Mango Lassi: een ijskoude mangosmoothie
Genieten in tropische sferen
Gepubliceerd: 9 augustus 2024
Koud water, ijsthee of een cola met ijsblokjes: als we ’s zomers dorst hebben of verkoeling zoeken, drinken we die liever dan een kop warme thee. Maar pas op: Koude dranken zijn extra belastend voor de bloedsomloop en het lichaam kan zo nog warmer worden. Daarom hier een heel ander drankje, want water, cola of ijsthee kuiken we elke dag wel drinken, toch? Deze mango Lassi brengt je door de kokos direct in tropische sferen. En omdat we deze week ook al een salade hebben met mango, past dat mooi.
Voor 2 glazen:
300g mango
300ml (kokos)joghurt
100g ijsblokjes
1 el limoensap
verse munt (garnering)
honing of agavesiroop
Bereiding:
Doe de mango in blokjes samen met de yoghurt en ijsblokjes in een blender. Voeg het limoensap toe en eventueel nog een beetje honing of agavesiroop om het iets zoeter te maken. Mix tot een glad en dik sapje. Schenk de mango lassie uit in glazen en steek er een pluk munt en een rietje in. Garneer eventueel met wat kleine stukjes mango.
Tip: Gebruik een goede blender die ijsblokjes kan crushen.
Tip 2: In plaats van verse mango en ijsklontjes kun je ook bevroren mango blokjes gebruiken die je kant en klaar koopt in de winkel. Voeg dan eventueel een klein beetje water toe om de mango lassie iets dunner te maken.
bron: leukerecepten.nl