Maak zelf een heerlijke bobotie-schotel
Ideetje voor de volgende Dinnerclub?
Gepubliceerd: 15 maart 2024
Maak zelf een heerlijk Zuid-Afrikaans gerecht met dit bobotie recept! Een eigen kruidenmix zorgt voor een authentieke smaak, zonder pakjes en zakjes. Met sperziebonen, abrikoos en appel.
Na het weekend van de Dinnerclub activiteiten is er ongetwijfeld een groot aantal ‘nieuwe koks’ die nou ook heel graag aan de slag wil gaan. Dat kan. Deze week hebben we daarvoor een recept dat niet direct heel veel werk is, maar wel erg smakelijk en eigenlijk best bijzonder. Met deze bobotie-schotel kun je voor de dag komen. Met een half uurtje voorbereiden en dan driekwartier in de oven heb je een bijzondere en smakelijke maaltijd op tafel.
Benodigdheden (4 personen):
500 gr rundergehakt
400 gr sperziebonen
2 sneetjes brood (of beschuitjes)
100 ml kippenbouillon)
1 ui
1 appel
125 gr abrikozen
150 ml melk
125 ml crème fraîche
3 eieren
2 teentjes knoflook
1 theelepel kaneel
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
300 g rijst
Bereiding:
Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze in een pan met een klein beetje olijfolie. Voeg de kerrie, kurkuma, gemalen koriander en paprikapoeder toe. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Kook ondertussen de sperziebonen in een pan met water in ca. 8 min beetgaar en giet ze af.
Verwarm de oven op 180 graden. Scheur het brood in stukken en week dit in een grote kom in de bouillon met citroensap. Snijd de abrikozen doormidden en de appels in stukjes en voeg deze toe aan het brood. Schep ook de rozijnen, amandelen en kaneel erdoor.
Schep het appelmengsel door het gehakt en breng op smaak met wat peper en zout. Meng ook de sperziebonen erdoor en schep alles in een grote of twee kleinere ovenschalen en druk goed aan. Klop de crème fraîche los met de eieren en giet dit boven op de ovenschotel. Zet ca. 45 min in de oven.
Lekker met wat rijst.
Bron: leukerecepten.nl