HERHAALBERICHT Korren blijft een leuke belevenis

HERHAALBERICHT Korren blijft een leuke belevenis

Op zondag 18 juni gaat IVN weer korren in Bergen aan Zee. Korren gebeurt met een groot net dat in zee wordt geplaatst en door de deelnemers vanaf de vloedlijn enkele honderden meters door de branding wordt getrokken. Na het binnenhalen kun je kijken in ‘een soort aquarium’.

Visjes spartelen, krabbetjes kruipen en garnalen glibberen alle kanten uit. De IVN-gidsen geven hierbij enthousiast uitleg. Al snel kijk je een platvisje diep in de ogen en kun je garnalen in de hand houden. Elke vangst is weer anders en roept andere verhalen op.  Er is altijd veel plezier. Korren is een excursie met een grote “belevingsfactor”.

De start is om 10 uur vanuit het IVN gebouw “Parnassia” in Bergen aan Zee. Het duurt ongeveer 1,5-2 uur en kost 3,00 euro per volwassene (kinderen zijn gratis). Na afloop is er gelegenheid tot limonade/koffie/thee tegen een geringe vergoeding en het bekijken van de vele interessante zaken in Parnassia.

Parnassia is te bereiken vanaf Bergen, de eerste rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor, eerste weg links en de bordjes “IVN Parnassia” volgen. Kijk ook op www.ivn.nl/nkl of Facebook @ivnnoordkennemerland