Ovenschotel van gnocchi met spinazie, kaas, ricotta en pijnboompitten
Een beetje minder vlees is niet erg en het smaakt heerlijk
Gepubliceerd: 12 april 2024
Geniet van een heerlijke vegetarische ovenschotel met gnocchi, verse spinazie en romige ricotta met citroen. Dit eenvoudige recept combineert de smaken van frisse citroen, hartige Parmezaanse kaas en krokante pijnboompitten.
Benodigdheden (3 personen)
500 gr gnocchi
300 gr spinazie
1 citroen
25 gr Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
1 ui1
25 gr ricotta
2 eetlepels pijnboompitten
verse basilicum
1 Snufje peper en zout
1 Snufje paprikapoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Giet de gekookte gnocchi af en zet het even opzij.
Was de spinazie grondig en laat het uitlekken. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en licht goudbruin zijn. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat het slinken. Breng op smaak met een snufje peper, zout en paprikapoeder. Bak het geheel nog een paar minuten.
Voeg de gekookte gnocchi toe aan de pan met spinazie en meng alles goed door elkaar. Rasp de schil van de citroen en voeg de citroenrasp toe aan de ricotta. Vet een ovenschaal in met wat olie of boter. Schep de helft van het gnocchi-spinaziemengsel in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig. Schep hier de helft van de citroenricotta op. Dek af met de rest van de gnocchi en spinazie en schep hier het laatste deel van de ricotta op.
Rasp de Parmezaanse kaas en strooi dit er ook overheen. Strooi tot slot de pijnboompitten over de ovenschotel. Bak de gnocchi met spinazie in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten.
Haal de ovenschotel uit de oven en garneer met wat verse basilicumblaadjes en eventueel wat extra Parmezaanse kaas. Serveer de gnocchi met spinazie direct en geniet ervan!
Eet smakelijk!
Bron: leukerecepten.nl
Je kunt het recept aanpassen door extra ingrediënten toe te voegen, zoals cherrytomaten, geroosterde paprika of olijven.