Deel

Opvallende advertentie uit 1962

Vergat zelf om sinaasappelen te eten?

Opvallende advertentie uit 1962

Wie (sinas)appelen vaart, (sinas)appelen eet is het gezegde. Dat lijkt niet altijd op te gaan. Vermoedelijk is aan de ‘standaard’ advertentie van B. Duin & Zonen, die week in januari 1962, een extra tekstje toegevoegd. Deze toevoeging deed helaas de boodschap om vooral sinaasappelen te eten geen goed ….

Meer 'Rechter kolom':

Een nieuwjaarswedstrijd bij Zeevogels

19 augustus 2022

Begin januari 1998

Hartje zomer over een nieuwjaarswedstrijd schrijven. Het kan allemaal op Flessenpost uit Egmond. Het Zeevogels team op de foto is een echt ‘samenraapsel’. Er is geen logica in te vinden. In ieder geval niet door mij. Wat ze natuurlijk gemeen hebben is hun band met de Hoever voetbalvereniging.

Keet verlaat het dorp

19 augustus 2022

Op naar Egmond op zn Kop 2023!

De keet is uit het dorp, de vlaggetjes zijn uit de bomen en de boel is weer netjes aangeveegd. Het Egmond op zn Kop organisatie comité wil de sponsoren, vrijwilligers en verder iedereen bedanken die zijn steentje heeft bijgedragen aan dit fantastische weekend. Graag zien we jullie allemaal volgend jaar weer terug bij de 48e editie!

Uitslag en verslag van de bootviswedstrijd

19 augustus 2022

Bij jubilaris 'Botenvereniging De Werf'

Zaterdag 13 augustus organiseerde de Viscommissie van Botenvereniging De Werf een bootviswedstrijd. Het leek op voorhand prachtig visweer. Mede daardoor schreven er 15 visboten in voor deze wedstrijd waarbij er op vissoorten zou worden gevist. Diegene die de meeste vissoorten weet aan te landen wint dan de wedstrijd.

Jos Glorie

19 augustus 2022

Nog even nagenieten van Egmond op zn Kop 2022

Jos Glorie volgt als fotograaf het evement ‘Egmond op zn Kop al vele jaren. Ook afgelopen weekeinde was hij er dagelijks bij. In dit bericht vindt u een greep(je) uit zijn foto’s. Deze staan veelal niet in de juiste volgorde. Dat is niet de 'schuld' van Jos maar van 'Flessenpost uit Egmond'. Wilt u meer zien? Kijk dan op de facebookpagina van Egmond op zn Kop.

Bijzondere huis-aan-huis verkoopactie

19 augustus 2022

Vijftig jaar terug in Derp

Het moet 50 jaar terug ongeveer zo gegaan zijn. De sponsorcommissie van Drumband van J.C.J van Speyk te Egmond aan Zee zat bij elkaar en ging brainstormen (of heette dat toen nog niet zo) over ideeën om geld in het laatje te brengen. Vele mooie plannen kwamen op tafel maar één stak er met kop en schouders boven uit. Het huis-aan-huis verkopen van Popla-1000 toiletpapier. Het product werd ingekocht en de leden van de drumband gingen op zaterdag 26 augustus 1972 enthousiast huis-aan-huis in Derp. Tot zo ver dit verhaal. Het is ons namelijk niet bekend of de verkoopaktie een succes was …..  

De hop bezoekt Egmond

19 augustus 2022

Groot nieuws in de vogelaar wereld

Opschudding deze week in de 'vogel waarnemingen wereld'. Er is een hop waargenomen in de Egmondermeer even voordat Alkmaar begint. Het is een zeldzaamheid dus dat brengt veel vogelaars, uit het hele land, in grote getalen op de been. Met verrekijkers en grote telelenzen worden de percelen waar de hop regelmatig te zien is afgezocht. En gelukkig hij of zij laat zich regelmatig zien. Bijgaand enkele foto’s (van waarneming.nl) die genomen zijn langs de Meerweg.

23 augustus 1972

19 augustus 2022

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 23 augustus 1972.

Column Dorien Veerman van Monuta

15 augustus 2022

De Zeemanskist

Het is eind december. Ik rij naar huis. Het gesprek met de familie was ingrijpend. Ze wilden kennismaken met mij in verband met het aankomend overlijden van hun broer. Ik had de familie uitgenodigd om de ruimte te bekijken waar het afscheid plaats zou kunnen vinden.

De wespspin of wespenspin of tijgerspin

12 augustus 2022

Ruud de Raadt (met dank aan Cees Baart)

De Wespspin (Argiope bruennichi) is een spin afkomstig uit Zuid-Europa. De wespspin werd in de jaren tachtig voor het eerst in Nederland gezien. De wespspin wordt ook wespenspin of tijgerspin genoemd. Logisch gezien het kleurenschema. Augustus is de periode, dat er veel wespspinnen te zien zijn.

Bootviswedstrijd bij Botenvereniging de Werf

12 augustus 2022

Op zaterdag 13 augustus

De weersvoorspellingen zijn goed; tijd voor een bootviswedstrijd dachten zij bij de botenvereniging. De slogan van hun club is niet voor niks ‘vissen en zeilen totdat de zon ondergaat’. Het gaat gebeuren op zaterdag 13 augustus van 12.00 tot 15.00 uur. Er wordt gevist op soorten. Dan kan je dus ook dicht onder de kant je slag slaan en lijken de winstkansen gelijk voor elk type bootje.

‘Gedoe’ op de Watertorenweg deze week

12 augustus 2022

Op nog geen tweehonderd meter afstand

Dag 1: In de nacht van zondag op maandag heeft een autobestuurder zonder rijbewijs schade aangericht op de Watertorenweg in Egmond aan Zee. Bij het inrijden van de weg ging het fout. De man reed een paal uit de grond en ramde een bankje en bloembak die voor een woning stonden. Nadat hij ook nog eens tegen een auto was aangereden ging hij er als een haas vandoor. De geleende auto werd achtergelaten op de stoep tussen de woning en de auto die geraakt was.

Leendert Moerland

12 augustus 2022

De vrijwilliger van de Egmondse Reddingsbrigade

Deze vrijwilliger van de Egmondse Reddingsbrigade had het er maar weer druk mee. Mensen die te ver in zee gingen, wijzen op de gevaren.

Lekker dicht bij elkaar voor de warmte?

12 augustus 2022

Zelfs in het gras liggen kost al energie

Deze koeien zoeken ondanks de warmte toch elkaar op en blijven vlak bij elkaar liggen. Krijgen ze het in ieder geval niet koud...

Warm weer en stilstaand water: geen goede combi

12 augustus 2022

Toename van alg in het water

Het aanhoudende warme weer gevoegd bij het fenomeen stilstaand water zorgt ervoor dat er een snelle aangroei van alg plaatsvindt.

16 augustus 1972

12 augustus 2022

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 16 augustus 1972.

Lekker bramen plukken

12 augustus 2022

In augustus mag je ook van de paden

Augustus staat bekend als de oogstmaand van de braam, ook in het duingebied. In het duin vindt u vooral dauwbramen. De dauwbraam is door de enorme hoeveelheid zon van de afgelopen maanden heerlijk en licht zoet van smaak. Komt u ze proeven?

Yvonne Munnik

5 augustus 2022

Ging naar het Zegeveld

Yvonne ging deze week via de Herenweg, met een prachtig paars bloemenveld, naar het Zegeveld om de paarden en koeien te bewonderen en een macrobraam en vlinder vast te leggen.

Derpertjes trekken zich niets aan van stikstof discussie

5 augustus 2022

Lekker bouwen in de duinen!

Deze week was het timmerdorp in Egmond aan Zee achter het voormalige gemeentehuis. Het thema dit jaar was 'sport en spel' , het weer was perfect en de rest ook! Sanne Röpke maakte de onderstaande twee filmpjes. De eerste is van dag 1 en de tweede van dag 3. Meer woorden zijn overbodig ......

De wijzers zijn weer terug

5 augustus 2022

Tot opluchting van velen

Een deel van de Derpers waren een paar maanden van slag. De wijzers van de klok van de Hervormde kerk op de hoek Voorstraat/Trompstraat waren, na de renovatie van de toren, gedemonteerd. Komen ze terug en zo ja wanneer? Afgelopen week dus! De monteur kon via twee openslaande deurtjes erbij. Geniaal bedacht ooit!

Denk om je vingertjes…

5 augustus 2022

Hele boomstammen gaan er direct door

U kent ze vast wel, va die houtversnipperaars voor wat tuinafval. Welnu, er is ook een 'volwassen' versie van zo'n apparaat. En die was deze dagen bij het park naast de Slotruïne aan de gang. Hele boomstammen van een halve meter diameter gingen er direct doorheen. Mijn moeder zou wel zeggen: denk om je vingertjes jongen...

Parkeren is ook een vak…

5 augustus 2022

Gevaarlijke situaties ontstaan niet vanzelf

Kom je rustig aan fietsen langs de Herenweg word je ineens de weg versperd.

Alles nieuw!

5 augustus 2022

Lekker spelen in een nieuwe tuin

Het speeltuintje aan het begin van de Wilhelminastraat in Egmond aan Zee was toe aan een renovatie. Zo zal het in de meerjarenplanning van de gemeente hebben gestaan. Na zoveel jaar zijn de speelattributen en de ondergrond afgeschreven en toe aan vervanging. Eerlijk is eerlijk…. Het ziet er weer prachtig uit. Houden zo!   

Reuzenrad familie Vallentgoed keert terug in Egmond aan Zee

5 augustus 2022

Vanaf 27 augustus tot en met 25 september

Voor wie dacht dat het er misschien niet meer van zou komen, het reuzenrad van de familie Vallentgoed komt terug in Egmond aan Zee aan de Boulevard.

9 augustus 1972

5 augustus 2022

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 9 augustus 1972.

Ongeval op de Hoeverweg

5 augustus 2022

Auto tegen de gevel

Na een botsing op de Hoeverweg op dinsdagavond 2 augustus kwam een auto tegen het pand van het Avia tankstation tot stilstand. Bij het ongeval bij het tankstation, bij de wat oudere Egmonders nog steeds bekend als Wetsteijn, was ook een camperbusje betrokken. Wonder boven wonder is er niemand gewond geraakt. Beide voertuigen zijn door een berger opgehaald.

Update: Egmonder J. S. vervolgd voor doden Peter Langenberg

2 augustus 2022

DNA van verdachte aangetroffen op lichaam Langenberg

Tijdens de eerste niet-inhoudelijke zitting in de zaak van de moord op Peter Langenberg is naar voren gekomen dat Langenberg met kracht op zijn hoofd en lichaam is geslagen, geschopt en mogelijk verwurgd. Er is ook DNA van verdachte J. S. (30) gevonden op het lichaam van Langenberg. S. zwijgt over de moord en was niet aanwezig bij de zitting.

Mogen wij musschien ook even?

5 augustus 2022

Zij zijn klein en ik ben groot ....

De tuin van Frans Tijssens is een waar vogelparadijs. Maar ook in dat paradijs is het niet altijd pais en vree. Iedere vogeltje moet knokken voor een mooi plekje. Soms moet je even op je beurt wachten. Ook al ben je wat groter dan die kleine die al lekker in de waterbak ligt.

Negen maanden na het heengaan van Liv

5 augustus 2022

Dood als gevolg van de seksuele delicten?

De twaalfjarige Liv, opgegroeid in Egmond, heeft vorig jaar een einde aan haar leven gemaakt nadat ze online is aangezet tot allerlei seksuele handelingen. Dat stelt raadsvrouw Wendy van Egmond namens de moeder van het slachtoffer.

Stemmen op Sanne Koopman

29 juli 2022

Voor het doelpunt van het jaar!

Sanne Koopman (VV Alkmaar) Victoria Pelova (Ajax) en Ella Peddemors (FC Twente) maken kans op een individuele prijs. De speelsters zijn genomineerd voor een Eredivisie Award voor het Doelpunt van het Jaar.

Stukje grond in Egmond (weer) te koop

29 juli 2022

Bouwkavel voor € 550.000,-

Wilt u wonen in uw eigen gecreëerde droomhuis op zeer korte afstand van het strand en het prachtige duingebied? Ook het gezellig centrum van Egmond aan Zee is dichtbij. Kortom, een bouwkavel op een mooie locatie zowel dicht bij de natuur als dicht bij de gezelligheid.

Mau Mau, Poes Poes, Poekie

29 juli 2022

Door Frans Tijssens

Wat zie ik daar nu? Een dooie kat? Het lijkt onze buurtkat wel! En jawel hoor het is Mau Mau, Poes Poes, Poekie of hoe ze ook mocht heten. Was het drinken uit de vijver haar noodlottig geworden? Verdorie ze leeft nog! Voorzichtig werd ze opgetild en naar een droog plekje gebracht. Daar werd ze afgedroogd en kreeg ze water voor de dorst want dat had ze wel.

Wous en Gree Groot gingen

29 juli 2022

Jos en Hanny Aelbers kwamen

In juli 1972 verlieten Wous en Gree Groot, na 20 jaar, de slagerij aan de Herenweg te Egmond aan den Hoef. Hun opvolgers werden Jos en Hanny Aelbers. Weer veel later namen Gerard Scholten en zijn vrouw het over. Zij waren het laatste duo dat daar een slagerij bestierde. Momenteel is de oude slagerij omgebouwd tot woonruimte.

Ruud de Raadt

29 juli 2022

Filmpjes van actieve Exmoor-pony's

Tijdens een IVN rondleiding afgelopen zondag 24 juli 2022 kwamen wij een groep Exmoor-pony's tegen. We waren op weg naar de vogelhut "de Vlieger" in het Starrenvlak, maar hebben ons maar even een tiental minuten afzijdig gehouden. De paarden waren "vrij actief" in de weer. Een van de dames, die mee was, Suzanne Spijkers, was zo alert om een tweetal filmpjes te maken. 

Ritje met de shovel

29 juli 2022

"Wij hebben een geweldige ervaring gehad"

M. Gul Egmond bv: Voor al het voorkomend grondwerk langs de gehele kust van Castricum tot aan Petten! Dat is de eerste boodschap die je leest als je op de website van M. Gul Egmond komt. Dat het niet altijd alleen om grondwerk gaat bewees het bedrijf onlangs. Bedrijfsleider Marco Snijders zette een shovel in om 4 gasten van Zorghotel Egmond een onvergetelijk ritje te geven richting Bergen aan Zee. Van links naar rechts ziet u op de foto Ilja, Grietje, Irma en Klaasje in de bak voorop. Grietje meldt het volgende “Leuk idee voor onze mindervalide medemens. Wij hebben een geweldige ervaring gehad”.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug