Deel

Korte berichten uit en over Egmond

Deze week ......

Korte berichten uit en over Egmond

bij een verkeerscontrole in onder meer de Egmonden is opgestreden tegen overtredingen van vooral scooterrijders (hun voertuig kon te snel en ze stonden verkeerd geparkeerd);

de gemeenteraad zonder verdere discussie de Nota Participatiebeleid heeft aanvaard;

de bijbehorende participatieverordening wat meer voeten in de aarde had door gesteggel over definities, maar dat die uiteindelijk ook gewoon is aanvaard door de raad;

het bouwplan voor vier woningen op de Adelbertusweg 42 in Egmond-Binnen na de commissie nu ook door de raad akkoord is bevonden en dus in gang gezet kan worden. De bijbehorende verordening had wat meer voeten in de aarde, met vooral veel discussie over definities, maar passeerde uiteindelijk ook gewoon ongeschonden de raad;

er inmiddels geen coronapatiënten meer op de verpleegafdeling van het NoordWest Ziekenhuis liggen. Het gaat dus steeds meer de goede kant op;

de ene versoepeling in snel tempo nu de andere opvolgt. Zelfs de mondkapjesplicht staat nu ter discussie. Het is een kwestie van tijd en we zitten weer in het ‘oude normaal. Helemaal normaal dus. Mooi, dan kan de zomer beginnen.

Ook iets te melden? Stuur je ‘Wist je datje’ naar: [email protected]


Eerder gepubliceerd op 11 juni

Timmerdorp Egmond Binnen dit jaar niet in de oorspronkelijke vorm zal plaatsvinden maar dat ze er dit jaar een zinderde, superleuke en actieve dag van gaan maken? Deze ‘Timmerdorpdag’ zal plaatsvinden op maandag 12 juli. Programma en inschrijving volgen. Zet deze dag alvast in je agenda! Volgend jaar gaan ze er met volle moed tegenaan om er weer een Timmerdorp als vanouds van te maken.


Juf Karin van Obs de Driemaster in ’t zonnetje is gezet? Alle kinderen hebben, samen met ouders en familie/bekenden van de kinderen, het team en de ouderraad, ‘stiekem’ een heel mooi bedrag gespaard om juf Karin en haar gezin een heel groot hart onder de riem te steken. Naast een bon om lekker met z’n allen uit eten te gaan en een bon voor de Intertoys, gaat juf met haar gezin een lekker weekje op vakantie!


De zomereditie van Schakels uit is? Met o.a. een interview met manager Lodewijk van Leeuwen van zorgboerderij de Klompenhoeve. De geschiedenis van sculpers, kalkbranders en kalkovens die vijftig jaar het landschap domineerden wordt door Cootje Bronner tot leven gebracht. En Peter van de Berg vertelt over de historische betekenis van de Egmonden: hij schreef er een boek over ‘De schilders van Egmond’. Schakels is een kwartaaluitgave van Stichting Welzijn Bergen. Lees Schakels digitaal op https://www.welzijnbergen.nl/diensten/schakels of haal een exemplaar bij wijksteunpunt Hanswijk.


Wij van ‘Flessenpost uit Egmond’ op zoek zijn naar columnisten. Het onderwerp waarover jij gaat schrijven bepaal je natuurlijk zelf  als het maar een link heeft met Egmond, Egmonders, een herkenbare situatie of een actueel thema. Klim je graag in de pen en spreekt dit je aan? Stuur dan een mail naar: [email protected]


Eerder gepubliceerd op 4 juni 2021:

Op maandagavond een verwarde jongen een mes trok bij IJssalon Pravasini? Het was net voor sluitingstijd nadat hij even daarvoor nog een ijsje had besteld. Het is eigenlijk een heel verdrietig verhaal. De dader is namelijk een bekende van Pravisani en hij was vooral erg bang toen hij een ijsje wilde bestellen. Hij had het idee dat de mensen die achter hem stonden hem wilden vermoorden. Aan alles was te zien dat het geestelijk niet goed met de jongen ging. Hij voelde zich ontzettend bedreigd en wilde zelf de politie bellen met de wanhoop in zijn ogen.
De politie is uiteindelijk naar de ijssalon gekomen en heeft de verwarde jongen meegenomen.
De zus van de jongen heeft ook nog gebeld met de eigenaren van de bekende Egmondse ijssalon. Ze bood excuses aan en vond het verschrikkelijk voor iedereen.


Een ouder echtpaar zondagmiddag gewond raakte bij een fietsongeval in Egmond aan Zee?
Zij waren met elkaar in botsing gekomen op de Zeeweg ter hoogte van Hotel Zuiderduin. Omdat het vanwege het mooie weer erg druk was gaf dit enige vertraging en kon de lijnbus er niet langs en moest omrijden. Zowel de man als de vrouw zijn met onbekend letsel door het ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis.


Op grond van Artikel 5:6 Kampeermiddelen van de Algemene plaatselijke verordening van de gemeente Bergen (NH) op 10 juni in Egmond aan Zee aan de Zeeweg naast botenopslag De Werf zal worden verwijderd een trailer met boot?


Eerder gepubliceerd op 28 mei 2021:

De man die op 2 oktober 2018 de auto van zijn schoonouders in brand stak in de 3e Oosterberg in Egmond aan Zee in hoger beroep opnieuw is veroordeeld tot twaalf maanden cel met oplegging van TBS onder voorwaarden? Een van de voorwaarden is dat de man uit Limmen zich niet meer in Egmond laat zien. Die straf wegens brandstichting en het veroorzaken van een levensgevaarlijke situatie kreeg hij eerder ook van de rechtbank in Alkmaar. De advocaat-generaal had twee weken geleden opnieuw deze straf geëist.


Op grond van artikel 5:6 van de Algemene plaatselijke verordening van de gemeente Bergen (NH) zal op 7 juni in Egmond aan den Hoef op de parkeerplaats van De Oude Watergeul worden verwijderd: een trailer met boot, EG 174?


Een 22 jarige man uit Egmond aan den Hoef een taakstraf van twintig uur heeft gekregen, omdat hij een ruit heeft ingegooid bij zijn vriendin en daarna de politiecel heeft gesloopt? Begin maart heeft D. ruzie met zijn vriendin. Na de woordenwisseling is hij naar haar huis gegaan. Daar grijpt hij de moersleutel die in zijn auto ligt en gooit deze door de ruit van de schuifpui. Eind februari stond hij nog voor de rechter in verband met een mishandelingszaak waarbij twee Duitse toeristen ernstig zijn toegetakeld.


Dat de waterpomp van de Abdijlaan in Egmond Binnen definitief naar het Brinkje gaat? Daar komt deze beter tot zijn recht en zal ook weer werkend worden gemaakt.


Eerder gepubliceerd op 21 mei 2021:

Een 37-jarige huurder van een vakantieappartement in Egmond aan Zee ervan beschuldigd wordt dat hij op 4 februari een kamermeisje heeft proberen te verkrachten? Dat bleek maandag bij de rechtbank in Haarlem. Volgens justitie gaf de man opdracht om zijn kamer schoon te maken en zocht hij daarop seksuele toenadering tot de vrouw. Tot seksueel contact kwam het niet, omdat het vermeende slachtoffer zich zou hebben verzet.
Volgens C. hebben hij en het kamermeisje een totaal andere beleving van wat er in het appartement is gebeurd. De verdachte zei het de vrouw niet aan te rekenen dat zij aangifte heeft gedaan van poging tot verkrachting. Op 20 augustus wordt de zaak inhoudelijk behandeld, na een proformazitting op 2 augustus. De verdachte blijft tot die tijd vastzitten.


BOA’s in de gemeente Bergen geen bekeuringen meer uitschrijven met het bekende bonnenboekje maar via een app op hun mobiele telefoon? De bekeuring sturen zij rechtstreeks door naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Wie een boete krijgt voor bijvoorbeeld fout parkeren, vindt dus geen geel papiertje meer onder de ruitenwisser. In plaats daarvan plakt de BOA een sticker met een bericht over de bekeuring op de auto.


Als het even mogelijk is dit jaar het Timmerdorp in Egmond aan den Hoef doorgaat?
Dat wordt dan zoals gebruikelijk in de eerste week van de zomervakantie, dus maandag 12 juli tot en met donderdag 15 juli. Het thema van dit jaar is Jungle. Timmerdorp is bedoeld voor alle kinderen vanaf 6 jaar t/m groep 8 van de basisschool. Inschrijven gaat online en zal in juni starten. Binnenkort te zien op www.timmerdorpegmondaandenhoef.nl


Eerder gepubliceerd op 14 mei 2021

Alle stranden van de gemeente Bergen dit jaar opnieuw de Blauwe Vlag gekregen hebben? Dit internationale kwaliteitskeurmerk wordt toegekend aan stranden die veilig, schoon en duurzaam zijn. Elk jaar wordt aan de hand van controles opnieuw bekeken of de stranden van Egmond-Binnen, Egmond aan Zee, Bergen aan Zee, Schoorl aan Zee, Hargen aan Zee en Camperduin aan de eisen van milieu, veiligheid en toegankelijkheid voldoen.


Je iemand, die in de gemeente Bergen woont, voor kan dragen voor een lintje? Neem voor het aanvragen van een Koninklijke onderscheiding contact op met Femke Dol van het bestuurssecretariaat, telefoon 088 – 909 7073 of via e-mailadres [email protected]


De Museumbode 2021 van Museum Egmond is verschenen en verkrijgbaar is bij Dekker & Dekker?


Timmerdorp Egmond-Binnen op zoek is naar vrijwilligers? Dit jaar hopen zij weer een spetterend timmerdorp neer te zetten met heel veel gezelligheid. Nu zijn ze dit jaar alleen nog opzoek naar leuke jeugdleiding die het team kunnen versterken. Het gaat hier om kinderen die niet meer op de basisschool zitten, dus vanaf 12 jaar of ouder. Het timmerdorp is gepland op maandag 12 juli tot en met donderdag 15 juli. Lijkt dit jou leuk, of ken je iemand die het leuk zou vinden, stuur dan een mail naar [email protected]


Tijdens een verkeerscontrole van het Team Verkeer van Politie Noord-Holland op maandag 3 mei 236 snelheidsduivels op de bon geslingerd zijn? De controles werden o.a. uitgevoerd op de Hoeverweg. Naast het hoge aantal boetes voor te hard rijden, waren er enkele bekeuringen voor rijden onder invloed van wiet, het niet-handsfree bellen en het verkeerd vervoeren van goederen op een aanhangwagen.


Er bij de gemeente veel vragen binnen komen over de geldigheid van de (tijdelijke) parkeervergunningen in Egmond aan Zee? De papieren vergunningen uit 2020 blijven geldig tot het nieuwe systeem ingaat. Er zijn in de tussentijd ook tijdelijke vergunningen afgegeven. Voor deze vergunningen geldt hetzelfde. De ingangsdatum van het nieuwe, digitale systeem voor parkeervergunningen is nog niet bekend. Meer informatie over dit onderwerp: bergen-nh.nl/parkeervergunning


‘t Winckeltje van Jorgen en Thessa van Amstel aan de Voorstraat 45 jaar bestaat? Deze zelfstandige winkel haalt voor jou bij diverse leveranciers/importeurs vooral het lekkerste. Gefeliciteerd!


Op zaterdag 1 mei zestien vrijwilligers de mouwen opstroopten om de Noord-Hollandse stranden weer een stukje schoner te maken? En met succes: de groep die zichzelf de Beach Clean Up Tour noemt, haalde ruim honderd kilo afval van het strand tussen Egmond en Hargen. Er is met name veel klein plastic opgeruimd.


Restaurant de Klok in de nabije toekomst ‘Chill’ gaat heten? De nieuwe uitbaters, Donald en Carolyn Beukers en Lisa Bremer hopen in juli, na het casco opleveren van het pand, zo spoedig mogelijk een terrasbar te kunnen openen. De opening van het restaurant zelf zal in de winter zijn.

Lars Belleman als Fritz Conijn de hoofdrol heeft in FRITZ? Dit is een theatervoorstelling over onwaarschijnlijke keuzes, breekbare vrijheid en de kracht van je overtuigingen in een wereld die in brand staat. Op 4 en 5 mei is deze prachtige voorstelling te zien vanuit je eigen woonkamer! Koop je ticket via www.superstar.theater


Een 51-jarige Egmonder 6,5 jaar achter de tralies moet voor grootschalige productie en handel in MDMA? Op 7 april 2020 leverde hij op een parkeerplaats in het kustdorp zes grote boodschappentassen met 87 kilo aan ’verse’ MDMA-brokken aan een afnemer.
De man is bovendien schuldig bevonden aan betrokkenheid en medeplichtigheid bij grootschalige productie van deze grondstof voor xtc-pillen in garageboxen in Akersloot en bedrijfsloodsen in Heiloo. Deze drugslabs werden in juni 2020 door de politie ontmanteld.


De politie op zondag 25 april in Egmond aan den Hoef twee motorrijders staande hield? Hun motoren maakten teveel lawaai, meldt een milieuagent. De motoren misten hun zogenoemde decibelkillers. De motorrijders kregen een boete van 400 euro. Ze mochten niet verder rijden en moeten eerst hun decibel-killers installeren.


Het college het voornemen heeft om op grond van Artikel 5:6 in de Algemene plaatselijke verordening van de gemeente Bergen om op 17 mei 2021 op de Lamoraalweg in Egmond aan den Hoef te verwijderen; een aanhanger en 2 fietsen; – Dames fiets (zwart), merk Batavus – roestige ketting – Dames fiets (blauw), merk Limit – roestig stuur en ketting.


Zorgboerderij Landje van Tingeling op zoek is naar kleine plastic plantenpotjes? Zij hergebruiken ze graag. Je kunt ze langsbrengen bij de zorgboerderij aan de Limmerweg 5a in Bakkum maar grotere hoeveelheden halen ze ook graag op. Of breng ze langs op Snoeckenburg 36 in Egmond Binnen. Daar staat een mand klaar.


Op vrijdag 23 april een woonboerderij aan de Noordvelderweg in Egmond Binnen geheel afbrandde? De familie meldt op Facebook: ‘Lieve allemaal, Wat staan er ongelooflijk veel mensen voor ons klaar en wat zijn wij daar blij mee! Ontzettend bedankt allemaal voor jullie lieve woorden en steun’.


De Provincie Noord-Holland dit jaar in totaal 101.500 euro subsidie aan 41 groene projecten in onze provincie geeft? Onder andere de Vlinderweide van Broeder Frans van de Sint Adelbertabdij in Egmond-Binnen kan op financiële steun rekenen. De jury waardeert het enthousiasme en de inzet waarmee vrijwilligers in hun eigen tijd hieraan bijdragen, aldus de provincie.


In de nacht van woensdag op donderdag aan de Heilooër Zeeweg in Egmond twee afvalcontainers in brand gestoken zijn? Een getuige had een witte auto hard zien wegrijden. Daarna kwamen de vlammen uit de afvalcontainers. De brandweer uit Egmond aan Zee en heeft het bluswerk voor zijn rekening genomen. Beide bakken werden totaal verwoest door de brand.


Ook iets te melden? Stuur je ‘Wist je datje’ naar: [email protected]

Meer 'Rechter kolom':

Uitgraven Slotgracht: De geschiedenis werd blootgelegd

18 juni 2021

Hieruit zijn de resten van de ruïne weer opgebouwd

Deze week zien we foto's van de 'drooglegging' in Egmond aan den Hoef. Niets van doen met het alcoholverbod van destijds, maar alles met de drooglegging van de Slotgracht en het 'herstellen' van de muren van de ruïne.

Het wordt weer drukker in de lucht

18 juni 2021

Meer versoepeling, dus ook meer op vakantie

Nu de wereld langzaam aan weer wat normaler wordt zie je dat meteen terug in de lucht: de witte condensstrepen aan de blauwe hemel hebben we een tijd niet gezien, maar het wordt weer drukker in de lucht. Vakantiegangers, zakelijk vliegverkeer, wat het ook zij, er komt weer meer van. Hoe lang nog voordat we de klachtenlijn naar Schiphol weer kunnen openen?

Lekker balletje gooien…

18 juni 2021

Rustig vermaak op plein bij Dorpshuis Hanswijk

Als het zulk mooi weer is dan neig je al snel naar een leuk rustig spelletje, alsof je op vakantie bent ergens in Frankrijk. Dat dachten Jaap, George, Johan en Rinus ook. Zij zochten de jeu de boule-bak op bij Dorpshuis Hanswijk en speelden rustig hun spelletje. Maar wel serieus. De meetlat kwam er af en toe aan te pas om de afstanden nauwkeurig na te meten. Het gaat wel ergens over ja...

Hairy Bikers op pad

18 juni 2021

Vervaarlijk uitziende 'motorrijders' blijken PUCH hobbyisten

Ze reden op zondag door Egmond aan den Hoef en zagen er uit als de verkenners van een of andere motorbende. Niets was minder waar. Het waren twee PUCH-hobbyisten die uit Beverwijk en Akersloot kwamen en een stukje rondtoerden.

Ken je Egmondse plekje ‘ronde 15’

18 juni 2021

Waar woont deze K. Bouter?

Test je kennis over Egmond en maak kans op een cadeaubon van een Egmondse ondernemer. Meedoen is simpel. Stuur iedere week je antwoord naar ons toe. Wie als eerste de locaties van 10 afbeeldingen juist weet te benoemen is de winnaar van de prijs. Zijn er meer goede inzenders op hetzelfde moment dan volgt er een loting.

Ken je Egmondse plekje ‘ronde 14’

11 juni 2021

Wie is het en waar zit hij?

Test je kennis over Egmond en maak kans op een cadeaubon van een Egmondse ondernemer. Meedoen is simpel. Stuur iedere week je antwoord naar ons toe. Wie als eerste de locaties van 10 afbeeldingen juist weet te benoemen is de winnaar van de prijs. Zijn er meer goede inzenders op hetzelfde moment dan volgt er een loting.

Even rusten na al dat zwemmen…

11 juni 2021

Al met al best vermoeiend als je zo jong bent

Ze worden op de voet gevolgd, het zwanenkoppel. regelmatig zien we foto's voorbijkomen waar ze op staan. Op weg naar een volgend watertje, in de sloot, en, zoals hier, even op rust in het weiland langs de Kalkovensweg. Het leven is voor jonge zwanen al met al best vermoeiend en als je de hele tijd moet zwemmen, wil je ook wel eens even lekker in het gras liggen. Vader en moeder waken om beurten...

Those were the days…

11 juni 2021

Nagenoeg niets meer hetzelfde gebleven

De boulevard in Egmond aan Zee. De nostalgie druipt ervan af. Alleen al de auto's die er staan geparkeerd en hoe ze staan. Ze komen dus blijkbaar van rechts aanrijden en schuiven hem dan zo in een parkeervak.

Zichtbaar bijvriendelijk maaibeleid

11 juni 2021

Juist nu kun je zien wat het effect is

Wanneer je door de polder fietst zie je direct wat het effect is van het aangepaste maaibeleid van de gemeente. In haar streven een bijvriendelijke gemeente te zijn (worden) zie je langs de polderwegen dat de berm 'maar half gemaaid is'. De andere helft blijft intact met alle bermbloemen incluis. Dat trekt veel bijen en daarmee vindt verdere bestuiving van deze bloemen plaats. Het is voor de bijen absolute noodzaak dat dergelijke bermen (en weilanden) er zijn om te kunnen overleven.

Indrukwekkende legervoertuigen

11 juni 2021

en het is niet eens 5 mei...

Het was niet eens 5 mei, maar daar waren ze toch ineens: een stuk of vier wagens en een motor uit WOII die op De Doelen in Egmond-Binnen reden. Dat is toch even een verrassing. Waar ze naartoe op weg waren is niet duidelijk, ze waren weer voorbij voor je er erg in had. Maar gelukkig konden we nog wel net even een plaatje schieten van een van die indrukwekkende legervoertuigen.

15 juni 1961

18 juni 2021

Wat gebeurde er in Egmond 60 jaar terug

Wat speelde er in Egmond in de week van 15 juni 1961?

Oud Papier Clublied

11 juni 2021

Even lekker meedeinen op de muziek

Een filmpje (4.27 min.) van Nina Stam met het Oud papier Clublied uit 2018.

Egmond Binners zingen

18 juni 2021

Scheld- en bijnamen

Een liedje gemaakt in 2011 over scheld- en bijnamen in Egmond Binnen van 3.31 minuten. Met dank aan Bert Houtenbos.  

Is het een motor of een auto?

4 juni 2021

Mooi is ie!

Op de stoep bij Hotel Zuiderduin fotografeerde Guus van Doorn dit vervoersmiddel. Iedereen vindt hem prachtig maar wat is het nou? Een motor of een auto? Afgaande op het kenteken staat deze geregistreerd als een auto. Zo'n kenteken of niet .... de meerderheid zag er toch écht een motor in!

Herenweg pand Belleman Elektro e.a.

4 juni 2021

Eigenlijk is er überhaupt geen winkel meer over...

De nadering van het kruispunt Herenweg-Slotweg in Egmond aan den Hoef vanuit Bergen is behoorlijk veranderd. Veel al wat ouderen zullen zich wellicht nog herinneren dat daar onder meer een kruidenier zat (fam. Ruiter) en een elektrozaak (fam. Belleman). Het was een tijd waarin nog veel winkels in de kern van het dorp aanwezig waren.

Staan de 7 dagen in het teken van …..

18 juni 2021

Maar liefst 14 items

Staan de 7 dagen in het teken van …..

11 juni 2021

Maar liefst 9 items

Zaterdag 12-06-2021: Internationale Dag tegen Kinderarbeid (VN) Over de hele wereld zijn nog steeds 218 miljoen kinderen gedwongen aan het werk. Om hier extra aandacht voor te vragen is de Dag tegen Kinderarbeid in het leven geroepen. Op deze dag, die wordt georganiseerd door de Internationale Arbeidsorganisatie (International Labour Organisation ILO) en ondersteund door de VN, wordt de actie tegen kinderarbeid gevoerd. Dit gebeurt door mensen beter te onderwijzen en mensen te motiveren om actie te ondernemen tegen kinderarbeid.

8 juni 1961

11 juni 2021

Wat gebeurde er in Egmond 60 jaar terug

Wat speelde er in Egmond in de week van 8 juni 1961?

1 juni 1961

4 juni 2021

Wat gebeurde er in Egmond 60 jaar terug

Wat speelde er in Egmond in de week van 1 juni 1961?

Schapen, heel veel schapen

4 juni 2021

Op weg naar vers voedsel

Sjef Kenniphaas zag op zaterdagavond een wel heel volle Boulevard. Een kudde schapen was onderweg naar de Noorderduinen om daar lekker te grazen.

Ken je Egmondse plekje ‘ronde 13’

4 juni 2021

In welk dorp en in welke straat vinden we dit torentje?

Test je kennis over Egmond en maak kans op een cadeaubon van een Egmondse ondernemer. Meedoen is simpel. Stuur iedere week je antwoord naar ons toe. Wie als eerste de locaties van 10 afbeeldingen juist weet te benoemen is de winnaar van de prijs. Zijn er meer goede inzenders op hetzelfde moment dan volgt er een loting.

Staan de 7 dagen in het teken van …..

4 juni 2021

Maar liefst 12 items

Vrijdag 04-06-2021; Internationale Dag van Onschuldige Kinderen als Slachtoffers van Agressie (VN) Het doel van de dag is het erkennen van de pijn die kinderen over de hele wereld lijden, die het slachtoffer zijn van fysieke, mentale en emotionele misbruik. Deze dag bevestigt de inzet van de VN om de rechten van kinderen te beschermen.

Zwanen in ganzenpas…

28 mei 2021

Even natellen... ja, ze zijn er allemaal

Het zwanenkoppel van de Slotgracht is wel eens op pad. Nu de maatregelen zijn versoepeld biedt dat tenslotte weer wat meer bewegingsruimte. Onderweg wordt het dan wel even 'op je vingers natellen' of iedereen er nog is...

125 Jaar Oud-Katholieke Kerk Ste.Agnes in de Voorstraat

4 juni 2021

De processie van 15 mei 2011 in beeld

Op zondag 15 mei 2011 vierde de Oud-Katholieke Parochie van St. Agnes de 125ste verjaardag van kerkwijding van haar huidige kerkgebouw in de Voorstraat 112.

Jan Houtenbos over Rudolf Scheltinga

28 mei 2021

De laatste dagen in Egmond

Afgelopen woensdag was ik op bezoek bij Rudolf Scheltinga. De pastorie aan de Voorstraat was al grotendeels ontruimd. Een deel van de inventaris is al overgebracht naar hun tijdelijke appartement in Amersfoort. De rest staat in de opslag en wordt in oktober van dit jaar overgebracht naar de pastorie in Amersfoort. Rudolf, geboren in Fryslân, kwam op 1 november 2009 naar Egmond en gaat op 1 juni 2021 naar de OK parochie H. Georgius, Joris op ’t Zand in Amersfoort.

Kaasfabriek Egmond-Binnen

28 mei 2021

Wie herkent de man op de foto?

Links op deze foto staat de kaasfabriek die ooit in Egmond-Binnen was gevestigd op de Krijt. De mensen op de foto zijn vermoedelijk de werknemers die daar hun dagelijkse arbeid verrichtten.

Wat houdt ons Egmonders zoal bezig?

28 mei 2021

Wij gaan voor de échte 'Vissersvrouwen' van Roelof Koning!

De vissersvrouwen horen thuis in Egmond. Wie helpt? Roeland Koning maakte zijn mooiste werk in Egmond rond 1925. Het Museum van Egmond bezit al tien werken van de schilder maar dit schitterende, bijna levensgrote schilderij van Antje de Groot-Wijker, Jannetje Krab-de Groot en een onbekende vrouw hóort erbij. Het is te koop voor € 25.000,- Dat heeft de eigenaar er jaren geleden voor betaald aan Kunsthandel Simonis & Buunk die het overkocht uit Amerika. Meer hierover staat in de Museumbode, voor geïnteresseerden gratis af te halen bij Boekandel Dekker. Bijdragen t.n.v. St. Museum van Egmond o.v.v. 'Vissersvrouwen' NL84RABO 0315770112  Alle schenkers zijn welkom bij een speciale ontvangst wanneer het schilderij is aangekomen. Maar zo ver is het nog lang niet!. Laten we dit samen doen!

Ken je Egmondse plekje ‘ronde 12’

28 mei 2021

In welk dorp en in welke straat vinden we deze elementen in de gevel?

Ken je Egmondse plekje ‘ronde 12’ Test je kennis over Egmond en maak kans op een cadeaubon van een Egmondse ondernemer. Meedoen is simpel. Stuur iedere week je antwoord naar ons toe. Wie als eerste de locaties van 10 afbeeldingen juist weet te benoemen is de winnaar van de prijs. Zijn er meer goede inzenders op hetzelfde moment dan volgt er een loting.

Staan de 7 dagen in het teken van …..

28 mei 2021

Maar liefst 13 items

Vrijdag 28-05-2021; Weekend van de Begraafplaats Het weekend van de Begraafplaats levert een bijdrage aan de gemeenschappelijke doelstelling om het publiek vertrouwder te maken met alle aspecten die begraafplaatsen in Nederland bieden. Er worden deze dagen verschillende activiteiten georganiseerd omtrent een specifiek thema.

25 mei 1961

28 mei 2021

Wat gebeurde er in Egmond 60 jaar terug

Wat speelde er in Egmond in de week van 25 mei 1961?

Drone beelden

28 mei 2021

Hoe een vogel Egmond aan Zee ziet

Drone beelden van Egmond aan Zee  door Dji Mavic Pro (4k Cinematic Drone Video) op 23 januari 2021 (1.48 min.).

Aagie en Gre gingen collecteren

22 mei 2021

Voor aanschaf van ‘Egmondse Vissersvrouwen’

Now maid eb je t al eoord, Ze willen onze vriendinnen weer naar Derp terughalen. Ze hebben rond 1925 geposeerd voor Roeland Koning. Het is waarachtig een prachtig schilderij geworden. Nou ja zoals alles kost dat natuurlijk een paar centen, maar dan heb je ook wat! Het zou mooi zijn als we samen met de inwoners van Derp, verenigingen, de gemeente en natuurlijk een paar goeie sponsors centen op kunnen halen om dit schilderij ‘terug naar Derp te halen.

Wat houdt ons Egmonders zoal bezig?

21 mei 2021

Begrip voor onze eindexamen kandidaten?!

LAKS: al 110.000 klachten over eindexamens

Het vieren van Luilak

21 mei 2021

Waarom eigenlijk?

Luilak is een jaarlijks terugkerende traditie, die nu voornamelijk nog gevierd wordt in Noord-Holland. Met Luilak gaan jongeren vroeg in de morgen de straat op om langslapers wakker te maken met lawaai. Van oorsprong werden potten, pannen en pollepels gebruikt om de buren wakker te maken. Ook worden wel lege blikjes achter een auto gebonden vanwege het geklingel. Ondanks dat het een aparte belevenis is om rond zonsopgang buiten op straat te zijn, is de Luilakviering niet meer wat het geweest is, en is deze traditie aan het verdwijnen.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug