Met Pasen vooral goed weer voor de meubelboulevard…

Weerbericht van 29 mrt tot en met 4 april

Met Pasen vooral goed weer voor de meubelboulevard…

Vanuit het zuiden wordt het vandaag geleidelijk droog en breekt de zon door. Er waait een matige zuidenwind en het kwik varieert rond 10:00 uur van 7 graden in de regen tot ruim 10 graden in Zuid-Nederland.

Vrijdagmiddag zijn er zonnige perioden. Er komen ook stapelwolken tot ontwikkeling en vooral in het westen van het land is later in de middag kans op een lokale bui. Met 11 graden op de Waddeneilanden tot circa 15 graden in Brabant en Limburg is het zacht voor de tijd van het jaar. Maxima van 10 tot 12 graden zijn gebruikelijk eind maart. Er waait een matige zuidwestenwind. Aan zee is de wind (vrij) krachtig, 5 of 6 Bft.

Vrijdagavond zijn er eerst opklaringen en een lokale bui. Later in de avond en nacht kan het in zuiden enige tijd regenen. De minima liggen rond 7 graden.

Stille zaterdag: zachte lucht, kans op regen
Voor zaterdag is de verwachting afhankelijk van waar een pak zachte en beduidend koelere lucht terecht komt. Komt dat vlak ten westen van ons land dan is het in een groot deel van het land droog met een mix van wolken en zon. In het binnenland stijgt de temperatuur dan naar 16 tot lokaal 20 graden. In het westen is het bewolkt met kans op regen. Blijft de zachte lucht oostelijker hangen komt het op veel meer plaatsen tot regen en komt de temperatuur overal een aantal graden lager uit.

Eerste paasdag: waarschijnlijk ook zacht
Ook tijdens de eerste dag van Pasen bevindt zachte lucht zich boven Nederland. Waarschijnlijk wordt het op veel plaatsen 14 tot 17 graden. Aan zee is het mogelijk enkele graden koeler. Een groot deel van de dag lijkt droog te verlopen, maar vanuit het zuiden neemt de kans op buien later in de middag en avond toe.

Tweede paasdag: behoorlijk nat
Op de tweede dag van Pasen is grote kans op regen. Mogelijk verloopt de hele dag ronduit nat en krijgen we de zon nauwelijks te zien. De temperatuur ligt hierbij rond 13 graden.

Daarna: wisselvallig, later mogelijk zachter
Na Pasen volgen enkele dagen met een mix van buien en zonnige momenten. De middagtemperatuur komt uit tussen 11 en 14 graden. Eind volgende week neemt de kans op hogere temperaturen toe.

bron: weeronline.nl