Deel

Jeugdvissen weer van start

Bij Nacht en Ontij

Jeugdvissen weer van start

Het jeugdvissen bij visclub ‘Bij nacht en Ontij’ gaat op zaterdag 11 september van start. De eerste keer wat vroeg in de middag om 13.00 in verband met het tij. De overige data zijn 2 oktober 16.00, 16 oktober 16.00, 30 oktober 15.00 en 20 november om 14.00 uur. Voor kinderen tussen de 9 en 16 jaar die alle facetten van het strandvissen wil leren. Opgeven kan bij Job Zwart 06 – 16 95 52 70 of [email protected]

Meer 'Sport':

Inschrijving Halve van Egmond gestart

17 september 2021

Het kan weer en we gaan weer...

Op zondag 9 januari 2022 vindt de 48e editie van de NN Egmond Halve Marathon plaats. Deze legendarische halve marathon staat bekend om zijn uitdagende en wisselende omstandigheden. Daag jezelf uit en ga de strijd met de elementen aan!

Nationale Sportweek om in actie te komen

17 september 2021

Van 17 tot en met 26 september

Sinds de coronacrisis wordt er in Nederland steeds minder gesport. Dat terwijl sport en bewegen je fysiek en mentaal weerbaarder maakt. Tijdens de Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september onderstreept NOC*NSF het belang van sporten en bewegen daarom nog eens extra. Ze hopen alle inwoners van Nederland te inspireren om (weer) meer te bewegen.

Twee Egmondse tractoren aan de start

17 september 2021

Bij Power Valley 2021 op zaterdag 25 september

Power Valley is het Truck en Tractor Pulling evenement van Noord Holland.  Op zaterdag 25 september vindt het plaats bij de Geestmerambacht. Al jarenlang zijn er Egmondse teams actief in deze tak van sport. Het zijn:

Talenten breken door bij het zaalvoetbal

17 september 2021

Debuut voor Mila Wittebrood en Juul van der Kolk

Bij Vrouwen 1 van zaalvoetbalvereniging FC Marlène uit Heerhugowaard maken jeugdspeelsters regelmatig hun debuut. Op vrijdag 10 september was het de beurt aan de 15-jarige Mila Wittebrood en de 15-jarige Juul van der Kolk. Beide Egmondse meiden, spelend op het veld in ST VV Egmond O16-1, kwamen in de zaal in actie tijdens het KNVB bekerduel tegen ESZVV Totelos in Eindhoven. Ook nieuweling Lotte Hopman kwam voor het eerst in actie tijdens een officiële wedstrijd van FC Marlène.

Gemeente en Sportraad tekenen overeenkomst

10 september 2021

Gezamenlijke aanpak vastgelegd

Gemeente Bergen en de sportraad BES (Bergen- Egmond-Schoorl) willen graag dat zoveel mogelijk inwoners met plezier kunnen sporten en bewegen. Hiervoor is een gezamenlijke aanpak nodig. Daarom tekenden wethouder Antoine Tromp en de voorzitter van de sportraad, Marten Nijdam, op donderdag 9 september een overeenkomst waarin deze gezamenlijk aanpak is vastgelegd. De sportraad is in 2006 ontstaan vanuit een burgerinitiatief. Het doel is om sport en bewegen in de gemeente Bergen aan te moedigen. Wethouder Tromp geeft aan trots te zijn op deze samenwerking: 'Door deze nieuwe overeenkomst, waarin taken scherper staan beschreven kan er beter invulling worden gegeven aan een aanpak op het gebied van sport en bewegen voor langere tijd.'

White Stones op bezoek bij FC Marlène

21 september 2021

Zaalvoetbal in de eredivisie

Rogier Bunink is zeer tevreden tot nu toe “Onze start is met 4 punten uit 2 wedstrijden erg goed. Vrijdag tegen Leek was echt heel spannend met de winnende goal 14 seconden voor tijd!”

Uitspraak Raad van State over fusielocatie laat opnieuw langer op zich wachten

4 september 2021

Nu weer (technisch) advies over aanvullende onderzoeken gevraagd

Er lijkt maar geen eind te komen aan de procedures en onderzoeken rondom het bestemmingsplan van de beoogde fusielocatie voor de Egmondse voetbalclubs.

Het Egmondse veldvoetbal deze week

24 september 2021

Een terug- en vooruitblik

Op zaterdag 25 september speelt Sint Adelbert 1 haar eerste competitiewedstrijd uit tegen Kolping Boys. De aanvang van de wedstrijd in Oudorp is om 15.15 uur. Een dag later gaat Egmondia 1 op bezoek bij KSV in Heerhugowaard en reist Zeevogels 1 af naar Alcmaria Victrix. Deze wedstrijden beginnen beiden om 14.00 uur.

Wandelvoetbal bij Sint Adelbert

3 september 2021

Iedere vrijdagavond

Ben jij de man of vrouw die vroeger zo heerlijk kon voetballen maar het nu niet meer kan bijbenen? Er is een alternatief. Je kunt bij Sint Adelbert nog lekker tegen een balletje trappen zonder veel inspanning maar wel met veel inzicht en gevoel. Elke vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur spelen ze op Sportpark De kwekerij met veel lol wandelvoetbal. Heb je zin om mee te doen? Ga dan gerust eens kijken.

Egmondia en Zeevogels treffen elkaar in finale Jan Ligthart toernooi

27 augustus 2021

Overtuigende zeges

Na de eerste dag van het Jan Ligthart toernooi was duidelijk dat Zeevogels en Egmondia een maatje te groot waren voor hun tegenstanders. Twee overtuigende zeges leidden ertoe dat zaterdag de derby tussen gastheer Zeevogels en derdeklasser Egmondia gaat -plaatsvinden. Adelbert en Sporting Krommenie spelen de troostfinale.

GEVONDEN – Waar is de Gouden Bommus?

27 augustus 2021

Gouden beloning voor gouden tip

Een speler van Zeevogels 1 had 'De Gouden Bommus' twee jaar terug mee naar huis genomen. Hij was dat even vergeten. Zijn moeder hoorde van het feit dat de beker vermist werd en bracht deze alsnog naar Sportpark Hogedijk op zaterdag. Helaas was de prijsuitreiking toen al geweest. Overigens .... Zeevogels 1 versloeg Egmondia 1, in de finale, met 6 - 0. Een beetje toernooi heeft een wisselbeker. Zoals de naam al aangeeft wisselt deze ieder jaar van eigenaar. De winnaar neemt deze mee naar het eigen sportpark en het jaar daarop komt deze weer netjes terug bij de organisatie van het desbetreffende toernooi. Maar waar is de Gouden Bommus gebleven? De wisselbeker die hoort bij het Jan Ligthart Toernooi van Zeevogels. In 2020 is deze niet uitgereikt. Er zijn vorig jaar wel oefenwedstrijden gespeeld maar, officieel, niet als toernooi. Dat had te maken met iets als corona. In 2019 won Zeevogels het toernooi dus had de Gouden Bommus nog op sportpark Hogedijk moeten staan. De organisatie van het toernooi heeft zich suf gezocht maar niets gevonden. Iemand een idee? Het zou mooi zijn als wij de Gouden Bommus uit kunnen reiken op zaterdag 28 augustus om een uur of 18.00. Reacties graag naar [email protected]

‘Open Egmondse’ eindigt met vijftien finales

23 augustus 2021

Slechts een finale betreft enkelspel

De trend is duidelijk: er is veel belangstelling voor het tennissen in dubbels. Zowel mix-dubbel als dames- en herendubbels. Dat leidde er bij de Open Egmondse tenniskampioenschappen van TC Hogedijk toe dat er in het finaleweekend vijftien finales af te werken waren: slechts een ervan betrof een enkelspelfinale.

NL vrouwenzaalvoetbalteam naar volgende ronde

20 augustus 2021

Volgende bestemming: Wit-Rusland

Na twee overtuigende zeges tegen Bosnië (7-3) en Armenië (6-0) was de groepswinst al zeker. Het NL vrouwenzaalvoetbalteam, met de Egmondse Lotte hopman, had zich snel geplaatst voor de volgende kwalificatieronde in Wit-Rusland. De wedstrijd tegen thuisland Moldavië was vervolgens om des keizers baard. Maar ook die werd ruim gewonnen, 8-0.

Jan Ligthart Toernooi bij Zeevogels

20 augustus 2021

De (Egmondse) strijd om de Gouden Bommus

Voetbalvereniging Zeevogels organiseert ook dit jaar het Jan Ligthart Toernooi. Op donderdag 26 augustus (aanvang 19.00 uur) én zaterdag 28 augustus (aanvang 16.00 uur) zullen vier clubs gaan strijden om de Gouden Bommus. Het deelnemersveld bestaat uit de eerste elftallen van Sint Adelbert, Sporting Krommenie, Egmondia en Zeevogels.

Zaalvoetbalvrouwen spelen kwalificatietoernooi in Moldavië

13 augustus 2021

Egmondse Lotte Hopman geselecteerd voor Nederlands team

Het Nederlands vrouwenzaalvoetbalteam speelt tussen maandag 16 augustus en donderdag 19 augustus het EK-kwalificatietoernooi in Moldavië. KNVB-coach Nina George heeft voor de drie duels twaalf speelsters opgeroepen. Daaronder bevindt zich de Egmondse Lotte Hopman.

Sport-Z activeert nieuwe doelgroepen in onder meer Bergen

13 augustus 2021

Persoonlijke doelen van deelnemers realiseren

Sport-Z is als stichting regionaal werkzaam en zet zich met haar activiteiten specifiek in op doelgroepen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat zij meedoen.

Jill Holterman ziet af maar loopt wel uit

7 augustus 2021

Hitte met hoge luchtvochtigheid doet veel atleten de das om

Ze had vooraf veel 'hete marathons' bestudeerd en gekeken hoe de wedstrijd verliep voor de atleten. Daaruit had de Egmondse atlete Jill Holterman geconcludeerd dat ze vooral erg rustig moest beginnen aan de marathon op de Olympische Spelen. En dat deed ze.

Voetballers komen weer uit hun reces…

6 augustus 2021

Trainingen en oefenpotjes komen er aan

Voor veel voetballers was afgelopen jaar een verloren jaar. Daar gaat verandering in komen (toch?). Bij Adelbert, Zeevogels en Egmondia zijn de voorbereidingen al in volle gang, zo ook bij zaalvoetbalvereniging White Stones. Soms letterlijk, soms alleen nog op papier, maar er komt tenminste weer beweging in.

Bepaald geen zomerse Strandzesdaagse

30 juli 2021

Maar allang mooi dat het kan doorgaan

Er zijn wel eens meer zomerse edities van de strandzesdaagse geweest, maar dat mocht de pret niet drukken voor de circa 600 deelnemers. Donderdag deden ze Egmond aan. In aangepaste vorm, dat wel.

Huis ter Duin Toernooi bij TC Egmond aan Zee

30 juli 2021

Inschrijving geopend

Het 17e Huis ter Duin Toernooi van TC Egmond aan Zee wordt dit jaar gespeeld van zaterdag 28 augustus tot en met zondag 5 september. Op tennispark de Duinpan worden in de speelsterkte 5-6-7-8/9 de volgende dubbels gespeeld: DamesDubbel (DD), HerenDubbel (HD) en GemengdDubbel (GD). Inschrijven kan voor 21 augustus op toernooi.nl

Nog een week te gaan voor de marathon van Tokyo

30 juli 2021

Uur U nadert voor Egmondse Jill Holterman

Over een week (en een dag) is het zover: zaterdag 7 augustus 00.00 uur is voor Jill Holterman uit Egmond aan den Hoef een soort van D-Day. Dan kan ze van start voor haar marathon op de Olympische Spelen in Tokyo.

Uitslag FLESSENPOST Tour de France prijsvraag

23 juli 2021

Hoe verging het onze deelnemers?

De Tour de France, de grootste en belangrijkste ronde van het jaar, is na 3383 kilometer gefinisht in Parijs. Dit gebeurde na drie weken koersen op zondag 18 juli. De beste 5 renners in het eindklassement zijn geworden:

Geslaagde Hogedijk Open, nu op weg naar Open Egmondse tenniskampioenschappen

23 juli 2021

Zonovergoten finaledag

Het kon nauwelijks beter: het Hogedijk Open kon zich opmaken voor een zonovergoten finaledag op zondag. Aan de Hogedijk vonden ze het heerlijk dat alles weer op rolletjes verliep.

Wielercriterium ‘Nacht van Egmond’

23 juli 2021

6 jaar wielerspektakel bij Profronde van Egmond

“Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig werden her en der profcriteriums georganiseerd. Ook in Noord-Holland waar het jarenlang mondjesmaat was geweest. Initiatiefnemer was Henk Sterk, horecaman uit Egmond aan Zee en later Alkmaar. Henk was, en is nog steeds een echte wielerliefhebber en via zijn vriendschap met de robuuste Limburger Leo de Klein bezocht hij jaarlijks de Nacht van Linne. ‘Dat moet toch ook in mijn Egmond aan Zee kunnen’, dacht Sterk en zo ..... kreeg de Noord-Hollandse badplaats in 1979 de eerste ‘Nacht’. Met Raas, Kuiper, Zoetemelk en een 25-tal anderen had Sterk via de Stichting Profwielerpromotion Nederland een aardig veld gecontracteerd. Maar toen Gerrie Knetemann op de Nurburgring de regenboogtrui veroverde, kon ook hij niet ontbreken. Met naar schatting 15.000 bezoekers – waarvan 5 à 6.000 betalende – ging de koers van start. Een start met hindernissen want een paar uur ervoor had Joop Zoetemelk vanuit Frankrijk gebeld dat hij mogelijk iets later zou komen vanwege een aanrijding waarbij zijn wagen total-loss was geraakt. Henk Sterk: ‘Ik rekende al niet meer op hem, maar opeens stond-ie voor mijn neus. Met armen en benen in verband, maar hij was er.’ Joop grijnsde: ‘Ik kom toch altijd’. Op het hobbelige parkoers verging het lachen hem echter snel. Knetemann werd – logisch - winnaar van deze eersteling en had bij de huldiging de lachers weer op zijn hand. ‘Welke idioot heeft dit parkoers vol hobbels en kuilen goedgekeurd. Als ik volgend jaar weer mag komen, kom ik een dag eerder het parkoers opnieuw bestraten’, aldus de Kneet. Na deze eerste ‘Nacht’ volgden er voor Henk Sterk nog vijf edities waarbij hij ook tekende voor soortgelijke wedstrijden in Alkmaar en Harlingen. ‘Wel hadden we vaak problemen met bezoekers die niet wilden betalen. In Alkmaar werd het zelfs een echte rel met een gemeenteraadslid die stelde dat op de openbare weg geen entree mocht worden geheven. Formeel had hij misschien wel gelijk, maar voor ons was het min of meer een ramp’, kijkt Sterk terug op die periode, die hij toch als meer dan geslaagd beschouwt. ‘Financieel hielden we er niets aan over, maar het heeft ons ook de kop niet gekost.’ De laatste Nacht van Egmond was in 1984 met Laurent Fignon als winnaar en een hoosbui van ruim twee uur tijdens de koers. Sterk weer: ‘En precies bij de huldiging werd het droog. Maar door dat slechte weer kwamen er deze avond nauwelijks 5000 kijkers.’ Het aantrekken van Tour-winnaar Fignon achtte Sterk noodzakelijk omdat de op dezelfde dag gehouden Scheldeprijs in België veel bekende renners uit Egmond weghield. Een zevende Nacht van Egmond is er nooit meer gekomen. Sterk: ‘Dat jaar wilden we Greg LeMond aan de start als topvedette. Terwijl we in de jaren ervoor de vedetten tussen de 4 en 10000 gulden betaalden, vroeg LeMond – dat jaar tweede in de Tour en het WK – doodleuk 40.000 dollar. Dat was ons hele budget en dat werd ons te gortig waardoor we er mee zijn gestopt.’ De winnaars van de ‘Nacht van Egmond’ wielercriterium Egmond aan Zee over 100 km 1984 - Laurent Fignon 1983 - Bert Oosterbosch 1982 - Jan Raas 1981 - Henk Lubberding 1980 - Henk Lubberding 1979 - Gerrie Knetemann

BS Egmond is Nederlands kampioen

19 juli 2021

Beachsoccer team gaat weer Europa in

BS Egmond is voor de vijfde keer Nederlands kampioen geworden. In Den Haag werd de finale tegen BS Scheveningen met 4-1 gewonnen. De Egmonders hebben daarom weer een ticket voor Europees voetbal bemachtigd.

Louis Castelijns overleden

16 juli 2021

Onder andere oud voorzitter van AZ

Op 9 juli is Louis Castelijns overleden. De in Nijmegen geboren Castelijns woonde jarenlang in Egmond aan den Hoef. Hij is onder andere oud-deken van de orde van advocaten in Alkmaar, voorzitter van AZ en voorzitter van de wielervereniging Alcmaria Victrix geweest. Onderstaand enkele reacties op zijn overlijden.

Volle bak bij ‘Hogedijk Open’

9 juli 2021

Een kwart meer inschrijvingen dan vorig jaar

TC Hogedijk gaat dit weekend starten met haar Hogedijk Open. Dat zou zondag zijn, maar de zaterdag is hard nodig als wedstrijddag. Er is namelijk ongeveer een kwart meer inschrijvingen dan vorig jaar. Nu starten 213 tennissers tegenover 169 vorig jaar.

Ondanks corona geen terugloop amateurvoetballers

9 juli 2021

Adelbert ziet zelfs groei in aantal seniorenleden

Vanwege de coronamaatregelen konden amateurs acht tot negen maanden geen wedstrijden voetballen. Na deze periode viel te bezien of veel voetballers (definitief) waren uitgeweken naar andere vrijetijdsbestedingen en hun schoenen aan de wilgen hadden gehangen. Maar de inschrijvingen van de teams voor het seizoen 2021/’22 geven een indicatie dat dit niet het geval is.

Winnaars EK prijsvraag Flessenpost bekend

9 juli 2021

Zeven blije gezichten

Alle gewonnen EK prijzen zijn inmiddels aan de winnaars uitgereikt. Met grote dank aan onderstaande ondernemers voor het beschikbaar stellen van de mooie prijzen! Op de foto Gerard Schaft met zijn Rondje Egmond Cadeaupakket van Zuivelhoeve by kaashuis Tromp uit Egmond aan den Hoef.

Jill Holterman en de aanloop naar de Olympische Spelen

9 juli 2021

Hoe zij fulltime ging sporten en wat dat opleverde

Jill Holterman, onze Egmondse atlete die mee gaat doen aan de Olympische Marathon, is momenteel op trainingskamp.

Tino Tabak reed 4 keer de Tour de France

9 juli 2021

Grenzeloos ambitieus en licht ontvlambaar

Zijn Wikipedia-pagina moet zowat de meest mysterieuze zijn die ik ooit ben tegengekomen. Dit is wat er staat: “RTV Noord-Holland maakte in 2010 een documentaire over deze wielrenner. De rode draad van het verhaal is hoe topsport mensen kan maken en breken. Tabak won veel, maar verloor zijn familie. De makers van de documentaire kregen een NL-award in de categorie sport, de Oscar onder de Nederlandse regionale omroepen.”

VakantiePRET voor kinderen en jongeren met een beperking

2 juli 2021

Waarom zouden die niet lekker mogen sporten?

Deze zomervakantie organiseert Stichting Sport-Z drie sportieve activiteiten voor kinderen en jongeren met een beperking. Deze activiteiten zijn regionaal dus ook bedoeld voor de Egmondse kinderen.

Uitslag quiz groepsfase EK

25 juni 2021

Wie gaat er met de prijzen vandoor?

De GROEPSFASE (totaal 36 wedstrijden) van het EK zit er op! Goede antwoorden voorspellen bleek best lastig. Ruud de Raadt was veruit de beste deelnemer. Ieder goed antwoord leverde 1 punt op en dit zijn de 6 prijswinnaars:

Lotte Hopman: EK Beach Soccer was mooie ervaring

25 juni 2021

Nu op weg naar NK Beach Soccer en daarna het EK Zaalvoetbal

Qua resultaat was het niet om over naar huis te schrijven, maar een mooie ervaring was het wel. Egmondse Lotte Hopman was afgelopen weekend op het EK Beach Soccer in Portugal. Daar speelde ze met het Nederlands Beach Soccer vrouwenteam mee.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug