HomeAdverteerdersColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link

Deel

Lamoraal van Egmont en Caecilia (Heiloo) voeren nieuwjaarsconcert op

Voor het eerst een gezamenlijke uitvoering: 21 januari

Lamoraal van Egmont en Caecilia (Heiloo) voeren nieuwjaarsconcert op

Om het nieuwe jaar goed te beginnen slaan Heilooër Harmonieorkest Caecilia en Muziekvereniging Lamoraal van Egmont uit Egmond aan den Hoef voor het eerst hun handen ineen.

In de prachtige Cultuurkoepel te Heiloo zullen zij op zaterdag 21 januari vanaf 20 uur een programma ten gehore brengen rondom het Thema “Helden”. Het concert zal worden geopend door de jeugdige muziekhelden van Caecilia; ‘de Kleine Harmonie’.

Daarna zal Caecilia het programma vervolgen met muziek over moderne helden en (voor sommigen) jeugdhelden, zoals Floris en Ivanhoe. Na de pauze is het de eer aan fanfare Lamoraal van Egmont om de avond af te sluiten met prachtige werken uit onder andere heldhaftige films, denk hierbij bijvoorbeeld aan de bekende Marvel films of het indrukwekkende Saving Private Ryan.

De muzikanten nodigen u graag uit te komen genieten van deze bijzondere samenwerking en neemt u vooral uw eigen held mee voor een mooie avond uit!

Caecilia staat sinds september 2022 onder leiding van dirigent André Elders. Deze enthousiaste groep muzikanten is erg actief en grijpen hun nieuwjaarsconcerten aan om samen te werken met bijzondere gasten. Dit jaar is het aan muziekvereniging Lamoraal van Egmont.

Michael de Graaf is sinds 15 jaar dirigent van dit Egmondse fanfareorkest. Lamoraal van Egmont is een fanfareorkest dat ernaar streeft muziek te maken op een hoog niveau, maar altijd met het plezier van de leden voorop. Deze hechte groep muzikanten haalt veel plezier uit het spelen en organiseren van vernieuwende concerten.

Kaarten zijn te verkrijgen op: www.cultuurkoepelheiloo.nl en kosten €10,- (kinderen tot 12 jaar gratis)

Meer 'Kunst & cultuur':

Vreedzame Boeddha met psychopaat The Joker onder één dak

20 januari 2023

Indrukwekkende en inspirerende schilderijen van Egmondse tweeling Cristel en Jolein

Het is een Egmondse tweeling en je kunt ze nauwelijks uit elkaar houden, maar hoeveel ze verschillen van elkaar zie je pas echt goed in hun schilderijen: Cristel en Jolein Groot schilderen voor hun hobby, maar dat doen ze dan wel gepassioneerd.

Startexpositie 2023 galerie De Kapberg

20 januari 2023

Vrijwilligers en vrienden in het zonnetje

In 2022 bestond Galerie De Kapberg 50 jaar, Door corrona kon de geplande tentoonstelling van de Vrijwilligers en Vrienden toen geen doorgang vinden. Nu dus wel! De galerie draait al die tijd louter op vrijwilligers. Verkoop van kunstwerken is belangrijk voor het voortbestaan, maar zonder de steun van de Vrienden zou de galerie niet kunnen overleven. Vele Vrijwilligers en Vrienden zijn ook zelf actief als kunstenaar, professioneel dan wel als amateur. Als eerbetoon aan alle ondersteuners toont de Galerie hun werk. Meer dan 40 deelnemers tonen eigen werk: schilderijen of aquarellen, grafiek, beelden, keramiek, collages, sieraden, en meer. Zelden is de variatie zo groot geweest. Het is een kleur- en vormenrijk geheel geworden waar voor iedere bezoeker veel valt te ontdekken. De galerie laat ook in het nieuwe jaar weer zeven tentoonstellingen zien. Ook Vriend worden? Meldt u aan via het formulier op de website. . De tentoonstelling is te zien van 20 januari tot en met 19 februari op vrijdag-,zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. Wie meer wil zien van de galerie: www. galeriedekapberg.nl.

Première van de film ‘Descartes in Egmond’ in de Slotkapel

13 januari 2023

Ik denk dus ik ben: de mens als uitgangspunt

Deze zondag (15 januari, 15 uur) is er een bijzondere vertoning van een film in de Slotkapel. Deze film, van de filosofen Paul Hegeman en Pierre Drouot, over het leven van Descartes in Egmond wordt ingeleid door de makers zelf. Na de film is er vervolgens alle ruimte om met hen in discussie te gaan. Met behulp van het relaas van een Engelse romanschrijfster, een Franse filosoof en twee lokale historici, alle vier geïnterviewd in het gevarieerde natuurschoon van de Egmonden, reconstrueren de filmmakers en filosofen Paul HEGEMAN en Pierre DROUOT het leven en werk van Descartes in de periode waarin hij zich in Egmond gevestigd had. Dat biedt een doorgaans onbekende en zeer actuele blik op het leven en denken van de vermaarde Franse filosoof.

Fisherman’s Friends, over hoe vissers de hitlijsten bestormen

20 januari 2023

Samenwerking met Filmhuis Schoorl voor mooie filmavond

Fisherman’s Friends is een hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met zijn zeemansliederen onverwachts de hitlijsten van Engeland bestormt. Zaterdag 21 januari wordt Postaanzee omgetoverd tot een filmzaal. In samenwerking met Filmhuis Schoorl wil Postaanzee zo een laagdrempelig platform bieden voor ontmoeting, cultuur en cohesie. De bedoeling is dat er meer van deze filmavonden zullen volgen. Aanvang van de film is 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Postaanzee vraagt voor de film € 7,- pp incl. koffie/ thee

Onthulling bronzen beeld van Joop Smit

6 januari 2023

Een karakteristieke loper met een markante kop...

Vrijdag is een beeld van Joop Smit onthuld. Smit won de eerste Halve Marathon van Egmond in 1973, precies een halve eeuw geleden. De Parel aan Zee Initiatiefnemer Gerjan Zwaan is bestuurslid van vereniging De Parel aan Zee en is trots op het standbeeld, dat een prominente plek krijgt op de boulevard. Het komt te staan bij de hoofdafgang, tegenover waar ooit het Bellevue Hotel stond. “We wilden iets neerzetten dat het evenement markeert. En Joop Smit was de belichaming van de marathon van Egmond. Een karakteristieke loper met een markante kop en een grote baard.” Het bronzen beeldje is ontworpen door Fabio Pravisani. Het initiatief komt van De Parel. Het beeldje is betaald door De Parel, Le Champion en de gemeente. Martine Smit, de weduwe van Joop Smit zal samen met Cees Lansbergen, grondlegger van de Halve Marathon van Egmond, het beeld onthullen. Wethouder Ernest Briët is aanwezig tijdens deze bijzondere handeling. 50-jaar heroïek In 50 jaar tijd is de Halve Marathon van Egmond uitgegroeid tot een van de populairste en meest heroïsche lopen van Nederland. De eerste editie van de Le Champion halve marathon vond plaats op 11 maart 1973. De loop was in die tijd een van de eerste evenementen voor trimmers die over een dergelijke afstand werd gehouden. Des te opmerkelijker was het gigantische deelnemersaantal op de 21 en 6 kilometer. Het grote aantal van totaal 1.100 deelnemers bracht de organisatoren vele onverwachte probleempjes. In de loop der jaren groeide het evenement uit tot een internationaal evenement. Het organiserende Le Champion heeft altijd getracht naast de Nederlandse top ook een aantal buitenlandse toplopers aan de start te krijgen. In zowel 2021 als 2022 moest het evenement vanwege de coronapandemie worden afgelast. De 48e editie van de NN Egmond Halve Marathon vindt plaats op zondag 8 januari.

Jutwandeling onder begeleiding van IVN-gidsen

6 januari 2023

Ook geschikt voor kinderen

Duin- en strandwandeling Zondag 15 januari nemen IVN gidsen u mee naar mooie plekjes in de duinen en gaan samen met u jutten op het strand. De route gaat door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee waar in deze tijd al veel valt te ontdekken. Ook komen we daar veel “kwarrige” eiken tegen zoals je op de foto kunt zien. Op de terugweg over het strand wordt actief gejut: verzamelen van allerlei spullen die op het strand zijn te vinden. Haaieneieren, veen, bijzondere schelpen, flessenpost(?), …. Altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt. Soms is het veel, soms is het weinig, maar altijd interessant. Alle bijzondere zaken worden meegenomen en bij terugkomst in het gebouw Parnassia wordt hierover uitleg gegeven onder het genot van een kopje koffie, thee of fris. Het is geen lange wandeling en dus ook geschikt voor kinderen. De totale lengte van de route is ca 4,5 km en wordt in een rustig tempo, met veel stops onderweg, gewandeld. Het advies is wel om wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden. De start van de wandeling is op zondag 15 januari om 10 uur in het IVN Parnassiagebouw te Bergen aan Zee. De hele excursie inclusief uitleg duurt ca 2 uur. Zorg wel voor een PWN-duinkaart. (na de rotonde bij begin Bergen aan Zee rechtdoor en dan eerste weg links Paulineweg. Dan bordjes “IVN-Parnassia” volgen.)

Ramsey Nasr naar Vredeskerkje

6 januari 2023

Zondag 8 januari, 15 uur

In de serie ‘Gedachten aan Zee’ komt zondag 8 januari Ramsey Nasr naar het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. De dichter, schrijver, acteur in het theater en op het witte doek, regisseur en verzamelaar van curiosa bouwt in zijn gedachten verder op zijn boek ‘De Fundamenten’, waarin hij een hartenkreet uit om zaken anders aan te pakken, waar in zijn ogen het heersende politieke en economische systeem de fundamenten van de samenleving heeft aangetast. Nasr (1974, Rotterdam, geboren uit een Palestijnse vader en een Nederlandse moeder) bewandelt eigenlijk een pad als een kunstenaar, hardwerkend, vrijdenkend. Hij debuteerde al jong als dichter, speelde jarenlang bij het Zuidelijk Toneel, was genomineerd voor de belangrijkste toneelprijs de Louis d’Or, was stadsdichter van Antwerpen en Dichter des Vaderlands, schreef dit jaar het Geschenk bij de Poëzieweek en bracht onlangs ‘Compacter Nasr’ uit, een bloemlezing uit zijn werk. ‘Muziek maken van woorden’, zo vat hij kort samen wat hij doet. Na zijn gedachten is er alle gelegenheid om met Ramsey Nasr in gesprek te zijn. De middag begint om 15.00 uur, zaal 14.30 uur. Kaarten via Kunstgetij.nl

Wie wordt Egmonder (v/m) van het Jaar 2022?

6 januari 2023

Laatste kans voor het aanmelden van genomineerden

Flessenpost uit Egmond wil graag een nieuw initiatief starten: de verkiezing Egmonder van het Jaar.

Definitief einde van CreActief; stichting overbodig geworden

30 december 2022

Activiteiten die doorgaan zullen worden overgenomen door Dorpshuis Hanswijk

Het was al eerder aangekondigd, maar vorige week was het echt zo ver: CreActief stopt definitief met haar activiteiten.

Aan tafel met… Peter van den Berg

30 december 2022

Over De Egmondse School 1884 - 1905

Peter J.H. van den Berg weet ontzettend veel te vertellen over de geschiedenis van de Egmonden, zoals over de familie Van Egmont, of de kunst en cultuur en geschiedenis van de Egmonden.

De nieuwe Geestgronden is uit

30 december 2022

Egmonds eigen Historisch Tijdschrift

De nieuwe Geestgronden, Egmonds Historisch Tijdschrift, is uit! Losse nummers zijn te koop bij Boekhandel Dekker & Dekker (EaZ), Apeldoorn Electro (E-B) en in Huys Egmont (EadH). Donateurs ontvangen automatisch drie keer per jaar een nieuwe editie in de bus. Nog geen donateur? Steun het onderzoek en de activiteiten van Historisch Egmond voor maar € 16,50 per jaar! Je kunt het makkelijk regelen op

Ruim 400.000 euro subsidie voor restauratie Hoeve Overslot

21 december 2022

Subsidie is afkomstig van Provincie en Rijk

De provincie Noord-Holland heeft bijna € 5 miljoen subsidie verdeeld voor de restauratie van 48 rijksmonumenten. Dit jaar krijgen onder andere Hoeve Overslot (Egmond aan den Hoef), het Westfries Museum (Hoorn), Trompenburgh (‘s Graveland) en de Van Gendthallen (Amsterdam) een deel van het beschikbare budget. De provincie Noord-Holland heeft bijna € 5 miljoen subsidie verdeeld voor de restauratie van 48 rijksmonumenten. Dit jaar krijgen onder andere het Westfries Museum (Hoorn), Hoeve Overslot (Bergen), Trompenburgh (‘s Graveland) en de Van Gendthallen (Amsterdam) een deel van het beschikbare budget. Er is een grote behoefte aan financiële bijdragen voor restauratieprojecten. Dat blijkt uit de vele subsidieaanvragen die de provincie de afgelopen jaren heeft ontvangen. De subsidie is bedoeld voor rijksmonumenten in Noord-Holland zonder woonfunctie, zoals kerken, orgels en industrieel erfgoed. Jaarlijks gaat er een groot bedrag naar kerken. Het geld wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de orgels. Dit jaar draagt de provincie bij aan de restauratie van onder andere het Knipscheerorgel in de dorpskerk van Heemskerk en het Witte Orgel in de Willibrordkerk in Nederhorst den Berg. Ook zijn er subsidieaanvragen voor de restauratie van kerktorens gehonoreerd. Bijvoorbeeld voor kerktorens in Aalsmeer, de Koog, Uitgeest en Oosterend. Naast subsidie voor religieus erfgoed is er geld beschikbaar voor veel andere bijzondere objecten zoals de Tweede Chirurgische Kliniek, de Van Gendthallen en het Stedelijk Museum (alle drie in Amsterdam), college Hageveld in Heemstede, het Westfries Museum in Hoorn en 8 bruggen op buitenplaats Elswout in Overveen.

Speciale kerstprogrammering van RTV80

23 december 2022

Kerstnachtdienst Ruïnekerk live op RTV80 

Ook deze kerstdagen is er weer volop muziek en entertainment op RTV80.

De kersttoespraak van abt Thijs Ketelaars

23 december 2022

Voorgelezen op de Brink

De kersttoespraak die abt Thijs Ketelaars hield op zaterdag 17 december op de Brink te Egmond-Binnen

Lifre speelt en zingt “Samen” in Soigne

16 december 2022

Maandag Tweede Kerstdag kerstconcert

Op maandag tweede kerstdag organiseert de Stichting Hafre Productions haar jaarlijkse kerstconcert, dit keer niet in Museumhoeve Overslot maar in Restaurant Soigne te Egmond-Binnen die hiervoor zijn ruimte beschikbaar heeft gesteld. Het concert zal worden verzorgd door de gelegenheidsgroep Lifre, bestaande uit de Egmonders Bart Lute (trompet), Marjolein Beemster (saxofoon), Lydia Mentink (gitaar/zang), Lioba de Geus-Liefting (zang) en Fred Valkering (keyboards/zang) met aanvulling vanuit Alkmaar door Evelyn Citroen (accordeon). Soigne is te vinden aan de Sint Adelbertusweg 31 te Egmond-Binnen, het concert vindt plaats van 16.00 tot 18.00 uur, i.v.m. beperkt aantal zitplaatsen is aanmelding op [email protected] noodzakelijk.

De Slotkapel rond in 80 dagen

16 december 2022

Groot onderhoud en restauratie op tijd afgerond

Het klinkt als de titel van een boek van Jules Verne, maar dat is het uiteraard niet. Het gaat erom dat de gespecialiseerde restaurateurs en aannemers en andere (lokale) ondernemers hun werk hebben gedaan en dat dit weekend de Slotkapel weer gereed is om te verhuren. Wat dan ook meteen is gebeurd.

Plannen voor monument aan de Boulevard voor alle (vermiste) gevallenen boven zee

16 december 2022

Eerbetoon in de vorm van een 'Lost Over Sea Tribute'

Stichting Egmond ’40-’45 die ook het Bunkermuseum Jansje Schong in de noordelijke duinen in Egmond aan Zee beheert heeft het plan opgevat om een monument op te richten ter nagedachtenis aan alle vliegtuigbemanningsleden die tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen en tot op de dag van vandaag nog steeds vermist zijn. Dat monument, LOST genaamd, staat voor Lost Over Sea Tribute.

Sjoerd Kuyper opent nieuwe serie ‘Gedachten aan Zee’

16 december 2022

Zondag in het Vredeskerkje

'Tob niet, 'het komt toch altijd anders'. Met die titel, ontleend aan grootmoeder Trijntje Bierhaus, geeft de Bergense schrijver zich de ruimte om onbevangen te spreken over de toekomst van vroeger, van nu en later, over zijn grootouders en kleinkinderen, over leeshonger en ontlezing, over algoritmes en honden in kinderwagens, over de vraag waar we uiteindelijk zullen belanden, op Mars, in zee of in de virtuele wereld. Na de inleiding is er alle ruimte voor uitwisseling van gedachten met de schrijver. Op 8 januari komt Ramsey Nasr, maar het begint op zondag 18 december met de Bergense schrijver Sjoerd Kuyper. De aanvang is een uurtje eerder dan gebruikelijk vanwege de finale van het voetballen. Zondag 18 december, aanvang 14.00 uur, kaarten via kunstgetij.nl.

Laatste Woensdagochtendcafé; opgevolgd door Aan Tafel met…

9 december 2022

Edelgard Henke: Tijd voor nieuwe dingen

Op 14 december is het laatste woensdagochtendcafé. Niet alleen van dit jaar, maar helemaal. Organisator Edelgard Henke gaat andere dingen doen. Ze neemt zelf de laatste bijeenkomst van 14 december over doordat de oorspronkelijke gastspreker heeft moeten afzeggen.

Edouard in Café Soigne

9 december 2022

Een heerlijk middagje in Franse sferen

Nu de concertruimte van Museumhoeve Overslot te Egmond aan den Hoef tijdelijk gesloten is in verband met verbouwing, gaat Stichting Hafre Productions door met het organiseren van concerten in Cafe Soigne aan de Sint Adelbertusweg 31 te Egmond-Binnen. Op zondagmiddag 11 december van 16.00 tot 18.00 uur zal Edouard van de Velde, bijgestaan door gitarist Gerard Schipper, een luisterconcert verzorgen in Cafe Soigne. Edouard van de Velde is geboren fransman van nederlandse afkomst. Hij begeleid zichzelf op gitaar en weet zichzelf inmiddels ondersteund door gitarist Gerard Schipper. Samen brengen zij een voorstelling waarin humorvol en gevoelig het leven bezongen en gespeeld wordt. Veel liedjes zijn in het frans met juist dat gevoelige franse sfeertje. Maar ook engels en zelfs een vleugje nedelands klinkt door in de muzikale verhaallijn die Edouard ontspannen over de bühne weet te schuiven! Deel van zijn repertoire is door anderen geschreven, o.a. Brel, Cohen, maar hij schreef ook eigen nummers. Misschien wel gemaakt omdat anderen niet de juiste kleur konden geven aan zijn verhaal.. Dat gold wellicht ook voor de begeleiding. Edouard speelde zijn voorstelling meestal solo. Daat wil zeggen; hij en zijn gitaar. Samen met Gerard Schipper wordt het menes van de liedjes nóg lekkerder de zaal in geslingerd! Dit muzikale duo trakteert je op een avond van ontroerende stiltes en bulderende lach door het ongecompliceerde verslag dat Edouard tussen de liedjes door doet. Want hij licht zijn liedjes toe, vertelt waarom voor bepaalde nummers is gekozen en wat het gevoel is dat er bij hoort volgens de zanger. Dat geeft een bijzondere inhoud en laat je beleven wat muziek en zang met je kunnen doen. Aangesloten op de vertelling wordt je geraakt en die kunst verstaat Edouard. Met een frans terraspachtig tintje kom je na een avond met Edouard weer eens heel anders thuis. Waarmee nog niets is gezegd over het talent voor zingen en gitaarspelen waarover de man beschikt. Bij Edouard wordt je betrokken bij zijn verhalende muziek. Een heerlijke middag. In verband met het beperkt aantal zitplaatsen wordt aanmelding op [email protected] geadviseerd, de entree is gratis

Kwartet Boi Akih met ‘The Messiah’ in het Vredeskerkje

2 december 2022

Zondag 4 december 2022

Zondagmiddag 4 december Händel's grote koorwerk de Messiah in het Vredeskerkje van Bergen aan Zee. Het onmogelijke mogelijk maken. Zangeres Monica Akihari verenigt vele invloeden in zich. Met haar man, gitarist Niels Brouwer, is ze de kern van Boi Ahih, dat internationaal voor het voetlicht treedt. De laatste tijd is Boi Akih een kwartet met Sekou Dioubate op de kora en Saskia Meijs op altviool. Met elkaar voeren ze op volstrekt eigen manier, maar heel herkenbaar Händels Messiah uit. Dat levert een energieke cadans op waardoor Akihari de teksten nieuwe zeggingskracht geeft. Een middag van kamermuziek in de breedste zin van het woord, met invloeden uit de klassieke hoek, Westers en Indiaas, West-Afrika en jazz. Aanvang 15.00 u, zaal open 14.30 uur. Kaarten via kunstgetij.nl

IVN-natuurwandeling in de Wimmenummerduinen

2 december 2022

Zondag 4 december 2022

De maandelijkse wandeling in het noordelijke Egmondse duingebied is deze keer op zondag 4 december. Het is de laatste wandeling van 2022.

Dmitry Ferschtman en Mila Baslawaskaja presenteren cd

25 november 2022

Zondag 27 november 15.00 uur Ruïnekerk Bergen

Dmitry Ferschtman, de cellist en zijn vrouw, pianiste Mila Baslawskaja verlieten Rusland lang geleden. Dmitry bouwde in Nederland een indrukwekkende praktijk op als celloleraar. Er hangt een bijna mythische status om hem. Met Mila gaf en geeft hij ook concerten. Maar dat gaat langzaam eindigen. Ze maakten een laatste cd: 'Innermost' een terugblik en een blik vooruit. Dmitry wilde de cd graag presenteren in Bergen. Zondag 27 november 15.00 uur is het zover en worden diverse stukken van de cd vertolkt, waaronder de Arpegionne Sonate van Schubert. Kleindochter Mara Mostert speelt na de pauze mee op viool in het Dumky Trio van Dvorak. Het is voor de serie kamermuziek een groots moment. Kaarten via duinstreekkamermuziek.nla

Laatste muziekweekend van dit jaar in Hoeve Overslot

25 november 2022

Muziek op zaterdag bij de Fjoertoer

Op zaterdagavond 26 november kunnen de wandelaars van de Fjoertoer in museumhoeve Overslot vanaf 18.00 uur genieten van heerlijk rustige Jazzmuziek van de formatie One More, een gluhwein drinken, het museum bekijken en dan weer door. Op zondagmiddag 27 november speelt het jazztrio Driewerf vanaf 16.00 uur in de oude hoeve met de mooie akoestiek. Zij sluiten een fantastisch seizoen af met heel veel bezoekers en top muzikanten. Ook een seizoen met een lach en een traan, waarin voor de eerste maal in Overslot een huwelijk is afgesloten, maar waar we ook op een mooie manier afscheid hebben kunnen nemen van de muzikant Ton Mulders en van ons bestuurslid Benjamin Abrahams. Aan de prachtige oude wanden van Overslot hangen de portretten van bekende Rock en Jazz artiesten geschilderd door Paul de Vries en Jurriaan Leyen.

Opnieuw een ‘beentje’ van Sint Nicolaas naar een Nicolaaskerk

25 november 2022

Relikwie oorspronkelijk uit Abdij van Egmond

Al eerder was een relikwie van Sint Nicolaas van de Abdij van Egmond naar een Nicolaaskerk verhuisd. Toen ging het om de Nicolaaskerk in Amsterdam. Nu is er sprake van de Nicolaaskerk in Odijk die eveneens een klein deel van de oorspronkelijke relikwie mocht ontvangen.

Avondje ‘punken’ in JOEB

18 november 2022

Hard, harder, het hardst

Zaterdag 26 november in Joeb, een (gezellig) avondje punk! We hebben weer 3 topbands geregeld die goed zijn in wat ze doen: Rebel Radio, Counter-Sound en Waardeloos. Het beloofd een avond te worden met snelle drums en ruige gitaargeluiden: Rebel Radio Gooi een plaat van Motörhead en een plaat van een melodieuze punkrockband in de blender en je krijgt Rebel Radio. Fucking luid en smerig zijn ze. Een trio serieuze muzikanten die sinds 2016 al kilometers snelweg en alle kroegen, zalen en hooischuren hebben gezien. Zanger en gitarist Sytse laat zich soms erg meeslepen in de muziek, en slaat zonder blikken of blozen zijn dure Gibson kapot op het podium. Energiek, rebels, onvoorspelbaar, luid, goed en lollig. Kom dat zien! Counter-sound Counter-sound is een thrashpunk band uit Alkmaar, hard en snel is hun ding. Zij houden van een goed feestje en vieren dat ook graag in Joeb. Deze 3 koppige Nederlands- en Engelstalige band, is een keiharde losgeslagen stoomtrein die recht op je afkomt waar je niet omheen kan. In hun pad laten ze een ravage van moshpits, geschreeuw, zweet, bier en heel veel lol achter. Hun muziek is allemaal zelf geschreven en een mix van genres als funk, thrash, punk en metal. Optreden is voor hen het allerleukste van in een band spelen en hen zien optreden is een ervaring die je niet mag missen. Waardeloos Waardeloos heeft misschien geen super uitgebreide bio, maar ze doen wat ze beloven: Punk uit Boskoop, al vet lang! Het belooft een mooie avond te worden in Jongerencentrum JOEB, Visweg 45A te Egmond- Binnen. Gratis entree. Aanvang 20:00 uur.

Jubilarissen in het zonnetje tijdens najaarsconcert Eensgezindheid

18 november 2022

Mieke Liefting is als eerste vrouw 50 jaar lid

Op zaterdag 12 november gaf muziekvereniging Eensgezindheid haar jaarlijkse najaarsconcert 'de Beste zangers van Egmond-Binnen'. Het opleidingsorkest beet het spits af en zette een gevarieerd programma neer. Daarna was het de beurt aan het fanfareorkest waarbij ook de zes zangers van de avond hun opwachting maakten. Daphne Dekker zong Colors of the Wind uit Pocahontas. Daarna zong Esmé Apeldoorn Let it Go, vervolgde Joyce Molenaar-Brink het programma met Hallelujah en zong Mara Duivekate-Mizee daarna Someone Like You van Adele. Tot slot mochten de mannen hun zangkunsten laten horen met Ron van den Berg die Everybody Hurts zong en Teun Weijers die Annemarie van de Sjonnies zong. De avond werd gezamenlijk afgesloten met Let It Be van the Beatles. Tijdens het concert werden twee leden gehuldigd voor hun trouwe lidmaatschap bij de vereniging. Bart Pepping is 25 jaar lid en Mieke Liefting is, als eerste vrouw, 50 jaar lid.

Mooi muziekweekend in Hoeve Overslot

18 november 2022

Een weekend vol rock, blues, country & soul en Franse chansons

Op zaterdagmiddag 19 november speelt Emile den Tex met Tex-A-G0 in de oude hoeve met de mooie akoestiek.

Hoeverveiling goed voor een opbrengst van circa 17.000 euro

11 november 2022

Even spannend hoe het na drie jaar weer zou zijn

Drie jaar na de laatste veiling was het voor de organisatie toch spannend of de Hoeverveiling nog wel leeft onder de mensen. En hoe!!

Louise de Graaf in Natuurvriendenhuis Het Zeehuis

11 november 2022

Thema: Flora en Fauna

Van 7 november 2022 tot 7 januari 2023 exposeert Louise de Graaf haar werk in de hal van Natuurvriendenhuis Het Zeehuis in Bergen aan Zee. Haar thema is Fauna en Flora. Louise is geboren in Haarlem en woont in Heemstede. De natuur is voor haar een belangrijke inspiratiebron. Sinds jaar en dag schildert ze met acrylverf. Ze is begonnen met bloemen maar ze schildert ook beestjes, vooral vogels. Ze heeft haar eigen stijl maar laat zich ook inspireren door collega’s. Onder het motto “Kunst aan Zee” biedt Natuurvriendenhuis Het Zeehuis kunstenaars de mogelijkheid om hun werk te exposeren. Twee maanden lang hangt hun werk in de hal van Het Zeehuis en is dan overdag door iedereen te bewonderen. Het adres van Het Zeehuis is Verspyckweg 5, 1865 BJ Bergen aan Zee.

Egmond-Binnen ontvangt de sint

11 november 2022

Op zondagochtend 13 november

Egmond-Binnen heeft de primeur! Op zondag 13 november om 11.00 uur ontvangen zij namelijk niemand minder dan sinterklaas. De start van de optocht zal bij de poort van de Abdij aan de Vennewatersweg zijn. Vanuit daar gaan ze een route lopen richting Dorpshuis de Schulp waar om 11.30 uur het programma begint.

Magda Mendes bezingt de Portugese wind

2 november 2022

De sfeer van de Algarve, het strand en Lissabon

Zondag 6 november komt Magda Mendes met haar musici naar het Vredeskerkje. Ze zingt over de wind, aan de stranden van de Algarve, rond de kurkbomen van Alentejo, in de steegjes van Lissabon, bij de olijfbomen van haar vader, in de bergen in het noorden. Misschien is het nog wel mooier dan fado, wat Mendes doet met haar warme stem, zichzelf begeleidend op gitaar, ukulele en percussie. Met verder Ward Veenstra op de Portugese gitaar, Gustavo Cabrera viool en Aleksandra Kaspera cello. Aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30 uur. Kaarten à 15 euro via kunstgetij.nl of aan de zaal tenzij uitverkocht.

Eerste fase restauratie Slotkapel nadert einde

28 oktober 2022

Half december ongeveer zal alles klaar zijn

Na het weekend gaan de doeken ter afscherming en de steigers rondom de Slotkapel weer verdwijnen. Daarmee is een einde in zicht van de eerste fase van de restauratie.

In de Schulp: Aan tafel met… Peter van den Berg

28 oktober 2022

Schrijver van o.m. Schilders van Egmond

Op donderdag 3 november is schrijver Peter J.H. van den Berg in Dorpshuis De Schulp voor een sessie van 'Aan tafel met...'

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug