Laatste kijkdag ‘Overslot’: het einde is nabij…
De puntjes nog op de i en dan kunnen 'bewoners' aan de slag
Gepubliceerd: 17 juli 2024
De laatste kijkdag bij de restauratie van Hoeve Overslot werd een drukke middag. Velen waren afgekomen op de melding om nog eens een kijkje te komen nemen. Zeker nu het einde bijna daar is kregen de bezoekers een goed idee van wat het uiteindelijk wordt.
Voorafgaand aan de verschillende rondleidingen hield wethouder van onder meer cultuur, Ernest Briët, een kort woordje. Met name bedoeld om een aantal betrokkenen even in het zonnetje te zetten of alvast succes te wensen, zoals Glenn Pronk van Pronk Bouw, Hans van den Berg van Hafre en Arjan Brammer en Dietrik Emmens van Brouwerij Egmond. Briët prees de vooruitgang in de samenwerking tussen de verschillende belanghebbenden en sprak de hoop uit dat, als straks het ‘masterplan’ er is, die samenwerking verder gestalte gaat krijgen in een mooi programma voor een unieke locatie. Aan dat masterplan wordt nog hard gewerkt onder meer door de samenwerkende stichtingen, om straks in september/oktober met een goed doordacht idee te komen over de toekomstige invulling van Overslot en eigenlijk het hele Slotkwartier.
Nadat de betrokkenen in het zonnetje waren gezet en een aardigheidje van de wethouder hadden ontvangen (een hopplant voor de Brouwerij, een symbolische sleutel voor Hafre en een mooie foto van oud versus nieuw voor Pronk Bouw) was het tijd voor de bezoekers om te gaan kijken.
Projectleider John Holtrust (BOEI): ‘Het plan is om in september de officiële sleuteloverdracht te kunnen doen (waarna de ‘bewoners’ nog wel zelf de boel verder moeten inrichten, red.) en om in oktober ook de buitenruimte achter de gebouwen af te ronden. Dat laatste gebeurt door het bedrijf Gebroeders De Waard Bestratingen en GP Groot in samenwerking met de (tuin)architect. Daarna is het helemaal afgerond en kunnen de verschillende gebruikers hun aandeel van de invulling voor hun rekening nemen.’
Wat er precies in Slotweg 44A gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. ‘Daarover zijn gesprekken gaande, maar er is nog niets definitief’, aldus Holtrust.
Op de foto’s van de redactie en Yvonne Munnik ziet u een kleine impressie van wat het nu is geworden. Bij de restauratie is de periode 1850-1900 als leidraad aangehouden, bijvoorbeeld voor de heel specifieke kleuren. Het restauratiewerk is dus nog niet helemaal af, maar er was genoeg te zien.
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.