip

30 december 2022

Geef een obligatie van Brouwerij Egmond

Bij Brouwerij Egmond worden abdijbieren van Sancti Adalberti ambachtelijk gebrouwen met granen van biologische teelt. Door de licentie met de abdij van Egmond is dit het enige Benedictijner abdijbier van Nederland. De vakmanschap en passie van onze brouwers zorgt voor heerlijke biologische speciaal bieren.

Geen ‘Blarenbal’ meer in Zuiderduin na de ‘Halve van Egmond’

28 november 2022

Wordt steeds lastiger om alles weer op tijd schoon en fris te krijgen

Het zal even wennen zijn, maar er komt geen 'Blarenbal' in Hotel Zuiderduin meer na de Halve van Egmond. Jarenlang was dat de traditie om nog even stoom af te blazen, maar het kan gewoon niet meer, aldus Rith Groot, directeur Zuiderduin.

UPDATE: Fletcher Badhotel Egmond aan Zee gaat sluiten

28 november 2022

Wordt onderdeel van Hotel De Boei

Per 1 december gaat Badhotel Fletcher even een paar maanden dicht. Het hotel direct naast De Boei is overgenomen door de hotelgroep waartoe ook (in Egmond) de hotels Zuiderduin, Golfzang en De Vassy al behoren en zal in fysieke zin aan Hotel De Boei worden toegevoegd. Het hotel heeft 22 kamers die nu eerst zullen worden opgewaardeerd en aangepast (bijvoorbeeld qua automatisering) aan de rest van de hotels in die groep. 'De verwachting is dat het dan ergens rond 1 februari weer open zal kunnen', aldus directeur Rith Groot.

Thom Groenendal in de race voor ‘F&B Professional of the Year’

2 december 2022

Eigenaar van Kaatje vraagt om uw stem

Aan het eind van het jaar gaat het netwerkplatform AF&BM altijd op zoek naar de F&B Professional of the Year. Voorzitter Aukje van Dongen: "Wij zijn op zoek naar dé F&B professional die onder deze erg uitdagende omstandigheden van dit jaar heeft laten zien onvermoeibaar, creatief, gemotiveerd, ondernemend en wendbaar te zijn.

Wandel Fjoertoer Blond tegen “het lijf”

25 november 2022

Een collectors item

In samenwerking met Le Champion, de organisator van Fjoertoer Egmond, heeft Brouwerij Egmond een heerlijk Blond abdijbier gebrouwen. Het is een bier op fles gebotteld in een beperkte oplage van 4.500 flessen (33 cl.), met een uniek etiket. Een echt collectors item dus.

Fjoertoer Afterparty bij Zuiderduin

25 november 2022

Op zaterdag 26 november

Bij Hotel Zuiderduin is op zaterdag 26 november vanaf 21.00 uur een Fjoertoer Afterparty met DJ René Verkerk. De entree is gratis, de minimale leeftijd is 18 jaar en legitimatie is verplicht.

Genieten voor het goede doel

18 november 2022

Mooie cheque voor Stichting Verdriet door je hoofd

Onlangs kwamen ondernemers uit de regio in het proeflokaal Brouwerij Egmond bijeen om met hun partners te genieten van een lekker glas bier, goed gezelschap en een heerlijk 5 gangen-diner. De opbrengst van deze avond ging naar de Stichting Verdriet door je hoofd/Kankerspoken. Dit is een organisatie die zich al meer dan twintig jaar inzet voor kinderen met een vader of moeder met kanker. Het leverde een fraai bedrag op. De cheque van € 675,00 werd in ontvangst genomen door Nel Kleverlaan, voorzitter van de stichting. Zij wil de mensen van het proeflokaal, Willem Kaspers, Arjan Brammer, Sjef Mulder en alle deelnemende gasten bedanken voor het mogelijk maken van deze avond. Voor meer informatie: www.kankerspoken.nl

Omzetgrens energiekosten van 12,5 procent naar 7 procent verlaagd

11 november 2022

Verlichting voor meer bedrijven?

Of het iedereen gaat helpen valt zwaar te betwijfelen, maar vanuit Den Haag is besloten om de grens van steun voor MKB'ers in 'energieproblemen' niet langer bij 12,5 procent van de omzet te leggen, maar bij zeven procent.

Dit weekeinde is het ‘Proef Egmond’

11 november 2022

Ook deze editie is uitverkocht

De najaarseditie van Proef Egmond vindt plaats op zaterdag 12 november 2022. Van 11.30 tot 17.00 uur kunnen gasten die zich hiervoor ingeschreven hebben genieten van heerlijke hapjes en drankjes in 7 restaurants in Egmond aan Zee. Deze hopen er samen met de gasten een fantastische dag van te maken!

Karin Bloemen was bij Bruutt

4 november 2022

en komt maandag 14 november nogmaals

Het was een heerlijke avond op maandag 31 oktober. Er werd volop genoten bij de dinnershow met Karin Bloemen. Wil jij dit ook meemaken? Dat kan, want Karin geeft ook op maandag 14 november een dinnershow bij Bruutt aan de Boulevard 2a in Egmond aan Zee.

Nieuw jaarbier Brouwerij Egmond officieel geïntroduceerd

4 november 2022

Jaarbier XIII Sancti Adalberti

Afgelopen zaterdag was exclusief voor obligatiehouders van de brouwerij de presentatie van het Jaarbier XIII in de tuin van de abdij van Egmond.

Brouwerij Egmond wint Publieksprijs NHN Business Awards

28 oktober 2022

Spannende finaleavond in Cultuurkoepel Heiloo

Tijdens een zinderende finale in de Cultuurkoepel in Heiloo stonden de 12 finalisten gisteravond op het podium om met hun finalepitch het allerlaatste rapportcijfer binnen te halen van de juryleden. Brouwerij Egmond won weliswaar niet, maar ging wel met de Publieksprijs naar huis,. De jury had eerder al, tijdens de jurybezoeken, rapportcijfers toegekend voor de criteria Groei en ontwikkeling, Medewerkersbeleid, Ondernemerschap, Regionale betrokkenheid, Innovatie, Financiële gezondheid en voor de presentatie/ontvangst van de jury. Op donderdag 27 oktober voegden ze daar dus nog een laatste rapportcijfer aan toe, voor de finalepitch. En wat was het spannend! Meerdere finalisten stonden voor de pitch nagenoeg gelijk in het klassement, dus voor velen was de pitch echt doorslaggevend. De publieksprijs ging dus naar Brouwerij Egmond. De volledige uitslag van alle categorieën: MKB Klein: 1. Bas Koeten Racing uit Westwoud 2. Startwijzer uit Hoorn 3. Brouwerij Egmond uit Egmond aan den Hoeff MKB Midden 1. Intures BV uit Velsen-Noord 2. Blok System Supply uit Velsen-Noord 3. H20 Esports uit Purmerend Grootbedrijf: 1. GP Groot Recycling uit Alkmaar 2. Logchies uit Beverwijk 3. Kinderopvang Berend Botje uit Zwaag Thema Award Energietransitie: 1. Green Simplicity uit Andijk 2. CirTec uit Purmerend 3. Upp! UpCycling Plastic uit Zuidermeer De beste pitch werd gehouden door Paulina Logchies van Logchies uit Beverwijk Daarmee sleepte hij/zij de NHN Pitch Award in de wacht. Natuurlijk had het publiek ook een stem. Tot en met 24 oktober kon jij op onze website een stem uitbrengen voor jouw favoriet. De winnaar van de NHN Publieks Award 2022 is geworden: Brouwerij Egmond

Obligatiehouder worden van Brouwerij Egmond?

4 november 2022

Een gegarandeerd rendement van 8% op uw spaargeld!

Wegens succes starten wij opnieuw met de verkoop van obligaties á € 100,– per stuk. Deze obligaties bieden u een rendement van 8% per jaar, hetgeen jaarlijks wordt uitgekeerd in bier. En dit is nog niet alles, want bovendien ontvangt u ook nog eens 10% korting over al uw aankopen in de brouwerijwinkel! Leuk om zelf te kopen, maar misschien nog veel leuker om cadeau te geven!

Introductie Jaarbier Sancti Adalberti XIII van Brouwerij Egmond

28 oktober 2022

In de tuin van de abdij

Op zaterdag 29 oktober is de presentatie van het Jaarbier XIII in de tuin van de abdij van Egmond. Deze presentatie is exclusief voor obligatiehouders van de brouwerij.

De Zâalnêelden en New Voice gaan optreden!

14 oktober 2022

Tijdens Korenmiddag in Limmen

Op zondag 16 oktober om 13.00 uur gaan de Zâalnêelden en New Voice optreden in Limmen tijdens de korenmiddag. Dit evenement vindt plaats op 4 locaties: Heeren van Limmen, Vredeburg, EetBarLekker en de protestantse kerk aan de Zuidkerkenlaan. Voor ludiek vervoer wordt gezorgd.

Werknemers van hotels Golfzang, Zuiderduin en De Vassy krijgen compensatie energiekosten

5 oktober 2022

Komende maanden mooi extraatje

De werknemers van drie Egmondse hotels krijgen de komende maanden een mooi extraatje van hun werkgever om de hoge energiekosten een beetje door te komen.

Horeca: behoefte aan gerichte oplossingen en schuldhulpverlening

24 juni 2022

Naast keihard werken op zoek naar creatieve oplossingen voor innovaties

De stijgende inkoopprijzen in combinatie met een (nog steeds) nijpend personeelstekort en vaak hoge coronaschulden, belemmeren horecaondernemers in hun ondernemerschap. Ze hebben te weinig geld om te investeren en hun (belasting)schulden af te betalen. Er is behoefte aan gerichte oplossingen en schuldhulpverlening om de branche weer financieel weerbaar te maken.

Horecasector moet zelf ook meedenken over coronavervolg

17 juni 2022

Plannen liggen al klaar

Het kabinet heeft verschillende sectoren, waaronder de horecasector, gevraagd om met een plan te komen voor als het coronavirus weer oplaait. Dit met als doel om de samenleving zo lang mogelijk open te houden. Uiteraard denken wij graag mee. Zo hebben we een lijst klaarliggen met adviesmaatregelen die je als horecaondernemer kunt nemen, zonder dat dit ten koste gaat van de bedrijfsvoering.

Bruutt.. staat als een huis, voelt als thuis

10 juni 2022

Na ongeveer een maandje open voelt het al vertrouwd

Brasserie Bruutt is er nog niet zo lang, maar het voelt al vertrouwd. Eigenaar en ervaren horecaondernemer, Hans Bloemen, ziet dat zijn zaak staat als een huis.

Goede ventilatie in je horecazaak cruciaal

3 juni 2022

Belang door coronapandemie nog eens extra duidelijk geworden

Goede ventilatie in je horecazaak is belangrijk voor de gezondheid van je gasten en personeel. Door covid-19 is het belang van ventileren nog eens extra duidelijk geworden.

Liberté en Brouwerij Egmond slaan handen ineen

27 mei 2022

Beiden voelen zich verantwoordelijk voor het behoud van horeca in Egmond aan den Hoef

Liberté Egmond aan den Hoef (voorheen Het Rode Hert) van ondernemer Koert Hans Smit gaat haar horeca-activiteiten voortzetten als proeflokaal voor Brouwerij Egmond. Liberté heeft sowieso een tijdelijk karakter, omdat Smit de hoek van Het Rode Hert in de toekomst gaat herontwikkelen. Toen Smit hoorde van de plannen van Brouwerij Egmond, aangaande de wens van het proeflokaal in het Hoever Slotkwartier, hebben partijen de handen ineengeslagen. Beide partijen voelen zich uitdrukkelijk verantwoordelijk voor het behoud van horeca in de dorpskern van Egmond aan den Hoef. Gezien het feit dat de herontwikkeling van zowel Het Rode Hert als van het Hoever Slotkwartier nog enige tijd op zich laat wachten, is dit voor beide partijen een mooie kans om te laten zien wat zij Egmond aan den Hoef kunnen bieden. Zij slaan dus nu de handen inéén. Liberté gaat onder leiding van Smit tot eind 2023 verder als Proeflokaal Brouwerij Egmond.

Wat als er weer een coronagolf komt?

27 mei 2022

Zijn we er nu wel op voorbereid?

Het spook van corona doemt af en toe weer op in de media. De laatste tijd steeds vaker. We zijn er blijkbaar toch niet gerust op. Vooral het gebrek aan daadkracht bij de (landelijke) overheid stoort met name Koninklijke Horeca Nederland. Die ziet de bui alweer hangen mocht het weer tot een nieuwe golf aan coronabesmettingen komen. Verschillende media berichtten afgelopen maandag dat de overheid slecht is voorbereid op een mogelijke nieuwe coronagolf in de herfst. De plannen vanuit het kabinet zijn te vrijblijvend en een concrete uitwerking laat nog steeds te wensen over. Dit met als risico dat de echte crisis - de zorgcrisis - opnieuw bij ondernemers wordt neergelegd als er weer een lockdown komt omdat de zorg het niet aan kan. Ondertussen verwacht het kabinet wel dat het bedrijfsleven zelf met coronaplannen komt. De omgekeerde wereld volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Het kabinet moet ervoor zorgen dat de zorg maximaal coronabestendig is en een concrete coronastrategie presenteren die per scenario duidelijk aangeeft wat de parameters zijn waarop gestuurd wordt. Die duidelijkheid is nodig om ook vanuit de sectoren bij te kunnen dragen aan een open maatschappij.

Nieuwe directeur voor Brouwerij Egmond

29 april 2022

Arjan Brammer

Arjan Brammer is de nieuwe algemeen directeur van Brouwerij Egmond. Naast de dagelijkse leiding gaat Brammer ervoor zorgen om de groeiambities en strategie voor de komende jaren verder vorm te geven. Hij zal zich met name op sales en marketing richten. Brammer was eerder werkzaam voor de Sligro Food Group en The Heineken Company. De nieuwe directeur wil samen met een enthousiast team bouwen aan een gezonde toekomst voor de trotse- en enige- brouwerij, die op biologische wijze Benedictijner Abdijbieren brouwt in Nederland.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug