Deel

KHN pleit voor duurzaam herstel

Veel alarmerende berichten over hoge schuldenlast

KHN pleit voor duurzaam herstel

Nu de horeca weer volledig open is, gaan de gesprekken met bewindspersonen en Kamerleden over coronaherstel en de ontwikkelingen die voor de horeca belangrijk zijn volop door.

Er komt steeds vaker nieuws naar buiten over de enorme schuldenlast bij bedrijven (in de horeca, maar ook in andere branches) waardoor die het de komende jaren erg moeilijk gaan krijgen. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) pleit al langer voor een duurzaam herstelplan.

‘Nu de coronamaatregelen zijn opgeheven, moet de komende tijd uitwijzen hoe de sector zich herstelt’, aldus KHN. ‘Ook gezien de ontwikkelingen rondom de oorlog in Oekraïne die een grote impact op onze economie hebben. Veel ondernemers binnen de branche gaan nog een moeilijke tijd tegemoet en daarvoor is perspectief cruciaal. In het Horeca Herstelplan laten we zien hoe duurzaam herstel er volgens ons uit moet zien en wat hier concreet voor nodig is, juist vanuit de overheid. Binnenkort zal in de Tweede Kamer ook weer een debat plaatsvinden over de coronasteunpakketten. De voorstellen uit het Horeca Herstelplan dienen daarvoor ook als input voor de Kamerleden.’

‘De sector vraagt om een goed herstelpakket, met een schuldsanerings- en stoppersregeling en een herstel- en innovatiefonds. Nu herstel door de gevolgen van de oorlog in Oekraïne mogelijk langer gaat duren, is dat extra belangrijk. Onderdeel van de herstelmaatregelen zou wat ons betreft ook moeten zijn dat er extra via het NBTC wordt ingezet op de marketing van Nederland als toeristische bestemming, zoals ook in landen om ons heen gebeurt.’

Het zal duidelijk zijn dat horecaondernemers wel gebaat zijn bij een goede zomer, maar daarmee nog niet uit de problemen.

Foto (redactie): Een mooie zomer geeft wel weer wat lucht voor de horeca, maar of daar nu alle problemen mee zijn opgelost… De vaak torenhoge (corona)schulden in de branche hangen als een zwaard van Damocles boven de markt.

Meer 'Horeca':

Horeca: behoefte aan gerichte oplossingen en schuldhulpverlening

24 juni 2022

Naast keihard werken op zoek naar creatieve oplossingen voor innovaties

De stijgende inkoopprijzen in combinatie met een (nog steeds) nijpend personeelstekort en vaak hoge coronaschulden, belemmeren horecaondernemers in hun ondernemerschap. Ze hebben te weinig geld om te investeren en hun (belasting)schulden af te betalen. Er is behoefte aan gerichte oplossingen en schuldhulpverlening om de branche weer financieel weerbaar te maken.

Horecasector moet zelf ook meedenken over coronavervolg

17 juni 2022

Plannen liggen al klaar

Het kabinet heeft verschillende sectoren, waaronder de horecasector, gevraagd om met een plan te komen voor als het coronavirus weer oplaait. Dit met als doel om de samenleving zo lang mogelijk open te houden. Uiteraard denken wij graag mee. Zo hebben we een lijst klaarliggen met adviesmaatregelen die je als horecaondernemer kunt nemen, zonder dat dit ten koste gaat van de bedrijfsvoering.

Bruutt.. staat als een huis, voelt als thuis

10 juni 2022

Na ongeveer een maandje open voelt het al vertrouwd

Brasserie Bruutt is er nog niet zo lang, maar het voelt al vertrouwd. Eigenaar en ervaren horecaondernemer, Hans Bloemen, ziet dat zijn zaak staat als een huis.

Goede ventilatie in je horecazaak cruciaal

3 juni 2022

Belang door coronapandemie nog eens extra duidelijk geworden

Goede ventilatie in je horecazaak is belangrijk voor de gezondheid van je gasten en personeel. Door covid-19 is het belang van ventileren nog eens extra duidelijk geworden.

Liberté en Brouwerij Egmond slaan handen ineen

27 mei 2022

Beiden voelen zich verantwoordelijk voor het behoud van horeca in Egmond aan den Hoef

Liberté Egmond aan den Hoef (voorheen Het Rode Hert) van ondernemer Koert Hans Smit gaat haar horeca-activiteiten voortzetten als proeflokaal voor Brouwerij Egmond. Liberté heeft sowieso een tijdelijk karakter, omdat Smit de hoek van Het Rode Hert in de toekomst gaat herontwikkelen. Toen Smit hoorde van de plannen van Brouwerij Egmond, aangaande de wens van het proeflokaal in het Hoever Slotkwartier, hebben partijen de handen ineengeslagen. Beide partijen voelen zich uitdrukkelijk verantwoordelijk voor het behoud van horeca in de dorpskern van Egmond aan den Hoef. Gezien het feit dat de herontwikkeling van zowel Het Rode Hert als van het Hoever Slotkwartier nog enige tijd op zich laat wachten, is dit voor beide partijen een mooie kans om te laten zien wat zij Egmond aan den Hoef kunnen bieden. Zij slaan dus nu de handen inéén. Liberté gaat onder leiding van Smit tot eind 2023 verder als Proeflokaal Brouwerij Egmond.

Wat als er weer een coronagolf komt?

27 mei 2022

Zijn we er nu wel op voorbereid?

Het spook van corona doemt af en toe weer op in de media. De laatste tijd steeds vaker. We zijn er blijkbaar toch niet gerust op. Vooral het gebrek aan daadkracht bij de (landelijke) overheid stoort met name Koninklijke Horeca Nederland. Die ziet de bui alweer hangen mocht het weer tot een nieuwe golf aan coronabesmettingen komen. Verschillende media berichtten afgelopen maandag dat de overheid slecht is voorbereid op een mogelijke nieuwe coronagolf in de herfst. De plannen vanuit het kabinet zijn te vrijblijvend en een concrete uitwerking laat nog steeds te wensen over. Dit met als risico dat de echte crisis - de zorgcrisis - opnieuw bij ondernemers wordt neergelegd als er weer een lockdown komt omdat de zorg het niet aan kan. Ondertussen verwacht het kabinet wel dat het bedrijfsleven zelf met coronaplannen komt. De omgekeerde wereld volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Het kabinet moet ervoor zorgen dat de zorg maximaal coronabestendig is en een concrete coronastrategie presenteren die per scenario duidelijk aangeeft wat de parameters zijn waarop gestuurd wordt. Die duidelijkheid is nodig om ook vanuit de sectoren bij te kunnen dragen aan een open maatschappij.

Uitgifte nieuwe 8% obligaties bij Brouwerij Egmond

17 juni 2022

Een gegarandeerd rendement op uw spaargeld

Een gegarandeerd rendement van 8% op uw spaargeld?! Ja, u leest het goed. Brouwerij Egmond geeft dit jaar wederom obligaties uit die u dit rendement bieden.

Nieuwe directeur voor Brouwerij Egmond

29 april 2022

Arjan Brammer

Arjan Brammer is de nieuwe algemeen directeur van Brouwerij Egmond. Naast de dagelijkse leiding gaat Brammer ervoor zorgen om de groeiambities en strategie voor de komende jaren verder vorm te geven. Hij zal zich met name op sales en marketing richten. Brammer was eerder werkzaam voor de Sligro Food Group en The Heineken Company. De nieuwe directeur wil samen met een enthousiast team bouwen aan een gezonde toekomst voor de trotse- en enige- brouwerij, die op biologische wijze Benedictijner Abdijbieren brouwt in Nederland.

Horeca wil meer tijd en compensatie voor invoer alternatief voor ‘wegwerpplastic’

15 april 2022

Voor 'on the go' moet alternatief voor plastic komen

Na twee jaar voornamelijk afhaalmaaltijden en 'on the go' te hebben verkocht hangt nu een nieuw zwaard van Damocles boven het hoofd van de horecaondernemers.

Nieuwe uitbaters voor horecapand

1 april 2022

Brasserie de Bourgondiër wordt ’Bruutt..’

Hans Bloemen (bekend van 33 jaar Café de Zaak op het Alkmaarse Waagplein) en Gary van der Heul (van Café Bubbles in Alkmaar) zijn de nieuwe uitbaters van een in mei te open brasserie in Egmond aan Zee. Dat gaat gebeuren in het pand waar tot eind 2021 Brasserie de Bourgondiër zat aan de Noord Boulevard.

We kunnen weer, we mogen weer, we gaan weer!

16 februari 2022

Maatregelen binnenkort bijna helemaal van de baan

Ook dit was al uitgelekt, maar toch moet het voor veel ondernemers met name een opluchting zijn geweest te horen dat met ongeveer twee weken nagenoeg alle coronamaatregelen van tafel gaan.

UPDATE Ook in de Egmonden was horeca deels open op zaterdag

17 januari 2022

Stil protest tegen de maatregelen

Het was al uitgelekt maar de persconferentie van Mark Rutte en Ernst Kuipers bevestigde de geruchten: sport, winkels en scholen krijgen meer ruimte. Voor de horeca was het opnieuw een bittere pil, net als voor de cultuur en evenementensector: die blijven nog helemaal dicht.

Een afvultank

10 januari 2022

Met een capacitieit van 4200 liter

Brouwerij Egmond heeft een afvultank aangeschaft. De tank heeft een capaciteit van 4.200 liter. De afvultank wordt aan het eind van het productieproces gebruikt om wat suiker en gist aan het bier toe te voegen om nagisting op fles mogelijk te maken. Door de radar en een inhoudsmaat aanduiding kunnen zij de inhoud van de tank bekijken. De gekoelde tank kan, net als de andere tanks, op afstand worden bestuurd. De brouwers kunnen zowel in de brouwerij, als thuis het proces bewaken. De tank is in Italië op maat voor hen gemaakt.

Steunpakketten voor laatste kwartaal 2021 verbeterd

10 december 2021

Bekijken hoe starters kunnen worden geholpen

Deze week vond er in de Kamer een vervolgdebat plaats over de steunmaatregelen. Die worden nu verruimd. mede dankzij de inbreng van de KHN, claimt de brancheorganisatie.

Dan maar weer afhalen…?

10 december 2021

We zijn weer terug bij af?

Met de typisch Nederlandse avondlockdown zijn we weer helemaal terug bij af. De horeca kan geen 'avondeters' meer bedienen, dus worden in de drukste maand van het jaar alle zeilen (opnieuw) bijgezet om het afhaalmenu weer in het leven te roepen.

Gemor bij Koninklijke Horeca Nederland

3 december 2021

Niet de veroorzaker, wel de straf

De nieuwe maatregelen voor de horeca hakken er behoorlijk in. Ziet ook Koninklijke Horeca Nederland. Het blijft moeilijk te verteren voor de brancheorganisatie. 'We zijn niet de veroorzaker maar moeten wel de straf ondergaan.' Het is begrijpelijk dat de regering uitzonderlijke maatregelen treft met het oog op de volksgezondheid, maar de gevolgen voor de horecabranche zijn niet te overzien en dat terwijl de horeca niet de oorzaak is. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt het goed om te horen dat er nu serieus werk wordt gemaakt van een aanvulling op het huidige compensatiepakket. Daarnaast moet er volgens KHN een exit strategie komen om ons uit de crisis te krijgen.

Compensatie voor horeca onvoldoende, vindt KHN

26 november 2021

Waarom geen 100%?

Onlangs stuurde het kabinet een brief over extra steunmaatregelen in het vierde kwartaal. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is zeer teleurgesteld over de nieuwe steunmaatregelen voor bedrijven die worden geraakt door de nieuwe coronamaatregelen.

Proef Egmond editie voorjaar 2022 al uitverkocht

26 november 2021

In een recordtempo

De organisatie van Proef Egmond kijkt tevreden terug op de editie van zaterdag 20 november 2021. Zij schrijven: Wij willen onze Proef Egmond-gasten en Restaurant Natuurlijk, Eetcafé ’t Swintje, Restaurant Comer, Vis aan Zee, Het Wapen van Egmond, Beach Club Chill en PANCAKES Egmond aan Zee graag bedanken voor weer een mooie editie van Proef Egmond. De tickets voor de voorjaarseditie, op zaterdag 22 mei 2022, van Proef Egmond zijn uitverkocht. Dit gebeurde in een recordtempo van 26 uur. Heb je geen ticket? In het najaar van 2022 is er weer een mogelijkheid.

Proef Egmond gaat komende zaterdag door

19 november 2021

Ondernemers hebben er zin in!

Proef Egmond is een evenement waarbij gasten een route volgen langs verschillende Egmondse restaurants. In elk restaurant krijgen de gasten een gerechtje met een bijpassend wijntje of biertje. Proef Egmond staat voor veel gezelligheid en lekker eten en drinken en is daarmee het perfecte dagje uit. Met maar liefst 553 dagen vertraging en 735 dagen na de laatste editie kan je op zaterdag 20 november genieten bij Restaurant Natuurlijk, Eetcafé ’t Swintje, Restaurant Comer, Vis aan Zee, Het Wapen van Egmond, Beach Club Chill en PANCAKES Egmond aan Zee.

‘Dring jouw persoonlijke keuze niet op aan de horeca’

15 november 2021

Toon meteen je QR-code en ID

Burgemeester Lars Voskuil en dorpswethouder Erik Bekkering waren afgelopen weekend 'on tour' langs de horeca bedrijven. Onder meer in Egmond. De burgemeester vraagt speciale aandacht voor de horeca die weer te maken krijgen met aangescherpte maatregelen. Samen met wethouder Erik Bekkering (Economische Zaken) bezocht hij zaterdagmiddag de horeca in de gemeente Bergen, dus ook in de Egmonden. Die bezoeken werden op prijs gesteld. “De veerkrachtige houding en positieve grondhouding bij de ondernemers vielen ons op”, zegt Erik Bekkering. “Door de ervaringen na 1,5 jaar corona zijn ze sterker geworden om met plotselinge verandering om te gaan. De vraag is nu hoe lang dit gaat duren en komen er wellicht nog meer maatregelen?” De eetgelegenheden zijn blij met het feit dat de horeca om 20.00 uur dichtgaat, want zo kan nog een volwaardige shift worden gedraaid. Aanvankelijk was er sprake van 19.00 uur. De natte horeca is hier natuurlijk niet blij mee. Burgemeester Voskuil is trots op de ondernemers die tot nu toe goed omgaan met corona. Volgens hem kan iedereen ondernemers het allerbeste helpen door mee te werken aan de regels waaraan de horeca en winkels vanuit Den Haag zijn gehouden. “Dus laat uit jezelf je QR-code en legitimatie zien als je binnenkomt, wacht niet tot er om moet worden gevraagd.” Gevraagd naar mensen die ervoor kiezen om zich niet te laten vaccineren of geen QR-code te laten zien, is de reactie van de burgemeester helder: “Ik respecteer de persoonlijke keuze van mensen om geen QR-code te hebben. Maar maak van jouw persoonlijke keuze niet het probleem van een restaurant of winkel die het hoofd boven water probeert te houden in moeilijke tijden. Door toch binnen te willen komen waar zij je niet toe mogen laten, dring je jouw keuze aan hen op waardoor zij in de problemen komen en dat is niet acceptabel.”

En weer zijn er beperkingen voor de horeca

5 november 2021

Financiële steun langer nodig

Het kabinet wil het snel stijgende aantal coronabesmettingen tegengaan door onder andere het coronatoegangsbewijs (CTB) breder toe te passen én in meerdere sectoren door te voeren. Ook wordt de mondkapjesplicht weer ingevoerd in publieke binnenruimten, behalve op die plekken waar al verplicht op een coronatoegangsbewijs wordt gecontroleerd. Voor de horeca betekent dit concreet dat vanaf 6 november a.s. op het terras een coronatoegangsbewijs ook verplicht wordt; een symbolische maatregel die extra drukt op de dalende omzet door de reeds bestaande maatregelen. KHN pleit daarom voor een uitgebreid aanvullend steunpakket voor de horeca zolang er restricties gelden.

Unieke ondernemers voor Slotkwartier gezocht

2 november 2021

Publieke inschrijving gestart

Vorig jaar startte de gemeente Bergen met de herontwikkeling van het historische Slotkwartier in Egmond aan den Hoef. Nu is de zoektocht gestart naar unieke, creatieve en ondernemende exploitanten voor de panden aan de Slotweg 42 en 44 (Hoeve Overslot en voormalige woning). De inschrijving start op 8 november en sluit 5 weken later. Rijke historie Het Slotkwartier wordt een aantrekkelijke plek waar bezoekers komen om iets mee te krijgen van de bijzondere geschiedenis. Na jaren van planvorming is gestart met de herontwikkeling. De restauratie van de voormalige school en raadhuis is inmiddels voltooid. Deze hebben als cultuurhuis een belangrijke functie in het vertellen van de verhalen over het gebied en de rijke historie. Publieke inschrijving De selectie voor deze horecaondernemers wordt uitgevoerd via een publieke inschrijving. Hiervoor is een selectieproces opgesteld. Dit gehele proces staat in de “Selectieleidraad inschrijving Slotweg 42 en 44 Egmond aan den Hoef”. Deze kan worden gedownload op www.bergen-nh.nl/slotkwartier. In dit document staan bijvoorbeeld de gewenste functie, kijkdagen en indieningsvereisten beschreven. Voor vragen kunt u contact opnemen met projectleider John Holtrust-Westerbeek via [email protected]

Restaurant Westenwind wordt Jooi! Eten & drinken

5 november 2021

Met nieuwe eigenaren

Restaurant Westenwind (voorheen de Boei) op de hoek Westeinde/Voorstraat heeft nieuwe eigenaren en een nieuwe naam! Het zijn Jeroen Duijzer en Patricia Alecci. Onder het mom van “nu of nooit” hebben ze gekozen om de sprong te wagen. Een grote verbouwing zit er voorlopig nog niet in maar wat veranderingen, zowel binnen als buiten, zullen er wel plaatsvinden. Daarom zullen zij de komende 2 weken nog gesloten zijn met uitzondering van het ontbijt (7 dagen per week van 08.00-11.00 uur). Daarna bent u ook voor lunch en diner van harte welkom bij: Jooi! eten & drinken.

Er kan gechild worden

8 oktober 2021

Beach Club Chill is open

In augustus 2018 brandde ‘De Klok’ volledig uit. Ruim drie jaar later staat er een nieuw pand dat aan alle eisen van deze tijd voldoet. De nieuwe uitbaters gaan verder onder de naam ‘Beach Club Chill’.

En daar is ‘ie’ dan: Fjoertoer Blond

8 oktober 2021

Een speciaal biertje voor Egmonds evenement

Brouwerij Egmond brouwt dit jaar een speciaal Fjoertoer Egmond bier. Het Fjoertoer blond is verkrijgbaar bij de lokale supermarkten en wordt geschonken in diverse horeca en de hotels van de Zuiderduin Group tijdens de Fjoertoer Egmond op 26 en 27 november. De brouwerij en het proeflokaal zijn gelegen in Egmond aan den Hoef, waar een aantal wandelroutes langskomen tijdens de Fjoertoer Egmond. Met wie proost jij tijdens het Fjoertoer weekend met dit speciale biertje?

En de kermis zit er weer op…

8 oktober 2021

Nu weer een jaar wachten

De kermis van Egmond-Binnen zit er weer op. Op maandag waren de 'eerste laatste deuners' er al weer vroeg bij, maar dat gold niet voor iedereen. Na drie dagen feestvieren moest het op die laatste dag nog even op gang komen. Maar dat lukte. Het werden echt de laatste kreunen...

Beperkingen in horeca zijn meteen beperkingen in gastvrijheid

8 oktober 2021

Gezond verstand moet zegevieren

Na een inventarisatie van de horeca in Bergen en Egmond na het eerste coronacheck-weekend werd duidelijk dat de soep niet zo heet werd gegeten als die werd opgediend. Jules Steenis, bestuurslid/adviseur Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Bergen: ‘In verreweg de meeste gevallen ging het goed. In een paar gevallen zijn we het gesprek aangegaan en hebben we geprobeerd de ondernemers te overtuigen. Zij zitten het meest met het gevoel dat ze hun gastvrijheid moeten laten varen door steeds mensen te moeten vragen of ze zijn gevaccineerd, een testbewijs hebben of anderszins. Vervolgens krijgen zij de discussies met klanten voor hun kiezen. Daar zit eigenlijk de meeste pijn. De beperkingen zijn meteen beperkingen in de gastvrijheid.’ Hard handhaven zoals burgemeester Anja Schouten in Alkmaar aankondigde was er in onze gemeente niet bij. ‘Nog niet in ieder geval’, aldus Steenis, die in goed overleg met de gemeente probeert alle gemoederen wat bedaard te houden. ‘Veel horecagelegenheden zijn wel bezocht door boa’s, maar dat was meer om te kijken of het goed verloopt en of ze er allemaal klaar voor waren. Er is maar een heel klein deel van de ondernemers dat een probleem heeft met de (handhaving van) de coronacheck-app. Soms kunnen ze dat oplossen door mensen op een (verwarmd) buitenterras te laten eten. Ons standpunt vanuit KHN is: volg de regels. Maar dat het lastig is begrijpen we allemaal.’ Na het eerste weekend blijft Steenis nog steeds met bezoeken langs de ondernemingen proberen de kou uit de lucht te halen/houden. ‘We willen nier toch geen toestanden als in Utrecht? Bedenk voor jezelf: is het wijs om er keihard tegenin te gaan? Met een beetje geluk is het snel nog losser en zijn we weer af van die maatregelen. Het gezond verstand moet zegevieren lijkt mij. Laten we proberen oplossingsgericht te denken, zoals we in het begin van de coronacrisis ook ooit op het idee zijn gekomen om de terrassen uit te breiden. Dat biedt meer mogelijkheden voor zaken die wel kunnen. Als iedereen wat inschikkelijk is, komen we het verst.’ Voor de opties om bijvoorbeeld met polsbandjes te gaan werken is nog niet veel animo. Maar wat niet is kan komen. Steenis: ‘Cruciaal is wie het werk gaat uitvoeren en wie de controle gaat doen. De gemeente wil daar best aan meewerken, met een controlepost instellen bijvoorbeeld.’

Geen excessen in de Egmondse horeca

1 oktober 2021

Maar ook nog geen echte oplossing

Na het eerste weekend in de horeca met de coronacheck-app zijn geen gekke dingen gebeurd in de Egmondse horeca. De boa's hebben wel diverse ondernemers bezocht, maar voor zover bekend zijn er (nog) geen boetes uitgedeeld.

Jan met de Bellen overhandigt eerste ‘pale ale’

26 september 2021

Deel opbrengst bierverkoop voor onderhoud Slotkapel

Hij was het uiteraard aan zijn stand verplicht: Jan met de Bellen, de grondvester van de Slotkapel, moest nu zijn steentje bijdragen aan het onderhoud. En dus kwam hij, als ongetwijfeld fervent bierdrinker uit die tijd, met een originele oplossing. Een 'pale ale' speciaal gebrouwen door Brouwerij Egmond om te verkopen voor de Slotkapel.

Dit weekend gaat het gebeuren: coronacontrole

24 september 2021

...of toch niet?

Dit weekend is het D-Day voor onder meer de horeca. Vanaf dan moeten bezoekers worden gecontroleerd op huin vaccinatie, testbewijs of bewijs van 'al corona gehad'.

Kermis in Egmond Binnen

24 september 2021

Volgend weekeinde is het zo ver!

Nog één week en dan is het kermis in Egmond Binnen. Bij Cafe Tervoort gaan ze dat vier dagen vieren. Na overleg met de gemeente en politie hebben ze groen licht gekregen. Er komt een overkapping voor het café en zo kunnen ze 600 gasten ontvangen. Bij de deur word je gecheckt op een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud of een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor dit 18+ evenement.

Jaarbier XII – Weizen Dubbelbock

24 september 2021

Het meesterstuk van Sebastiaan Rafaèl Hoffmann

Op 4 december 1992 zag Sebastiaan Rafaèl Hoffmann het levenslicht. Als zoon van meesterbrouwer Albert Hoffmann was hij al vanaf jongs aan tussen de ketels van Brouwerij Maximiliaan in Amsterdam te vinden. Na het afronden van zijn middelbare school en vele baantjes verder kreeg hij een visioen en besloot in de voetsporen van zijn vader te treden. In de leer bij Brouwerij Egmond en een dag naar school in Rotterdam. De vele goede cijfers en uitstekende resultaten stemde vader tevreden en ook de praktische ontwikkeling bleef niet onopgemerkt. Sebastiaan boekte mooie resultaten.

KHN: Sneller alles open en langer steun

27 augustus 2021

Branchevereniging zet lobby in voor steun in den haag

Recent kwam de Tweede Kamer terug van reces voor een coronadebat. Voorafgaand aan het debat heeft Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de woordvoerders van de fracties van input voorzien. KHN dringt bij de politiek aan op verschillende aanpassingen in het coronabeleid. Kort samengevat: sneller alles open en langer steun. In wat uitgebreidere vorm pleit KHN ervoor om per direct de beperkingen op sluitingstijden en entertainment los te laten. Ten tweede kunnen clubs en nightlife bedrijven met Testen voor Toegang eerder open dan november en moeten zij meer perspectief en steun krijgen. Ook moet Testen voor Toegang gratis blijven voor gasten en medewerkers. En tot slot is langere financiële steun voor de sector noodzakelijk, en dus verlenging van de steunpakketten na 1 oktober.

Coronamaatregelen betekenen vooral ‘zitten en genieten’

20 augustus 2021

OPINIE: waar is het wachten op eigenlijk?

Als een ding duidelijk is geworden in alle hectiek rondom steeds weer aangepaste coronamaatregelen is het wel dat er veel kan, mits je maar kunt zitten. Dan kun je zelfs met 70.000 mensen naar een Formule 1 wedstrijd kijken.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug