Heerlijk fris rood wijntje bij de groene asperges
Beetje stevige smaak mag wel
Gepubliceerd: 5 mei 2023
Bij het gerecht van deze week, de groene asperges met cannelloni en geitenkaas mag best een wijntje met wat karakter. Fris en fruitig is oké, maar mede door de geitenkaas in het gerecht is een stevige smaak aan te raden.
Gemiddeld zul je bij asperges al snel aan een fris wit wijntje denken, bijvoorbeeld een Sauvignon Blanc uit de Loire (Sancerre, Pouilly-Fumé of Touraine) of de Pays d’Oc. Ook een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of Chili is volgens deskundigen hier helemaal op zijn plek door zijn frisse karakter.
Maar zelfs een rode wijn kan prima. Zeker bij dit gerecht: voor de liefhebber van rode wijn is een jonge, licht gekoelde Beaujolais of Valpolicella zeker een smakelijke optie. Of kies je toch voor rode Loire wijnen (rode Sancerre) of rode Bourgogne? Ook prima.
Santé!