Deel

Onderwatersportvereniging Egmond bestaat volgend jaar 45 jaar

Passie voor duiksport delen met anderen

Onderwatersportvereniging Egmond bestaat volgend jaar 45 jaar

Onderwatersportvereniging Egmond, bestaat volgend jaar alweer 45 jaar. O.S.V. Egmond is een kleine club waar je misschien niet zo vaak iets over hoort, maar waar circa 50 leden een passie voor de duiksport delen. In de zomermaanden actief op zee en in de rest van het jaar in de Nederlandse binnenwateren.

Wachten op juiste moment
Loop je in de zomermaanden over het strand dan bestaat de kans dat je ter hoogte van de vuurtoren veel bedrijvigheid ziet. Boten worden te water gelaten en behalve koffie en wat te eten wordt de uitrusting ingeladen voor een wrakduik op zee. Uitvaren doen deze duikers nog niet maar het wachten is om op het juiste moment een duik te kunnen maken op een van de vele wrakken die voor onze kust liggen.

Kom eens langs
Ben je avontuurlijk ingesteld en lijkt het je leuk om ook in Nederland te duiken, kom dan eens langs in zwembad De Hoornse Vaart. Vanaf september wordt er elke maandagavond om 20:00 uur weer volop gewerkt aan de conditie en vanaf oktober starten we weer met de opleidingen. Minimum leeftijd 14 jaar, liefst iets ouder..

Duikvereniging, geen duikschool
En natuurlijk mag je je eerst eens oriënteren en een proefduik maken in het zwembad voor je eventueel besluit lid te worden. Overigens: De “Derpdivers” zoals de vereniging zichzelf ook wel noemt is een “duikvereniging” en geen “duikschool”. Dit om meteen maar ieder misverstand uit de weg te ruimen. Wat is het verschil?
In een duikschool leer je duiken, je behaalt een of meerdere duikbrevetten en na de opleiding stopt het meestal. Bij een duikvereniging word je lid van de club, betaal je maandelijks contributie en doe je mee aan de activiteiten die de vereniging biedt.

Zeeland als duikparadijs
Behalve duiken in de plassen in Noord Holland gaan we twee keer per jaar naar Zeeland, het duikparadijs in eigen land. Verder organiseert de vereniging met Pasen het “eieren zoeken onder water” en in december is er de Sinterklaasduik, de Kerstduik en de oliebollenduik, om maar wat te noemen. Bijna maandelijks is er ook wel een niet-duik activiteit waaraan je mee kunt doen zoals de zomerbarbecue op het strand en b.v. de kien- en quiz avond. Bij O.S.V. Egmond staat gezelligheid hoog in het vaandel!

Leer je duiken bij O.S.V. Egmond en onderhoudt je dit regelmatig dan is je vakantieduik in (sub)tropische wateren voortaan “een makkie”!

Meer weten?
Inbegrepen in de contributie is het vrij vullen van je duikfles, wekelijks gratis toegang tot zwembad De Hoornse Vaart om je conditie en vaardigheden op peil te houden en merendeels gratis deelname aan alle activiteiten die geboden worden.
Wil je meer weten? Neem contact op met onze secretaris Roger Bout, 06 55304071 of stuur een berichtje via de contactpagina op onze website www.osvegmond.nl

Foto’s: Naast duiken organiseert OSV Egmond ook regelmatig andere leuke activiteiten.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Onderwatersportvereniging Egmond bestaat volgend jaar 45 jaar Onderwatersportvereniging Egmond bestaat volgend jaar 45 jaar

Meer 'Sport':

Gemeente Bergen doet ook mee aan de NOC*NSF Nationale Sportweek

15 september 2023

De Nationale Sportweek is van 15 tot en met 24 september a.s.

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en sportief bewegen: dat is waar de Nationale Sportweek van 15 tot en met 24 september 2023 om draait. We willen iedereen ongeacht leeftijd, achtergrond en niveau inspireren en sport toegankelijker maken voor mensen die normaal gesproken minder interesse hebben in sport. Dit doen we samen met lokale sportaanbieders. Gemeente Bergen grijpt de Nationale Sportweek daarom aan om het nieuwe sportseizoen te openen met allerlei sportieve activiteiten. Sport geeft je een boost Het thema van de Nationale Sportweek is ‘sport geeft je een boost’. Alle inwoners van gemeente Bergen kunnen tijdens de Nationale Sportweek gratis kennismaken met onze sportaanbieders en hun activiteiten. Wethouder sport Marco Wiesehahn, van de gemeente Bergen, benadrukt de meerwaarde van de sportweek: “Ik hoop oprecht dat heel veel inwoners van onze gemeente eens een kijkje bij sportaanbieders gaan nemen en zich laten verleiden een proefles te nemen. Dat helpt om een fijne plek vinden waar je naar hartenlust kan bewegen. Want we weten inmiddels allemaal dat bewegen zeer belangrijk is voor een ieders mentale- en fysieke gezondheid.” Doe mee Een greep uit het aanbod waarmee je deze week kan kennismaken, is bijvoorbeeld een cursus dansfitness van Milady en seniorenfitness bij Oudtburgh. De Sportwandelschool organiseert verschillende wandelactiviteiten, bootcamplessen en een cursus nordic walking. Bij De Beeck kan je deelnemen aan een diversiteit van aquasportlessen, circuittraining en aquajoggen tot aquapaaldansen en PiYoChi. Bij MTB Schoorl kan je kennismaken met mountainbiken, zowel jeugd als volwassenen kunnen deelnemen aan een proefles. Gymvereniging Gymlust in Schoorl en Achilles in Egmond aan Zee hebben aanbod voor jong én oud en ook de deuren van Post aan Zee in Egmond aan Zee staan open voor gratis deelname. Meer informatie Wil je meer informatie over de Nationale Sportweek in gemeente Bergen, kijk dan op https://www.sportenbewegeninbergen.nl/nationale-sportweek-2023 Bij vragen kun je contact opnemen met de buurtsportcoaches van de gemeente Bergen, Elles Kraakman en Eefke de Vos, via [email protected] / 06-29319401 of [email protected] / 06-14418529.

Inschrijving Groet uit Schoorl run geopend

8 september 2023

Inclusief het NK 10 kilometer

Hardloopliefhebbers uit alle hoeken van het land kunnen vanaf nu weer een startbewijs bemachtigen voor de Groet uit Schoorl Run. Op zondag 11 februari 2024 trekken 10.000 hardlopers weer naar de Noord-Hollandse badplaats voor de 44e editie. De populariteit van het evenement is te danken aan zijn prachtige, maar snelle parcours door het schitterende bos- en duingebied van het Staatsbosbeheer. Het grootste onderdeel van de Groet uit Schoorl Run is de Mizuno 10 km. Deze afstand is perfect voor de beginnende hardloper, maar ook geliefd bij de doorgewinterde hardloper, die zijn of haar persoonlijke record wil verbeteren. Voor wie geen genoeg krijgt van de prachtige omgeving rondom Schoorl staat er een halve marathon (21,1 km) en 30 kilometer op het programma. Voor al het aanstormend hardlooptalent tussen de 4 en 13 jaar wordt er een Kids Run georganiseerd. Deze wedstrijd kent een route van 1.200 meter en loopt door het Duinstreekgebied van Schoorl. Alle prestaties worden beloond met een unieke medaille! Lopen door en voor de Schoorlse Duinen Tijdens de 44e editie is het goede doel van de Groet uit Schoorl Run het Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beschermen, beleven en benutten van deze natuur. Deelnemers kunnen bij hun online inschrijving een vrijwillige bijdrage doen om het duurzame onderhoud van de Schoorlse Duinen te steunen. Zo kunnen ook de toekomstige generaties genieten van dit prachtige gebied. NK 10 km Net als afgelopen editie zal tijdens de Mizuno 10 km het Nederlands Kampioenschap 10 km plaatsvinden. Een titel die iedere hardloper graag aan zijn of haar palmares toevoegt. Vorige editie werden tal van persoonlijke records verbroken, met als hoogtepunt het aanscherpen van het Nederlands record bij de dames door Dianne van Es in een waanzinnige tijd van 30.29. Zal het Nederlandse topveld in 2024 weer zorgen voor een recordregen? Inschrijven Inschrijven voor de Groet uit Schoorl Run is vanaf nu mogelijk via www.groetuitschoorlrun.nl of de Le Champion app.

Wie wordt de amateurscheidsrechter van het jaar?

8 september 2023

Zonder scheidsrechter geen wedstrijd

ARAG en KNVB op zoek naar de amateurscheidsrechter van het jaar Zeist 5 september 2023 – De KNVB en ARAG zetten ook dit seizoen (assistent-)scheidsrechters in de spotlights met de verkiezing Amateurscheidsrechter van het Jaar. Scheidsrechters kunnen van 5 september tot en met 8 oktober 2023 worden genomineerd via het platform www.scheidsrechtervanhetjaar.nl. De verkiezing, waarbij de KNVB en ARAG onder meer aandacht vragen voor het belang van fairplay op voetbalvelden, is dit jaar uitgebreid. Er is extra aandacht voor vrouwelijke scheidsrechters en voor aanstormend talent tot en met 18 jaar. Zowel KNVB-scheidsrechters als verenigingsscheidsrechters kunnen worden opgegeven voor de verkiezing. Na de nominatieperiode kan er tot en met 12 november 2023 via www.scheidsrechtervanhetjaar.nl worden gestemd. Uit elke provincie van Nederland wordt per categorie de (assistent-)scheidsrechter geselecteerd met de meeste stemmen voor de selectiefase. Vakkundige jury Net zoals vorig jaar beoordeelt een vakkundige jury alle kandidaten in de selectiefase. De jury bestaat ook nu weer uit Bas Nijhuis (scheidsrechter), Franca Overtoom (scheidsrechter), Sjoerd Moussou (voetbaljournalist, columnist en schrijver) en CEO van ARAG Nederland Marc van Erven. Nijhuis: "Wij hebben vorig seizoen ontzettend veel plezier beleefd aan het beoordelen van de Nederlandse amateurscheidsrechters. Dat blijkt ook wel uit het feit dat we het aantal categorieën hebben uitgebreid. We zijn ervan overtuigd dat ook dit jaar weer een groot aantal scheidsrechters wordt genomineerd." Franca Overtoom voegt daaraan toe: "Er zijn nog te weinig vrouwelijke scheidsrechters, terwijl vrouwenvoetbal flink in de lift zit. Met deze verkiezing willen we een signaal afgeven dat ook de vertegenwoordiging van de vrouwen in de arbitrage belangrijk is voor de ontwikkeling van het voetbal in Nederland." Zonder scheidsrechter geen wedstrijd Etienne Wettingfeld, winnaar van vorig jaar in de categorie 'verenigingsscheidsrechter van het jaar', over de verkiezing: "Het winnen van deze titel was een bevestiging van de passie en toewijding waarmee ik elke wedstrijd fluit. Deze verkiezing is zoveel meer dan een erkenning voor de scheidsrechter; het is ook een stukje bewustwording van fairplay en respect op het veld." De scheidsrechter is een onmisbare schakel in de ruim 30.000 wedstrijden die elk weekend worden gespeeld. Samen met spelers, trainers en supporters zorgt de scheidsrechter ervoor dat wedstrijden volgens de regels en met fairplay verlopen. Dat vraagt besluitvaardigheid en leiderschap van de scheidsrechter. Een scheidsrechter moet mentaal en fysiek fit zijn en bovenal zorgen voor spelplezier. Het belang van fairplay mag volgens de KNVB nooit worden onderschat: fairplay vormt de ruggengraat van elke wedstrijd en zorgt voor een sfeer van wederzijds respect tussen teams. Dag van de Fairplay De verkiezing kent op 6 januari 2024 zijn hoogtepunt tijdens de Dag van de Fairplay. Dit is een jaarlijks terugkerende dag vol workshops en trainingen voor amateurscheidsrechters in Nederland. ARAG heeft deze dag samen met de KNVB in het leven geroepen. De juridisch probleemoplosser staat samen met de KNVB voor fairplay op de Nederlandse voetbalvelden en in de maatschappij. ARAG ondersteunt daarom al meer dan 12,5 jaar voetbalscheidsrechters in Nederland in de uitoefening en ontwikkeling van hun vak. Website: www.scheidsrechtervanhetjaar.nl.

Succesvol Huis ter Duin toernooi bij TC Egmond aan Zee

8 september 2023

Fraai tennisweer en deelnemersveld

Van 28 augustus t/m 3 september vond voor de 19e keer het Huis ter Duin toernooi plaats bij TC Egmond aan Zee. Het toernooi werd dit jaar georganiseerd door een volledig nieuwe commissie, die kan terugkijken op een succesvolle week. Dit was mede te danken aan de gezellige en sportieve deelnemers en het prachtige tennisweer. Het toernooi werd op zondag afgesloten met spannende finalepartijen, een overheerlijke BBQ en een loterij met vele mooie prijzen, beschikbaar gesteld door onze sponsors. Volgend jaar is de 20e editie van het Huis ter Duin toernooi. De organisatie - Roger, Celina, Jens, Sandra, Robert en Alette - kijkt er nu al naar uit. Zij bedanken tevens alle sponsors voor hun steun en de mooie prijzen.

Zaterdagselectie VV Egmond uitgebekerd; zondagselectie gaat door

19 september 2023

White Stones wint van Emmeloord

Deze keer was er wisselend succes voor de Egmondse (zaal)voetballers. White Stones won met 6-3 van Emmeloord, VV Egmond zaterdag ging nipt ten onder tegen Velsen voor de beker (2-3) en VV Egmond zondag won ruim van DWOW met 7-0.

Ruimere openingstijden in warme water van zwembad De Beeck

1 september 2023

Grote vraag leeft vooral bij ouderen

Vanaf dinsdag 5 september start het nieuwe seizoen in het Bergense zwembad De Beeck. Dit jaar met naast ABC-zwemles en aquasportactiviteiten extra veel ruimte in het warme water van het doelgroepenbad. De Beeck speelt in op de grote vraag van ouderen naar ruimere openingstijden in ‘het warme bad’. Het doelgroepenbad zoals dit bad officieel heet, wordt extra geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 07.00 tot 8.30 uur en op maandag, dinsdag en donderdag van 12.00 tot 13.00 uur. Zwemmers kunnen tijdens deze uren zelf kiezen hoe zij zich door of in het water bewegen. Extra les 50-FIT Vanaf maandag 11 september start daarnaast een vijfde groep 50-FIT. Deze les heeft een iets ander programma dan de lessen op dinsdag en donderdag. Tussen 09.00 en 10.30 uur kunnen deelnemers eerst een half uur banenzwemmen en na de koffie is er een les PiYoChi in het doelgroepenbad. ABC-zwemles Ook voor ABC-zwemles is extra ruimte gecreëerd. 5 dagen per week wordt er zwemles aangeboden, zowel groepsles als privéles aan kinderen en aan volwassenen. Deelnemen aan zwemles kan vanaf 4 jaar. Op sommige dagen is er een korte wachtlijst maar vaak kan een kind snel starten. Meer informatie Maandag 4 september is De Beeck gesloten. Het personeel richt zich deze dag op BHV, EHBO en de zwemtesten. Vanaf dinsdag 5 september staat zij volledig getraind weer klaar voor het nieuwe seizoen. Meer informatie over de openingstijden van De Beeck en de activiteiten in het bad is te vinden op www.debeeck.nl.

Padelbanen TC Hogedijk nu echt officieel in gebruik

26 augustus 2023

En hierbij verklaar ik ....

Het kan geen toeval zijn. Burgmeester Lars Voskuil kwam met zijn vrouw Priska in de stromende regen aan op het park van TC Hogedijk, maar de officiële openingshandeling kon hij in de stralende zon verrichten.

Waar zijn de Egmondse strategische (vooruit)denkers?

25 augustus 2023

Schaakvereniging zoekt nieuwe talenten

Ofschoon er in de Egmonden geen schaakvereniging is, kan het toch niet zo zijn dat er geen belangstelling voor zou bestaan? Schaakvereniging Oppositie uit Heiloo, de dichtst bij zijnde voor Egmonders, zoekt nieuwe aanwas.

Eerste elftallen VV Egmond nemen deel aan toernooien

25 augustus 2023

Bij Jong Holland, Wijk aan Zee en Alkmaarsche Boys

De eerste teams van VV Egmond zitten volop in de voorbereiding voor het seizoen 2023 - 2024.

Finaleweekend Open Egmondse Tenniskampioenschappen

25 augustus 2023

Met officiële ingebruikname padelbanen

Dit weekend staan weer de finalepartijen voor de Open Egmondse Tenniskampioenschappen op het programma. Daarbij komt dit jaar een noviteit: de officiële opening van de twee nieuw aangelegde padelbanen.

Egmondia jeugdteam nam het op tegen badgasten

18 augustus 2023

Kampeervereniging de Golfbreker

Het was heel lang een traditie dat een Egmondia team in de zomer de strijd aanbond met een team van Kampeervereniging de Golfbreker. Op de foto uit circa 1980 zien we onder andere Peter Buis, Arie Hendrik Visser en Gerard Zwart.

Padellessen en -clinics bij TC Hogedijk: it’s party time!

18 augustus 2023

Maak kennis met deze snelgroeiende sport

TC Hogedijk is met Padel Party (www.padelparty.nl) een samenwerking aangegaan. Voor padelles of een clinic kan je bij Linda Menkhorst, Martijn Haan en hun team terecht. Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus kun je (gratis) kennismaken met padel en het trainersteam van Padel Party op de prachtige panorama banen bij TC Hogedijk, zowel voor leden als niet-leden. Meld je aan op www.padelparty.nl/padel.php, zodat we je kunnen indelen voor een startersclinic padel om je eerste stappen op de padelbaan te zetten, zowel voor spelers met als zonder tenniservaring. De perfecte manier om (nog) meer in beweging te komen. Als je al padelervaring hebt, ben je ook van harte welkom bij de clinic voor gevorderde padellers. Na de clinic kun je als je dat wilt je aanmelden als lid bij de vereniging en voor (flex)lessen, zodat je meteen de juiste slag te pakken krijgt.

De Kwekerij is ‘VV Egmond proof’

18 augustus 2023

Logo's Sint Adelbert vervangen

Als eerste van de drie voetbalcomplexen van VV Egmond is De Kwekerij inmiddels 'VV Egmond proof’. De uitingen waar de naam SV Sint Adelbert op stond zijn vervangen door stickers van VV Egmond. De overige twee locaties, Sportpark Hogedijk en De Lange Plas, zullen binnenkort ook een soortgelijke metamorfose ondergaan.

Weet u het nog? Verkiezing sporters van het jaar in nieuw jasje

25 augustus 2023

Meld uw kandidaten aan; bekendmaking winnaars is op 9 februari 2024

Het was er al een paar jaar niet van gekomen, maar nu pakt de Stichting Sporters BES de draad weer op: er komt op 9 februari 2024 in Sportcentrum De Beeck een Verkiezing van de Beste Sporters van de gemeente Bergen. Die gaat dan over de prestaties in het jaar 2022 en 2023. Het wordt een verkiezing die anders is dan andere jaren het geval was. Voorzitter Valerie Smit van Stichting Sporters BES die het evenement organiseert: ‘Eerdere edities was het een wat formeler gala, maar we willen het laagdrempeliger maken: een informele bijeenkomst die voor wat meer interactie tussen de mensen zorgt. Daarom wordt het een bijeenkomst in Sportcentrum De Beeck, op 9 februari in de ruimte boven waar ook de raadzaal is. Daarbij kiezen we wel ‘gewoon’ de Sportman, de Sportvrouw, het Sportteam en de beste in de categorie Aangepast Sporten. Bovendien hebben we nog de verkiezing van het ‘Talent van het jaar.’ Daar is dus niets aan veranderd. Alleen mag het allemaal wel wat losser.’ Nieuw elan Het doel is dus om na een aantal jaren afwezigheid de verkiezing Sporter van het Jaar weer wat nieuw leven in te blazen. Valerie: ‘Het gaat echter vooral om de sporters en hun prestaties. De waardering daarvoor zal niet minder zijn, in welk format we de uitreikingen ook doen. Het feit dat we het in een wat andere setting doen betekent allen maar dat we er graag nieuw elan aan willen geven, nog meer waardering voor willen creëren. Ook in Bergen zijn genoeg sporters die zo’n titel verdienen!’ Vorig jaar werd het gala nog ‘vervangen’ door een fraai magazine – Sport in Beweging - waarin een flink aantal sporters in het zonnetje werd gezet. ‘Dat werd goed ontvangen, maar nu is het weer tijd voor het echte werk: een fysiek evenement waarin we de sportmensen het podium kunnen geven dat ze verdienen’, aldus Valerie. Jury en vastgestelde criteria De beoordeling vindt plaats aan de hand van een lijst met vooraf vastgestelde criteria door een jury die vanuit ‘het veld’ wordt samengesteld. ‘Verdeeld over de verschillende kernen en met een brede kijk op sport en bewegen. Per kern hebben we ook mensen die voor ons in de gaten houden wat zoal de sportprestaties daar zijn. Maar die kunnen natuurlijk ook niet alles weten.’ Aanmeldingen door het publiek ‘Sporters met een bijzondere prestatie kunnen worden aangemeld. Daarvoor hebben we het publiek nodig: denkt u of kent u iemand die zich op sportgebied de afgelopen periode (2022-2023) bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt, meld het ons dan op [email protected]. Het gaat dan echt niet altijd meteen om een (inter)nationale titel of onderscheiding. Het kan best een laagdrempeliger prestatie zijn, maar wel een die impact heeft gehad. Meld het aan en doe er meteen een omschrijving bij: om wie gaat het, wat is de prestatie en waar (en wanneer) heeft die betreffende sporter die behaald? Dan heeft de jury wat meer houvast en kunnen ze de verschillende prestaties beter met elkaar vergelijken. Doe er ook eventueel contactgegevens bij zodat we kunnen overleggen of meer informatie opvragen.’ ‘Op 9 februari 2024 worden de drie beste genomineerden per categorie uitgenodigd en maakt de jury bekend wie in welke categorie zich uiteindelijk Sporter van het Jaar mag noemen. Daar hoort uiteraard een fraaie prijs bij, maar daarover hoort u later meer’, aldus Smit tot slot. ‘Nu gaat het erom zoveel mogelijk aanmeldingen te verzamelen…’

Inschrijving ‘Egmondse winterklassiekers’ 2024 geopend

14 augustus 2023

Voor jong en oud, voor 'pro' en recreant

In januari komen duizenden liefhebbers van strandfietsen, hardlopen en wandelen naar het Noord-Hollandse kustdorp Egmond aan Zee. Het nieuwe sportjaar begint op zaterdag 13 januari met de strandrace GP Groot Egmond-Pier Egmond. Een dag later, op zondag 14 januari, staat de hardloopklassieker NN Egmond Halve Marathon op de agenda. In het laatste weekend van januari begint het nieuwe wandelseizoen met de Egmond Wandel Marathon. De winterklassiekers van sportorganisatie Le Champion staan alom bekend om de uitdagende, maar schitterende parcoursen door de prachtige natuur van Egmond aan Zee en omgeving. De inschrijving voor de drie evenementen is vanaf nu geopend. GP Groot Egmond-Pier-Egmond De 23e editie van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond belooft weer een waar spektakel te worden voor de naar verwachting 3.000 deelnemers en vele toeschouwers. Egmond aan Zee wordt op zaterdag 13 januari voor één dag omgetoverd tot heus wielerdorp. Het parcours over 38 kilometer is uitdagend en gaat over het strand, door de duinen en is door de wisselende weersomstandigheden nooit hetzelfde. Zand, zee, kou en uitdagende obstakels op het parcours dwingen de deelnemers tot het uiterste te gaan. De GP Groot Egmond-Pier-Egmond staat dan ook niet voor niets bekend als dé strandrace van het jaar in Nederland en daarbuiten. Het evenement is populair bij veel recreatieve fietsers, maar ook toprenners komen graag naar het kustdorp. Bike Shop Egmond Jeugd Strandrace Ook in 2024 staat de Bike Shop Egmond Jeugd Strandrace op het programma van GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Het parcours is 11 km lang en gaat voor een deel over het officiële parcours. Aan deze officiële wedstrijd voor kinderen van 11 t/m 15 jaar, kunnen maximaal 150 kinderen deelnemen die in het bezit zijn van een KNWU-licentie of trainen bij een vereniging. NN Egmond Halve Marathon Als de bandensporen op zondag 14 januari van het strand verdwenen zijn, is het de beurt aan ruim 18.000 hardlopers. Deelnemers aan de 49e editie van de NN Egmond Halve Marathon starten vanaf de Boulevard Noord in Egmond aan Zee. Het parcours van 21,1 en 10,5 kilometer brengt de lopers over het strand en door de uitdagende duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Lopen in Egmond is altijd weer anders en wordt bepaald door de wisselende elementen. Trotseer het smalle strand, storm, lage temperaturen of loop misschien wel in een heerlijke winterzon. Een ervaring die je als hardloper absoluut niet mag missen! Egmond Mini Marathon Speciaal voor de kleine hardlopers tussen de 4 en 13 jaar wordt de Egmond Mini Marathon georganiseerd. Deze spectaculaire mini marathon bestaat uit een uitdagend parcours met keuze uit 1 of 2 km met een versie in Egmond aan Zee en op Camping Bakkum. Bij beide routes wordt een deel over het officiële parcours van de NN Egmond Halve Marathon gerend. Egmond Wandel Marathon In het laatste weekend van januari, op zaterdag 27 en zondag 28 januari, is het de beurt aan de wandelliefhebbers. De routes en de opzet van de 19e editie van de Egmond Wandel Marathon zijn deels vernieuwd. Naast de vertrouwde afstanden van 10,5 en 21,1 km is het nu ook mogelijk om te kiezen voor een afstand van 15 km. Op zaterdag wordt de mooie Zuidroute richting Egmond-Binnen en Castricum aan Zee gewandeld en op zondag staat de verrassende Noordroute Bergen aan Zee en Schoorl op de agenda. Inschrijving geopend De inschrijving voor de drie winterklassiekers van Le Champion is vanaf nu geopend via www.gpgrootegmondpieregmond.nl, www.nnegmondhalvemarathon.nl en www.egmondwandelmarathon.nl. Inschrijven voor GP Groot Egmond-Pier-Egmond of de NN Egmond Halve Marathon is mogelijk t/m 1 januari of tot de deelnemerslimiet is bereikt. De inschrijving voor de Egmond Wandel Marathon is geopend t/m 15 januari of tot de limiet is bereikt.

Padelbanen TC Hogedijk kunnen al worden gebruikt

11 augustus 2023

Met twee nieuwe aanwinsten nog aantrekkelijker

Op 19 januari 2023 gingen de leden van tennisvereniging TC Hogedijk akkoord met de investeringen die nodig waren om twee padelbanen aan te leggen. Alle seinen stonden vanaf dat moment op groen. De aanleg van padelbanen paste binnen het bestemmingsplan. Voor het aanpassen van de verlichting was weliswaar vergunning nodig maar dat leverde geen problemen op.

Tegenstanders eerstedivisionist White Stones bekend

11 augustus 2023

Met de fiets, auto, bus en boot naar uitwedstrijden

De Egmondse zaalvoetbalvereniging White Stones start het seizoen 2023 – 2024 met een bekerwedstrijd. Op vrijdag 1 september om 20.30 uur trappen de withemden van coach Rogier Bunink af tegen SC Olympic uit het Gelderse Westervoort.

Open Egmondse Tennis Kampioenschappen bij TC Hogedijk

4 augustus 2023

Inschrijven is nu mogelijk

Op de banen van T.C. Hogedijk vinden van zondag 20 augustus tot en met zondag 27 augustus de Open Egmondse Tennis Kampioenschappen 2023 plaats

Goud voor Egmondse hordenspecialist Timme Koster!

31 juli 2023

Prolongatie nationale titel op de 110 meter horden na drie valse starts

In de (media)schaduw van de internationaal bekende Nederlandse atleten zoals Femke Bol, Nadine Broersen en Leemarvin Bonevacia, snelde de Egmondse atleet Timme Koster in Breda naar zijn tweede nationale titel op de 110 meter horden in een tijd van 13,82 seconde.

Afzien voor de horeca met terrassen en de strandpaviljoens

4 augustus 2023

Hopen op beter (en zonniger) tijden

Het is deze laatste weken afzien voor de horeca met (buiten)terrassen en de strandpaviljoens. Natuurlijk, ze zijn er, de (Duitse) toeristen, maar dat de terrassen nu elke dag bomvol zitten is wat overdreven. Om het maar zacht uit te drukken.

Bekerprogramma eerste teams VV Egmond bekend

4 augustus 2023

Start is in het eerste weekeinde van september

De KNVB heeft het bekerprogramma voor VV Egmond zaterdag 1 én zondag 1 bekend gemaakt.

Egmondse atleet Timme Koster in actie op NK Atletiek in Breda

28 juli 2023

Serieuze kans op hoogste podiumplek

Ofschoon hij op het EK Atletiek U23 in Finland net buiten het podium viel, wil dat niet zeggen dat Timme Koster komend weekend niet voor het hoogste gaat. De Egmondse hordenspecialist zit in een goede 'flow' en er zijn dus serieus kansen op een titel.

Zico Buurmeester verlengt contract bij AZ tot medio 2026

21 juli 2023

Maar gaat per direct op huurbasis naar PEC Zwolle

Zico Buurmeester is het komende seizoen een “Blauwvinger”. Nadat hij eerst zijn contract bij AZ verlengd zag worden is hij vervolgens door de Alkmaarders voor één seizoen verhuurd aan PEC Zwolle. Die club promoveerde het afgelopen seizoen naar de eredivisie. Onderstaand de verhalen van AZ en PEC Zwolle.

UPDATE – Beach Soccer team Egmond strandt in halve finale

24 juli 2023

Tijdens Nederlands Kampioenschap in Scheveningen

Beachsoccer Egmond is er niet in geslaagd om de finale van het NK te halen. In de eigen poule werd vier keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld. De ploeg van coach Thomas Bart strandde echter in de halve finale. BS Scheveningen won met 1 – 0 en zou later ook de finale winnen. Wesley Hof, debutant aan Egmonder zijde, werd topscorer van het toernooi. Andere nieuwkomers als Mike Twisk en Huib Sprenkeling presenteerden zich als versterkingen en toonden hun vaardigheden in het mulle zand.

Bridgen saai? Hoezo…? Word lid en laat je hersens kraken…

21 juli 2023

Bridgeclub Egmond zoekt nieuwe aanwas

Concentreren en toch ontspannen. Of op zoek naar gezelligheid; bridgen is de uitgelezen mogelijkheid. Laat je hersenen kraken en probeer met je partner je tegenstanders te verslaan. Bridge Club Egmond bestaat​ ​ 75 jaar. De club zoekt leden om de vereniging bloeiend te houden. Dus zoek je deze winter een sportieve, gezellige uitdaging, Bridgeclub Egmond heet je van harte welkom. Op 1 september begint de nieuwe competitie. We hebben volop ruimte voor jonge en oudere spelers. En wellicht starten we een cursus voor beginners. Niet alleen voor volwassenen maar ook voor jongeren. Want bridgen is voor iedereen. Nu is het perfecte moment om deze geweldige denksport eens uit te proberen! Wat is Bridge? Bridge speelt je met 13 kaarten in de hand. Samen met je partner speel je op een avond 28 spellen. Het spel bestaat uit drie onderdelen, bieden, spelen of tegenspelen. Daarbij maakt het niet uit of je wat voor kaarten je hebt. Het gaat erom zoveel mogelijk slagen te halen. De resultaten worden onderling vergeleken en iedere week is er een winnaar​, ​uiteraard ​​ spelen​ we ​ in competitieverband. En het leuke is: bridge wordt wereldwijd op dezelfde manier gespeeld. Je kunt het dus ook op vakantie doen met je Franse buren. Het is een officiële sport met uitdagende kampioenschappen en professionals. Je kunt jezelf er dus echt in ontwikkelen. Wil je een keer komen kijken of meespelen? Of misschien meteen lid worden? Neem contact op met Rob Hallewas, penningmeester van de bridgeclub, via 072-5063 962 of 06-239 127 22

VV Egmond in zee met ShowYourSkills

28 juli 2023

De ideale gamification applicatie

De jeugd van VV Egmond krijgt de mogelijkheid om met ShowYourSkills te gaan werken. Alex Houtenbos, hoofd jeugdopleidingen van de nieuwe Egmondse fusieclub, was na een presentatie onder de indruk van de mogelijkheden van ShowYourSkills. Na overleg met het voetbaltechnische hart is er voor gekozen om samen te gaan werken met hen.

Tegenstanders eerste teams VV Egmond bekend

14 juli 2023

Voor elk een dertiental interessante tegenstanders

Zowel zaterdag 1 als zondag 1 zijn ingedeeld in een poule met 14 teams. Beide teams reizen voor hun uitwedstrijden naar een soortgelijk gebied. De eerste competitiewedstrijden zijn gepland in het weekend van 23 en 24 september. De drie weekenden daarvoor staan er bekerwedstrijden op het programma. De indeling voor de beker wordt, eveneens het speelschema voor de competitie, binnenkort bekend gemaakt. Waarom SSA-SJO VV Egmond? Omdat VV Egmond de leden momenteel nog bij de ‘oude’ verenigingen heeft laten staan heet de nieuwe club voor de KNVB: SSA-SJO VV Egmond SSA staat voor: Samenwerking Senior Afdeling en SJO staat voor: Samenwerking Jeugdopleiding. Binnen afzienbare tijd zal de naam ook voor de KNVB VV Egmond zijn.

UPDATE: Timmer Koster bereikt net geen podium, maar wel persoonlijk beste tijd op EK Atletiek Onder 23

17 juli 2023

Nu opmaken voor NK Atletiek in Breda

Nadat hij eerder deze maand een jaren oud record van Gregory Sedoc uit de boeken liep zijn de verwachtingen rond de Egmondse atleet Timme Koster voor het NK Atletiek hooggespannen.

Finaleweekend ‘Hogedijk Open’: gezelligheid en prestaties gaan hand in hand

14 juli 2023

En nu zitten de padelbanen er ook nog aan te komen

Inmiddels vorderen de werkzaamheden aan de nieuwe padelbanen bij TC Hogedijk gestaag. Het duurt nog even, maar ze komen er aan. Dit weekend gaat het om de finalepartijen 'gewoon tennis', het Hogedijk Open, maar hoe lang zal het duren voor er een Hogedijk Open Padellen zijn?

Aad Pools (75) wint ‘Egmond’

7 juli 2023

Achtste kortebaan zege familie Pools in Egmond

De Hoever kermis, tegenwoordig heet het Zomerfestival Egmond, is traditioneel van start gegaan met de Kortebaan op donderdag. Onder prima weersomstandigheden genoten de vele toeschouwers van de paardensport, de gezelligheid en van de consumpties. Er kwamen twintig combinaties aan de start.

VV Egmond (zat.) start seizoen met looptraining

7 juli 2023

Nick Kramer en Bob Beentjes toegevoegd aan de trainersstaf

Afgelopen dinsdag is een groot deel van de zaterdag selectie van VV Egmond begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onder leiding van Arie Hendrik Visser en Edwin Ooijevaar werden de nodige rondes gelopen om het A veld van De Lange Plas.

Nederlands record voor Egmondse hordenloper Timme Koster

7 juli 2023

Stokoud record van Gregory Sedoc uit de boeken gelopen

De Egmondse atleet Timme Koster heeft afgelopen zondag een Nederlands record (onder 23) gelopen op de 110 meter horden. In het Zwitserse La Chaux-de-fonds liep de atleet, uitkomend voor het Heiloose Trias, een tijd van 13.54. Hiermee liep hij een jaren oud record van Gregory Sedoc uit de boeken. Sedoc liep in 2003 in Polen 13.55. In de Finse stad Espoo, net buiten Helsinki, vinden van 13 tot en met 16 juli, de Europese Kampioenschappen U23 plaats. Timme Koster komt hier, samen met Job Geerds en Mark Heiden, uit voor Nederland op de 110 meter horden. 

Sanne Koopman verlengt contract bij Feyenoord

7 juli 2023

Egmondse blijft in Rotterdam spelen

Feyenoord heeft de aflopende overeenkomsten van zeven speelsters verlengd. Cheyenne van den Goorbergh, Maxime Bennink, Isa Kagenaar, Zoï van de Ven, July Schneijderberg en Sanne Koopman tekenden bij tot medio 2024. Danique Ypema verlengde haar verbintenis met twee seizoenen tot medio 2025.

Het 19e Huis ter Duin dubbel toernooi

7 juli 2023

Schrijf je nu in

Bij TC Egmond aan Zee wordt al voor de 19e keer het Huis ter Duin toernooi georganiseerd. Het toernooi zal plaatsvinden van maandag 28 augustus t/m zondag 3 september. De organisatie hoopt uiteraard op vele inschrijvingen, mooi weer en enthousiaste tennissers.

Terug