Het weer wordt wat wisselvalliger; kans op onweer

Weerbericht van 10 sept tot en met 16 sept.

Het weer wordt wat wisselvalliger; kans op onweer

Het weer gaat nu echt wel veranderen ten opzichte van de prachtige week die we hebben gehad. Vanmiddag zijn overal buien mogelijk en dit kunnen best stevige exemplaren zijn met kans op onweer, hagel en veel regenwater in korte tijd. Hier wordt het in de loop van de middag wel weer overwegend droog. De temperatuur stijgt naar 22 tot 24 graden en er staat nog altijd heel weinig wind.

Vrijdagavond trekken nog buien over het land, maar geleidelijk doven de buien uit. Vanuit het zuidwesten klaart het dan geleidelijk op. In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen, maar er is ook kans op nevel en mist. De zuidwestenwind is zwak tot matig en het koelt af naar ongeveer 15 graden.

Zaterdag schijnt geregeld de zon, maar er blijft een redelijke kans op een bui onderweg. De meeste buien zijn namelijk voor de noordelijke helft van het land. Er waait een matige zuidwestenwind en het wordt 20 graden in het noorden en westen en 21 in het midden en oosten.

Ook zondag trekken buien over het land, maar tussendoor schijnt gelukkig weer de zon. De zwakke wind draait van zuidwest naar noordwest en het wordt 19 graden in het noordwesten en 22 in het zuidoosten. Op veruit de meeste plaatsen is het 20 of 21 graden.

Volgende week is het licht wisselvallig met geregeld zon, maar ook kans op buien. Maandag wordt het 19 tot 22 graden, dinsdag en woensdag is het weer een graadje warmer met 20 tot 23 graden. Temperaturen van 18 tot 20 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Dus met de temperatuur is niets  mis, maar de paraplu moet wel mee.