Het najaar nadert. Na het weekend frisser, buien en meer wind

Weerbericht van 15 sept tot en met 21 sept

Het najaar nadert. Na het weekend frisser, buien en meer wind

Vrijdagmiddag blijft het zonnig met soms wat sluierwolken en lokaal een kleine stapelwolk. Op de Waddeneilanden wordt het 20 graden. In de rest van het land komt de maximumtemperatuur van noord naar zuid uit tussen 22 en 25 graden. De wind is zwak of hooguit matig en waait uit het zuidoosten.

Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag zijn er brede opklaringen. Het wordt minder koud dan komende nacht. De minima komen uit tussen 10 en 14 graden.

Zomers weekend, vooral zaterdag volop zonnig
Zaterdagochtend vroeg is kans op lokale mistbanken. Gedurende de dag is er weer veel ruimte voor de zon. Er is weinig wind en met 22 graden op de Waddeneilanden, 25 graden in Utrecht en lokaal 27 graden in het zuidoosten van het land is het nog wat warmer dan vrijdag. Ook is het flink warmer dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Gemiddeld ligt de middagtemperatuur half september op 19 graden.

Ook zondag kan het op uitgebreide schaal zomers warm worden met in het midden, zuiden en oosten van het land maxima tussen 25 en 27 graden. Op de Waddeneilanden en in het westen wordt het 22 tot 24 graden. Er waait een zwakke tot matige oostenwind. De ochtend verloopt vrij zonnig, maar later op de dag neemt de bewolking toe. Ook stijgt vanuit het zuidwesten de buienkans, maar er is een goede kans dat het tot de avond overal nog droog blijft.

Volgende week minder warm, buiig en meer wind
Na het weekend is het behoorlijk wisselvallig met dagelijks buien en tussendoor af en toe zon. Maandag is kans op stevige onweersbuien en wordt het nog 22 tot 25 graden. De rest van de week ligt de maximumtemperatuur rond 20 graden. De wind zit vaak in de zuidwesthoek en is een stuk meer aanwezig dan de komende dagen.

Dus profiteer van het weekend, want het najaar nadert.

Foto: Nog even nagenieten van een fraai weekend. Daarna is het wel even over met het zomerweer.

bron: weeronline.nl