Heerlijk helder happy herfstdrankje
Voor bij het haardvuur
Gepubliceerd: 27 oktober 2023
De Nederlandse herfst heeft zich weer aangekondigd. Dat betekent: regen, kou en nog meer regen. Niet het gezelligste weer om buiten te zijn. Ga daarom lekker bij het haardvuur zitten onder een deken (scheelt weer gas en brandstof) en geniet van een heerlijk helder herfstdrankje. zoals de herfstbellini.
Een herfstachtige twist van de klassieke bellini. Vervang de lichte smaken van perzik en prosecco met rijpe peer en champagne. Dat past ook beter bij de herfst. Voor de nodige warmte in de koude herfst voeg je ook wat kardemom toe. Een simpele cocktail, maar onvergetelijk lekker.
Hoe maak je hem?
Ingrediënten:
- 1 fles champagne
- 4 rijpe peren
- 200 gr suiker
- 480 ml water
- Een snufje gemalen kardemom
- Gemalen piment voor garnering
Bereiden:
- Verhit de peren, het water en de suiker in een middelgrote pan op een niet al te hoog vuur. Breng het mengsel gedurende 30 minuten aan de kook of totdat de peren zacht zijn.
- Haal de pan van het vuur. Giet het mengsel in een keukenmachine.
- Mix totdat het mengsel glad is.
- Voeg hierna een snufje kardemom toe en mix goed door.
- Laat de puree afkoelen.
- Vul een champagneglas tot halverwege met koude champagne. Voeg voorzichtig 2 theelepels perenpuree toe. Let op! De champagne kan hierdoor erg gaan schuimen.
- Veeg het overdadige schuim af en garneer de cocktail met een snufje piment.