Met een lang weekend vrij: snel eten maken en toch (gezond) genieten
Dan heb je nog wat aan je (vrije?) dag
Gepubliceerd: 19 mei 2023
Snelle recepten die in 15 min. klaar zijn: het kan! Gelukkig, want het is best een uitdaging om snel een makkelijke maaltijd op tafel te zetten. Zeker in combinatie met sporten, kids wegbrengen of gewoon omdat je vlug iets wilt eten.
Met een lang Hemelvaartweekend te gaan (vo0r de meeste dan althans) is het natuurlijk wel zo prettig wanneer je niet zo veel tijd kwijt bent met het maken van eten. Dus het wordt – in ieder geval een dag – ravioli met tomaat, burrata en aubergine.
Wat heb je nodig:
1 aubergine
2 el traditionele olijfolie
190 g tastytom-trostomaten
250 g koelverse ravioli met burrata en tomaat
125 g buffelburrata
70 g parmaham
7.5 g verse basilicum
1 el kappertjes
Bereiden:
Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een wok en roerbak de aubergine 10 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de tomaten en rasp ze op de snijkant op een grove rasp. Je houdt dan alleen het vel over, dat wordt niet gebruikt.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de burrata en snijd de ham en alleen de basilicumblaadjes in reepjes.
Haal de wok van het vuur en meng de geraspte tomaat, de ham, het basilicum en de kappertjes door de aubergine. Verdeel de lauwwarme pasta over de borden en schep de saus erop. Leg op elk bord een halve burrata. Bestrooi royaal met versgemalen peper.
Eet smakelijk!
bron: ah.nl