Perfecte Italiaanse winterdrankjes om je vingers bij af te likken
Om je bij te warmen op een kille avond
Gepubliceerd: 24 november 2023
We kennen de beroemde zomerdrankjes uit Italië allemaal wel: Aperol Spritz, Hugo, limonata enzovoorts. Maar wist je dat er ook tal van Italiaanse winterdrankjes zijn? Ook perfetto om de koudste dagen in Noord-Europa door te komen.
Een bombardino is een typische wintersportcocktail die warm wordt geserveerd. In de Noord-Italiaanse skigebieden staat dit hartverwarmertje dat inslaat als een bom standaard op de menukaarten van de après-skibars.
De bombardino wordt ook in verschillende varianten gemaakt. In de klassieke vorm wordt de bombardino warm voor je neus gezet met zabaione (ook wel gespeld als zabaglione).
Voor de bombardino gebruik je brandewijn als basis, maar je kunt ook gewoon Hollandse advocaat opwarmen. Een dikke toef slagroom, kaneel en cacao erop en je dag kan niet meer stuk. Het is heel eenvoudig te maken.
Zo maak je bombardino:
Eierlikeur (advocaat) opwarmen, 40 ml brandewijn in een glas schenken, 80 ml warme eierlikeur eroverheen schenken, even roeren, toef slagroom erop. Aftoppen met kaneel en cacao en klaar!
Zoals altijd met populaire cocktails zijn er ook varianten, bijvoorbeeld met rum in plaats van brandewijn (de pirata), met espresso erbij (de calimero) en met whisky in plaats van brandy (de scozzese).
Bron: ditisitalie.nl