Italiaanse chocolademelk: wie wil dat nou niet…?
Ciocalata calda drink je echter niet voor de lijn...
Gepubliceerd: 9 februari 2024
In het kader van wat variaties op een thema deze week de ciocalata calda: Italiaanse chocolademelk. Het zal na het lezen van het recept duidelijk zijn dat je dat niet drinkt voor de lijn.
Ingrediënten (2 personen):
115 ml volle melk
115 ml slagroom
60 gr pure chocolade (max. 70%)
2 eetlepels suiker (optioneel)
4 theelepels maïzena
Bereiding:
Giet de melk en de slagroom in een steelpannetje met dikke bodem en breng het net niet aan de kook. Hak ondertussen de chocolade in kleine stukjes. Zodra de melk kookt, haal je de pan van het vuur en voeg je de chocolade al roerend met een garde toe. Roer redelijk snel en zet dan de pan weer terug op het vuur.
Breng de Italiaanse chocolademelk weer aan de kook en zet alvast de maïzena en eventueel suiker klaar. Zodra de melk kookt, voeg je de maïzena toe en blijf je roeren totdat je de juiste lekkere dikke consistentie hebt. Voeg er naar eigen smaak eventueel nog een snufje zeezout, kaneelpoeder of geraspte sinaasappelschil aan toe.
Tips:
Bij voorkeur kies je voor de Italiaanse warme chocolademelk pure chocolade van hoge kwaliteit zoals voor het lekkerste effect. Het is aan te raden om pure chocolade met 70% cacao te gebruiken. In Italië krijg je ook wel eens een variant met een hoger percentage aan cacao, maar dat maakt het drankje een stukje bitterder. Een kwestie van smaak dus.
De cioccolata calda is zonder suiker ook al heerlijk, afhankelijk van het cacaopercentage dat je kiest, maar je kunt er naar eigen smaak altijd een beetje meer suiker in doen nu je toch aan het zondigen bent. Of je doet een scheutje van je favoriete drankje in, afgestemd op het extra ingrediënt dat je hebt toegevoegd.
Bron: leukerecepten.nl