Italiaanse boerenkool als bodem voor ‘Koningsnacht’?
Met tomaat, kaas en ham
Gepubliceerd: 26 april 2024
Geef eens een Italiaanse twist aan je boerenkoolstamppot. Hartstikke lekker en een ideale maaltijd voor doordeweeks. Maar in dit geval een ideale bodem voor de Koningsnacht…
Ingrediënten (4 personen):
- 1 kilogram kruimige aardappel (geschild, in stukken)
- 600 gram boerenkool (panklaar)
- 75 gram pijnboompitten
- 250 gram hamreepjes
- 100 gram mascarpone
- 2 eetlepels pesto
- 100 gram zongedroogde tomaatjes (in stukjes, op olie)
- 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt) of
- 100 gram Parmezaanse kaas (grof geschaafd)
- basilicum
Bereiding:
- Kook de aardappels met de boerenkool in circa 20 minuten gaar in water met zout. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin en houd apart.
- Giet de aardappels en boerenkool af. Stamp grof met de helft van de pijnboompitten, de helft van de hamreepjes, de mascarpone, de pesto en de gedroogde tomaten. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de stamppot met de rest van de pijnboompitten en hamreepjes. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en basilicum naar smaak.
Bron: boodschappen.nl