Onstuimige aanloop naar het weekend. Volgende week iets oplopende temperatuur?

Weerbericht van 19 april tot en met 25 april

Onstuimige aanloop naar het weekend. Volgende week iets oplopende temperatuur?

Verspreid over het land komen vandaag nog buien voor, mogelijk gepaard met onweer en hagel. Tussen de buien door is het een tijdje droog met een afwisseling van wolken en zonnige perioden. Het kwik komt niet hoger uit dan een graad of 10.

De noordwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig boven land tot hard, mogelijk in het Waddengebied even tippend aan stormachtig, windkracht 8. Daarbij komt in het noordwestelijk kustgebied mogelijk tot zware windstoten rond 80 km/uur. Tijdens buien is de wind boven land vlagerig.

Vrijdagavond: aantal buien neemt af
Er is een afwisseling van opklaringen en enkele buien. De noordwestenwind is tijdens het eerste deel van de avond nog nadrukkelijk aanwezig, maar neemt in de loop van de avond in het binnenland af. Pal aan zee blijft het stevig doorwaaien met kans op zware windstoten. Tijdens de nacht naar zaterdag komen verspreid over het land nog enkele buien voor afgewisseld door opklaringen. Het koelt uiteindelijk af naar 2 tot 6 graden.

Zaterdag: licht wisselend, relatief koud
Het wordt een licht wisselvallige dag met een afwisseling van enkele buien en droge perioden met zon. Tijdens sommige buien is kans op hagel en een klap onweer. Tijdens de avonduren neemt het aantal buien waarschijnlijk af. Bij een matige tot aan zee vrij krachtige noorden- tot noordwestenwind wordt het 9 graden in de Waddeneilanden tot 11 graden in het binnenland. Tijdens droge perioden is het prima weer voor een wandeling in de natuur. Een dikke jas komt dan wel goed van pas!

Zondag: enkele buien en soms zon
Het weerbeeld bestaat de tweede dag van het weekend uit een afwisseling van enkele buien, mogelijk met hagel en een klap onweer, en droge perioden waarin de zon schijnt. De temperatuur stijgt tijdens droge perioden naar 10 of 11 graden, tijdens de buien is het een aantal graden kouder. De wind blijft uit de noordwesthoek waaien en is veelal matig van kracht.

Volgende week: vaker droog
Na het weekend blijft het vaker droog met geregeld zon. Helemaal droog blijft het niet, want er blijft kans op een enkele bui. Overdag is het gemiddeld een graad of 10 en tijdens de nachten kan het flink afkoelen naar temperaturen rond het vriespunt. Later volgende week loopt de temperatuur mogelijk op.

bron: weeronline.nl