Italiaans winterdrankje; hartverwarmend…
...ook zonder wintersport
Gepubliceerd: 27 januari 2023
We kennen de beroemde zomerdrankjes uit Italië allemaal wel: Aperol Spritz, Hugo, limonata enzovoorts. Maar wist je dat er ook tal van Italiaanse winterdrankjes zijn? Perfect om de koudste dagen hier door te komen.
Een bombardino is een typische wintersportcocktail die warm wordt geserveerd. In de Noord-Italiaanse skigebieden staat dit hartverwarmertje dat inslaat als een bom standaard op de menukaarten van de après-skibars.
De bombardino wordt ook in verschillende varianten gemaakt. In de klassieke vorm wordt de bombardino warm voor je neus gezet met zabaione (ook wel gespeld als zabaglione).
Voor de bombardino gebruik je brandewijn als basis, maar je kunt ook gewoon Hollandse advocaat opwarmen. Een dikke toef slagroom, kaneel en cacao erop en je dag kan niet meer stuk.
Zo maak je het:
De juiste hoeveelheid (dus hoeveel personen willen meegenieten?) eierlikeur/advocaat opwarmen; 40 ml brandewijn in een glas schenken, per persoon 80 ml warme eierlikeur eroverheen schenken. Even roeren, toef slagroom erop en aftoppen met kaneel en cacao.
bron: ditisitalie.nl