Het BBQ-seizoen is geopend…
Geniet ervan zodra het kan
Gepubliceerd: 17 juni 2022
Met een aantal fraaie dagen achter de rug en voor de boeg zullen veel Nederlanders al een keer de BBQ uit het stof hebben opgedoken. Groot gelijk. Het is er het weer voor en een BBQ hoeft niet per definitie garant te staan voor ‘vet en veul’.
Een barbecue zonder vlees is geen barbecue hoor je vaak. Maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt veel meer lekkers bereiden op de barbecue. Bijvoorbeeld deze heerlijke mix van verse groente. Vol met vitamines, mineralen en vezels.
Uiteraard is een mooi stuk vlees van de barbecue zeker een aanrader qua smaak en dat willen we niemand onthouden. Maar dan wel een goed stuk vlees van de slager, gecombineerd met veel groente, want ook groente kun je heerlijk bereiden op de barbecue.
Benodigdheden:
- Aubergine
- 200 gr Groene asperges
- 1 Gele paprika
- 150 gr Trostomaatjes
- 4 el Olijfolie
- Peper en zout – naar smaak
Zo maak je het
Voorbereiding
- Snijd de aubergine in plakken en doe in een kom
- Giet er een flinke scheut olijfolie overheen en schep om
- Snijd de onderkantjes van de asperges en doe bij de aubergine in de kom
- Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snijd deze in reepjes
- Doe de paprika en de tomaatjes in de kom
- Voeg nog een klein scheutje olijfolie toe en wat peper en zout
- Schep alles door elkaar
Bereiding
- Zorg dat de barbecue op temperatuur is
- Plaats eerst de aubergine op de barbecue en na ongeveer 2 minuten de rest van de groente
- Keer alles regelmatig om totdat het gaar is. Vooral de aubergine is lekker als deze gaar is de rest van de groente mag een beet houden
- Serveer de groente bij een stukje goed vlees of vis (maar dat hoeft dus niet per se!)
BBQ’en gaat niet zo zeer om de hoeveelheden als wel van het genieten van buiten eten met vrienden en familie.
Bron: voedzaamensnel.nl