Deel

Hogedijk Open Tennis & Padel Toernooi

Inschrijven kan tot en met zondag 30 juni

Hogedijk Open Tennis & Padel Toernooi

Liefhebbers van tennis kunnen zich ook dit jaar weer inschrijven voor het Hogedijk Open-toernooi. Dit is een KNLTB-toernooi, die meetelt voor je rating. Dat wordt gespeeld van zaterdag 6 t/m zondag 14 juli 2024. Inschrijven voor tennis kan hier

Bij tennis kun je je inschrijven voor
17+ 5, 6, 7, 8, zowel HE, DE, HD, DD, GD
35+ 6, 7, 8, zowel HE, DE, HD, DD, GD
55+ 6, 7, 8, zowel HE, DE, HD, DD, GD


Zij organiseren nu ook het TC Hogedijk Padel 18+ Toernooi. Dit is een open toernooi HD en DD 7, 8 en 9 (niet-KNLTB en telt dus niet mee voor je rating). Schrijf je voor padel hier in.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Hogedijk Open Tennis & Padel Toernooi Hogedijk Open Tennis & Padel Toernooi

Meer 'Sport':

Watersportcampagne vanuit de KNRM: goede voorbereiding is het halve werk

19 juli 2024

Iedereen veilig het water op! Ook op zee.

KNRM start watersportcampagne voor betere voorbereiding watersporters: Iedereen veilig het water op! Een zomerse dag op het water is heerlijk, maar met motorpech in een drukke vaargeul liggen, kan een vaartocht ineens een stuk minder leuk maken. Met de vakanties voor de deur start de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar jaarlijkse watersportcampagne. Het doel van de campagne is watersporters te informeren over het belang van een goede voorbereiding en tips te geven om problemen te voorkomen. De belangrijkste reden waarvoor de KNRM uitvaart betreft nog altijd motorproblemen, bij zowel motor- als zeilboten. Van de ruim 2.300 keer dat de KNRM vorig jaar in actie kwam, was dat in een kwart van de gevallen vanwege een probleem met de motor. Met flyers in jachthavens, informatie op social media, website en bijdragen in (online) media informeert de KNRM watersporters wat te doen bij problemen of noodsituaties op het water en hoe ze te voorkomen.

Mooie finaledag Hogedijk Open bij TC Hogedijk

15 juli 2024

Tennis- en padeltoernooi bereikt op mooie zondag hoogtepunt

Het was in de week zelf niet altijd even fraai weer, maar heel veel last hadden ze er ook niet van tijdens het Hogedijk Open aan de Hogedijk. Al die wedstrijden resulteerde uiteindelijk in een fraaie finalezondag met veel en uiteenlopende partijen, maar vooral de combinatie van het tennis en het pedellen trok ook wel weer bekijks.

Kortebaandraverij Egmond aan den Hoef: vaste prik als start van lang kermisweekend

11 juli 2024

Indus Dragon verrassend winnaar in Egmond aan den Hoef

Het is wekenlang heel onbestendig weer, maar als de kortebaandraverij van Egmond aan den Hoef aan de orde is, klaart de lucht op. Geboren onder een gunstig gesternte bleek op de donderdag, de eerste dag van de Hoever Kermis, dat Indus Dragon zich tot de verrassende winnaar van deze editie van de kortebaandraverij mocht laten kronen.

Eerste Nationale titel Cornhole voor jeugdspelers tijdens NK in Sporthal Watertoren

12 juli 2024

Sportbureau Egmond realiseert primeur tijdens NK Cornhole in Egmond

Het nieuws dat ze het gingen doen was al even bekend, maar nu staat (nagenoeg) alles op de rit: Sportbureau Egmond heeft de organisatie van het NK Cornhole toegewezen gekregen van Cornhole Bond Nederland en heeft het zelfs voor elkaar gekregen dat er meteen een NK Cornhole voor jeugdspelers komt.

VV Egmond is weer een stapje dichter bij de toekomst

12 juli 2024

Ondertekening aantal overeenkomsten maakt weg vrij voor voorbereidingen nieuwe sportcomplex

Met de ondertekening van een aantal overeenkomsten - waaronder met de gemeente (voor de huurovereenkomst), de aannemer en het bouwteam (voor de voorbereidende fase) en de architect (voor het definitief ontwerp) - is VV Egmond opnieuw een stap dichter bij de toekomst gekomen. Een toekomst met een volledig nieuw complex aan de Hogedijk.

Fundag in Zwembad Het Baafje

12 juli 2024

Op zaterdag 13 juli vanaf 10.30 uur

Fans van Het Baafje opgelet! Op 13 juli organiseert de actiegroep Red het Baafje/Vrienden van Heiloo een speciale dag vol plezier voor iedereen. Geniet van het water, zon en leuke activiteiten voor jong en oud. En een special: een Clinic Freedive! Er is plaats voor slechts 6 deelnemers dus schrijf je snel in via [email protected]. Kom langs en beleef een onvergetelijke dag bij Het Baafje! Activiteiten: in het 50 meter bad: • 10:30 – 11:30 Clinic FreeDive! • 12:00 – 13:00 Kroko-Estafette • 14:00 – 15:00 Kroko-Estafette • 15:00 – 15:30 Zwemclinic De Spetters • 15:45 – 16:15 Zwemclinic De Spetters Activiteiten: in het instructiebad: • 11:00 – 11:30 Aquarobic op Muziek • 13:00 – 14:00 Zwembandjes race • 15:30 – 16:30 Zwembandjes race Activiteiten op het Veld: • 11:00 – 16:00 Voetbalboarding, piratenschip, eendjes vissen, ijs/fruitverkoop, horeca Kosten: Entreekosten voor niet-abonnees, activiteiten zijn gratis. Schrijf je in voor de FreeDive clinic via [email protected]. Meer info op www.redhetbaafje.nl/baafje-fundag

KNVB heeft de competitie indeling bekend gemaakt

5 juli 2024

Voor Zaterdag 1 en Zondag 1 van VV Egmond

De KNVB heeft de competitie indeling voor het seizoen 2024 – 2025 bekend gemaakt voor de standaard teams. Zondag 1 van VV Egmond werd overtuigend kampioen in de derde klas en zal nu in de tweede klasse A veel meer tegenstand gaan ervaren. Zaterdag 1 blijft in de vierde klasse A uitkomen. Voor beide teams staan er 26 wedstrijden op het programma. Programma Op 31 augustus of 1 september spelen de teams hun eerste bekerwedstrijd. De indeling hiervoor is nog niet bekend. De eerste competitiewedstrijden staan gepland op 21 en 22 september.

Zes weken lang zomerzwemlessen in De Beeck

5 juli 2024

Iedere maandag-, woensdag- en vrijdagochtend in de vakantie

In de zomervakantie, van maandag 22 juli t/m zondag 1 september, verzorgt zwembad De Beeck 6 weken lang zomerzwemlessen. Iedereen is van harte welkom. Inschrijven kan vanaf vrijdag 5 juli. Deze zomer organiseert zwembad De Beeck iedere maandag-, woensdag- en vrijdagochtend zomerzwemlessen. Er zijn lessen voor het A-, B- en C-diploma. Zowel het volgen van een groepsles als een privéles is mogelijk. Ook kinderen die geen zwemles volgen bij De Beeck of daar op de wachtlijst staan zijn van harte welkom om deel te nemen. Inschrijven voor de zomerzwemlessen kan alleen via de website. De inschrijving is geopend vanaf vrijdag 5 juli. Meer informatie Meer informatie over de tijdstippen, tarieven en de inschrijving is te vinden op de website van De Beeck. www.debeeck.nl/zomerzwemles.

Jesse Buurmeester naar Jong FC Volendam

5 juli 2024

Zijn aflopende contract bij AZ werd niet verlengd

Voetballer Jesse Buurmeester maakt de overstap van AZ naar Jong Volendam. De twintigjarige Buurmeester, geboren in Egmond aan den Hoef, maakte in 2015 de overstap van Zeevogels naar AZ en zat vorig seizoen geregeld bij de selectie van Jong AZ. Tot een debuut in het betaalde voetbal kwam het nog niet. Zijn contract bij AZ werd niet verlengd. De linksbenige Buurmeester is het jongere broertje van Zico Buurmeester, die vorig seizoen actief was voor PEC Zwolle en momenteel terug is in de A-selectie van AZ.

UPDATE: Snelste seizoentijd niet genoeg voor Parijs voor Timme Koster

28 juni 2024

Focus kan nu op Los Angeles in 2028

Met zijn 13,62 seconde in de finale tijdens de NK Atletiek in Hengelo was Timme Koster weliswaar sneller dan ooit eerder dit seizoen, maar het was niet voldoende. Niet voor Parijs en niet voor de nationale titel op de 110 meter horden.

Bijzondere buitenlandse (vis)belevenissen beschreven door Egmonder Nico de Boer

28 juni 2024

Veertig verhalen over avontuur, sportvissen, mensen en natuur

Nico de Boer uit Egmond aan Zee heeft op de mooiste plekken op aarde mogen sportvissen. In zijn boek Bijzondere buitenlandse belevenissen bundelt hij veertig verhalen over zijn (vis)reizen. Hiermee laat hij de lezer kennismaken met het decor en de passie van deze boeiende hobby en neemt hij hen mee naar 25 verschillende landen. Dit avontuurlijke boek voor zowel vissers als niet-vissers, wordt vanaf vrijdag 28 juni uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Voetbalfusie en invulling locatie Hogedijk eindelijk beklonken

21 juni 2024

Gebak en vooral veel opluchting

Niet dat het een verrassing was of spannend, maar de klap moet nog wel even gegeven worden. Donderdagavond was het zover: de gemeenteraad gaf unaniem toestemming om de locatie voor VV Egmond aan de Hogedijk in Egmond aan den Hoef in te vullen zoals het plan was gepresenteerd. Het geld en de middelen worden daarvoor beschikbaar gesteld. Deels door de gemeente zelf en deels door garant te staan voor een lening voor de club.

Louter enthousiasme bij de raad over invulling voetbalfusielocatie

14 juni 2024

'Nog wel wat aandachtspunten, maar prachtig plan'

'Iconisch' noemde wethouder Marco Wiesehahn het plan voor de invulling van de voetballocatie aan de Hogedijk. Dat plan lag donderdagvond voor in de Algemene Raadscommissie. 'Dankzij de inspanning van alle betrokkenen, niet in het minst van allen de clubs zelf die echt wel even over hun schaduw moesten heenstappen, ligt er nu een prachtig plan.'

Géén eredivisie of eerste divisie voor ZVV White Stones 1

18 juni 2024

Club gaat "vrijwillig" naar de tweede klasse

Het bestuur van ZVV White Stones heeft besloten om niet in de eredivisie te gaan spelen komend seizoen. Secretaris Jos Twisk over dit besluit: “ We zijn met de KNVB in overleg geweest om een oplossing te bedenken voor dit probleem, maar de KNVB wilde geen medewerking verlenen en heeft ons derhalve laten degraderen naar het B-niveau, c.q. de tweede klasse. Bizarre situatie. We hebben nog bedacht om wel in te schrijven voor de eredivisie en dan de eerste 3 wedstrijden niet op te komen dagen. Dan zouden we sowieso degraderen maar het seizoen daarna gewoon weer eerste divisie spelen. We liepen dan echter de kans dat de vereniging geroyeerd zou worden en dat is ook niet echt de bedoeling. Kortom, we hebben de O19 doorgeschoven naar het eerste en gaan volgend seizoen 2de klasse spelen'.

Os Lusitanos haalt kampioensschaal op in het hol van de leeuw(in)

14 juni 2024

Opnieuw brachten pingels de beslissing...

Ook de achtste ontmoeting tussen de zaalvoetbalvrouwen van FC Marlène en Os Lusitanos uit Amsterdam werd een titanenstrijd. En opnieuw moesten er pingels aan te pas komen om een beslissing te forceren.

UPDATE: Geen finaleplek voor Timme Koster

8 juni 2024

Halve finale vormt eindstation op EK atletiek in Rome

Het EK atletiek in Rome is voor Timme Koster, de Egmondse hordeloper (twee keer Nederlands kampioen), goed begonnen. Met 13,70 sec was hij 5e in zijn serie, maar het betekende wel zijn beste seizoensprestatie tot nu toe.

Zaalvoetbalstrijd om landstitel bij de vrouwen met Egmonds tintje

5 juni 2024

Ploegen komen voor de derde keer uit in play offs

Vrijdagavond 7 juni staat de wedstrijd FC Marlene en Os Lusitanos op het programma. Nou en, zult u denken. Maar het gaat ten eerste om de landstitel in de hoogste klasse van het vrouwenzaalvoetbal en ten tweede heeft deze clash een Egmonds tintje. Bij het Heerhugowaardse FC Marlène maken (onder normaal gesproken) Juul van der Kolk en Mila Wittebrood deel uit van de selectie en bij het Amsterdamse Os Lusitanos speelt Lotte Hopman (ook nog eens ex-Marlène). Die laatset maakte in de vorige wedstrijd in de dying seconds de gelijkmaker (3-3) tegen haar oude ploeg.

Egmondse hordeloper Timme Koster probeert via Rome alsnog Parijs te halen

3 juni 2024

Vrijdagochtend 10.40 uur is het moment van de waarheid

Na een niet bepaald vlekkeloze voorbereiding is de Egmondse hordeloper Timme Koster komende vrijdag toch aan de start van de series 110 meter horden tijdens de EK Atletiek in Rome. Daar probeert hij alsnog zijn startbewijs voor de Olympische Spelen in Parijs te halen.

Swim to Fight Cancer: eerste Alkmaarse editie wil 100.000 euro aan donaties ophalen

7 juni 2024

De lat ligt gelijk hoog; deelnemers gemotiveerd

Dit weekend, op zondag 9 juni, wordt de stad Alkmaar voor het eerst het decor van Swim to Fight Cancer. Met nog een paar dagen te gaan en meer dan 170 deelnemers, is de opwinding bij de organisatie voelbaar. 'Ons doel is om 100.000 euro op te halen voor kankeronderzoek en de lokale Alkmaarse goede doelen 't Praethuys en de Noordwest Ziekenhuisgroep. Trots kunnen we melden dat we al 87.000 euro hebben verzameld, maar we hebben nog hulp nodig om dat magische bedrag te bereiken', roept Esmee Bakker van organisator DOSS Event Support op. De fondsen die worden opgehaald, dragen direct bij aan baanbrekend kankeronderzoek. Deelnemers zwemmen 1 of 2 kilometer door het Noordhollandsch kanaal en de grachten van de Alkmaarse binnenstad, waarbij elke slag bijdraagt aan de strijd tegen kanker. Dit evenement is meer dan een sportieve uitdaging; het is een kans om een verschil te maken in de levens van velen die door deze ziekte zijn getroffen. De ingeschreven deelnemers delen hun motivatie op hun donatiepagina. Zo is er bij Stefan te lezen: "Nog geen 2 jaar geleden altijd gezwommen met mijn lieve vader die ik helaas verloren ben vorig jaar door de vreselijke ziekte. Nu wil ik de 2 kilometer met hem in mijn gedachten zwemmen om geld op te halen voor kankeronderzoek". Ook Fleur deelt haar verhaal: "In 2018 heb ik de diagnose Triple Negative borstkanker gekregen, een zeer agressieve, snelgroeiende vorm. Dankzij de vele onderzoeken die de afgelopen jaren al gedaan zijn, ben ik heel succesvol behandeld en beter geworden. Om andere patiënten dezelfde kans te geven is er nog veel meer onderzoek nodig. Daarom kom ik in actie om geld in te zamelen!" Met nog enkele dagen te gaan, roept de organisatie iedereen op om hun steentje bij te dragen. "Wij hopen dat mensen een donatie willen doen en nodigen iedereen uit om zondag langs de route de zwemmers aan te komen moedigen. Samen kunnen we ons doel van 100.000 euro bereiken en als stad een enorme impact maken," aldus Esmee Bakker. Je kan doneren aan een individuele zwemmer, of aan een team. Ken je niemand persoonlijk, maar wil je wel graag bijdragen? Dan kan je het fictieve team 'Vrienden van Alkmaar' sponsoren. Klein of groot; elke donatie telt! Kijk voor meer informatie op http://fightcancer.nl/alkmaar.

Nederlands kampioenschap Cornhole op Egmondse bodem

31 mei 2024

NK Cornhole in de Watertoren

Frank Jong en Jelle Schut van Sportbureau Egmond laten weten dat het Nederlands kampioenschap Cornhole definitief naar Egmond komt. Sporthal de Watertoren is op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september de arena waar dit kampioenschap gaat plaatsvinden. SE organiseert dit in nauwe samenwerking met de Nederlandse Cornhole Bond. Voor de liefhebbers is er ook een recreanten poule. Meer informatie volgt later.

VV Egmond 1 (zon) wint laatste wedstrijd en scoort 100e treffer

27 mei 2024

Andere aanpak bij Zaterdag 1 komend seizoen

De zondag van VV Egmond heeft een imponerend seizoen positief afgesloten. Van de 26 wedstrijden werden er 23 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en slechts 1 verloren. Alle drie de periodes zijn gewonnen wat natuurlijk uitmondt in een kampioenschap. Met de indrukwekkende doelcijfers van (exact) 100 voor en 29 tegen kwam het puntentotaal uit op 71.

Meidenteam MO-13 van VV Egmond ook kampioen

31 mei 2024

Grote vereniging brengt ook veel kampioenen voort...

Zaterdag jl. was het erop of eronder voor de meiden van VV Egmond MO-13. Om kampioen te worden moesten de meiden winnen van RCZ uit Zaandam en in Zaandam. Het team had al haar energie opgespaard om dit te kunnen waarmaken. Na een 1-0 achterstand bleef het team geconcentreerd spelen en lukte het toch om uiteindelijk met 2-4 te winnen van de koploper. Meiden wat een topprestatie. Ook coach/ trainer Kees Sprenkeling heeft de meiden, samen met trainers Anouk Dekker en Demi de Haan, laten groeien in alle facetten! Een dankjewel is daarom zeker op zijn plaats. Zaterdagmiddag werd natuurlijk nog een klein feestje gevierd met als afsluiting een ereronde door de 3 Egmonden.

Na 42 jaar gaat de scheidsrechtersfluit van Jaap Walta in de la

31 mei 2024

Dikverdiende erehaag na laatste fluitsignaal voor clubman in hart en nieren

Na 42 jaar scheidsrechteren zit het er nu op voor de 77-jarige Jaap Walta uit Egmond aan den Hoef. Afgelopen zondag floot Jaap voor het laatst een van de lagere teams van - in dit geval - VV Egmond. Ook tegenstander Limmen kon de inzet van Jaap wel waarderen en completeerde de erehaag na de wedstrijd.

Zeilen op het Alkmaardermeer? Doe eens mee met een zeilkamp!

24 mei 2024

De Splash is een bootje speciaal geschikt voor jongeren

Ook zo lekker gezeild op zeilkamp? Wist je dat dat op het prachtige Alkmaardermeer ook kan? Deze regionale schat ligt vlak bij! De ARZV traint vanuit Akersloot met onder andere een team Splashes; de boot die je op de foto ziet. Splash is een eenheidsklasse voor 12-21 jarigen die Cwo 1 en 2 hebben. Heb je dat nog niet, denk dan eens aan een zeilkamp in de zomer vakantie of stap eerst in een Optimist. De mate van avontuur kun je mooi opbouwen: eerst lichtere wind en binnenwater en als je je er klaar voor voelt de hogere golven van het IJsselmeer met hardere wind. En wat zeggen zeilers zelf?: “Het is gewoon een mooie sport. Je bent met de elementen, de wind het water bezig.” “De kick die je ervan krijgt. Van dat je hard gaat.” “De wind, het gevoel, de snelheid die je maakt op het water.” “De natuur, het zilte. En ja, je vaart gewoon met de wind en dat is gewoon geweldig!” Het Splashteam van de ARZV vaart ook wedstrijden. Wedstrijden zijn er niet ieder weekend, zodat je zeilen ook goed met andere sporten kunt combineren. Een wedstrijdweekend bestaat uit een zeilochtend en middag. Daar omheen is het leven op de wal ook een belevenis. Feesten, lekker kamperen met elkaar en vette avondprogramma’s, En om het af te toppen gaat de Splash regelmatig internationaal, zoals naar het Gardameer of naar de binnenzee van Morbihan. Meer weten? Lees hier hoe dat nu is, voor het eerst naar een wedstrijd? Op de website van de landelijke Splashklasse lees je er meer over: https://www.splashklasse.nl/wedstrijden-eerst.php Keertje kijken? Van harte welkom! Meld je aan door een mailtje te sturen aan: [email protected] Als je in een wetsuit komt kun je ook even meevaren. Of kijk even deze TikTok voor een sfeerbeeld https://vm.tiktok.com/ZIJnVLshp/

VV Egmond 1 (zon) neemt revanche op WSV ’30 met nipte zege

21 mei 2024

Zaterdag 1 in doelpuntrijk duel onderuit

De zondag van VV Egmond had nog een appeltje te schillen met WSV ’30. Het was dit team immers dat, tot heden toe, de drie punten wist te halen tegen de Egmondse kampioenen. Die ‘revanche’ kwam er maar wel heel bescheiden. Ondanks een tiental grote kansen vond de ploeg van trainer Rob Hersche het net slechts één keer. In de 17 e minuut schoot Tay Tervoort de bal hard en hoog in het doel: 0 – 1. Omdat de bezoekers verzuimden de score op te voeren bleef de thuisclub in de wedstrijd. Egmond doelman Joey Levering moest zelfs nog een aantal prima reddingen verrichten om de zege veilig te stellen. In de slotfase kreeg doelpuntenmaker Tay Tervoort twee gele kaarten waardoor, met nog één duel te gaan, zijn seizoen er op zit.

VV Egmond 1 (zon) haalt flink uit

13 mei 2024

Zaterdagteam ten onder in Oudorp

Zondag 1 van VV Egmond heeft flink uitgehaald tegen laagvlieger RKEDO. Toch was het geen zorgeloze wedstrijd. De bezoekers uit de Goorn namen namelijk in de beginfase een 0 – 1 voorsprong. Kampioen Egmond zette voor rust de boel weer recht: 3 – 1

Feestelijke Zwem4daagse in zwembad De Beeck

17 mei 2024

Nu nog tijd om alvast wat te oefenen...

Het Bergense zwembad De Beeck organiseert van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 juni een Zwem4daagse. Dit evenement is méér dan alleen zwemmen. Elke dag worden deelnemers getrakteerd op nieuwe verrassingen. De Zwem4daagse is voor jong en oud, voor iedereen met een A-diploma. De Zwem4daagse in De Beeck belooft een feestelijk evenement te worden. "We hebben het in een nieuw jasje gestoken en maken er echt een feestje van!" start een enthousiaste Jaquelien, een van de initiatiefnemers uit het bad. "In samenwerking met partners uit De Beeck en ondernemers uit de gemeente Bergen verrassen we de deelnemers elke dag opnieuw. We willen nog niet te veel vertellen maar denk bijvoorbeeld aan iets lekkers na het zwemmen, gezelligheid in de hal en een spetterend feest op de laatste avond." "Per leeftijd kan er worden gekozen uit 3 verschillende afstanden. Zo is er voor iedereen een leuke uitdaging," vertelt mede-initiatiefnemer Friso. "Je kunt individueel deelnemen aan de Zwem4daagse, maar ook met het gezin, met je sportteam of zwemclub. Van getrainde banenzwemmer tot enthousiaste beginner. Iedereen is van harte welkom!" Praktische informatie De Zwem4daagse vindt plaats van dinsdag 11 t/m vrijdag 14 juni van 17.30 tot 19.00 uur. Deelname aan de Zwem4daagse kost € 15 p.p., een gezinskaart is verkrijgbaar voor € 50 (max. 4 gezinsleden per kaart). Kijk voor meer informatie of om je in te schrijven op www.debeeck.nl/zwem4daagse.

Derde Zaterdagteam VV Egmond kampioen

17 mei 2024

En dat wordt uiteraard gevierd

Niet alleen het eerste zondagteam, maar er ook het derde zaterdagteam van VV Egmond kan na het eerste 'fusiejaar' de kampioenstitel vieren. Afgelopen weekend kon de vlag uit en de champagne uit de koeling. Nou ja, een biertje was ook goed. Na het binnenhalen van de titel werd een mooi feestje gebouwd. Gefeliciteerd!

Eerste ‘gezamenlijke Hemelvaart’ leidt tot bomvol voetbaltoernooi aan de Hogedijk

10 mei 2024

Vermenging dorpen hier het best te zien

Het was altijd al een succesnummer bij vv Zeevogels, het Hemelvaarttoernooi, maar nu er een Egmondse voetbalclub is staan de sluizen blijkbaar volop open: maar liefst veertig teams deden mee. En het was nog lang onrustig langs de Hogedijk.

White Stones kampioen

4 mei 2024

Egmonders spelen komend seizoen weer in de eredivisie van het zaalvoetbal

Het is gelukt. White Stones had vooraf alles in eigen hand. Het moest alleen de laatste wedstrijd tegen Texel ’94 ‘even’ winnen om kampioen te worden en zo te promoveren naar de eredivisie van het zaalvoetbal.

White Stones staat op de drempel van de eredivisie

2 mei 2024

Egmondse zaalvoetballers spelen kampioenswedstrijd op vrijdag 3 mei in de Watertoren

White Stones heeft een hele grote stap gezet naar het kampioenschap en daarmee promotie naar de eredivisie van het zaalvoetbal. De Egmonders mochten op bezoek bij ‘angstgegner’ Zeemacht geen misstap maken om alles in eigen hand te houden. De equipe van coach Rogier Bunink nam in Den Helder al na 1 minuut spelen een 0 – 1 voorsprong door een doelpunt van Huib Sprenkeling. Halverwege de tweede helft bracht Daan Groot de stand op 0 – 2. Het slotakkoord was voor Jordin Koel die in de 35e minuut de 0 – 3 op het scorebord bracht en daarmee de wedstrijd definitief besliste. Concurrent PCK ’83 moest in Heiloo aantreden tegen HZV/Het Vennewater. De Groningers moesten winnen om in de titelrace te blijven en deden dat ter nauwer nood. In een spectaculair en enerverend duel wonnen de bezoekers uiteindelijk met 6 – 7. Door deze uitslag wordt het kampioenschap op de laatste speeldag beslist. White Stones heeft de beste papieren en speelt om 20.30 uur thuis tegen het altijd lastige Texel. PKC ’83 ontvangt een half uur eerder ZVV Zwaag.

Egmondse atleet Timme Koster kan Parijs nog halen…

3 mei 2024

Tijdens EK vanaf 7 juni in Rome

Na een aantal lastige blessures (hamstrings en bilspier) heeft de Egmondse atleet Timme Koster de draad weer opgepakt. In tegenstelling tot de marathonlopers heeft hij nog wel even tijd om zich te kwalificeren voor Parijs.

Bezittingen ‘oude’ voetbalclubs officieel overgedragen bij de notaris

26 april 2024

Leden, activa en passiva nu officieel naar VV Egmond

Op woensdag 24 april om 17.00 uur stond een afspraak in de agenda bij Overwegend Notariaat in Egmond aan den Hoef. Een viertal voorzitters en een secretaris kwamen een document ondertekenen. Een belangrijk document. De genodigden waren de voorzitters van de Egmondse voetbalverenigingen Sint Adelbert (Ben van Woezik), Egmondia (Jan de Jong) en Zeevogels (Monica van Hemert). Namens VV Egmond waren dat Robert van den Bosch (voorzitter) en Arnold Boon (secretaris).

Wandeling door nieuwe ‘Egmondse’ natuur: het Pollenvlak

26 april 2024

Op Bevrijdingsdag

Zondag 5 mei gaan gidsen van de IVN met een aantal wandelaars een kijkje nemen bij het nieuwe stuk natuurgebied, het 'Pollenvlak' (langs de Heerenweg ten noorden van Egmond aan de Hoef), waar PWN onlangs het bollenland heeft omgevormd tot een nieuw stuk natuur.

Terug