Pannenkoek met boerenkool en oude kaas
Om je vingers bij op te eten!
Gepubliceerd: 10 november 2023
Zoet en zout is een heerlijke combinatie samen, zeker in de vorm van een hartige pannenkoek en zoete stroop. Een heerlijk lunchgerecht voor in de herfst! De pannenkoek wordt gevuld met boerenkool en alles wordt op smaak gebracht met oude kaas.
Ingrediënten (voor 3 personen):
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 200 ml melk naar keuze
- 2 el olijfolie
- een beetje Italiaanse kruiden
- 150 gr boerenkool
- 6 zongedroogde tomaatjes in olie
- 3 handjes oude kaas
- stroop
- boter om in te bakken
Bereiding:
Voeg het zelfrijzend bakmeel in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek hierin het ei. Voeg hierbij de melk, olijfolie en Italiaanse kruiden. Meng dit nu met een garde tot een glad mengsel. Dit is je pannenkoeken beslag.
Stoom de boerenkool gaar. Ik heb dit gedaan door een pan met water aan de kook te brengen met een stoommandje daar bovenop. Je kunt de boerenkool ook in een pan met een laag water kort stomen. Giet de boerenkool daarna goed af.
Verdeel het beslag in 3 gelijke delen, om drie pannenkoeken te pakken. Verhit eerst een beetje boter in de pan en bak de pannenkoeken op laag vuur gaar. Voeg een beetje geraspte kaas toe zodra je een beetje belletjes in het beslag ziet. Keer de pannenkoek vervolgens en bak nog een paar minuutjes goudbruin aan de andere kant. Herhaal met de andere twee pannenkoeken.
Verhit in een pannetje een beetje olie waar de zongedroogde tomaatjes in zitten en voeg de tomaatjes toe. Voeg ook de boerenkool hiernaartoe, zodat deze lekker een beetje van de smaakvolle olie meekrijgt. Roerbak 2 minuten.
Neem een pannenkoek en verdeel ⅓ van de boerenkool over 1 helft van de pannenkoek en sla de andere helft er overheen. Serveer met een beetje extra oude kaas en met stroop.