Nog een staartje winter: stoofvlees met winterbier
Smakelijke hap, maar wel even de tijd nemen
Gepubliceerd: 10 februari 2023
Het werd deze week toch nog een beetje winter en wie weet wat er nog volgt. Het is nog maar februari tenslotte. Daarom nog even een klassieker: stoofvlees, maar dan met winterbier.
Benodigdheden (4 personen):
- 600 g magere runderlappen
- 50 g roomboter
- 2 uien, gesnipperd
- 1 flesje donker winterbier
- 1 vers laurierblaadje
- 2 takjes verse tijm
- 1 el appelstroop
- 2 plakken (volkoren) ontbijtkoek
- naar smaak zout en peper
Bereiding:
- Dep de runderlappen droog met keukenpapier en snijd het vlees in blokjes.
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Smelt de roomboter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin aan.
- Haal het vlees uit de pan en fruit de gesnipperde uien in het braadvet.
- Doe het vlees terug in de pan en schenk een flesje donker bier langs de rand in de pan.
- Voeg de kruiden, de appelstroop en de verkruimelde ontbijtkoek toe en breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer twee uur zachtjes gaar.
- Lekker met gepofte aardappels uit het haardvuur.
Natuurlijk kun je een vergelijkbaar biertje erbij drinken.
Bron: landleven.nl