UPDATE: IJssalon Rosaria’s is klaar voor de zomer
En meteen gaan de temperaturen 'skyhigh'
Gepubliceerd: 9 juni 2023
Natuurlijk hebben we ook beelden van de officiële opening van ijssalon Rosaria’s…
Eerder gepubliceerd
Alsof de goden het zo hebben gewild: ijssalon Rosaria’s is precies op tijd klaar om de enorme toeloop aan ‘gelatonista’s’ te kunnen verwerken. Met een week vol dagen met (bijna) tropische temperaturen op komst, is het natuurlijk wel lekker dat de deuren van het fraai verbouwde interieur vanaf vandaag, 16.00 uur, weer officieel open kunnen.
De zaak is een voortvloeisel uit het brein van Angelo Alecci. ‘Voorheen was de ijssalon direct bij het restaurant op de kop van de Voorstraat. Net als de afhaalmogelijkheid voor mensen om hun bestelde gerechten bij het restaurant te komen ophalen. Dat was al een lange tijd zo, maar feitelijk was het wel onrustig voor de mensen die in het restaurant zaten te eten. Het idee om die zaken van elkaar te scheiden, het rustige restaurantdeel en het wat drukkere van het afhalen en het ijs eten, leefde al langer bij mij. Toen de mogelijkheid zich voordeed om dat te realiseren in het pand van voorheen Beach Snacks hebben we meteen toegehapt.’
Niet alles liep zoals gepland
Nou, meteen toehappen… ‘Zo simpel ging het inderdaad niet, maar als dingen niet helemaal gaan zoals je dacht dan moet je flexibel zijn’, lacht Angelo. ‘Het kostte wat moeite, maar gelukkig hebben de jongens van bouwbedrijf J.C. de Groot als hoofdaannemer mij er doorheen gesleept. Ik weet niet of het anders tot een goed eind was gekomen. Dat is toch wel het voordeel van ondernemers die uit de eigen gemeenschap komen: je kunt ze heel direct aanspreken en ze helpen je ook waar en wanneer ze kunnen. Dat mag wel eens gezegd worden. Met een aannemer van buitenaf had ik het nog maar moeten zien, want zoals gezegd, niet alles liep zoals gepland.’
Klaar maken voor de toekomst
Achter deze verbouwing zit een gedachte voor de toekomst. ‘De eerste fase, het realiseren van de ijssalon die vernoemd is naar mijn oma, is nu klaar. Althans, misschien dat er in de opstart nog wat details moeten worden geregeld, maar dat gaan we zien. In fase twee wordt de warme keuken opgetuigd voor het ’to go’ deel van het restaurant. In fase drie wordt dan het restaurant nog eens helemaal in stijl gebracht. Dat staat er inmiddels al heel lang, vanaf ergens half jaren ’90 en de ijssalon op die plek nog net wat langer. Dus een keer een moderniseringsslag, vooral logistiek en keuken-technisch zeg maar, mag wel. Als dat dan is gedaan, en hopelijk lukt dat allemaal dit jaar nog, dan zijn we helemaal klaar voor de toekomst.’
Die toekomst is dichterbij dan je denkt, want vandaag, vrijdag 9 juni om 16 uur, is het zover: dan knipt de volgende generatie Alecci het lint door om de opening officieel te bekrachtigen. Op de foto’s ziet u wat van de lekkernijen die straks zijn te verkrijgen, omdat we niet te veel van het interieur wilden/mochten verklappen. Maar ga gerust langs. Het is absoluut de moeite waard.
Bovenaan de beelden van de officiële opening…
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.