Het wordt frisser en natter deze dagen, tijd voor een glühwein, maar dan anders
Dus wordt het eens een glühgin
Gepubliceerd: 24 januari 2025
Deze week een bijzondere variant: geen glühwein of gin-tonic, maar een glühgin. Kun je ook heel makkelijk zelf maken en smaakt prima… Zeker op een koude dag.
Wat heb je nodig (6 personen, want drinken doe je niet alleen):
12 kruidnagels
1 medium handsinaasappel
750 ml fruitige rode wijn
200 ml gin
4 el rietsuiker
8 steranijsjes
2 kaneelstokjes
Bereiding:
Steek de kruidnagels rondom in de sinaasappel en snijd de sinaasappel vervolgens in partjes. Schenk de rode wijn en gin in een steelpan en voeg de suiker, steranijs, kaneelstokjes en sinaasappelpartjes toe.
Verwarm de glühgin 15 min. op laag vuur zonder dat het gaat koken. Schenk de glühgin in mokken. Verdeel de specerijen en sinaasappelpartjes over de mokken.
Proost!
Bron: ah.nl