Museum van Egmond langer open dit weekend

De gelegenheid op 'Vissersvrouwen' alsnog te bekijken

Museum van Egmond langer open dit weekend

Het Museum van Egmond is dit weekend tijdens de monumentendagen langer open. Dit is dé gelegenheid speciaal voor ieder die ook maar íets heeft bijgedragen aan het schilderij ‘Egmondse Vissersvrouwen en ieder die er nieuwsgierig naar is, om (alsnog) langs te komen.

Vooral tussen 11.00 en 14.00 uur wordt geen grote drukte verwacht, omdat deze uren niet zijn vermeld in de folder en op de website van de Monumentendagen.

Het Museumbestuur en de andere vrijwilligers verheugen zich nog altijd in de grote betrokkenheid die is betoond, waardoor het schilderij ‘Egmondse Vissersvrouwen’ kon worden aangeschaft. Ook is er veel enthousiasme geuit en heeft het geleid tot nieuwe energie, meer bezoekers en enkele nieuwe vrijwilligers. (Meer donateurs zijn natuurlijk ook welkom!) Steeds meer lijkt het besef er te zijn dat het óns museum is en niet hét museum.

Het museum heeft een heel ander aanzien gekregen door recent aangeschafte en enkele gekregen werken van de schilder Roeland Koning. Deze schilderijen en tekeningen (in totaal nu 14!) zijn niet alleen prachtig gemaakt, het is ook bekend wie er zijn afgebeeld. Deze Derpers vertegenwoordigen het zware leven, van de vissers en vissersvrouwen in het zeedorp. Elk schilderij heeft zijn eigen verhaal, zoals een prachtig werk van de in de oorlog gesloopte ‘Musschenbuurt’.

Er is natuurlijk nog veel meer te beleven in het museum, met name een tentoonstelling over Egmond in de Tweede Wereldoorlog. Meer informatie: Museum van Egmond, Zuiderstraat 7 Egmond aan Zee. Tijdens de monumentendagen: 11 en 12 september (alleen dan open van 11.00 – 17.00 uur) is de toegang vrij. Het museum blijft dit jaar een maand langer elke middag van 14.00 – 17.00 uur open t/m 30 november. Voor de jeugd is er een leuke museumquiz. Op de website www.museumvanegmond.nl staat veel informatie over de drie Egmonden