Meteorologische herfst is begonnen: salade met druiven en noten
Tijd voor andere gerechten, maar niet te hard van stapel lopen
Gepubliceerd: 6 september 2024
De warme dagen maken plaats voor een aangename nazomer. Deze dagen zijn perfect voor warmere gerechten met o.a. peer, aardappel, broccoli en druiven. Maar aangezien het nog prima vertoeven is buiten, toch maar gekozen voor een salade. Die kan mooi als lunch worden gebruikt, in het zonnetje.
Voor 2 personen:
100g gemengde sla
200 g druiven
75 g blauwe klaas of gorgonzola
4 el pecannoten
1 peer
Voor de dressing:
1 el honing
1 scheut olie
1 el citroensap
1 snuf tijm
Bereiden:
Snijd de peer in vieren en snijd het klokhuis eruit. Snijd de peer verder in plakjes. Brokkel de kaas in stukjes. Halveer de druiven. Mix de ingrediënten van de dressing door elkaar. Meng de sla met de druiven, peer, pecannoten en kaas lichtjes door elkaar en voeg op het laatst de dressing toe.
Tip: houd je niet van blauwe kaas of gorgonzola? Vervang deze dan door geitenkaas of brie of iets anders wat je wel lekker vindt.
bron: leukerecepten.nl