Nationale Pannenkoekdag bij PostaanZee en Dorpshuis Hanswijk

Vrijdag 8 maart om 12 uur samen pannenkoeken eten

Nationale Pannenkoekdag bij PostaanZee en Dorpshuis Hanswijk

Op vrijdag 8 maart 2024 zal Ontmoetingscentrum PostaanZee zich aansluiten bij de zeventiende editie van ‘Nationale Pannenkoekdag’, een hartverwarmend initiatief waarbij basisschoolleerlingen en bedrijven door heel Nederland pannenkoeken bakken voor ouderen in hun gemeenschap. Hetzelfde vindt plaats in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. In beide gevallen start de inloop om 12 uur.

Deelnemers kunnen gratis genieten van een feestelijke smulpartij met heerlijke pannenkoeken. Of het nu met jam, stroop, poedersuiker is, of een mix van alles – op ‘Pannenkoekdag’ bepaalt iedereen zijn eigen feestmaal.

De ‘Nationale Pannenkoekdag’ is vooral bekend vanwege de betrokkenheid van basisscholen. Het is inmiddels een traditie dat bij het initiatief aangesloten ondernemers gaan bakken voor ouderen. Dit jaar gaan ze voor een stapel van 5000 stuks. Voorgaande edities waren een groot succes. Iedereen wordt er blij van, zowel de bakkers als de pannenkoekeneters.

Sinds 2007 is ‘Nationale Pannenkoekdag’ een gevestigde feestdag in Nederland en wordt het op de derde of vierde vrijdag van maart gevierd. Het initiatief is ontstaan dankzij de samenwerking tussen Koopmans en Tefal.

Er zijn geen kosten aan verbonden, maar geef wel even door of je een pannenkoek wilt mee-eten. Aanmelden bij PostaanZee, Voorstraat 82a, 1931 AN Egmond aan Zee, [email protected] of 0725822310. Of bij Dorpshuis Hanswijk aanmelden bij: het wijksteunpunt Hanswijk (072-507 5204, van 9 tot 12 uur) of per mail bij [email protected]