Heerlijk, tijd voor herfstgerechten: een makkelijke coq au vin
Ook als de zon schijnt...
Gepubliceerd: 27 september 2024
Nu de zomer langzaamaan toch wel wat uit zicht verdwijnt kunnen we overschakelen naar de herfstgerechten. Is ook wel weer lekker toch? Wat te denken van deze makkelijke coq-au-vin?
Voor 4 personen:
4 (scharrel)kippenpoten naturel
20 g ongezouten roomboter
4 sjalotten
4 tenen knoflook
250 g kastanjechampignons
125 g magere spekblokjes
2 el tarwebloem
1 el tomatenpuree uit blik
300 ml stevige rode wijn
1 kippenbouillonblokje
250 ml water
1 takje tijm
Bereiding:
Bestrooi de kippenpoten met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip op hoog vuur in 5 min. rondom bruin. Schep uit de pan en houd apart.
Halveer ondertussen de sjalotten. Snijd de knoflook fijn en de champignons in kwarten. Bak het spek, de sjalot en champignons 5 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de knoflook, bloem en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
Doe de kip terug in de pan. Voeg de wijn, het bouillonblokje, het water en de takjes tijm toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat 1 uur. stoven tot de kip gaar is en de saus wat dikker. Haal na 15 min. de deksel van de pan en keer de kippenpoten halverwege om. Breng de coq au vin op smaak met peper en eventueel zout.
bron: ah.nl