Deel

Ongeval aan Boulevard

Traumahelikopter nodig

Ongeval aan Boulevard

Er was later niets meer van terug te vinden in de nieuwskolommen, maar er was toch echt iets aan de hand. Er kwam namelijk een traumahelikopter met meerdere ambulances aan te pas afgelopen week aan de Boulevard in Egmond aan Zee. Roland Stam was er als de kippen bij om het vast te leggen. Wie het weet mag het zeggen…

Foto’s (Roland Stam): Nergens iets van terug te vinden, maar er was wel een traumahelikopter aan de Boulevard in Egmond aan Zee.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Ongeval aan Boulevard Ongeval aan Boulevard

Meer 'Rechter kolom':

Groot assortiment kerstbomen

30 november 2023

Bij Nelis Baltus in Egmond-Binnen

We hebben de aller mooiste kerstbomen voor jullie. Verschillende soorten en maten. Op kluit en gezaagd. De mannen van buiten staan voor je klaar om voor jou de perfecte boom uit te zoeken en de kerst sfeer helemaal compleet te maken.

5 december 1973

1 december 2023

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in die dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 5 december 1973.

Kort filmpje van Rob Glas

1 december 2023

Met als thema Fjoertoer Egmond 2023

Rob Glas van De Zee over de Fjoertoer van 2023: Even aan het stoeien geweest met de beelden die ik heb genomen. Genieten dat is iets waar wij in Egmond garant voor staan.

Het ‘geheim’ van het VV Egmond shirt

1 december 2023

Bekijk het hier!

Sinds het begin van dit voetbalseizoen spelen alle teams van VV Egmond in nieuwe tenues. De hiervoor verantwoordelijke commissie was die met de naam ‘identiteit’. Op het eerste gezicht lijkt het geheel donkerblauw met geel/rode randjes. Maar het shirt heeft op een ‘geheime’ plek nog iets aardigs. In de binnenkant van het halsboord staat DERPER - HOEVER – BINDER. Een klein maar toch mooi detail ….

Rob Hoogland komt zijn nieuwe boek signeren

1 december 2023

Op zaterdag 2 december van 11.00 tot 13.00 uur

Op zaterdag 2 december komt de in Egmond woonachtige Rob Hoogland zijn nieuwe boek ‘De oude Hoogland’ signeren bij Boekhandel Dekker en Dekker. Dit doet hij van 11.00 tot 13.00 uur.

28 november 1973

24 november 2023

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in die dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 28 november 1973.

Drempel aangelegd op de Dr. Wiardi Beckmanlaan

24 november 2023

Als vervanger van de verkeerslichten voor voetgangers

De gemeente heeft de oversteekplaats aan de Dr. Wiardi Beckmanlaan, ter hoogte van het Jacob Scholplantsoen, voorzien van een drempel met zebrapad. Dit was nodig om de veiligheid van overstekende weggebruikers te vergroten. Deze situatie was ontstaan nadat in juli de verouderde verkeerslichten ter plekke waren afgekoppeld en verwijderd. Volgend de gemeente zorgen de verkeerslichten door veelvuldige storingen een risico voor de verkeersveiligheid.

Sint bezocht Egmond-Binnen

24 november 2023

Wat was het weer een feest!

Wat was het weer een feest om in Egmond-Binnen te mogen komen! Sinterklaas was op zondag 19 november te gast bij de Abdij, het dorp en De Schulp. Met dank aan de brandweer, muziekvereniging Eensgezindheid en alle vrijwilligers. Op de foto's van Gijs Hardeman een terugblik op deze zeer geslaagde dag georganiseerd door het Sinterklaas comité Egmond-Binnen.

Egmonder Jent S. krijgt 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor dood Peter Langenberg

24 november 2023

Rechters achten opzettelijke dood bewezen

De rechter heeft Egmonder Jent S. veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor de gewelddadige dood van Peter Langenberg.

Rob Glas

24 november 2023

Egmond aan Zee ontving de sint

Hoeveel regen er ook naar beneden viel ... Rob Glas zag alleen maar lachende gezichten. Wat fijn dat Sint en Piet weer in ons land zijn.

Woonhuis Voorstraat 126 wordt een winkel

24 november 2023

Met twee recreatiewoningen

Volgens een reactie zou 'Bep zich omdraaien in haar graf' als ze dit zou weten. Haar huis aan de Voorstraat 126 was in het rijtje nog het laatste woonhuis in de winkelstraat. Maar dat gaat naar alle waarschijnlijkheid veranderen. De nieuwe eigenaar wil er op de begane grond een winkel van maken en op de eerste verdieping twee recreatiewoningen. Zie de bijgaande ‘Aanvraag omgevingsvergunning’. De verkopende makelaar had hoop op ‘een enthousiaste nieuwe bewoner die deze bijna 100 jaar oude woning op waarde weet te schatten’. Het lijkt er niet van te komen ….

Sjef Kenniphaas

17 november 2023

Donderdagochtend op het strand

Er gaat (bijna) geen dag voorbij dat Sjef Kenniphaas, uiteraard met camera, op het Egmondse strand te vinden is. Dit zijn foto's van donderdag 15 november 2023 in de ochtend.

21 november 1973

17 november 2023

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in die dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 21 november 1973.

Open magazijn dagen bij ZUS&IK en BABY&IK

15 november 2023

Op donderdag 23 en vrijdag 24 november

Ook dit jaar houdt de in Egmond gevestigde interieur webshop ZUS&IK weer open magazijn dagen. Op donderdag 23 en vrijdag 24 november is het van 14.00 – 21.00 uur mogelijk om onze producten in het echt te zien en jouw laatste feestdagen cadeaus in te kopen. Zo kun je kerstboomkaarsen en kerstdecoratie vinden, maar ook vazen, kandelaren en dinerkaarsen.

Kunstwerk toe aan opknapbeurt

17 november 2023

Redden wat er te redden valt

We gaan terug naar het jaar 1994. In het kader van de regeling sociale vernieuwing worden ter promotie van de gemeente Egmond kunstobjecten geplaatst bij de gemeentegrenzen. Deze zijn allen vervaardigd door Egmondse kunstenaars. Aan de Egmonderstraatweg op de grens van Egmond aan den Hoef met Egmond aan Zee verrijst een ‘blauwe paal’ vervaardigd door Hans van den Berg.

Uitslaande brand in Egmond-Binnen legt vakantiehuisjes in de as

13 november 2023

Park gelukkig grotendeels gespaard gebleven

Zondagochtend vroeg brandde een viertal vakantiehuisjes op park Mooijeveld nabij Egmond-Binnen nagenoeg geheel af. Nadat de brand was begonnen kon de brandweer niet voorkomen dat een aantal andere huisjes dichtbij ook verloren ging.

Kranslegging bij graf van ‘Jaepie Jaepie’ luidt jubileumjaar voor KNRM Egmond in

11 november 2023

Na 200 jaar nog altijd dezelfde inzet en passie

Het plaatsen van een krans bij het graf van de legendarische Egmondse redder Jacob Glas (Jaepie Jaepie) was de officiële start van het 200e jaar van de KNRM. Volgend jaar om deze tijd - 11 november 2024 - bestaat de Egmondse tak precies 200 jaar.

Vrijwilligers voor Nepal gevraagd

17 november 2023

Informatiebijeenkomst in Egmond aan Zee

Op woensdag 29 november organiseert Stichting Cross Borders Nepal een informatiebijeenkomst in Egmond aan Zee over vrijwilligerswerk in Nepal. SCBN is een non-profit organisatie die vrijwilligerswerk organiseert en begeleidt in het onderwijs en de gehandicaptenzorg.Ook voor huisvesting wordt gezorgd. Vrijwilligers helpen bijvoorbeeld bij het geven van Engelse les op de de basisschool en voortgezet onderwijs. Nepaleese studenten stromen op die manier gemakkelijker door naar het vervolgonderwijs en zetten daarmee een belangrijke stap om hun kansen te verbeteren en de armoede achter zich te laten. Vrijwilligers in de gehandicaptenzorg kunnen onder andere terecht in een revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren met een aangeboren hersenafwijking. Speciaal hiervoor zoeken wij fysiotherapeuten en logopedisten. Hier werken wij nauw samen met onze bevriende stichting “Stichting Holland Building Nepal” (www.shbn.nl) De informatiebijeenkomst vindt plaats in Egmond aan Zee van 19.30-21.00 uur. Heb je belangstelling om de bijeenkomst te bezoeken? Meld je dan aan en stuur een berichtje naar [email protected] of bel naar 06-16015757. Kijk voor meer informatie op www.crossbordersnepal.nl

Verdachte van doodslag op Peter Langenberg hoort eis van 10 jaar en tbs

10 november 2023

Mishandeling wel toegegeven, de rest niet

Verdachte Jent S. heeft een eis van 10 jaar gevangenisstraf en tbs te horen gekregen. De Egmonder wordt verdacht van doodslag op Peter Langenberg die in de duinen bij Egmond aan Zee is gevonden.

14 november 1973

10 november 2023

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in die dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 14 november 1973.

UPDATE 2: Asfalt fietspad Delverspad/Nachtegalenpad wordt vervangen door klinkers

13 november 2023

Niet speciaal bedoeld 'om fietsers af te remmen'

In opdracht van PWN is Aannemersbedrijf Gebr. Min bezig om van een stuk asfalt fietspad een klinkerweg te maken. Het gaat om de strook tussen het Delverspad en het Nachtegalenpad in Egmond aan den Hoef.

Diamant blinkt in Egmond-Binnen

10 november 2023

Tini en Huug 60 jaar getrouwd

Onlangs bezocht burgemeester Lars Voskuil het diamanten bruidspaar Tini en Huug Zentveld. Tini komt oorspronkelijk uit Blokker maar ging als kinderverzorgster werken in Egmond aan Zee. Huug is geboren en getogen in Egmond-Binnen. Hij is een telg van de bekende kappersfamilie die meer dan 100 jaar de kapperszaak in het dorp had aan de Peperstraat. Huug werkte zelf als stukadoor en na zijn pensioen werd hij kunstschilder. Nu zijn zij 60 jaar getrouwd, hebben twee dochters, een zoon en zeven kleinkinderen. En …zij wonen nog altijd in Egmond-Binnen!

Winkels Egmond aan Zee blijven open tijdens de Fjoertoer

24 november 2023

Lekker en gezellig shoppen in het dorp

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november ontvangt Egmond aan Zee in totaal 16.000 wandelaars. De plaatselijke winkeliersvereniging BIZ heeft ervoor gezorgd dat de wandelaars dit jaar over het Pompplein en door de Voorstraat lopen. Het lijkt hen namelijk een goed idee als de wandelaars de gezellige winkelstraat zien. Aangezien de wandelaars beginnen in Zuiderduin lopen zij op beide dagen tussen 16.00 uur en 19.00 uur door de Voorstraat. De BIZ heeft voor entertainment gezorgd op het Pompplein en daarnaast is de kerk prachtig verlicht.

Derper Rock Evend

3 november 2023

Op zaterdag 4 november

Zaterdag 4 november vindt in Sportcafe Egmond het ‘Derper Rock Evend’ plaats. Er treden diverse Egmondse bands op, de entree is gratis en de aanvang is om 20.00 uur.

Blosse neemt Kinderopvang De Poppenkast over

3 november 2023

Op 1 januari 2024 is de overdracht

Vanaf 1 januari 2024 draagt De Poppenkast de kinderopvang over aan Blosse opvang. Blosse heeft de ambitie om op elke locatie een volwaardig kindcentrum te realiseren. Dat betekent dat opvang en onderwijs onder één regie (van Blosse) wordt georganiseerd. Om die reden is Blosse met De Poppenkast overeengekomen om hun kinderopvangactiviteiten over te nemen.

7 november 1973

3 november 2023

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in die dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 7 november 1973.

Asfaltonderhoud in Egmond aan den Hoef en Egmond aan Zee

3 november 2023

Van 13 tot en met 17 november

Van 13 t/m 17 november gaat de gemeente Bergen asfaltonderhoud uitvoeren in Egmond aan den Hoef en Egmond aan Zee. Om de overlast voor weggebruikers te beperken, worden de asfaltwerkzaamheden in de avond en nacht uitgevoerd. Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor uw begrip!

Postcode Loterij kaarten voor Kledingbank Noord Holland Noord

3 november 2023

Om minima gezinnen een onvergetelijke kerst te geven

Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen binnenkort een cadeaukaart t.w.v. € 12,50. Onder het motto ‘Geniet van ’t Goede’ kunt u met deze kaart ruim 900 producten kiezen bij Albert Heijn, voor een heerlijke vegetarische maaltijd. Kledingbank Noord Holland Noord kan deze kaarten goed gebruiken om de minima gezinnen een onvergetelijke kerst te geven. Dus ook dit jaar kunt u de kaarten weer doneren. Wel vragen wij u de kaart van te voren te activeren.

Yvonne Munnik

27 oktober 2023

Mistig Rondje

Yvonne op donderdag 26 oktober 2023: Mistig rondje Slotpark en Slotweg. Spooky af en toe.

31 oktober 1973

27 oktober 2023

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in die dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 31 oktober 1973.

Wijziging betaald parkeren Egmond aan Zee

27 oktober 2023

Ook in de wintermaanden betalen in de weekeinden

Per 1 januari 2023 zijn de regels voor betaald parkeren veranderd. Van november tot en met februari moet er op zaterdag en zondag van 10.00 tot 19.00 uur parkeergeld betaald worden. Voorheen was dat in de wintermaanden gratis. Kijk voor meer informatie over het parkeerbeleid in de gemeente Bergen op www.bergen-nh.nl/over-de-gemeente/parkeren

Uitslag Rabo ClubSupport 2023

20 oktober 2023

Hoe scoorden de Egmondse clubs en stichtingen

Iedereen verdient een club. Het is als een tweede huis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Kortom: verenigingen zijn onmisbaar. Daarom helpt de Rabobank hen graag met kennis, netwerk en geld om hun ambities te realiseren. In de periode van 4 september t/m 26 september 2023 konden de Rabo-leden via Rabo ClubSupport hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Benieuwd welke bedragen de deelnemende clubs hebben opgehaald? Wij verzamelden voor jou de uitslagen. 

Top-bloemstylist Peter vraagt om hulp

27 oktober 2023

Inzamelingsactie voor studie om zijn werk naar een hoger niveau te tillen

Peter van Asselt, top-bloemstylist uit Egmond-Binnen, houdt zich al een tijd bezig met het omzetten van verhalen in bloemen. Om zijn werk naar een hoger niveau te tillen wil hij een studie volgen die hem voorbereidt op de Proeve van Meesterschap, de hoogste graad in het bloemenvak. Via het GoFundMe-platform is Peter een inzamelingsactie gestart om het traject in Oostenrijk te kunnen financieren.

Mooi bedrag voor de kledingbank

20 oktober 2023

Opgehaald door vrijwilligers van Gejut op de braderie

Deze zomer werd het Nijntje plein door medewerkers en vrijwilligers van Gejut omgetoverd tot een waar sprookje. Jonkheren, prinsessen en piraten boden de kinderen vorstelijke activiteiten zoals, knutselen en bellenblazen. Er was een megagroot vis-spel, kinderen gingen verkleed op de foto en natuurlijk kon iedereen geschminkt worden. Alle activiteiten werden bekostigd door de Ondernemingsvereniging BIZ Egmond aan Zee om de braderie-avonden nog aantrekkelijker te maken. Bezoekers uit binnen-en buitenland konden dit zo waarderen dat er al snel gevraagd werd om een 'giften-pot' ofwel 'Spendebox'. Berry en Marianne van Gejut vonden de Kledingbank Noord-Holland Noord een geschikt doel. Na afloop van de braderieweken was het leuk om al die munten en briefjes bij elkaar op te tellen. In totaal werd er vierhonderdveertig Euro gedoneerd en met een extra bijdrage vanuit Gejut kon er vijfhonderdveertig Euro in een envelop worden gedaan! Deze is onlangs door Harry Harms, voorzitter van de BIZ samen met Marianne Houthuijse van Gejut overhandigd aan Gerda Romp en Tamara Tuls van de Kledingbank Noord-Holland Noord.

Terug