HomeAdverteerdersColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link

Deel

IVN-wandeling in Wimmenummerduinen

IVN-wandeling in Wimmenummerduinen

De maandelijkse wandeling in het noordelijke Egmondse duingebied is deze keer op zondag 6 november. Het is alweer de op-een-na-laatste wandeling van 2022.

Het mooie weer heeft lang aangehouden en heeft invloed gehad op de natuur. Toch zijn er veel paddenstoelen te zien. Misschien zien we een Schotse Hooglander met zijn prachtige hoorns in ’t Zegeveld, waar zich voormalige duinlandjes bevinden, die teruggegeven zijn aan de natuur (zie foto RdR).

Het ietwat geaccidenteerde parcours gaat deels over smalle paadjes en mul zand (pittig dus). De deelnemers vertrekken om 10.30 uur bij het PWN-informatiebord aan het einde van het Nachtegalenpad in Egmond aan den Hoef.

U verzorgt zelf een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van het PWN ( www.pwn.nl/duinkaartkopen ). De wandeling duurt ongeveer twee uur. Een bijdrage (richtlijn € 3,00 per persoon te betalen met gepast geld) wordt op prijs gesteld.

U meldt zich van tevoren aan via e-mail: [email protected]. Opgeven tot de dag ervoor. Kijk ook eens op de website www.ivn.nl/nkl, op de landelijke site van de IVN www.ivn.nl of de IVN Routes app www.ivn.nl/afdeling/noord-kennemerland/wandelroutes-ivn-noord-kennemerland-0.

 

Meer 'Agenda':

Het Concertgebouw zoekt jeugdige muziekmakers

20 januari 2023

Doe mee aan het Koninklijk Concertgebouw Concours

Het Koninklijk Concertgebouw nodigt alle 9-14-jarigen uit Noord-Holland die zingen of een instrument spelen uit om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours. Bij dit landelijke concours, dat dit jaar zijn 15de editie beleeft, draait het om plezier hebben in muziek maken. Kinderen krijgen een kijkje achter de schermen, ontmoeten bekende artiesten en musici, en gaan op eigen niveau – of ze nu beginner zijn of al meer muzikale meters hebben gemaakt – aan de slag. Deelnemers die zich al verder hebben ontwikkeld, doen mee aan het finaletraject en maken kans op een geldprijs, een masterclass en een solo-optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Zo wist in 2022 Vincent Opheikens uit Amsterdam met zijn gitaarspel de titel in de wacht te slepen. Nieuw dit jaar is de aanmoedigingsprijs voor een nog pril, maar veelbelovend talent. Aanmelden voor het concours kan tot en met 18 april via concertgebouw.nl/concours. Muziekliefhebbers uit Noord-Holland Al sinds de eerste editie kan het Koninklijk Concertgebouw Concours rekenen op veel animo van jonge muziekmakers uit heel Noord-Holland. De piano, op de voet gevolgd door de viool, was de afgelopen jaren het meest gespeelde instrument onder de deelnemers uit onder meer Haarlem, Castricum, Bussum, Zaandam, Heemskerk, Hoofddorp en Amsterdam. Maar er waren ook deelnemers met een minder voor de hand liggend instrument. Zoals een 13-jarige uit Hilversum die graag achter het orgel kruipt.

Samen koken, gezellig en lekker!

20 januari 2023

Koks gezocht

De Aanschuiftafel van Egmond aan den Hoef is op zoek naar mensen die samen willen koken voor buurtgenoten. 1 x per maand koken we op vrijdagavond een driegangen menu in het dorpshuis Hanswijk. Je hoeft geen horeca ervaring te hebben, het mag natuurlijk wel. Je sociale hart op de juiste plaats hebben is minstens zo belangrijk. Vind je het leuk om samen met anderen te koken ? Neem dan contact op met Marja Vlaar van Stichting Welzijn Bergen. Bel 06 29073575 of mail: [email protected]

Iets te repareren? Kom naar het Repair Cafe bij PostaanZee

20 januari 2023

Bijvoorbeeld winter- en voorjaarskleding verstellen of repareren

Het Repair Café PostaanZee helpt u elke eerste donderdag van de maand uw kleding te verstellen of te repareren. Het kan nog flink koud worden, dus geef uw oude warme jas een tweede leven. Moet die ene broek worden verkort? Of die ene leuke jurk moet wat kleiner gemaakt worden? Neem wel de goede kleur knoop of garen mee en wij gaan ermee aan de slag. En verder repareren we rollators, elektronica, printers, dus alle gebruiksvoorwerpen die een tweede leven verdienen. Koffie en thee staan klaar. Donderdag 2 februari en elke eerste donderdag van de maand, van 13.30 tot 16.00 uur; PostaanZee, Egmond aan Zee. Mail: [email protected]

Gezellige zondag bij PostaanZee

20 januari 2023

Zoek de gezelligheid op

Met ingang van het nieuwe jaar start Postaanzee ook weer met ‘De gezellige zondag’

Weerbaarheidstraining en zelfverdediging voor meiden van 13-20 jaar

13 januari 2023

In samenwerking met karatevereniging Funakoshi

Meiden van 13 tot 20 jaar kunnen vanaf zondag 12 maart meedoen aan een cursus zelfverdediging in de gymzaal aan de Bovenweg in Schoorl. Gedurende 8 weken werken zij van 11.00-12.00 uur aan hun weerbaarheid onder leiding van docent Ella Doesburg. De eigen bijdrage voor de 8 lessen bedraagt € 15,-. Aanmelden kan via de mail, [email protected] Dankzij een bijdrage uit het Lokale Maatschappelijke Sportakkoord van gemeente Bergen kan karateverenging Funakoshi, in samenwerking met de buurtsportcoaches en jongerenwerkers van gemeente Bergen, de weerbaarheidstraining voor een laag tarief aanbieden. Door middel van praktijkgerichte oefeningen leer je voor jezelf op te komen. Houding, stemgebruik, uitstraling en grenzen stellen zijn daarbij belangrijk. Lastige situaties worden besproken en je leert hoe je onveilige situaties kunt herkennen en vermijden. In het fysieke gedeelte worden zelfverdedigingstechnieken geoefend. Hoe kun je los te komen als je wordt vastgepakt en plaats je een effectieve tegenaanval? Voor wie na de cursus geïnteresseerd is om te blijven sporten, is het mogelijk een vervolgcursus te volgen bij Funakoshi. Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem contact op via [email protected] of 072-5616979.

Platenmarkt in De Schulp in Egmond Binnen

13 januari 2023

Struinen tussen het vinyl en tegelijk de beentjes van de vloer...?...

Zaterdag 28 januari wordt er voor de eerste keer een platenbeurs gehouden in Egmond-Binnen. Vinylliefhebbers kunnen terecht bij dorpshuis De Schulp – Visweg 45, van 11.00 tot 16.00 uur, voor een zeer ruim assortiment singeltjes en lp's.

Huiskamerconcerten in Soigne: ‘De Vaders’ trappen af

13 januari 2023

Zondag 15 januari om 16 uur

Ook in 2023 gaat Stichting Hafre Productions door met het organiseren van huiskamerconcerten. Op zondagmiddag 15 januari spelen The Vaders, 4 mannen uit Langedijk op ’n rij, akoestische verwennerij met een zeer uitgebreide set vol 60’s hits!, in restaurant Soigne aan de Sint Adelbertusweg 31 te Egmond-Binnen. Het concert duurt van 16.00 tot 18.00 en aanmelden op [email protected] is gewenst in verband met het beperkt aantal plaatsen.

Na twee jaar eindelijk weer fysieke editie Horecava

6 januari 2023

Wanneer: van 9 tot en met 12 januari a.s.

Nog een paar weken en dan is het weer zover: de grootste horecabeurs van Nederland kan eindelijk weer een fysieke editie organiseren.

Bosuilen excursie in Castricum

6 januari 2023

Voor jong en oud

De Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland geeft op vrijdagavond 13 januari een avondexcursie voor jongeren. De bedoeling van deze excursie is om bosuilen waar te nemen.

Zoektocht naar de koning van het bos

6 januari 2023

Wandeling rond de Schaapskooi

Wat is er dan leuker dan vroeg op pad voor een heerlijke winterwandeling? Goed ingepakt, met rooie koontjes. Zondag 8 januari maakt IVN-gids Willem Babyn een winterse wandeling door onze mooie achtertuin: het duingebied vanuit de Schaapskooi in Bergen. De winter is ingegaan. In deze periode is er veel te zien in de natuur. Wat betekent deze wintertijd voor boom en dier. De normaal kleurrijke, zoete Kamperfoelie zoekt zijn draai, soms ten koste van een boom, weer naar het volgende seizoen. En het buntgras staat er gehele jaar uitbundig bij maar laat zijn ondergrondse leven niet zien. Met een IVN-gids op pad voor een duin- en boswandeling; zoeken naar diersporen, grote grazers, vogels, paddenstoelen, bomen, struiken, bessen en mossen, “de koning van het bos” en ook de “moeder van het bos”. Kortom een wandeling vol aangename en mooie verrassingen voor het hele gezin! De start is om 10.15 bij de parkeerplaats Uilenvangerweg (ligt aan de Zeeweg naar Bergen aan Zee vlakbij de schaapskooi ca. 300 meter na de rotonde rechts). Het einde is rond 12 uur bij de Schaapskooi. Er wordt een bijdrage gevraagd van 2,50 pp, kinderen gratis.

Wie wordt Egmonder (v/m) van het Jaar 2022?

6 januari 2023

Laatste kans voor het aanmelden van genomineerden

Flessenpost uit Egmond wil graag een nieuw initiatief starten: de verkiezing Egmonder van het Jaar.

Aan tafel met… LETSA

30 december 2022

Diensten en goederen ruilen om iets voor een ander te doen

Woensdag is er een Aan tafel met... met LETSA. Deze bijeenkomst is in De Schulp op woensdag 11 januari om 10.30 uur. LETSA is een netwerk van mensen die in Alkmaar of omgeving wonen, zij wisselen diensten en goederen uit op basis van het ruilprincipe. Er wordt niet in geld uitbetaald, maar in een eenheid die alleen bij LETSA bestaat, namelijk in “zonnetjes”. Bij LETSA betaal je niet in geld, maar doe je gewoon iets voor een ander terug! Want de waarde van jou als mens staat centraal! De afkorting LETSA staat voor Lokaal Economisch Transitie of Transactie Systeem waarbij de A voor Alkmaar staat. De vereniging bestaat al meer dan 27 jaar binnen onze regio. LETSA wordt gevormd door een groep mensen die duurzaamheid belangrijk vinden. Tevens zien zij het belang in van het creëren van een sociaal netwerk. Deze twee aspecten spelen anno 2022 nog steeds een grote rol. Zeker in de huidige tijd!! Op deze woensdagochtend wordt er een presentatie gegeven over LETSA door twee actieve leden. Diverse onderwerpen zullen de revue passeren en er zal worden uitgelegd hoe het ruilen binnen de vereniging in zijn werk gaat. Natuurlijk is er genoeg tijd voor het stellen van uw vragen. Er wordt deze woensdagochtend ook gelegenheid geboden om alvast te wennen aan het ruil en/of weggeefprincipe. Heeft u een mooi cadeau gekregen in deze decembermaand maar die u toch graag aan een ander wilt geven? Neem maar mee! Wellicht kunt u er iemand anders blij mee maken! Wanneer Je bent van harte welkom tijdens deze Aan tafel met… op woensdag 11 januari van 10.30 tot 12.00 uur bij Dorpshuis De Schulp,Visweg 45, 1935 EB in Egmond-Binnen. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. Schuif aan! Aan tafel met… Aan tafel met… geeft mensen uit het dorp de gelegenheid om hun verhaal of kennis te delen met anderen. Dit kan een interessant beroep zijn, een leuke hobby, een onderwerp dat je na aan het hart ligt of iets interessants dat je hebt (mee)gemaakt. De tafel in Dorpshuis De Schulp biedt zo een podium voor interessante workshops, verrassende presentaties en boeiende verhalen. Als je zelf eens een “Aan tafel met…” wilt verzorgen kunt je je aanmelden bij de medewerker van de bibliotheek. Einde persbericht Noot voor de redactie: De bijgevoegde afbeelding mag vrij gebruikt worden bij dit bericht. Voor meer informatie kunt u terecht bij: Chris Rode Communicatie & PR Bibliotheek Kennemerwaard [email protected]

Internationale maaltijden bij PostaanZee; ook in 2023

6 januari 2023

PostaanZee maakt zich op voor weer een nieuw jaar

De maaltijden op de tweede donderdag van de maand zijn niet meer weg te denken bij PostaanZee. De leuke reacties van de bezoekers inspireert het kookteam enorm om hen steeds weer met verassende menu’s te trakteren. Het oude jaar is afgesloten met een heel geslaagd Kerstdiner. Ook in het nieuwe jaar 2023 zal het kookteam van PostaanZee er zorg voor dragen dat er 1 keer per maand een verrassend menu kan worden geserveerd. De eerstvolgende maaltijd is op donderdag 12 januari. Aanmelden is verplicht tegen een contante of pinbetaling van € 6,- bij Postaanzee. De inloop is vanaf 17.30 u en de maaltijd start om 18.00 u. Ook De gezellige zondag komt er weer aan. Dat zal betekenen dat er om en om een High Tea of een lunch zal zijn. Zondag 5 februari gaan we van start met een lunch. Ook hiervoor dient te worden aangemeld tegen een betaling van € 5,- De aanvangstijd van de lunch is 12.30 u met een inloop vanaf 12.00 uur. Vervolgens iedere eerste zondag van de maand. Alle informatie over data en tijden kunt u vinden op www.postaanzee.nl Tot ziens bij Postaanzee

Kerkradio RTV80 en kinderkerstfeest tijdens de feestdagen

23 december 2022

Kinderen hebben 'eigen feest' op 24 december om 7 uur

Kerkradio van RTV80 heeft deze feestdagen weer een tweetal uitzendingen op de zender.

The Great American Songbook in het Vredeskerkje

23 december 2022

Donderdagavond de 'after Christmas concert'

Swing en ballads zijn de ingrediënten waarmee het sextet van Ruby Lemm kleur gaat geven aan 'Jazz at the Vredeskerkje'. Donderdagavond 29 december zullen de musici het nodige publiek trekken naar de duinlocatie. Ruby ging met haar pianospel van klassiek naar jazz. Gitarist John Ligtenberg heeft een voorkeur voor Afrikaanse ritmes. Dick Visser kwam via de gitaar uit bij zijn contrabas. Ab Helsloot uit Bergen geniet voluit als hij de grote werken uit het American Songbook kan aankondigen en spelen. De trompet wordt geblazen door Bart van Zutphen, liefhebber van verstilde klanken. Als special guest komt saxofonist Jaap Komen mee. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Informatie en kaarten via kunstgetij.nl.

La Sfera Armoniosa Tweede Kerstdag in Ruïnekerk

23 december 2022

Muziek uit einde zestiende eeuw

La Sfera Armoniosa, het gezelschap rond de Alkmaarse luitist Mike Fentross, komt maandag naar de Ruïnekerk. Het programma ‘Stelle Lucenti’ laat de muziek horen uit het einde van de zestiende eeuw. In die tijd van overgang van Renaissance naar Barok kwam de vocale muziek sterk op. De ziel in de teksten kwam op de voorgrond te staan, als een soort voorloper van de latere opera’s. Nieuw was toen de rol van sopranen aan de hoven in de grote stadstaten als Venetië, Florence en Rome. Er werd heel veel gecomponeerd, er was een bloeiende muziekcultuur. Fentross speelt in dit programma barokgitaar en theorbe, Pauline van Laarhoven lirone en viola da gamba, Emma Huyser harp en blokfluit. Channa Malkin en Keren Motseri zijn de sopranen in een programma met werken van onder anderen Claudio Monteverdi, Giovanni Kapsberger en Barbara Strozzi. Aanvang 15.00 uur. Informatie en kaarten via duinstreekkamermuziek.nl

Vier Kerstmis met PostaanZee

23 december 2022

Kerstbingo op maandag Tweede Kerstdag om 14 uur

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om met de Kerstdagen bij familie of vrienden aan te kunnen schuiven. Daarom organiseert Postaanzee op tweede Kerstdag een Kerstbingo. Mensen die alleen zijn maar graag het Kerstfeest met anderen willen delen zijn hierbij van harte uitgenodigd. Het ontmoetingscentrum wordt 26 december één grote huiskamer. De inloop is vanaf 13.30u. De bingo start om 14.00 uur met chocolademelk en iets lekkers. We hebben hartverwarmende prijzen. Aanmelden via mail: [email protected], telefoon 0725822310 of door je naam te noteren op de inschrijflijst die ligt op het bureau bij PostaanZee. Voor deelname vraagt Postaanzee een vrijwillige bijdrage. Bingokaarten kosten 1 euro.

Kerstvakantie in Huis van Hilde

23 december 2022

Oud wordt Nieuw!

Tijdens de kerstvakantie is er weer van alles te doen in archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum. Het thema van dit jaar is ‘Oud wordt Nieuw; recycle je verleden’. Wat kunnen we leren van hoe de mensen vroeger leefden om nu goed en duurzaam bezig te zijn? Je kunt zelf aan de slag bij een creatieve workshop, speuren met een echte metaaldetector of luisteren naar de spannende verhalen van Bastiaan de Zwitser.

Wat is er te doen agenda

28 december 2022

Deze en volgende week

Een greep uit de activiteiten in Egmond en de regio

IVN Kerstwandeling

16 december 2022

Even de benen strekken tussen alle eetgangen door

Heb je genoeg van binnen zitten tijdens de kerstdagen? Trek dan je wandelschoenen aan voor een kerst-wandeling van IVN Noord Kennemerland met Willem Babyn. Thema van de wandeling is Winter Wonderland- wat gebeurt er in de natuur tijdens de winterrust. We lopen deels door het bos, en deels door het buiten gebied. Laat je verrassen. Wanneer: eerste kerstdag zondag 25 dec 10.15 Er wordt een bijdrage gevraagd van 3 euro pp Een PWN duinkaart is verplicht er staat een kaartautomaat bij de parkeerplaats Startpunt: de parkeerplaats PWN thv de Schaapskooi Bergen

Balies Stichting Welzijn gesloten tussen Kerstmis en Oud & Nieuw

16 december 2022

Goed om even rekening mee te houden

De balies van Stichting Welzijn Bergen zijn tussen Kerst en Oud & Nieuw gesloten. Wel zijn wij telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 072-5095267. Op 2 januari 2023 zijn wij weer aanwezig. Wij wensen iedereen hele mooie dagen en een gezond nieuwjaar.

Lunch voor mantelzorgers in De Schulp

16 december 2022

Weer even onder de mensen komen

Dinsdag 17 januari wordt in de Schulp een lunch voor mantelzorgers en hun mantelzorgervragers georganiseerd. Het is fijn samen te praten over b.v. waar je tegenaan loopt als mantelzorger. Hoe hou je het vol en hoe blijf je in balans. Ook voor de mantelzorgvrager is het fijn weer even mens te zijn en van elkaars gezelschap te genieten. Van 12.30 tot 15.30 in de Schulp. Kosten € 5,00 per tweetal. Aanmelden via [email protected] of bel met 06-27033222.

Sportspektakel én Dreumesochtend in de kerstvakantie

30 december 2022

Vermaak voor iedereen

Tijdens de kerstvakantie organiseren de Buurtsportcoaches van Holland Sport in de gemeente Bergen weer een Dreumesochtend en Sportspektakel.

Nieuwe muzikale jaar in Soigne geopend door ‘De Vaders’

30 december 2022

Swingende jaren '60 muziek

Volgend jaar is er weer swingende muziek bij Soigné in Egmond-Binnen. De opening van het nieuwe muzikale jaar wordt gedaan door The Vaders, 4 Echte Mannen uit Langedijk op 'n rij, akoestische verwennerij met een zeer uitgebreide set vol 60's hits!

Winterse kerstmarkt bij Nieuw Westert

9 december 2022

Sfeervol en met wat geluk ook sneeuw...

In het weekend van 16, 17 en 18 december vindt een winterfair plaats bij Restaurant Nieuw Westert in Egmond-Binnen. Lichtjes, kerstbomen en kerstkramen maken het ‘winterse’ tafereel compleet. Met een beetje geluk ligt er misschien zelfs wat sneeuw. Volgens de weerberichten zou het zomaar die kant op kunnen gaan. Van 12 tot 18 uur bent u op deze dagen van harte welkom om mee te genieten van een onvervalste kerstmarkt: de Westert Winter Fair.

Jutwandeling in kerstsfeer vanuit Bergen aan Zee naar de Kerf

9 december 2022

Beperkt aantal deelnemers mogelijk; inschrijven gewenst

Zondag 18 december gaan IVN-gidsen een winterse jutwandeltocht in Kerstsfeer houden vanuit het Parnassia-gebouw in Bergen aan Zee door de duinen, via de kerf en over het strand (Inschrijven is gewenst.)

Het échte kerstgevoel in Egmond-Binnen

9 december 2022

Komt allen tezamen op zaterdag 17 december!

Inwoners van Egmond-Binnen hebben het initiatief genomen om op zaterdag 17 december een Kerstsamenzijn te organiseren op de Brink. In samenwerking met Eensgezindheid, ondernemersvereniging Egmond-Binnen, de Schulp en de Vereniging Dorpsbelangen Egmond Binnen hopen zij dat dit jaar een succesvolle editie zal zijn waardoor het wellicht een mooie traditie kan gaan worden.

Volop activiteiten in zwembad Hoornse Vaart tijdens kerstvakantie

9 december 2022

Van animatie en zwemlessen tot stormbaan

Van zaterdag 24 december tot en met zondag 8 januari is het weer kerstvakantie. Genoeg tijd om wat te doen dus.

Kerstsfeer (en warmte) bij PostaanZee

9 december 2022

Muzikale maaltijd en kerstbingo

Zoals ieder jaar zal in de week na Sinterklaas het interieur bij Postaanzee helemaal in het teken komen te staan van de naderende feestdagen.

IJspret op IJsbaan De Meent tijdens de kerstvakantie

2 december 2022

Van discoschaatsen tot curlen of ice biken

IJsbaan De Meent pakt uit tijdens de kerstvakantie met het Alkmaars IJsplein

Aan tafel met… broeder Adelbert

2 december 2022

Over de betekenis van de kerststallen

Tijdens deze Aan tafel met… vertelt historicus vader-abt Thijs Ketelaars over de Abdij en de betekenis van de kerststallen, die worden tentoongesteld in de Benedictushof, de gastvrijeruimte in Egmond-Binnen waar de monniken de deuren openen voor mensen in de abdijwinkel, de horeca of de boekhandel. Deze Aan tafel met… is van 10.30 tot 12.00 uur op woensdag 7 december in Dorpshuis De Schulp in Egmond-Binnen (Visweg 45).

Aan tafel met… Alies en Ronald van het Tramstation Egmond aan Zee

2 december 2022

Donderdag 8 december om 13.30 uur bij PostaanZee

Donderdag 8 december AAN TAFEL MET…………ALIES EN RONALD, de eigenaren van het voormalige Stoomtram Station Egmond aan Zee vertellen hun verhaal bij Postaanzee van 13.30 tot 15.00 uur. Het voormalige Stoomtram Station, gelegen op de hoek van de Pieter Schotsmanstraat en de Voorstraat te Egmond aan Zee, heeft begin 1900 bijgedragen aan een ontwikkeling van onder andere de economie in Egmond aan Zee. Egmond aan Zee werd bereikbaar voor onder andere toeristen. Ook de zogeheten "Bleekneusjes" reisden met de Stoomtram naar Egmond aan Zee om aan te sterken. De Derpers daarentegen kregen de mogelijkheid het brood te verdienen in bijvoorbeeld Alkmaar en omstreken. Egmond aan Zee stond vanaf dat moment op de kaart en tot op de dag van vandaag een prachtig Derp waar inwoners en toeristen met veel plezier verblijven. De Stoomtram heeft dienstgedaan van 1905 tot 1935. Het spoor is inmiddels verdwenen alleen het Stationsgebouw herinnert aan de tijd van toen. Vanaf 2015 zijn Alies en Ronald eigenaar van het voormalige Station en zijn voornemens het Station in ere te herstellen. De enorme belangstelling van onder andere de Derpers laten hun inzien dat de herinnering aan het Station en alles daarom heen door velen wordt gekoesterd. "Het leeft" en dat motiveert en inspireert hun extra om het voormalige Station weer Station te laten lijken.

Feestdagen naderen al: Kerstconcert Erato ook

25 november 2022

Voorpret is al de helft van het plezier

Op zondag 18 december geeft het koor Erato-Egmond een kerstconcert in de H.M.M. Alacoque, Herenweg 188 in Egmond aan den Hoef. Aanvang is 13.00 uur. Erato-Egmond is een vierstemmig koor, dat uit ruim 30 leden bestaat onder leiding van dirigente Marlies Meiners-Bras. Zij zingen met passie kerstliederen en geven het jaarlijks kerstconcert in deze stemmige ambiance. Een fantastisch combo begeleidt het koor. Het bestaat uit pianiste Atie List, gitarist Peter Smit, fluitiste Anke Buringa, celliste Nellie Borst, trompettist Leo Stam en op de cajón Frank Melker. Daarnaast zingt soliste Femke Leek voor u twee prachtige liederen. Na afloop kunt u genieten van een glaasje zelfgemaakte glühwein of een frisdrankje, om samen na te genieten van het concert. Wilt u een mooi en sfeervol concert bijwonen, dan kunt u entreekaarten bestellen via de website van Erato https://erato-egmond.nl/kaarten-bestellen/. De entreeprijs is € 12,50 per persoon.

Vrijwilligers zoeken? Misschien kan het anders

25 november 2022

Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?

Vrijwilligers geven de wereld kleur. Bij het opknappen en bijhouden van tuinen, bij het vervoeren van personen, bij de voetbaltraining van de jeugd, bij de koffieronde in het ziekenhuis, bij evenementen en festivals en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar hoe kunnen wij met elkaar deze dingen blijven doen als de inzet en betrokkenheid in de samenleving afneemt? Hoe zorgen we ervoor dat meer mensen een bijdrage – groot of klein, eenmalig of langdurig - leveren in de samenleving? “Wij horen het regelmatig: ‘een vrijwilligerstekort’. Vacatures bij organisaties worden lastig(er) vervuld en het aantal particuliere hulpvragen stijgt.”, zegt Ellen Christiani van Team Vrijwillig. “Wij zijn er van overtuigd dat de wil om vrijwilligerswerk te doen er nog steeds is, maar dat het vraagt om een andere aanpak en benadering.” Daarom organiseert Team Vrijwillig volgende week maandagmiddag 28 november een seminar Werven en binden van vrijwilligers in wijkcentrum Mare Nostrum in Alkmaar. Tijdens het seminar kan je gratis deelnemen aan twee workshops en spelen we in op werving en binding. Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe vrijwilligers vindt? Hoe kan jij je als organisatie goed profileren om aantrekkelijk te blijven voor nieuwe vrijwilligers en bestuursleden? Mathijs Beentjes van marketingbureau Teamdehaas gaat hierop in tijdens een workshop ‘Profileren’. Net zo belangrijk is het behouden van vrijwilligers. Mensen die iets kunnen doen dat past bij hun talenten, (veranderende) motivatie en tijdmogelijkheden blijven langer betrokken. Hoe ingespeeld kan worden op die betrokkenheid behandelt Joris Komen van Team Vrijwillig tijdens een workshop ‘Binden’. Je krijgt praktische handvatten en nieuwe inzichten voor het werven en binden van vrijwilligers. Programma: 13.30 - 14.00 uur - Inloop 14.00 - 14.15 uur - Welkom 14.15 - 15.15 uur - Workshopronde 1 - Werving vanuit profilering eigen organisatie - Hoe houd je vrijwilligers bij je? 15.15 - 15.30 uur - Pauze 15.30 - 16.30 uur - Workshopronde 2 - Werving vanuit profilering eigen organisatie - Hoe houd je vrijwilligers bij je? 16.30 - 17.00 uur - Terugkoppeling met hapje en drankje Datum: 28 november Locatie: Wijkcentrum Mare Nostrum Arubastraat 2, 1825 PV Alkmaar Er zijn nog een paar plaatsen. Aanmelden via www.teamvrijwillig.nl/cursusaanbod/3943

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug