Deel

‘Klim naar het Grote Raam’ verlengd tot 10 september

Van dichtbij meekijken naar plaatsing van het Grote Raam

‘Klim naar het Grote Raam’ verlengd tot 10 september

De afgelopen maand hebben duizenden bezoekers de Klim naar Het Grote Raam gemaakt, met louter positieve reacties tot gevolg. Reden genoeg voor de organisatie om te besluiten ‘de Klim’ te verlengen tot en met 10 september 2023.

Nieuw op de Klim: de plaatsing van Het Grote Raam
Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een meesterwerk voor de eeuwigheid: een nieuw glas-in-loodraam voor het zuidtransept van de Grote Kerk van maar liefst 6 meter breed bij 23 meter hoog. Deze is ontworpen door internationaal bekend kunstenaar Fiona Tan en zal de geschiedenisboeken ingaan als kroonjuweel van de stad.

Vanaf 22 augustus worden de eerste panelen van Het Grote Raam geplaatst. Bezoekers van ‘De Klim’ kunnen dit vanaf dichtbij meemaken. Dichter bij Het Grote Raam, met als titel Het licht van de vrijheid, kom je niet. Een unieke en niet te missen kans deze zomer!

Klim naar Het Grote Raam
Sinds 1 juli 2023 zijn de steigers aan de zuidkant van de Grote Kerk geopend voor bezoekers. Voor € 5,- kan iedereen de klim van 40 meter hoogte maken, waar een spectaculair uitzicht over Alkmaar en omgeving te beleven is. Bovendien sta je hier oog in oog met het beeld van Laurentius. Onderweg doe je allerlei nieuwe ontdekkingen over de kerk, de stad en natuurlijk het nieuwe raam.

Kijk voor meer informatie en tickets op klimnaarhetgroteraam.nl.

Meer 'Agenda':

Nachtvlinders kijken bij de schaapskooi in Bergen?

15 september 2023

Meld je nog snel aan! Maximaal 50 deelnemers

Heb jij altijd al eens willen nachtvlinderen met de boswachter? Ga dan met ze mee op zoek naar nachtvlinders tijdens de Nationale Nachtvlindernacht op 16 september in bezoekerscentrum de Schaapskooi in Bergen.

Vier keer klein concert in Oude Brandweerkazerne

15 september 2023

Woensdag 20 september 2023 van 20:00 tot 22:00

Vier authentieke artiesten zorgen voor een mooi afwisselend concert. Op deze avond schuiven ook een trompettist en een saxofonist aan! Het belooft weer een fijne avond te worden. Marit Verwer is chansonnière en is daarnaast thuis in uiteenlopende genres: liefst met een vleugje nostalgie. Ze zingt graag wereldmuziek, fado en gipsy- of Roma liederen. Marit is eigenlijk van alle markten thuis. Zij speelt geregeld samen met accordeonist Cees Oud en heeft onder meer gezongen in de band Unicorn. Upstream bestaat uit Chaja van der Heide (zang, slagwerk, gitaar) & André van Solinge (gitaar en zang), twee door de wol geverfde muzikanten. Zij hebben elkaar zeven jaar geleden ontmoet en treden sinds die tijd op door het hele land. Hun repertoire is divers met een onmiskenbare "Upstream handtekening": goed doordachte composities, smaakvol en waar nodig verfijnd gitaarspel, vaak wat gelaagde lyrics en herkenbare lead èn smeuïge samenzang. Jackie zingt, speelt, blaast, lacht en verwondert. Met hemelse melodieën, eigenzinnige teksten en een flinke vleug humor, weet ze het publiek te betoveren. Èn meezingen mag, graag zelfs! Peter Asbeek Brusse is gitarist en contrabassist. Naast het begeleiden van de andere zangers zal hij deze avond ook een aantal nummers ten gehore brengen. De schoonheid van taal verwondert hem en zijn liedjes zijn verhalen die je meenemen naar de eigen ervaring. Bijdrage (incl. koffie/thee) €12,50 of naar draagkracht. Kaarten ad deur of via Hipsy. INFO&TICKETS Woensdag 20 september 2023 van 20:00 tot 22:00 Karel de Grotelaan 21, 1861 KH Bergen, Nederland

Eerste huiskamerconcert van het nieuwe seizoen ’23-’24 in Soigne

15 september 2023

Egmondse band RitsRats speelt op verzoek

Zondagmiddag 24 september presenteert Stichting Hafre Productions het eerste huiskamerconcert van het seizoen in muziekcafé Soigné. Van 16.00 tot 18.00 uur zal de Derper band Rits Rats een optreden verzorgen, het publiek kan dan kiezen uit hun ruime repertoire van de jaren 60 tot heden. Muziekcafé Soigné is te vinden aan de Sint Adelbertusweg 31 e Egmond-Binnen. In verband met het beperkt aantal plaatsen dient er gereserveerd te worden op [email protected].

Alkmaars Senioren Symphonyorkest zoekt violisten, cellisten en een hoornist

15 september 2023

Openbare repetitie om je 'in de kijker te spelen' op 25 september

Het Alkmaars Senioren Symfonie Orkest (ASSO) zoekt aanvulling. Onder meer violisten, cellisten en een hoornist zijn van harte welkom om de muziekgelederen te versterken.

Appassionata geeft bijzonder concert in Ruïnekerk in Bergen met sopraan Sabine Kirsten

15 september 2023

Zondag 8 oktober; Onder leiding van dirigent Karel Kok

Appassionata geeft, onder leiding van dirigent Karel Kok, op zondag 8 oktober een uniek concert voor koor, sopraan, piano en strijkorkest in de Ruïnekerk in Bergen. Van de Noorse componist Kim André Arnesen wordt het werk ‘The Wound in the Water’ uitgevoerd. Medewerking wordt verleend door Sabine Kirsten uit Alkmaar die met haar prachtige sopraanstem dit stuk een extra dimensie geeft. The Wound in the Water is een bijzonder actueel stuk dat sterk tot de verbeelding spreekt. Het water, de diepten van de oceanen, de waterwezens, ze spreken tot ons en willen beschermd worden en met liefde en zorg gedragen worden als een kind. Er klinkt hoop en verbondenheid in deze muziek. Hoop op bewustwording en liefde voor natuur en medemensen. De componist heeft aan de klassieke technieken nieuwe elementen toegevoegd waardoor een bijzondere klankrijkdom is ontstaan. In die klankrijkdom resoneren koor, soliste en orkest met elkaar en komen de teksten krachtig tot uitdrukking, dan weer majestueus en dan weer intiem. Voor iedere medewerkende en luisteraar kan de betekenis persoonlijk beleefd en geïnterpreteerd worden. De muziek is toegankelijk, fijn om te zingen, te spelen en aangenaam om te beluisteren. Bij aanvang van het concert zal de dirigent een inleiding geven. Tijdens de uitvoering worden natuurbeelden vertoond met de teksten welke gezongen worden om zo de schoonheid van de muziek te ondersteunen. De aanvang is 15.00 uur, einde 16.30 uur. De kerk is om 14.30 uur open voor publiek. De toegang bedraagt € 20,00, kinderen tot 16 jaar € 10,00. Er kan bij de ingang alleen contant betaald worden. Kaarten voor dit indrukwekkende concert zijn bij de ingang verkrijgbaar. Reserveren wordt aanbevolen en kan via info@muziekpraktijkkarelkok.nl of telefonisch via nummer 06-51661564

Eerste Live muziekavond van het seizoen in JOEB

15 september 2023

Het gaat weer los met bandjes uit de omgeving

Zaterdag 16 september is weer de eerste live muziekavond van het seizoen in Joeb. We hebben twee leuke bandjes uit de omgeving gestrikt om hun kunsten te komen vertonen. Murkinbone uit omgeving Amsterdam, en Recap uit omgeving Alkmaar. Het belooft weer een gezellige avond te worden, dus zorg dat je erbij bent. Entree is gratis! Joeb opent zijn deuren vanaf 20:00 uur.

Hoe de Egmondse Abdij ten onder ging…

15 september 2023

Op vrijdag 22 september kunt u horen hoe dat kon gebeuren?

Precies 450 jaar geleden vond het beleg van Alkmaar plaats. Deze strijd had ook een enorme invloed op de drie Egmonden. Zo werden in 1573 niet alleen het Slot op den Hoef en de Slotkapel in brand gestoken, ook de majestueuze Abdij van Egmond werd verwoest. Amateurhistoricus Paul Buitenhuis schreef een boek over de ondergang van de abdij en komt op vrijdag 22 september vertellen over de achtergrond van deze verwoesting. Wie besloot daartoe en waarom? Was het brandstichting of toch niet? Was de Abdij nou beschermd verklaard of toch niet? De lezing begint om 20.00u . Toegang kost €5 en reserveren wordt aangeraden (vol = vol). Een plaats reserveren kan online via huysegmont.nl/agenda of aan de balie van Huys Egmont.

Lekker zondagochtend op tijd er uit en korren in de branding

15 september 2023

Zondag 17 september

De temperaturen zijn nog lekker en in de zee is er veel leven. Dat er in de zee veel leeft is wel bekend, maar dat er zelfs vlak onder de kust in de branding zo veel te beleven is verbaast veel mensen. Door met IVN-gidsen te gaan korren kun je bijzondere dingen ontdekken. Korren wordt gedaan met een groot sleepnet dat met behulp van een lang touw vanaf het strand over de zeebodem wordt getrokken. Als deelnemer hoef je dus niet zelf de zee in. Na een "trek" wordt het net geleegd in een grote bak. Deskundige IVN gidsen geven dan uitleg over wat er zoal gevangen is. Elke vangst is weer anders. Dit kan variëren van verschillende wieren tot de prachtigste anemonen en vissen. Het lijstje van de recente vangsten bestaat uit: pieterman, allerlei platvissen (tongetjes, scholletjes, tarbot, schar), haringen, sprotjes, zeesterren, spieringen, garnalen, zeeforel, zeenaalden, heremietkreeften, zeepissebedden, zee-anemonen. Zondag 17 sept. om 10 uur wordt er gestart vanuit het IVN gebouw "Parnassia". Het duurt ongeveer 1,5-2 uur en kost 3,00 euro per volwassene (kinderen zijn gratis). Na afloop is er gelegenheid tot limonade/koffie/thee tegen een geringe vergoeding en het bekijken van de vele interessante zaken in Parnassia. Parnassia is te bereiken vanaf Bergen de eerste rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor, eerste links en de bordjes IVN centrum Parnassia volgen. Let op: het is betaald parkeren.

Open Monumentenweekend in Hoeve Overslot

8 september 2023

Twee vaderlandse gitaarmonumenten spelen op zondag

Komende zaterdag 9 en zondag 10 september is het weer Open Monumenten Weekend in Nederland, waarbij Hoeve Overslot natuurlijk niet mag ontbreken als oudste hofsteden van NH uit ca. 1550. Zowel zaterdag als zondag zijn we vanaf 15.00 uur voor publiek geopend, en op de zondag spelen er twee gitaarmonumenten uit de vaderlandse rockgeschiedenis, Ralph de Jongh met Tim Birkenholz op het podium van de oude Hoeve. Aan de oude wanden hangen de schilderijen van teken en schildergroep Karmel van Frits de Nooijer. Voor alle optredens in Overslot geldt: · Deur open vanaf 15.00 uur kom op tijd want vol=vol! · De voorstelling is van 16.00 tot 18.00 uur met een pauze

Aan Tafel met… Armando Jongejan

8 september 2023

Donderdag 14 september in PostaanZee

De in Egmond aan zee geboren en getogen fotograaf komt de toehoorders graag vertellen over zijn leven en werk van de afgelopen jaren. Armando Jongejan (Egmond aan Zee - 1960) is na de opleidingen reportage- en vakfotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn werkzaam als freelance fotograaf. Zijn werk kenmerkt zich door een thematische aanpak. Als documentair fotograaf maakt hij graag contact met mensen in hun eigen omgeving. Hij is benieuwd hoe ze wonen, werken en leven. Naast foto’s levert dit ook mooie gesprekken op. Sinds 1990 heeft Armando Jongejan regelmatig geëxposeerd, onder andere in het Hasselblad Image Centre - Utrecht, FOAM Fotografiemuseum - Amsterdam, Nederlands Fotomuseum - Rotterdam, Comeniusmuseum - Naarden, Galerie Mauritian - Tallinn (Estland), Städtisches Museum - Halberstadt (Duitsland), Photo Gallery Fenton House - Bath (Engeland), Fotogalerie Esprit - Pilzen, Jan Amos Komenský Museum - Uherský Brod (Tsjechië), Photography Museum of Lishui (China), FotoFestival Naarden 2019 en FotoFestival Pelt 2021 (België). Eerder gepubliceerde fotoboeken van Armando Jongejan: Egmondse dorpsportretten (1996), Van binnenuit (2000), Licht uit, deur op slot (2001), Een zoektocht (2004), Thuiskomen (2011), Monnikenleven (2018), Made in China (2020), The Battle of Hürtgen Forest (2020) en Abtszegening (2021). Zijn werk is gepubliceerd in diverse (foto)tijdschriften en boeken. Daarnaast is werk van Armando opgenomen in de collecties van het Regionaal Archief Alkmaar, in de Photography Museum of Lishui (China) en in particuliere- en bedrijfscollecties. Egmondse dorpsportretten werd in 1996 gepubliceerd en was het eerste fotoboek van Armando (uitverkocht). In die periode wilde hij de snelle veranderingen in zijn leefomgeving vastleggen. Hij schreef hierover: “Wat nu nog vanzelfsprekend is, kan in de (nabije) toekomst definitief tot het verleden behoren.” De tijd staat niet stil. Sinds 1996 is er veel veranderd. Mensen zijn overleden. De groenteboer en de SRV-wagen zijn uit het straatbeeld verdwenen. Waar eens de speeltuin was staat nu een hotel. De viskar op het Pompplein is er niet meer, net als de bakkerij in de Julianastraat en de zuivelwinkel in de Noorderstraat. Ruim 25 jaar later vond Armando de tijd rijp om opnieuw een fotoreportage te maken over zijn leefomgeving. In 2022 en 2023 heeft hij een aantal momenten uit het dagelijkse leven in Egmond aan Zee vastgelegd en verzameld in dit boek. Zo ontstaat wederom een tijdsbeeld. Hij fotografeerde mensen op zee, op het strand, in de duinen en in het dorp. Tot de Blauwe Paal. De lezing is bij PostaanZee en start om 13.30 uur met een inloop vanaf 13.00 uur. Voor deelname en koffie/ thee vraagt PostaanZee een vrijwillige bijdrage.

Streekmarkt bij Broeker Veiling

8 september 2023

Op zaterdag 9 en zondag 10 september

Komend weekend staat de hele regio bol van de activiteiten rond en in relatie tot de Open Monumentendagen. Een van die activiteiten is een gratis toegankelijke streekmarkt bij de Broeker Veiling. Dus wilt u eens een stapje verder buiten de deur...

Laatste Roots Market op vrijdag 8 september

1 september 2023

De laatste keer dit seizoen, mogelijk in fraai nazomerweer...

Het is inmiddels een traditie aan het worden: de Roots Market aan de Boulevard Noord in Egmond aan Zee. Een gezellige 'slenter-en-niets-aan-de-hand-markt' met bijzondere deelnemers en inspirerende producten.

Breng een bezoekje aan Landgoed Marquette

1 september 2023

Tijdens Open Monumentendagen twee excursies op 10 september

In het kader van de Open Monumentendag 2023 organiseert beheerder PWN twee excursies op Landgoed Marquette. Tijdens deze excursie neemt de boswachter u mee op het landgoed en vertelt over het ontstaan, de belangrijke kenmerken en bijzondere planten en dieren van dit landgoed. Al wandelend richt hij zijn aandacht op de rijke historie van het landgoed dat al dateert uit de 13e eeuw. Ook is er uitleg hoe dit landgoed beheerd wordt en wat de toekomstplannen zijn. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur. Reserveren is verplicht. Trek stevige schoenen of laarzen aan, het kan modderig zijn. Indien mogelijk komt u op de fiets.

Gebruik de Nationale Monumentendag voor een bezoek aan een molen of polderhuis

1 september 2023

Volgend weekend is het zover

Op 9 en 10 september vindt de Nationale Monumentendag plaats. De 16 molens en gemalen die in bezit zijn van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier openen dat weekend de deuren voor publiek. Acht objecten in de regio Alkmaar zijn toegankelijk tijdens dit evenement. Iedereen kan gratis komen kijken en leren over de manieren hoe we al eeuwenlang droge voeten houden in Noord-Holland.

Op zoek naar grote grazers tijdens IVN-wandeling rond Schaapskooi

1 september 2023

Deze verrichten nuttig werk voor de biodiversiteit

Zondag 10 september neemt IVN gids Willem Babyn U mee op een zoek-tocht door het duingebied. Grote grazers zoals schotse hooglanders en konikpaarden doen het voorwerk voor kleine grazers zoals konijnen. Zij zijn belangrijk voor het duinbeheer als “natuurlijke grasmaaiers” zodat de duinvalleien niet dicht-groeien. Vlinders, bijzondere planten en insecten krijgen meer ruimte en hebben hier weer hun voordeel bij. En het wordt zo een prachtig gebied voor oa. duinhagedis, boompieper en andere vogels. Een wandeling voor het hele gezin door de duinen bij de Schaapskooi van Bergen! De start is om 10.15 bij de parkeerplaats Uilenvangerweg. Een duinkaart is verplicht voor het Noord-Hollands Duinreservaat (er is een kaart-automaat bij de parkeerplaats). Er geldt een bijdrage van 3,00 pp. Kinderen en leden IVN/KNNV gratis.

Mooie en vooral bijzondere songs met Hurryman in Hoeve Overslot

1 september 2023

Luisteren en genieten

Op zondag 3 september speelt singer/songwriter Rob van de Plas alias The Hurryman in Hoeve Overslot. Ooit begonnen in de legendarische Spivs begin jaren 80 uitgegroeid tot een muzikant met mooie, maar vooral bijzondere songs die goed tot hun recht komen in de bijzondere ambiance van Hoeve Overslot. Lekker zitten en luisteren. Aan de oude wanden hangen de schilderijen van teken en schildergroep Karmel van Frits de Nooijer. Voor alle optredens in Overslot geldt: · Deur open vanaf 15.00 uur kom op tijd want vol=vol! · De voorstelling is van 16.00 tot 18.00 uur met een pauze

Spektakelstuk in het Stadhuis van Alkmaar

1 september 2023

Stadhuis Alkmaar als werkplek

Het monumentale Stadhuis van Alkmaar als werkplek, hoe mooi is dat? Het is nu tijdelijk mogelijk tijdens het evenement Met Eigen Ogen. Tot en met 8 oktober wordt het Stadhuis omgetoverd tot een audiovisueel spektakel waar de Alkmaarse geschiedenis centraal staat. "Met Eigen Ogen is speciaal ontwikkeld voor het jubileum van 450 jaar Alkmaar Ontzet. De verhalen van de heldhaftigheid en veerkracht van de stad en haar inwoners komt hier tot leven. Het is bijzonder hoe deze belangrijke geschiedenis uitgebeeld wordt door onder andere 360 graden videoprojecties en special effects" zegt Esmee Bakker van de organisatie. Stadhuis van Alkmaar Voor dit evenement was maar één locatie perfect: het Stadhuis van Alkmaar. "Je staat daar letterlijk ín de geschiedenis; hier kreeg het stadsbestuur de belegering van Alkmaar voor haar kiezen, 450 jaar geleden", aldus Esmee. Het gebouw is normaliter niet voor publiek toegankelijk, maar wel nog steeds bedrijvig. Zo kan je er trouwen, vergaderen en houdt de burgemeester er kantoor. Vrijwilligers gezocht De organisatie is nog op zoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers. "We hebben al een mooi team van vrijwilligers, maar Met Eigen Ogen is dagelijks open dus het zijn veel diensten. Je hoeft geen ervaring te hebben, iedereen is welkom. We geven graag de kans om nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe mensen te ontmoeten", vertelt Esmee. Er zijn verschillende rollen beschikbaar, zoals bij de kassa en de audioapparatuur uitgifte, maar ook in de monumentale zalen van het Stadhuis, waar de tour zich doorheen begeeft. Je kunt zelf aangeven wanneer en hoe vaak je beschikbaar bent. Mis het niet en meld je nu aan! Stuur een e-mail naar [email protected] o.v.v. Vrijwilliger Met Eigen Ogen. Voor meer informatie over het evenement kun je terecht op www.meteigenogen.nl.

IVN-natuurwandeling in de Wimmenummerduinen

25 augustus 2023

Op zondag 3 september 2023

De maandelijkse IVN-wandeling op zondag 3 september kan nog een zomerse tocht worden, maar er zullen zeker tekenen van de herfst te zien zijn. De zuurbes (zie foto RdR) heeft weer bessen, onder meer voor de vogels. Op de landjes van het zeedorpenlandschap ten noorden van Egmond aan Zee is de oogst weer binnengehaald. Een aantal vogels is al zuidwaarts, een aantal is er nog. Het pad is vaak mul, dus stevige schoenen aanbevolen. U dient zelf voor een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat te zorgen. ( www.pwn.nl/duinkaartkopen ). De wandeling duurt ongeveer twee uur. Een bijdrage van € 3,00 per persoon te betalen met gepast geld wordt op prijs gesteld. We vertrekken om 10.30 uur bij het PWN-informatiebord bij het parkeerterrein aan het einde van het Nachtegalenpad in Egmond aan den Hoef. U wordt verzocht zich uiterlijk één dag van tevoren aan te melden via e-mail: [email protected]

‘Kunst aan Zee’ in Natuurvriendenhuis Bergen aan Zee

25 augustus 2023

Expositie Martine Ansingh

Martine Ansingh, 1965, geboren en getogen in Bussum, woont en werkt nu al 20 jaar in Schoorl waar zij haar atelier heeft. Martine schildert veelal met acrylverf maar de laatste tijd gebruikt zij steeds vaker druktechnieken in haar werk. Ze laat zich inspireren door haar omgeving, de natuur van de Schoorlse Duinen, maar ook door beelden, geuren en mensen in haar omgeving die zij probeert om te zetten in haar werk. Ze werkt vaak met eigen fotomateriaal uit haar omgeving. Deze gebruikt zij als uitgangspunt voor o.a. meer abstracte drukken. De laatste maanden is zij veelal bezig linoleum drukken te maken en gebruikt daarbij de basis kleuren wit, zwart, geel rood en blauw. website : www.martineansingh.com Onder het motto “Kunst aan Zee” biedt Natuurvriendenhuis Het Zeehuis kunstenaars de mogelijkheid om hun werk te exposeren. Twee maanden lang hangt hun werk in de hal van Het Zeehuis en is dan overdag door iedereen te bewonderen. Het adres van Het Zeehuis is Verspyckweg 5, 1865 BJ Bergen aan Zee.

Laatste kunstmarkt van dit seizoen

25 augustus 2023

Zondag 27 augustus op de boulevard

Zondag 27 augustus is de vierde en laatste kunstmarkt in Egmond aan Zee van dit jaar. Meer dan veertig kunstenaars zullen verassen met vele invalshoeken van kunst. Zij presenteren een zeer breed scala aan kunstvoorwerpen, objecten, schilderijen, ect. De markt is van 10:00 tot 17:00. Kunstenaars van uit het hele land (en zelfs van over de landsgrenzen), maar ook van hier, presenteren hun kunst.

De 42e editie van Bergen Live komt er aan

25 augustus 2023

Line-up van festival is bekend

Op vrijdag 1 september gaat Bergen Live 2023 van start. De programmering is compleet, met bekende namen zoals de Zweedse gitarist Paulo Mendonca, Tristan, Edison winnaars Barrelhouse, De Erwin van Ligten band met Ton Dijkman en een fantastische Hazes Undercover band maken deel uit van het geheel.

Voorbereidingen Hoeverveiling starten deze week

25 augustus 2023

Doe mee en bedenk een leuke kavel om te verkopen

Komende week gaan de voorbereidingen weer van start voor de Hoeverveiling die dit jaar gaat plaatsvinden op zaterdagavond 4 november. In Egmond aan den Hoef ontvangen de bewoners een formulier in de bus met daarop informatie en de vraag om goederen die geveild kunnen worden aan te bieden. Houd uw brievenbus in de gaten.

Abdijmarkt in Egmond-Binnen

8 september 2023

Op zaterdag 9 september

Op zaterdag 9 september vindt de Abdijmarkt plaats in Egmond-Binnen. Maak kennis met (en proef!) de vele producten van de abdij.

Sweet Mary Jane in Hoeve Overslot

25 augustus 2023

Gitaarhelden met blues rock uit de 60'er en 70'er jaren

Op zondag 27 augustus speelt Sweet mary Jane in Hoeve Overslot. Sweet Mary Jane, samen meer dan 100 jaar op het podium, een power-trio geformeerd rond frontman Fred van Willigen. De band is geïnspireerd door de gitaarhelden van de Blues Rock uit de jaren 60 en 70. De band maakt al een aantal jaren naam in de blues-scene en staat stevig genoteerd als op 1 na meest geboekte blues-act van Nederland. Covers van onder andere Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan, en Jimi Hendrix maar inmiddels ook een groot aantal eigen songs. Fred, op de gitaar en zang, speelt al 50 jaar in bands en speelde o.a. in voorprogramma's van Golden Earring, Sandy Coast, Rory Gallagher en Luther Allison. Zodra de mannen het podium betreden ontstaat er een wervelende show waar de energie vanaf spat. Ze houden niet van ingewikkeld, het motto is "All You Can Eat". Aan de oude wanden hangen de schilderijen van teken en schildergroep Karmel van Frits de Nooijer. Voor alle optredens in Overslot geldt: · Deur open vanaf 15.00 uur kom op tijd want vol=vol! · De voorstelling is van 16.00 tot 18.00 uur met een pauze

Gezellige zondag bij PostaanZee

25 augustus 2023

Grote opkomst, vervult behoefte bij alleenstaanden

Zondag 3 september is er weer een gezellige zondag bij PostaanZee te beleven. Het is gebleken dat de zondag voor alleenstaande mensen vaak als stil en saai wordt ervaren. Daarom is een jaar geleden gestart met wisselend een High Tea en lunch op iedere eerste zondag van de maand. Dat bleek een succes, met een grote opkomst. Tijdens de zomermaanden is er een tijdelijke stop geweest. Maar vanaf september gaat dit weer iedere maand gebeuren, met nu een lunch op 3 september. Nog niet bekent met de lunch bij PostaanZee? Laat je jezelf dan eens verassen, en kom het proberen. Zo verandert een stille zondagmiddag zomaar in een heel gezellig samenzijn. Wel even langskomen tijdens de openingstijden om je aan te melden en te betalen. De start van de lunch is om 12.30 uur met een inloop vanaf 12.00 uur. Kosten € 5,- per persoon. Tot ziens bij Postaanzee

Drie Amsterdammers in Galerie De Kapberg

25 augustus 2023

Cora Vogtschmid exposeerde al eerder in de Kapberg en wilde dat nu graag samen met de kunstenaars Mike Piché en Michael Berkhemer komen doen.

Zeedorpendag op zondag 3 september

18 augustus 2023

‘Lankiesdag’ is terug!

Op zondag 3 september wordt er in de duinen van Egmond aan Zee de negende Zeedorpendag georganiseerd. ‘Lankiesdag’ zoals de Zeedorpendag ook wel genoemd wordt, is het 2-jaarlijks nazomerfeest van Duinlandjesvereniging “De Noord” en het PWN.

Jac Bisschops en Mauro Staccioli in Galerie Conny van Kasteel

18 augustus 2023

Tot 3 september te zien

In galerie Conny van Kasteel in Egmond aan Zee is nog t/m 3 september expositie 84 te zien. De kunstenaars zijn Jac Bisschops en Mauro Staccioli. In 2002 hebben zij ook samen geëxposeerd.

Überbrücken als thema voor drie Duitse kunstenaars in Galerie De Kapberg

18 augustus 2023

Dit weekend nog te zien

Kunstenaars Sabine Krüger, Sabine Losacker en Andrea Temming kiezen regelmatig een gezamenlijk thema, dat ieder vervolgens individueel uitwerkt. Daardoor ontstaat heel uiteenlopend werk, dat toch samenhang heeft en met zijn drieën tegelijk wordt tentoongesteld.

IVN wandeling rond De Westert en De Bleek

18 augustus 2023

Maximaal 12 mensen, dus wees er snel bij

Op woensdag 30 augustus gaan IVN-gidsen van 19.00-21.00 uur weer met u zwerven door het PWN-duingebied. De Bleek en de Westert behoren tot de oude duinen en zijn eeuwenlang door de mens in gebruik geweest. Voor landbouw, het weiden van vee, het bleken van linnen en voor de bollenteelt. Dat heeft geleid tot het kenmerkende open ‘nollen’ landschap. Door juist beheer houdt PWN deze waardevolle restanten van de oude duinen in stand. De gidsen vertellen u van alles over de cultuurhistorie, landschap en beheer, flora en fauna. Er kunnen maximaal 12 mensen mee, die zelf voor een duinkaart dienen te zorgen. Aanmelden is noodzakelijk via mail: [email protected]. Er wordt een bijdrage gevraagd van 3 euro p/p. Door de aanwezigheid van teken wordt dicht schoeisel en bedekkende kleding aanbevolen. Vertrek: 19.00 uur, parkeerterrein PWN, Oude Schulpweg, Egmond-Binnen (naast restaurant Nieuw Westert).

Weekend vol muziek en kunst in Hoeve Overslot

18 augustus 2023

Met onder meer popklassiekers in salsa-arrangementen

Zaterdag 19 augustus spelen zangeres K-Bee en pianist Jeroen van Helsdingen in Hoeve Overslot. Zij zijn de spil van het kwartet Latinella. Deze formatie speelt popklassiekers in salsa-arrangementen. Voor deze gelegenheid brengen ze samen een selectie van het Latinella repertoire. Jeroen van Helsdingen studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, specialisatie Jazz en Improvisatie. K-Bee studeerde jazz en improvisatie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij heeft een ruime ervaring in uiteenlopende formaties opgedaan als zangeres. Zondag 20 augustus spelen de The SeaSide StringerS semi-akoestisch eigen werk op het podium van Overslot. Aan de oude wanden hangen de schilderijen van teken en schildergroep Karmel van Frits de Nooijer. Voor alle optredens in Overslot geldt: · Deur open vanaf 15.00 uur kom op tijd want vol=vol! · De voorstelling is van 16.00 tot 18.00 uur met een pauze

GEANNULEERD – Muziek van ‘De Cubaanse Hollander’ Hubert de Blanck in de Slotkapel

11 augustus 2023

Exclusieve uitvoeringen door een ensemble met Cubaanse en Nederlandse musici op zaterdag 19 augustus

Hubertus de Blanck (Utrecht 1856-Havana 1932) sloeg bruggen. Zijn naam en werk wordt aan vergetelheid in Nederland onttrokken door een prachtig Cubaans initiatief met de drie concerten in Nederland. Op Cuba, dat alom intrigerende en eigenzinnige eiland tussen de twee Amerika’s, is hij nog altijd groot, Hubert de Blanck. In Nederland en Europa leidde hij na zijn opleiding tot pianist en componist een dynamisch muzikaal leven. Hij vertrok later naar New York waar hij grote instellingen leidde. In 1882 woonde hij in Cuba de première bij van een werk van Anton Rubinstein, door Cubaanse musici. Hij móest terug naar Cuba, zo was hij in de ban van de muziekpraktijk daar. Vanaf 1883 ging hij er aan de slag en hoe! Hij was mede-oprichter van het Nationale Conservatorium, van het Nationale symphonie-orkest, van zoveel meer. Hij ging door met componeren, voor solo-instrumenten, voor zang, voor orkesten. Vorig jaar was er wederom speciaal aandacht voor De Blanck’s enorme betekenis voor Cuba, op hét festival van Havana voor de klassieke muziek. Hij wordt daar gezien als de grote bruggenbouwer tussen culturen.

Muziek en poëzie in de Slotkapel

11 augustus 2023

Op zondag 13 augustus onder andere Lies Sluis

In het negentiende seizoen van “Een Luchtig Slot” is deze zomer dan eindelijk de liefde het thema van de serie van vijf avonden poëzie en muziek in de sfeervolle Slotkapel in Egmond aan den Hoef. Liefde…. Mooi?, spannend?, beklemmend?, of alles op z’n tijd? Wie zal het zeggen.

Editie 2023 van Egmond Op z’n Kop: het gaat weer los dit weekend!

11 augustus 2023

Ook Flessenpost uit Egmond op de Grijze Markt

De 48e editie van Egmond Op Z'n Kop staat voor de deur! Traditiegetrouw kunt u dit jaar onder andere weer genieten van een ouderwets gezellig weekend met de vertrouwde, grijze markt op vrijdag.  Kijk op: https://egmondopznkop.nl/grijze-markt/ 

Terug