Hogere temperaturen, maar er blijft een kans op een (flinke) bui

Weerbericht van 19 mei tot en met 25 mei

Hogere temperaturen, maar er blijft een kans op een (flinke) bui

Vrijdagmiddag gaat de thermometer in veel delen van het land al rap richting de  17 of 18 graden. In het zuiden en oosten kan het lokaal 19 graden worden. In het noordelijk kustgebied wordt het 15 of 16 graden. Er zijn zonnige perioden, enkele stapelwolken en een beetje sluierbewolking. De wind blijft noordoostelijk en matig van kracht.

Zaterdag: zonnige perioden, regionaal warm
De temperatuur gaat zaterdag nog iets omhoog, het wordt zo’n 19 graden. In het zuiden en oosten kan het 20 graden worden. Er zijn zonnige perioden en daarmee is het heerlijk weer om buiten te zijn. Wel staat er iets meer wind dan de voorgaan de dagen. Doordat de wind noordoostelijk blijft, wordt het in het Waddengebied 15 tot 17 graden.

Zondag: warm met kans op een bui
In het midden en oosten wordt het met 20 tot 22 graden op grote schaal warm. Plaatselijk kan het 23 graden worden. In het westen blijft het iets frisser, maar het wordt wel zo’n 18 tot 20 graden. Op de Wadden wordt het even warm als op zaterdag.

Er zijn zonnige perioden en in de loop van de middag en avond vanuit het oosten wolkenvelden. Daarmee neemt de kans op een enkele bui toe en daarbij kan onweer voorkomen.

Maandag: enkele regen- en onweersbuien
Na het weekend is het wat wisselvallig en moeten we rekening houden met enkele regen- en onweersbuien. Er zijn ook droge perioden met wolkenvelden en zo nu en dan wat zon. Het wordt 19 tot 24 graden en maakt het oosten kans op een zomerse 25 graden.

Daarna vaker droog
De dagen daarna neemt de buienkans af en daalt de temperatuur naar 16 tot 21 graden. Zon en wolken wisselen elkaar af en er staat een matige noorden- tot noordwestenwind.