IJskoude salted caramel cocktail met Licor 43
Heerlijk, ook al is het nog geen zomer
Gepubliceerd: 24 februari 2023
Licor 43: deze Spaanse likeur, met de smaken van citrusvruchten en kruiden zoals vanille en karamel, perfect is in een frisse cocktail of met ijs als digestief na de maaltijd. En heb je iets te vieren? Toast er mee op een borrel of feestelijk moment.
Ingrediënten (voor 2 glazen):
100 ml sterke koffie (afgekoeld)
40 ml Licor 43 Orochata
100 ml + 2 eetlepels amandelmelk (Zonnatura)
1 eetlepel suiker of suikersiroop
Snuf kaneel
50 gr blokjes karamel fudge
Snuf zeezout
IJsblokjes
Bereiding
Smelt de blokjes fudge au bain-marie in een kom boven een pannetje met heet water. Voeg 2 eetlepels amandelmelk toe en roer tot een karamelsaus. Voeg een snuf zeezout toe. Druip met een lepel wat van de karamelsaus aan de binnenkant van de cocktailglazen zodat er een swirl ontstaat van karamel zeezout.
Bron: leukerecepten.nl