Deel

Paviljoen Zilverzand al jarenlang ‘secret hide-away’ aan het strand van Egmond-Binnen

Jonge Egmondse ondernemers jagen hun droom na

Paviljoen Zilverzand al jarenlang ‘secret hide-away’ aan het strand van Egmond-Binnen

Twee jonge Egmondse ondernemers zijn sinds deze zomer de uitbaters van strandpaviljoen Zilverzand. Een al jarenlang ‘bekende secret hide-away’ voor de toerist, de passant en de Egmonder die net even wat meer rust en persoonlijke aandacht zoekt.

Nu worden ze nog gesteund door de ouders van Isa, Jan en Astrid Baltus, maar het is de ambitie dat Mats de Groote en Isa Baltus over enkele jaren echt hun eigen stek van Zilverzand hebben gemaakt. ‘Niet dat het paviljoen er dan meteen heel anders gaat uitzien of dat we alles anders gaan doen’, voegt Isa er meteen aan toe. ‘Maar er zullen vast nog wel wat dingetjes veranderen. Ook deze zomer hebben we wat kleine zaken toegevoegd, zoals wat zomercocktails op de kaart. Maar ook is er meer digitalisering om de bediening wat te ontlasten en we hebben het logo wat gemoderniseerd. Maar dingen die goed zijn hoef je niet aan te passen en de mensen weten al jaren wat ze hier kunnen verwachten.’ Ze spreekt uit ervaring, ze heeft al enkele jaren bij Zilverzand gewerkt en kent ‘haar’ publiek.

Hollandse zomer

Mats en Isa maken deze zomer meteen kennis met het wispelturige karakter van de Hollandse zomer. Mats: ‘Het begon perfect. In juni was het prachtig weer, het kon eigenlijk niet beter. Nu is het de laatste weken wat minder weer, maar eigenlijk valt het nog steeds alles mee. Vlak aan de kust waait het slechte weer vaak net over en is het nog altijd prima vertoeven. Je moet gewoon uit het raam kijken ’s morgens en bedenken of je zin hebt om even uit te waaien en een heerlijke kop koffie met verse appelgebak te komen halen hier. Dat is de dagelijkse deal waarmee we mensen hier naartoe halen. Met succes.’

Zilverzand is niet per se het paviljoen voor de hippe jongere die met stevige loungemuziek wil chillen. ‘Natuurlijk bedienen we ook die jongere doelgroep, dat zijn onze leeftijdsgenoten, maar die muziek moet je dan even wegdenken. Het is hier voorlopig relaxed genoeg. Dat is ook niet wat mensen hier verwachten. Misschien dat we in een later stadium bijvoorbeeld in de avond wat met muziek gaan doen. Maar dat zien we nog wel’, aldus Isa.

Verschuiving

Jonge mensen trekken jonge mensen dus het duo ziet wel een lichte verschuiving in het publiek wat naar Zilverzand komt. Mats: ‘Maar veel klanten komen hier al jarenlang en zijn heel blij dat de sfeer hier nog steeds zo is zoals het was: rustig, tijd voor elkaar en de gasten en niet te veel poespas. Ook de naam is nog altijd hetzelfde. Dat is al zo al vanaf de jaren ‘60 van de vorige eeuw toen het paviljoen hier voor het eerst verrees. Voeg daaraan toe een eenvoudige maar goede kaart waar we een groot aantal mensen een plezier mee doen, met wat kleine toevoegingen van ons zelf en je bent compleet. Wat wil een mens nog meer?’

Mooie wandeling langs strand of door duin

Die (relatieve) rust heeft ook te maken met het feit dat Zilverzand nu eenmaal niet aan de ’toeristensnelweg’ ligt. Mats: ‘Je moet er misschien wat moeite voor doen, maar een lekker wandelingetje van een half uurtje vanuit Egmond-Binnen door duin of vanuit Egmond aan Zee langs strand is prima te doen, toch? Dan heb je hier een prachtige pleisterplaats om te genieten van rust en ruimte, van koffie en cocktails, van sliptong en sorbets.’

Passie voor hun werk

Je kunt er op een fraaie zomeravond – en die komen er binnenkort weer aan – op het terras genieten van een prachtige zonsondergang, nippend aan je drankje en je wordt bediend door mensen met passie voor hun werk. Daar word je vanzelf rustig van. En was dat niet het hele idee van een vakantie? Of een vrij weekend? Of gewoon omdat het leuk en lekker is?

Altijd open

Zilverzand is in principe alle dagen open. Maar als je de overkant van de weg niet kunt zien van de regen en het ziet er ook niet naar uit dat het snel gaat opknappen is het wellicht handig om even de socials van Strandpaviljoen Zilverzand (Facebook, Instagram) te checken… Bellen of mailen kan natuurlijk ook: 06 498 573 26 of [email protected]. Al zou het maar zijn om te reserveren. Dat kan nog tot ongeveer half oktober. Dan gaan het paviljoen op stal om er volgend voorjaar weer uit te komen.

Foto’s (redactie): Mats en Isa op weg om hun droom te verwezenlijken: hun eigen strandpaviljoen. Je hoeft je in ieder geval niet af te vragen waarom het Strandpaviljoen Zilverzand heet.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Paviljoen Zilverzand al jarenlang ‘secret hide-away’ aan het strand van Egmond-Binnen Paviljoen Zilverzand al jarenlang ‘secret hide-away’ aan het strand van Egmond-Binnen Paviljoen Zilverzand al jarenlang ‘secret hide-away’ aan het strand van Egmond-Binnen Paviljoen Zilverzand al jarenlang ‘secret hide-away’ aan het strand van Egmond-Binnen

Meer 'Horeca':

Kaartverkoop Proef Egmond gestart

16 februari 2024

Bezoek zeven restaurants op zaterdag 13 april

Tijdens Proef Egmond kun je op zaterdag 13 april van 11.30 tot 17.00 uur genieten van heerlijke hapjes en drankjes in 7 restaurants in Egmond aan Zee. Een ticket voor dit evenement kost € 59,50.

Tweede Dinnershow met Yves Berendse

16 februari 2024

Op zondag 7 april bij Brasserie Bruutt

Goed nieuws voor de mensen die op zondag 3 maart achter het net gevist hebben omdat deze uitverkocht is. Yves Berendse komt op zondag 7 april nog een keer naar Brasserie Bruutt! Vanaf 17.00 uur bent u welkom voor een 5-gangen walking dinner met een verbazingwekkend optreden van zowel Yves Berendse als Jeffrey Lind! Bestel je kaarten snel via https://www.brasseriebruutt.nl/

Brouwerij Egmond presenteert: Het Nat van de Akker

2 februari 2024

Introductie op vrijdag 9 februari om 15.30 uur in de Benedictushof

Toen de heilige Adelbert (Sancti Adalberti) in het jaar 740 stierf, werd hij begraven in Egmond Binnen op een plek die nu de Adelbertusakker heet. Tijdens de opgraving van zijn beenderen in 922 ontstond er spontaan een bron, waaruit vanaf dat moment heilig water ontsproot. Gaandeweg bleek dit water een geneeskrachtig werking te hebben, goed tegen oog- en geestesziekten. Vanuit de historie van de Brouwerij, voegen de brouwers nog iedere dag aan elk brouwsel een beetje van dit heilige water toe.

Nile Rodgers Tribute Band bij Hotel Zuiderduin

1 februari 2024

Dinnershow op zaterdag 3 februari

Wegens ziekte van de zanger kan het optreden van ‘Phil - Tribute to Phil Collins’ tijdens de dinnershow van 3 februari niet doorgaan. Maar niet getreurd, Hotel Zuiderduin heeft een uitstekende nieuwe act voor u weten te reserveren: de 10 mans-formatie ‘Nile Rodgers Dance Dance Tributeband’.

Brouwerijen Leeghwater en Egmond slaan handen ineen

26 januari 2024

Leeghwater bier stroomt straks uit de Egmondse ketels

Brouwerij Egmond is een strategische samenwerking aangegaan met Brouwerij Leeghwater. Brouwerij Egmond is de brouwer van biologische abdijbieren. Brouwerij Leeghwater, gevestigd in de Rijp, staat te boek als eigentijds en innovatief.

Zeepaardje gaat, De Jongens komen

19 januari 2024

Wisseling van de wacht op het strand

De oude vertrouwde naam van Beachrestaurant Zeepaardje gaat na meer dan 40 jaar verdwijnen uit Egmond aan Zee. De familie Kockx heeft het horeca- en strandbedrijf overgedaan aan ‘De Jongens’. Zij runnen al een aantal jaren succesvol een soortgelijk bedrijf aan de C.F. Zeiler Boulevard 8 in Bergen aan Zee en komen nu ook naar Egmond toe. Het is nog heel even wachten maar in maart gaan ze open. Foto: Sjef Kenniphaas

Voorverkoop gestart van ‘Blarenbal’ bij Bruutt

29 december 2023

Op zondag 14 januari na afloop van de Halve

Zondag 14 januari is er bij Brasserie Bruutt ‘Blarenbal’ na afloop van de Halve Marathon van Egmond. Vanaf 15.00 uur is er live muziek van ‘The Sting’. Kaarten kosten in de voorverkoop € 7,50 en zijn alleen verkrijgbaar aan de bar. Op de dag zelf is de entree aan de deur € 10,00 maar vol = vol! 21+ legitimatie is verplicht. Brasserie Bruutt vind je aan de Boulevard 2a in Egmond aan Zee.

Begin het jaar goed

5 januari 2024

Sancti Selectus is het ultieme bierabonnement voor de fijnproever!

Elk kwartaal dagen de brouwers van Brouwerij Egmond zichzelf uit om met nieuwe smaken te experimenteren. Met speciaal geselecteerde exclusieve ingrediënten gaan deze biologische bieren nét een stapje verder. Welke biertype en smaken het gaan worden? Dat is telkens weer een verrassing… Het resultaat is Sancti Selectus: een eenmalige, zeer beperkte oplage van een kakelvers bier, die u toegestuurd krijgt per 2 flessen van 75 cl. Met dit abonnement ontvangt u dus 4 keer anderhalve liter Sancti Selectus per jaar. Het Sancti Selectus jaarabonnement kost € 130,-.

Support your locals: horecabergen.nl

22 december 2023

Een overzicht van restaurants in Bergen, Egmond en Schoorl

Weet jij al waar jullie een terrasje pakken of fijn gaan dineren?

Cadeautip

19 december 2023

Een obligatie van Brouwerij Egmond!

Zaterdag 16 december vond de jaarlijkse rente uitkering dag voor obligatiehouders plaats bij Brouwerij Egmond. Het was wederom een drukte van jewelste met enthousiaste ambassadeurs van de brouwerij. Wilt u volgend jaar ook van de partij zijn bij deze happening? Wacht dan niet langer en doe ook een investering in 's werelds enige biologische brouwer van Sancti Adalberti abdijbieren. Via onderstaande link bent u nog maar een paar klikken verwijderd van een hoog- en heerlijk rendement!

Karin Bloemen bij Bruutt

19 januari 2024

Dinnershow op zondag 24 maart

Niemand minder dan Karin Bloemen komt op zondag 24 maart voor een Dinnershow naar Brasserie Bruutt. Onder het genot van een prachtig 5-gangen menu en een mooi programma  beleeft u een onvergetelijke avond. De aanvang is om 17.00 uur en reserveren kan via www.brasseriebruutt.nl Verwen u zelf of geef een mooi cadeau aan iemand die dat verdient.

Zaterdag 16 december rente uitkering dag bij Brouwerij Egmond

15 december 2023

Cadeautip; schaf ook een obligatie aan!

Zaterdag 16 december is het weer zover, de jaarlijkse rente uitkering dag bij Brouwerij Egmond. De dag dat inmiddels ruim 1400 obligatiehouders hun rendement van 8% in bier komen halen bij de brouwerij.

Belangrijke ‘Fjoertoer’ weersupdate

24 november 2023

Voor vrijdag 24 november

Naar aanleiding van de huidige weersvoorspellingen en de afgifte van code geel door het KNMI, nemen we voor vandaag enkele voorzorgsmaatregelen. De Fjoertoer Egmond gaat dus door, maar houd rekening met:

Tropical Saturday bij Eetcafé ’t Swintje

17 november 2023

Met muziek van Caribbean Punch

Vanwege het bedroevende weer van de laatste weken wil ‘t Swintje weer wat zonnestraaltjes in huis halen. Niemand minder dan Caribbean Punch komt aanstaande zaterdag vanaf 21.00 uur de tent weer op zijn kop zetten. ‘T Swintje is al jarenlang te vinden in de Zuiderstraat.

Feest bij Bruutt

14 november 2023

Tijdens en na de Fjoertoer

Tijdens en na de Fjoertoer is het vrijdag 24 én zaterdag 25 november feest bij Brasserie Bruutt! Zowel binnen als buiten hebben zij Disc-Jockeys staan. Mis dit niet en kom gezellig langs voor een drankje of een hapje. De entree is gratis en het zal ongetwijfeld een leuke avond worden maar niet zonder jou. Tot dan!

Komende zondag Irish Folk Avond bij Brasserie Bruutt

19 januari 2024

Nog enkele tafels beschikbaar

Bruutt presenteert op zondag 21 januari om 17.00 uur The Foxes band tijdens een Irish Folk Avond. Inclusief een driegangen menu kost dit € 39,50. Brasserie Bruutt vindt u aan de Boulevard 2A in Egmond aan Zee. Reserveren voor deze avond kan via https://www.brasseriebruutt.nl/

Ingezegende ketels voor Brouwerij Egmond

10 november 2023

Teven presentatie van het XIV Jaarbier

Vorig weekend presenteerde Brouwerij Egmond haar jaarbier Sancti Adalberti XIV. Een speciale Triple van 9% alcohol met een twist van curacaoschil. Eenmalig gebrouwen met een oplage van 2500 flessen, die met voorrang te koop zijn voor hun obligatiehouders. Eveneens werden deze dag onze nieuwe 120 hectoliter-vergistingstanks ingezegend door Vader Abt, Thijs Ketelaars, waarmee de onlosmakelijke band met de Sint Adelbertabdij nog maar weer eens werd onderstreept! 's Middags mochten wij gastheer zijn van het eerste kleinschalige abdijbierfestival van de Nederlandse abdijbierbrouwers Berne Abdijbier, Brouwerij Kleiburg en Nieuw Sion in de Slotkapel Egmond. Hiermee werd eveneens de aftrap verricht voor de samenwerking tussen deze echte Nederlandse abdijbierbrouwers. Een dag om trots op te zijn dus, die wij weer met heel veel van onze obligatiehouders mochten vieren! Wilt u voortaan ook betrokken zijn bij dit soort mooie gelegenheden? Wacht dan niet langer en wordt ook obligatiehouder via onderstaande link. Tevens een mooi cadeau, of relatiegeschenk, voor de komende feestdagen.

Restaurant Jooi! is jarig

3 november 2023

Patricia en Jeroen zijn alweer 2 jaar de trotse eigenaren

Deze week zijn Patricia en Jeroen alweer 2 jaar de trotse eigenaren van restaurant Jooi! In deze 2 jaar hebben ze al heel veel gasten mogen ontvangen en hopelijk kunnen ze in de komende jaren nóg meer mensen welkom heten in hun fijne restaurant aan Westeinde 2 in Egmond aan Zee.

Fjoertoer menu bij Brasserie Bruutt

3 november 2023

Lekker eten in een gezellige en relaxte sfeer

Brasserie Bruutt ligt direct aan de Boulevard van Egmond aan Zee, vlak naast de bekende van Speijk vuurtoren en op enkele minuten lopen van het gezellige dorp. In het restaurant heerst een relaxte sfeer en kunt u genieten van een lekkere lunch, een gezellige borrel of een geweldig diner.

Abdijbierfestival in de Slotkapel

27 oktober 2023

Op zaterdag 4 november

Brouwerij Egmond gaat een kleinschalig abdijbierfestival organiseren. Samen met andere echte Nederlandse abdij-/kloosterbrouwers Berne Abdijbier, Brouwerij Kleiburg en Sion Kloosterbier vindt dit festival op zaterdag 4 november plaats in de Slotkapel van het historische Slotkwartier in Egmond aan den Hoef.

Proef Egmond op zaterdag 11 november

27 oktober 2023

Het lekkerste evenement van Egmond

Doe mee aan het lekkerste evenement van Egmond aan Zee! Van 11.30 tot 17.00 uur kun je op zaterdag 11 november genieten van heerlijke hapjes en drankjes in 7 restaurants. Dit zijn: Brasserie Bruutt, Restaurant Natuurlijk, Beach Club Chill, Het Wapen van Egmond, Restaurant Comer, Nautilus aan Zee en Bobby’s Pancakes.

Dries Roelvink bij Bruutt

23 oktober 2023

Op zondag 10 december

Brasserie Bruutt aan de Boulevard in Egmond aan Zee kondigt de 3e dinnershow aan. Niemand minder dan Dries Roelvink en Jeffrey Lind komen op zondag 10 december om 17.00 uur naar de Boulevard in Egmond aan Zee. De optredens zijn wederom met een prachtig 4-gangen menu, een onvergetelijke avond en natuurlijk een lekker glaasje wijn! Het menu en de entree kost bij elkaar € 69,50. Kaarten zijn te bestellen via de website www.brasseriebruutt.nl

Brass Kaatje kookt verse maaltijden voor thuis

20 oktober 2023

Bestellen voor een betaalbare prijs kan op de website

Brass Kaatje uit Egmond aan Zee is begonnen met het leveren van gezonde maaltijden aan huis voor een betaalbare prijs. "We kwamen op het idee omdat mijn oma geen gezonde, voedzame en vooral lekkere maaltijden aan huis kon krijgen", aldus Joey Becker chef-kok van Kaatje. Kaatje heeft wekelijks verschillende gerechten die worden bezorgd binnen de Egmonden op maandag middag tussen 15:00-17:00. Er is keuze tussen 3 of 4 gerechten per week. Het hoeft alleen nog even opgewarmd te worden.

Informatieplicht over energiebesparingen voor horeca

13 oktober 2023

Grotere energiegebruikers moeten vanaf 1 december actief informeren over besparende maatregelen

Als een horecagelegenheid meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m³ aardgas (equivalent) verbruikt, krijgt die te maken met de zogenaamde informatieplicht energiebesparing. Dit houdt in dat een horecazaak alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder uit moet voeren. Ook moet die hierover iedere vier jaar rapporteren. De deadline voor de rapportage is 1 december aanstaande. D-Day nadert met rasse schreden. Om horecaondernemers te helpen aan de energiebesparingsplicht te voldoen, is er het platform Duurzaam Energie Besparen (DEB) opgezet door MKB Nederland. DEB is op 2 oktober gestart met de campagne ‘Weet wat kan en wat moet’. Deze campagne helpt jou als ondernemer met de wettelijke verplichtingen op het gebied van energiebesparing. De deadline voor de rapportage is 1 december aanstaande. Wat is de energiebesparingsplicht? Om erachter te komen hoe je aan de energiebesparingsplicht kunt voldoen, gebruik je de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML). Dit is een door de overheid opgestelde lijst met 150 energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Alle maatregelen die op jouw horecagelegenheid van toepassing zijn, dien je uit te voeren. Voor elke toepasselijke erkende maatregel die je niet uitvoert, moet je een gelijkwaardige of betere alternatieve maatregel uitvoeren. De alternatieve maatregel moet net zoveel of meer energie besparen dan de erkende maatregel. Wat is de informatieplicht? Naast het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen, ben je verplicht om hierover eens in de vier jaar te rapporteren. In deze rapportage staat welke energiebesparende maatregelen je van de EML hebt genomen en welke je nog moet nemen. Deze rapportage moet je indienen bij het RVO.

‘Zorgeloos’ tafelen in Rinnegom

13 oktober 2023

Angreth Knook is terug

Op donderdag 12 oktober opende Restaurant Zorgeloos haar deuren. Na 12, 5 jaar weggeweest te zijn heet Angreth Knook iedereen weer van harte welkom in 'de huiskamer van Rinnegom'. Buurman Arie Tromp kreeg de eer om Restaurant Zorgeloos te openen. Tromp, een geboren Rinnegommer, mocht dit doen omdat hij al jarenlang veel voor de familie doet. Na het doorknippen van het lint kon het openingsfeest gaan beginnen. Het was dubbel feest want Angreth was ook nog eens jarig op deze dag.

BIZ Egmond aan Zee tevreden over vernieuwde opzet zomerbraderie

6 oktober 2023

Vooral veel positieve geluiden

Uit een evaluatie van BIZ Egmond aan Zee is gebleken dat de vernieuwde opzet is aangeslagen en kan rekenen op enthousiaste reactie van de betrokkenen.

Kim de Boer bij Brasserie Bruutt

18 oktober 2023

De laatste kaarten voor de Dinnershow op zondag 22 oktober

Op zondag 22 oktober vanaf 17.00 uur is het eindelijk zo ver! Brasserie Bruutt begint het Dinnershow seizoen met niemand minder dan Kim de Boer.  Een avond vol entertainment, inclusief een drie gangen verrassingsmenu, voor € 39,50. Je vindt Brasserie Bruutt aan de Boulevard 2A in Egmond aan Zee

Twee hagelnieuwe tanks voor Brouwerij Egmond

6 oktober 2023

Elk goed voor 120 hectoliter

De brouwerijsector maakt al langer een moeilijke tijd door. De resultaten van veel lokale brouwerijen staan door alle kostenstijgingen zwaar onder druk. Daardoor zijn er diverse brouwerijen die helaas hun deuren hebben moeten sluiten. Brouwerijen maar ook de horeca knokken om te overleven, maar staan nu nog eens extra onder druk door een opeenstapeling van maatregelen die worden opgelegd vanuit de politiek.

De Kidz-DJ Disco Show bij Bobby’s Pancakes

25 september 2023

Op zondag 1 oktober van 13 tot 16 uur

De discoshow is een 1,5 tot 2 uur durend feestje met de leukste muziek, de gaafste Tik Tok hits en onze eigen kidz-dj liedjes.

Kermis in Egmond-Binnen

29 september 2023

Dit weekeinde

In Egmond-Binnen hebben ze er zin in. Gewoon weer kermis vieren zoals hoort en voor iedereen wat wils. Het programma ziet er als volgt uit:

Egmondse Bokkentocht

20 oktober 2023

Op zaterdag 21 oktober

Op zaterdag 21 oktober vanaf 14.00 uur vindt de Egmondse Bokkentocht plaats. Daarbij staat het herfstbockbier centraal. De uitbaters van 8 etablissementen in de Egmonden staan voor je klaar met bockbier vol herfstachtige oogstsmaken, soms met een beetje live muziek en in elk café of restaurant een borrelhapje. In alle cafés en restaurants is de prijs voor een bockbiertje € 5,- inclusief het hapje. De bokkentocht duurt tot 21:00 uur.

Le Champion wil Egmondse horeca meer betrekken bij evenementen

29 september 2023

Onder andere bij de Floertoer en de Wandel Marathon

Binnenkort worden er weer verschillende evenementen door Le Champion georganiseerd in Egmond aan Zee. BIZ Egmond aan Zee wil graag aanhaken bij deze evenementen. Enerzijds om het dorp beter te presenteren en anderzijds om meer omzet vanuit de bezoekers te genereren. Le Champion wil graag dat de Egmondse horeca de evenementen beter omarmen en biedt verschillende mogelijkheden. Tijdens de Fjoertoer investeert BIZ Egmond aan Zee al in live muziek en verlichting in het dorp maar er zijn ook kansen voor horeca ondernemers.

Voorproeven jaarbier van Sancti Adalberti

8 september 2023

Komt u ook naar de Abdijmarkt op zaterdag 9 september?

Op zaterdag 9 september is Brouwerij Egmond aanwezig tijdens de Abdijmarkt bij de Abdij van Egmond. Maak kennis met (en proef!) de vele producten van onze abdij.

Extra Zomerbraderie in Egmond aan Zee

1 september 2023

Op woensdag 6 september

Normaal is er in de maanden juni, juli en augustus op de woensdagen braderie. Als er één editie wordt afgelast wordt deze in september ingehaald. Dat is deze zomer het geval geweest. Daarom wordt er op woensdag 6 september in het centrum van Egmond aan Zee een gezellige Zomerbraderie georganiseerd. Van 16 uur tot 21.30 uur vind je een grote verscheidenheid aan kramen. Het hele dorp is gevuld met muziek, marktkramen en vooral veel gezelligheid. Kom ook en geniet!

Terug