Deel

Pilot met nieuwe sportgroep in Egmond voor jeugd verlengd

Kans op structureel aanbod in Egmond vergroten

Pilot met nieuwe sportgroep in Egmond voor jeugd verlengd

Gedurende vier weken probeerde Stichting Sport-Z een nieuwe sportgroep op te starten in Egmond, voor jeugdigen die baat hebben bij extra begeleiding en structuur. Vanwege het succes in de eerste aanzet is besloten de aanloop te verlengen.

Kinderen van 8-12 jaar kunnen ook op 21 februari, 7, 14 en 21 maart nog meedoen en kijken of de groep aansluit bij wat zij leuk vinden. Aanmelden kan (gratis) via bij pedagogisch sportcoach Sander Kager, via [email protected].

De nieuwe sportgroep richt zich op kinderen die graag in een groep willen sporten, maar hierbij wel behoefte hebben aan extra begeleiding, regelmaat en voorspelbaarheid. “We krijgen heel verschillende vragen binnen en kijken bij iedereen hoe we hem of haar zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Afwijkend gedrag proberen we te duiden, heeft het te maken met angst, met onzekerheid, met de verwerking van prikkels of taal? Doordat we een veilige omgeving bieden en de groep klein houden zien we dat de kinderen opbloeien tijdens het sporten wat leidt tot een groei in hun eigen ontwikkeling,” aldus pedagogisch sportcoach Sander Kager namens Sport-Z.

Sport-Z hoopt door de aanlooptijd te verlengen genoeg kinderen aan de groep te binden, zodat deze in Egmond kan blijven bestaan. “De groep is nu nog net te klein maar het zou zonde zijn als we deze kinderen straks geen plekje meer kunnen bieden. We hopen op nog wat meer aanmeldingen in de komende weken, omdat we kansen zien hier een structureel aanbod van te maken in deze gemeente,” aldus Lavinia Bijl, maatschappelijk sportregisseur in de gemeente Bergen.

De extra lessen vinden plaats op dinsdag 21 februari, 7, 14 en 21 maart, elke dinsdag van 16.00-17.00 uur in sporthal de Watertoren aan de Watertorenweg in Egmond aan Zee. Je kunt je aanmelden bij Sander Kager, via [email protected] of 06-38326768. Kijk ook op www.sport-z.org/sportgroepEgmond.

Meer 'Sport':

Winst voor VV Egmond (zat)

4 december 2023

White Stones blijft het goed doen

De ‘zaterdag’ van VV Egmond heeft de wedstrijd tegen De Volewijckers winnend afgesloten. De formatie van trainer Marcel Blank won met de ‘korfbaluitslag’ 5 – 6. Door dit resultaat staat de ploeg weer in het linker rijtje. VV Egmond kwam al snel op een 0 – 2 voorsprong door twee treffers van Justin Recourt. De rust werd met 2 – 4 bereikt na twee doelpunten van Rick Lek. Na de thee maakte invaller Melvin Duine de 2 – 5. Niets leek een overwinning van de Egmonders nog in de weg te staan. De gastheren wisten echter in de slotfase terug te komen tot 5 – 5. Toch gingen de drie punten alsnog mee naar Egmond. Melvin Duine scoorde in de slotseconde de 5 – 6. Aftrappen hoefde De Volewijckers niet meer ….

Startbewijzen voor NN Halve Marathon van Egmond ‘uitverkocht’

29 november 2023

Nooit eerder deelnemerslimiet zo snel bereikt

De belangstelling voor de NN Egmond Halve Marathon, op zondag 14 januari, is dit jaar enorm groot. Ruim een maand voor de start van de 49e editie zijn alle 13.500 startbewijzen voor de halve marathon vergeven. Niet eerder werd de deelnemerslimiet, voor de meest legendarische halve marathon van Nederland, zo snel bereikt. Deelnemers kunnen nog wel inschrijven voor de kwart marathon. Sportorganisatie Le Champion heeft de totale limiet vastgesteld op 18.500 lopers. Voor hardloopliefhebbers begint het nieuwe jaar in Egmond, tijdens de NN Egmond Halve Marathon. Jaarlijks trekt dit spektakel aan het begin van het jaar een grote stroom hardlopers naar de Noord-Hollandse badplaats. Deze week werd de limiet, van 13.500 lopers, bereikt. Dit betreft zowel individuele deelnemers als teams van bedrijven, die meedoen aan de Business Run. Deelnemers die liever een korte afstand willen lopen, kunnen zich inschrijven voor de kwart marathon. Egmond Mini Marathons Kinderen van 4 t/m 13 jaar kunnen op zondag 14 januari meedoen aan de Egmond Mini Marathon. Op twee locaties op het uitdagende parcours van deze winterklassieker, kunnen de jongste hardlopers in actie komen: in Egmond aan Zee en op Camping Bakkum. Het is de ultieme hardloopbeleving voor kinderen, waarbij zij hun hardlooptalent en doorzettingsvermogen kunnen laten zien. Dit jaar is de 2 km toegevoegd voor de oudste kinderen. Inschrijven kan t/m 1 januari. NN Egmond Heroes Run Als supporter van álle hardlopers wil Nationale-Nederlanden samen met Le Champion hardlopen voor iedereen toegankelijk maken. Daarom zetten zij zich in voor de NN Egmond Heroes Run. Deze unieke loop is voor mensen met een beperking of een chronische aandoening. Het maakt niet uit of je in een rolstoel zit, met een prothese loopt, slechtziend bent, psychologische uitdagingen hebt of iets anders. Inschrijven kan t/m 1 januari. Sportieve start van het nieuwe jaar Sportorganisatie Le Champion organiseert in het tweede weekend van januari niet alleen de NN Egmond Halve Marathon. Een dag eerder, op zaterdag 13 januari, doen 3.000 fietsers mee aan de 23e editie van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Het parcours over 38 km is uitdagend en gaat over het strand, door de duinen en is door de wisselende weersomstandigheden nooit hetzelfde. De inschrijving voor de grootste strandrace van Europa is geopend t/m 1 januari. In het laatste weekend van januari, op zaterdag 27 en zondag 28 januari, is het de beurt aan de wandelliefhebbers. De inschrijving voor de Egmond Wandel Marathon is geopend t/m 15 januari.

Zondagtrein van VV Egmond dendert door

3 december 2023

Winst voor het zaterdagteam tegen de Volewijckers

De ’zondag’ van VV Egmond blijft het goed doen. Dit keer werd Alcmaria Victrix verslagen met 0 – 3. De Egmonders kregen de punten niet cadeau. Ondanks veel mogelijkheden werd er gerust met 0 – 0. Na de pauze was het wel snel raak voor de ploeg van trainer Rob Hersche. Wesley Hof verstuurde een prachtige crosspass op Tay Tervoort. De aanname van de aanvaller was prima en de afronding nog beter: 0 – 1. De gastheren sputterden nog wel wat tegen maar zagen de wedstrijd uit de handen glippen na een doelpunt van de uitstekend spelende Daan Groot: 0 – 2. In de tussenliggende periode kreeg Jordin Koel drie grote kansen maar wist deze niet te benutten. Toch was het slotakkoord voor diezelfde Koel. Een vrije trap viel nabij de tweede paal en de rappe rechter aanvaller hoefde deze slechts binnen te lopen: 0 – 3. Door deze dik verdiende overwinning blijft ‘de zondag’, met nog twee wedstrijden op het programma voor de kerst, ongeslagen.

Laat je zwemtechniek analyseren door oud-Olympiër Bas van Velthoven

24 november 2023

Aanmelden is niet nodig

Op zondag 3 december organiseert zwembad Hoornse Vaart van 09.00 tot 12.00 uur de vierde editie van de Techniek Pitstraat tijdens het banenzwemmen in het 50-meterbad. Olympisch topzwemmer Bas van Velthoven van Personal Swimming zal zijn expertise delen en zwemmers de mogelijkheid bieden om hun techniek te laten beoordelen en verbeterpunten aan te wijzen door middel van videobeelden. Om deel te nemen aan de Techniek Pitstraat betalen bezoekers enkel een entreeticket voor zwembad Hoornse Vaart. Het is niet nodig om vooraf te reserveren. Meer informatie is te vinden via www.hoornsevaart.nl/techniekpitstraat.

VV Egmond haalt ruim 7500 euro op met Grote Clubactie

24 november 2023

In Bergen zetten leden zich massaal in voor hun vereniging

Verenigingen verbreken miljoenenrecord met de Grote Clubactie. Ook in Bergen (NH.) zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van €16.381.041 een ongekend succes! Er werd maar liefst €3,6 miljoen meer opgehaald dan vorig jaar. 310.000 leden van 5.710 verenigingen zetten zich in en maakten zo het verschil voor hun club. Verenigingen uit Bergen (NH.) haalden samen € 29.121,60 op.

Periodetitel voor ‘de zondag’ van VV Egmond

20 november 2023

Team maakt korte metten met vleugellam Zwanenburg

De ’zondag’ van VV Egmond heeft de eerste prijs uit haar nog jonge bestaan binnen. Na een eenvoudige zege van maar liefst 9 – 2 op het povere Zwanenburg is de eerste periodetitel binnen gehaald! Na een 4 – 0 ruststand werd het al snel 6 – 0. De thuisclub liet de teugels even vieren waardoor de bezoekers terug kwamen tot 6 – 2. Eenmaal weer bij de les moest de doelman van Zwanenburg de bal nog drie keer uit het net halen; 9 – 2. De doelpuntenmakers deze middag waren; Tay Tervoort (3), Wesley Hof (2), Jordin Koel (2), Barry Koppes en Daan Groot.

Exploitatie buitensportaccommodaties per 1 januari 2024 weer naar gemeente

17 november 2023

Voor het onderhoud is een nieuwe aanbesteding gestart

Afgelopen week kregen de clubs die op zogenaamde buitensportaccommodaties van de gemeente hun sport beoefenen een brief dat de exploitatie door Holland Sport/Alkmaar Sport per 1 januari ophoudt. De gemeente gaat dat zelf weer oppakken. Voor het onderhoud is een nieuwe aanbesteding opgestart.

VV Egmond (zon) ontsnapt aan puntverlies

18 november 2023

White Stones dendert door

Krommenie, zondag 12 november 2023 – De ’zondag’ van VV Egmond kroop tegen Sporting Krommenie door het oog van de naald. Nadat de equipe van coach Rob Hersche al snel een voorsprong nam, door een treffer van Tay Tervoort, beet de thuisclub flink van zich af. Het balbezit was veelal voor Egmond maar de gastheren waren diverse keren gevaarlijk in de zogenaamde omschakeling. Doelman Joey Levering (hij verving de geblesseerde Stan Zwartkruis) moest dan ook vaker handelend optreden dan zijn collega aan de overzijde. Ook Levering kon niet voorkomen dat Mike Pirovano de gelijkmaker voor Sporting op het scorebord bracht; 1 - 1.

Oproep voor nominaties voor Verkiezing BESte Sporters gemeente Bergen ’22-’23

17 november 2023

U kunt ook een van uw meest waardevolle vrijwilligers in het zonnetje laten zetten

Het was er al een paar jaar niet van gekomen, maar nu pakt de Stichting Sporters BES de draad weer op: er komt op 9 februari 2024 in Sportcentrum De Beeck een Verkiezing van de Beste Sporters van de gemeente Bergen. Die gaat dan over de prestaties in het jaar 2022 en 2023. Dit jaar wordt ook extra aandacht gevraagd voor de onmisbare vrijwilligers. Het wordt een verkiezing die anders is dan andere jaren het geval was. Voorzitter Valerie Smit van Stichting Sporters BES die het evenement organiseert: ‘Eerdere edities was het een wat formeler gala, maar we willen het laagdrempeliger maken: een informele bijeenkomst die voor wat meer interactie tussen de mensen zorgt. Daarom wordt het een bijeenkomst in Sportcentrum De Beeck, op 9 februari in de ruimte boven waar ook de raadzaal is. Daarbij kiezen we wel ‘gewoon’ de Sportman, de Sportvrouw, het Sportteam en de beste in de categorie Aangepast Sporten. Bovendien hebben we nog de verkiezing van het ‘Talent van het jaar.’ Daar is dus niets aan veranderd. Alleen mag het allemaal wel wat losser.’ Vrijwilligers Wat niet nieuw, maar wel alweer even geleden is, is dat er ook gevraagd wordt aan alle verenigingen in de gemeente Bergen om een bijzondere vrijwilliger voor te dragen om in het zonnetje te worden gezet. Dat is dan geen prijs of wedstrijd, maar dat maakt die vrijwilliger niet minder belangrijk. Heeft u iemand die het verdient om even een ‘moment of fame’ te krijgen, draag die dan voor. Nieuw elan Het doel is nu om na een aantal jaren afwezigheid de verkiezing Sporter van het Jaar weer wat nieuw leven in te blazen. Valerie: ‘Het gaat in de Verkiezing BESte sporters uiteraard om de sporters en hun prestaties. De waardering daarvoor zal niet minder zijn, in welk format we de uitreikingen ook doen. Het feit dat we het in een wat andere setting doen betekent alleen maar dat we er graag nieuw elan aan willen geven, nog meer waardering voor willen creëren. Ook in Bergen zijn genoeg sporters die zo’n titel verdienen!’ Jury en vastgestelde criteria De beoordeling vindt plaats aan de hand van een lijst met vooraf vastgestelde criteria door een jury die vanuit ‘het veld’ wordt samengesteld. Valerie: ‘Verdeeld over de verschillende kernen en met een brede kijk op sport en bewegen. Per kern hebben we ook mensen die voor ons in de gaten houden wat zoal de sportprestaties daar zijn. Maar die kunnen natuurlijk ook niet alles weten.’ Aanmeldingen door het publiek ‘Sporters met een bijzondere prestatie kunnen worden aangemeld. Daarvoor hebben we het publiek nodig: denkt u of kent u iemand die zich op sportgebied de afgelopen periode (2022-2023) bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt, meld het ons dan op [email protected]. Het gaat dan echt niet altijd meteen om een (inter)nationale titel of onderscheiding. Het kan best een laagdrempeliger prestatie zijn, maar wel een die impact heeft gehad. Meld het aan en doe er meteen een omschrijving bij: om wie gaat het, wat is de prestatie en waar (en wanneer) heeft die betreffende sporter die behaald? Dan heeft de jury wat meer houvast en kunnen ze de verschillende prestaties beter met elkaar vergelijken. Doe er ook eventueel contactgegevens bij zodat we kunnen overleggen of meer informatie opvragen.’ Op datzelfde e-mail adres kunt u ook uw ‘beste vrijwilliger’ voordragen. Deze krijgt dan een uitnodiging om aanwezig te zijn op 9 februari. ‘Op die 9e februari worden de drie beste genomineerden sporters per categorie uitgenodigd en maakt de jury bekend wie in welke categorie zich uiteindelijk BESte Sporter van het Jaar mag noemen. Daar hoort uiteraard een fraaie prijs bij, maar dat houden we nog even geheim’, aldus Smit tot slot. ‘Nu gaat het erom zoveel mogelijk aanmeldingen te verzamelen…’ Wat: Verkiezing BESte Sporter van het jaar Waar: Sportcentrum De Beeck Wanneer: 9 februari 2024 Tijd: vanaf 16 uur (tot ca 17.30-18.00 uur) Contact: organisatie Verkiezing BESte Sporters van Bergen, [email protected]

Voetbaltassen voor de selectie mannen van VV Egmond

17 november 2023

Mogelijk gemaakt door Gebr. de Waard bestratingen

Door een samenwerking met Gebr. de Waard bestratingen uit Egmond aan den Hoef heeft VV Egmond de mogelijkheid om voetbaltassen aan te schaffen. De voetballers van de zaterdag- en zondagselectie mannen kunnen van deze prachtige tas gebruikmaken.

Coachjassen voor begeleiders jeugd VV Egmond

10 november 2023

IJskoud de beste...

Door een samenwerking met IJsmakerij Ci Vediamo uit Egmond-Binnen heeft VV Egmond de mogelijkheid om coachjassen aan te schaffen. De trainers en begeleiders van de jeugd van VV Egmond die onmisbaar zijn, want zonder hen geen jeugdvoetbal, gaan deze coachjas dragen. De coachjas draagt bij aan een professionele uitstraling van VV Egmond Met het ondertekenen van het vierjarig contract door eigenaar Ben van Woezik van IJsmakerij Ci Vediamo en Jan Genet namens VV Egmond bekrachtigen beiden de samenwerking. VV Egmond is uiterst dankbaar voor de samenwerking met IJsmakerij Ci Vediamo.

Meer bekendheid nodig, ook voor al bestaande ‘beweeginitiatieven’

10 november 2023

Sportakkoord 2: van inactief naar actief

Afgelopen week was er bij vv Bergen een bijeenkomst in het kader van het tweede Sportakkoord. Aan het eind van de avond was een ding duidelijk: er zijn al best veel initiatieven, van verenigingssport tot ongeorganiseerde 'beweegactiviteiten', maar het is nog niet allemaal even bekend.

VV Egmond (zon) laat niets heel van VV Bergen

6 november 2023

Derby al ver voor rust beslist

‘Bergen figurant in eigen theater’ schrijft de redactie op de eigen website van de plaatselijke VV. En zo was het. Met name in de eerste helft was VV Egmond heer en meester en legde soms oogstrelend voetbal neer op de kunstgrasmat. Ondanks wind en regen wist de ploeg van trainer coach Rob Hersche de bal haar wil op te leggen. Voor de pauze resulteerde dat in een 0- 4 stand door doelpunten van Wesley Hof (2), Daan Groot en Barry Koppes. Na de rust creëerde de thuisclub zo maar drie kansen op rij waarvan zij er één wisten te benutten; 1 – 4. Hierna pakte VV Egmond de draad weer op en werd de eindstand bepaald op 1 – 7. Na de hervatting waren Tay Tervoort en opnieuw Wesley Hof en Daan Groot trefzeker. VV Egmond (zon) blijft door deze overwinning koploper in 3B.

‘Oude’ voetbalverenigingen houden ieder hun eigen ledenvergadering

10 november 2023

Met agendapunt volledige transitie naar VV Egmond

Op dinsdag 14 november houdt v.v. Zeevogels haar Algemene Ledenvergadering. VV Egmond voorzitter Robert van den Bosch komt uitleg geven over het plan naar de volledige transitie naar VV Egmond. De aanvang is om 20.00 uur en de locatie de kantine op Sportpark Hogedijk.

Startbewijzen voor ‘Halve van Egmond’ vliegen de deur uit…

10 november 2023

Belangstelling voor de meest legendarische halve marathon van Nederland groot

De NN Egmond Halve Marathon trekt op de tweede zondag van januari jaarlijks een grote stroom lopers naar de Noord-Hollandse badplaats Egmond aan Zee. De belangstelling voor dé winterklassieker is dit jaar opvallend groot. Meer dan 11.500 hardlopers schreven zich de afgelopen maanden al in. Er zijn voor de halve marathon nog maar 3.000 startbewijzen beschikbaar. Op dit moment staan er al meer dan 10.000 hardlopers ingeschreven voor de meest legendarische halve marathon van Nederland. Naast de vele duizenden individuele hardlopers doen ook jaarlijks honderden bedrijventeams mee aan de businessloop. De winterklassieker met roemruchte historie is één van de zwaarste halve marathons van Nederland. Het parcours over 21,1 km voert de deelnemers over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat. De vaak zware weersomstandigheden zorgen ervoor dat elke editie weer anders is. Kwart marathon Naast de halve marathon is het ook mogelijk om een kwart marathon te lopen. De ideale afstand voor beginnende hardlopers of liefhebbers van een kortere afstand. Na de start op de Boulevard Noord lopen deelnemers eerst een rondje door de Noord-Hollandse badplaats. Via de hoofdstrandopgang over het strand tot Egmond-Binnen, zo'n twee kilometer. Na een behoorlijke klim volgen de verharde wegen tot Egmond aan Zee. Via de Bloedweg komen deelnemers Egmond aan Zee weer binnen en is het nog 500 meter tot de finish op de Zeeweg. Getij Het verloop van het evenement wordt elk jaar grotendeels bepaald door de weersomstandigheden. De deelnemers lopen over een breed strand. Het water staat namelijk om 5:47 en 18:06 uur op de hoogste stand. Om 13:39 uur staat het water op de laagste stand. Inschrijven voor de 49e editie is nog mogelijk t/m 1 januari 2024 of eerder bij het bereiken van de deelnemerslimiet. Deelnemers kunnen kiezen uit de halve (21,1 km) of kwart marathon (10,5 km). Daarnaast kunnen hardlopers met een beperking meedoen aan de NN Egmond Heroes Run en kinderen tussen de 4 en 13 jaar kunnen zich opgeven voor de Egmond Mini Marathon (1 of 2 km).

Meer keuzemogelijkheden voor deelnemers Egmond Wandelmarathon

3 november 2023

Ook de tussenafstand van 15 kilometer staat nou op het programma

Naast vertrouwde afstanden nu ook routes van 15 km bij Egmond Wandel Marathon Wandelaars hebben nu de keuze uit 6 verschillende routes tijdens start van het nieuwe wandeljaar Op zaterdag 27 en zondag 28 januari staat Egmond aan Zee weer in het teken van de Egmond Wandel Marathon. Naast de vertrouwde afstanden van 10,5 en 21,1 km kunnen deelnemers aan de 19e editie van dit winterse wandelweekend ook routes van 15 km wandelen. Op zaterdag wandelen de deelnemers de Zuidroute, richting Egmond-Binnen en Castricum aan Zee. ‘s Zondags staat de verrassende Noordroute richting Bergen aan Zee en Schoorl op de agenda. De Egmond Wandel Marathon staat bekend om de klassieke afstanden van 10,5 en 21,1 km. Als deelnemers één dag meedoen, wandelen zij een kwart of halve marathon. Bij een weekenddeelname wandelen zij over twee dagen een halve of hele marathon. Om meer uitdaging te bieden aan de wandelaars die de 10,5 km ontgroeid zijn, maar voor wie de 21,1 km te ver is, heeft de organisatie besloten om nieuwe routes van 15 km toe te voegen. Genieten van de natuur Zowel op zaterdag als op zondag is de start en finish van alle afstanden bij Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee. De deelnemers wandelen over het strand en over de verrassende paden door het Noordhollands Duinreservaat, waar de kans groot is dat zij Schotse Hooglanders of een kudde konikpaarden spotten. Onderweg komen de wandelaars langs verzorgingsposten, waar zij naast een stempel ook iets lekkers krijgen om even bij te komen. De nieuwe routekaarten zijn te zien op de website van de Egmond Wandel Marathon. Boerenkoolmaaltijd en Wandel Expo Hoewel er op zaterdag 27 en zondag 28 januari gewandeld wordt, is de opening van het wandelweekend al op vrijdagavond 26 januari in Sporthal De Watertoren. Hier kunnen deelnemers tussen 17.00 en 20.00 uur genieten van livemuziek en met een reservering aanschuiven bij de Boerenkoolmaaltijd, waar oer-Hollandse boerenkoolstamppot met rookworst wordt geserveerd. Ook op zaterdag en zondag wordt er voor livemuziek gezorgd en is de Wandel Expo met stands van verschillende exposanten voor iedereen gratis toegankelijk. Wandel mee voor het duinkonijn Ook dit jaar is PWN, de beheerder van het Noordhollands Duinreservaat, als goed doel aan de Egmond Wandel Marathon verbonden. PWN zet zich dagelijks in om de rijke flora en fauna in het Noordhollands Duinreservaat te beschermen. De vrijwillige donaties van de wandelaars worden dit jaar gebruikt om de konijnen in dit duingebied terug te brengen en de leefomgeving voor deze dieren te verbeteren. Het doel is om een echte duinsoort terug te brengen en de natuur een handje te helpen. Ontdek de prachtige omgeving Met nog een kleine drie maanden te gaan tot de start van het evenement staan er al ruim 4.500 wandelaars ingeschreven. Wil jij ook sportief beginnen aan 2024 en genieten van de mooie omgeving van Egmond aan Zee en omliggende dorpen? Schrijf je dan vandaag nog in voor je favoriete afstand via www.egmondwandelmarathon.nl.

Wil je bridgen, kom eens langs

3 november 2023

Gezellige bijeenkomst en goed voor de hersenen

Wist u dat er in Egmond aan den Hoef een gezellige en sfeervolle bridgemiddag georganiseerd wordt? Op woensdagmiddag vanaf 13.30 uur kunt u heerlijk kaarten in het dorpshuis Hanswijk 1 Egmond aan den Hoef. Deelnemers aan deze bridge soos betalen 5 euro inclusief twee keer koffie en gezelligheid. Kom eens langs en speel mee.

Het is nooit te laat om kampioen te worden

3 november 2023

Europees Kampioen en Wereldkampioen op je 72-ste

Afgelopen weekend werd de 72-jarige Jolien Faber uit Egmond aan Zee wereldkampioen gravelwielrennen. Dat kwam niet uit de lucht vallen. Ze was eerder ook al Europees kampioen. Zo zie je maar, ook al ben je 72 jaar, je bent nooit te oud om te excelleren. Ze heeft ook al een tocht van Cairo tot Kaapstad gereden, zo'n 11.000 kilometer.

VV Egmond (zon) is nu koploper

30 oktober 2023

VV Egmond (zat) en White Stones winnen ook

VV Egmond (zon) is nu officieel de koploper in 3B. Zelf won het van De Meteoor terwijl ‘concurrent’ WSV’30 gelijk speelde tegen VV Bergen. Zonder slag of stoot kwam de overwinning niet tot stand. De Meteoor heeft een goede ploeg en wist tot de rust stand te houden. Zowel de thuisclub als de gasten uit Amsterdam-Noord creëerden voor de pauze mogelijkheden en kansen zonder deze af te maken. Na de thee sloegen de Egmonders wel toe. Daan Groot (2) en Barry Koppes waren trefzeker. Coach Rob Hersche zag dat zijn team in het tweede deel conditioneel beter in elkaar stak dan de opponent. De overwinning was dan ook meer dan verdiend. Op het programma staat nu de derby tegen VV Bergen op de Kiefthoek. Een tegenstander die afgelopen zondag tegen WSV een zeer verdienstelijk gelijkspel behaalde.

Cornhole Festival: gat in de markt

27 oktober 2023

Meteen bij de eerste keer grootste toernooi van Nederland

Het was meteen volle bak afgelopen zaterdag in Sporthal de Watertoren. Voor de meeste deelnemers was het de eerste kennismaking met het Cornhole spel. De afstand van 8 meter bleek toch best een hele kluif voor velen. Na een aantal rondes raakte men steeds meer bedreven. Jong en oud speelde door elkaar en dat maakt het juist zo`n gezellige bezigheid. Er was ook een Cornhole spel voor de kids waar zij leuke prijzen konden winnen. Dit trok uiteindelijk ook veel bekijks. De halve finale en finale wedstrijden waren echt heel spannend. Je merkt dan dat de teams echt aan elkaar zijn gewaagd. Edwin de Groot en Eva Hes speelde om de 3de en 4de prijs tegen Karin Geertsema en Jacqueline Baltus. De nummer drie kon €50,- winnen dus het ging echt nog ergens om. Deze wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Jacqueline en Karin. Niels Boertje en Rogier Bunnik speelde in de finale tegen Carlo Smit en Dave Holman. Toevalligwijs allemaal ook een tennis en voetbal achtergrond. Het helpt zeker mee als je een goede oog hand coördinatie hebt. De nummer 2 kon € 100,- winnen en de nummer 1 kon € 200,- winnen. Het werd echt spannende pot met alles erop en eraan. Uiteindelijk trokken Dave en Carla aan het langste eind. Zij zijn dus de winnaars van het eerste Cornhole Toernooi in de Watertoren. Dat dit een gevolg gaat krijgen dat is een zekerheid. Er was iemand van de Cornhol-bond aanwezig en die gaf aan dat dit nu al het grootste toernooi in Nederland was. We gaan kijken wanneer we dit de volgende keer weer gaan organiseren. Iedereen was enorm enthousiast, we verwachten daarom dat we de volgende keer nog meer deelnemers kunnen verwelkomen. De DJ en de band maakt er nu al een mooi feestje van.

Eerste herenteams VV Egmond mogen van de KNVB niet rouleren met locatie

27 oktober 2023

Het hele seizoen spelen op de huidige locatie

De KNVB heeft het bestuur van VV Egmond laten weten dat zowel het eerste zaterdag als het eerste zondag team gedurende het seizoen niet van thuiscomplex mogen wijzigen. Het zogenaamde rouleren van speellocatie is volgens de voetbalbond door regelgeving niet mogelijk. De communicatie van VV Egmond met de KNVB over het rouleren dateert al van medio juni. Nu dit uitgevoerd zou moeten worden kregen zij te horen dat dit niet mogelijk is. Het bestuur legt zich niet neer bij dit besluit en zijn druk in overleg met de KNVB om dit alsnog te realiseren. Er bestaat echter de kans dat deze niet kunnen gaan rouleren van speellocatie en de thuiswedstrijden voor het hele seizoen op de eerst genoemde locatie blijven spelen. Voor zaterdag heren 1 is dit sportpark De Kwekerij. Voor zondag heren 1 is dit sportpark De Lange Plas.

Parijs is nog steeds haalbaar voor Egmondse atlete Jill Holterman

20 oktober 2023

Marathon van Amsterdam liep niet zoals gehoopt

Nadat het juist in de Dam Tot Dam-loop zo goed ging waren de verwachtingen voor de Amsterdam Marathon hoog gespannen. Zou het Jill Holterman lukken de Olympische limiet van 2 uur, 26 minuten en 50 seconden te halen?

Maak kennis met Cornhole, de nieuwste rage uit Amerika

13 oktober 2023

Zakjes mais in een gaatje mikken...

Op zaterdag 21 oktober is de eerste editie van het Cornhole Festival! De sporthal wordt op 21 oktober een heus festivalterrein met Bar, DJ & Foodtruck. Cornhole is een uitdagend en tactisch spel, overgewaaid uit Amerika en momenteel één van de hardst groeiende spellen van Europa, waarbij je een zakje gevuld met maïs in een gat probeert te gooien. Je hoeft geen topatleet te zijn en iedereen kan meedoen, maar strijd gegarandeerd :) Tijdens het wachten kan je genieten van een hapje & drankje en draait de DJ een bijpassende playlist. Kortom, een sportieve, gezellige avond waar je bij moet zijn geweest! Als je niet mee doet dan ben je uiteraard van harte welkom om aan te moedigen en te genieten van de gezellige sfeer.

White Stones wint opnieuw

28 oktober 2023

Einde bekeravontuur voor VV Egmond

Egmond aan Zee, vrijdag 27 oktober 2023 – White Stones heeft overtuigend de topper tegen HZV Het Vennewater gewonnen. Tegen de equipe uit Heiloo werd het 10 – 4. De ploeg van coach Rogier Bunink maakte vooral in de beginfase het verschil. De doelpuntenmakers aan de kant van de Egmonders waren Glenn van Geldorp (3), Daan Groot (2), Jordin Koel (2) Wesley Hof, Mike Twisk en Mitch van Geldorp.

IJspret voor elk kind op IJsbaan De Meent in Alkmaar

13 oktober 2023

Dankzij schaatsframe doen ook kinderen met handicap mee met de schaatsles

Ook kinderen met een handicap kunnen dit seizoen deelnemen aan de schaatslessen tijdens het jeugdschaatsen op zaterdagochtend op IJsbaan De Meent. Dat is mogelijk dankzij het schaatsframe. Hiermee kunnen kinderen die door een fysieke beperking niet zelfstandig kunnen staan of bewegen, toch glijden over het ijs. Zo doen ze, vaak voor het eerst in hun leven, mee met de ijspret. Kinderen die interesse hebben om de sport uit te proberen, kunnen meedoen aan de lessen van Zoeff (10.00-11.00 uur) of de Alkmaarsche IJsclub (11.00-12.00 uur). Ook is het mogelijk je aan te sluiten bij de plaatselijke ijsvereniging en dan gebruik te maken van de frames die beschikbaar zijn. De eerste lessen starten op 28 oktober. Je kunt voor meer informatie of aanmelden terecht bij [email protected]. Samen Schaatsen Nederland is een schaatsland: zodra het kan, gaan we massaal het ijs op. Maar dat geldt niet voor alle Nederlanders. Voor veel kinderen met een handicap is schaatsen niet weggelegd. Als hun broertjes, zusjes en leeftijdgenootjes plezier maken op het ijs, kunnen zij alleen toekijken. Daar komt nu verandering in: dankzij het schaatsframe kunnen kinderen met en zonder beperking voortaan samen genieten van deze gezellige traditie. Schaatsframe Het schaatsframe bevat een zitje, een stuur en drie ijzers. Kinderen zitten op het frame en zetten zich af met spikes onder hun voeten. Het coole sporthulpmiddel is vorig seizoen geïntroduceerd door Stichting het Gehandicapte Kind: tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer konden kinderen in heel Nederland een gratis clinic volgen. Dat was vaak een ongekende ervaring. Zoals een van de deelnemers zei: “Als gehandicapt kind kun je gewoon blij schaatsen. Weer een stapje dichter bij een gewoon kind zijn!” Ook op IJsbaan De Meent Zestien ijsbanen hebben daarna het Frame Schaatsen opgenomen in hun aanbod, met steun van Stichting het Gehandicapte Kind. Hier kunnen kinderen met een beperking deelnemen aan de reguliere lessen. Ook op IJsbaan De Meent kan dit seizoen samen geschaatst worden. Er zijn in totaal drie frames beschikbaar in de maten S en M (tot 1.65m/65kg). De ambitie is het aantal frames uit te breiden zodat er ook grotere maten beschikbaar zijn. De eerste lessen starten op zaterdag 28 oktober. Aanmelden kan via [email protected].

VV Egmond teams blijven ongeslagen

6 oktober 2023

Beiden spelen 3 - 3

Wijdewormer/Neck – zaterdag 30 september 2023 - VV Egmond 1 (zat) deelde opnieuw de punten. Dit keer tegen DZS. Wederom werd het net als eerder tegen De Meteoor 3 – 3. De treffers aan de Egmondse kant werden gemaakt door Justin Recourt, Rens Tervoort en Jip van der Himst.

De Verkiezing Beste Sporters van de gemeente Bergen

6 oktober 2023

Op 9 februari 2024 over de periode 2022-2023

Na een aantal jaar afwezigheid keert de Verkiezing van de Beste Sporters van gemeente Bergen op 9 februari 2024 terug in Sportcentrum De Beeck. Welke gaat over de prestaties in het jaar 2022 en 2023. Het wordt een verkiezing die anders is dan andere jaren het geval was. Voorzitter Valerie Smit van Stichting Sporters BES die het evenement organiseert: Deze editie krijgt een informelere aanpak, in lijn met haar visie op het evenement. De vertrouwde categorieën, waaronder Sportman, Sportvrouw, Sportteam, Aangepast Sporten en Talent van het jaar, blijven behouden, maar met een meer ontspannen sfeer. Daarom wordt het een bijeenkomst in Sportcentrum De Beeck, in de ruimte boven waar ook de raadzaal is. Nieuw elan Het doel is om de waardering voor sportprestaties in Bergen te vergroten en nieuw leven in de Verkiezing Sporter van het Jaar te blazen. Valerie benadrukt dat het vooral om de sporters en hun prestaties gaat, ongeacht de uitreikingsvorm. In 2023 verving een magazine het traditionele gala, dat goed werd ontvangen. Maar nu is het weer tijd voor een fysiek evenement om de sportmensen het podium te geven dat ze verdienen. 'Het feit dat we het in een wat andere setting doen betekent alleen maar dat we er graag nieuw elan aan willen geven, nog meer waardering voor willen creëren. Ook in Bergen zijn genoeg sporters die zo'n titel verdienen!' Aldus Valerie. Jury en vastgestelde criteria De beoordeling vindt plaats aan de hand van een lijst met vooraf vastgestelde criteria door een jury die vanuit 'het veld' wordt samengesteld. 'Verdeeld over de verschillende kernen en met een brede kijk op sport en bewegen. Per kern hebben we ook mensen die voor ons in de gaten houden wat zoal de sportprestaties daar zijn. Maar die kunnen natuurlijk ook niet alles weten.' Aanmeldingen door het publiek Het publiek wordt aangemoedigd om sporters met opmerkelijke prestaties aan te melden, ongeacht of het nationaal of internationaal bekroonde prestaties betreft. Het kan best een laagdrempeliger prestatie zijn, maar wel een die impact heeft gehad. Meld deze sporters aan via [email protected] en voorzie de jury van een beschrijving van de prestatie, de sporter, en waar en wanneer deze prestatie is bereikt. Contactgegevens zijn ook welkom om meer informatie te verkrijgen. Op 9 februari 2024 worden de drie beste genomineerden per categorie uitgenodigd, en de jury zal dan bekendmaken wie zich Sporter van het Jaar mag noemen. De prijzen worden later onthuld. Het doel is nu zoveel mogelijk aanmeldingen te verzamelen. Voor meer informatie ga je naar www.sportenbewegeninbergen.nl. Of neem contact op met de buurtsportcoaches Elles Kraakman (Bergen/Schoorl) en Eefke de Vos (Egmonden), via [email protected] of 06-29319401 / [email protected] of 06-14418529.

Vernieuwde klim (10%) in parcours beachrace Egmond-Pier-Egmond

27 september 2023

Extra uitdaging voor fietsers tijdens grootste strandrace van Europa

De GP Groot Egmond-Pier-Egmond daagt strandfietsers in 2024 uit met een vernieuwde klim op het parcours in Wijk aan Zee. De korte, venijnige klim leidt naar de parkeerplaats van het Strandhotel het Hoge Duin en is 300 meter langer dan de voorgaande jaren. Het stijgingspercentage van de klim is gestegen naar ongeveer 10%. Op zaterdag 13 januari zullen de benen flink getest moeten worden. Voor de snelste mannelijke en vrouwelijke klimmers van de wedstrijd en cyclosportieven ligt een mooie prijs op de top te wachten, medemogelijk gemaakt door Strandhotel het Hoge Duin. De winterklassieker van sportorganisatie Le Champion staat bekend om het uitdagende, maar schitterende parcours, door de prachtige natuur van Egmond aan Zee en omgeving. De strandrace over 38 km speelt zich voornamelijk af op het Noordzeestrand en kan door elke redelijk getrainde fietser worden volbracht. Vanaf 1 oktober wordt bovendien het strandseizoen geopend, dus worden er weer talloze strandfietsers, gravelbikes en mtb-ers op het strand verwacht. De 23e editie belooft een waar spektakel te worden met naar verwachting 3.000 deelnemers en vele toeschouwers. De strandrace is geliefd bij veel recreatieve fietsers, maar ook profrenners komen graag naar Egmond aan Zee. Daarnaast staan er jaarlijks ongeveer 100 businessteams aan de start op de Champ-Élysées van Egmond aan Zee, de Boulevard Noord. Combiklassement Je kunt jouw deelname aan GP Groot Egmond-Pier-Egmond combineren met de NN Egmond Halve Marathon. Je schrijft je dan in voor het combiklassement. Ieder jaar staan er ongeveer 400 deelnemers zowel op zaterdag als op zondag aan de start. Het parcours van de NN Egmond Halve Marathon voert de deelnemers over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat. De vaak zware weersomstandigheden zorgen ervoor dat elke editie weer uniek is. Inschrijven Inschrijven kan via www.gpgrootegmondpieregmond.nl t/m maandag 1 januari 2024 of tot wanneer de deelnemerslimiet is bereikt.

Radio 80 vanaf zondag 24 september gestart met nieuw seizoen van Sport 80

24 september 2023

Nieuwe presentatoren en programmamakers

Het programma presenteert live verslagen van voetbalwedstrijden in de gemeente Bergen. Daarnaast besteden de programmamakers aandacht aan andere lokale sportactiviteiten. Nieuwe programmamakers De formule van Sport 80 is gebaseerd op het vertrouwde zondagmiddag sportprogramma, het team van programmamakers is deels nieuw. Presentator Adri Wittebrood nam half mei afscheid. Hij krijgt meerdere opvolgers die afwisselend op de radio te horen zijn. Dit zijn Pim Lemmers, Jan Hopman, Martin Tamerius en Monique Mol. De luisteraars kunnen ook het komende jaar luisteren naar de vertrouwde verslagen van Peter Stadegaard tijdens wedstrijden van VV Bergen. RTV80 is nog wel op zoek naar enthousiaste verslaggevers die de wedstrijden van VV Egmond en Duinrand S willen verslaan. Langs de lijn De voetbalverslaggevers staan met een telefoon langs de lijn om de wedstrijd van A tot Z te verslaan. Valt er een doelpunt of hebben ze een andere belangrijke mededeling, dan bellen de radiomakers naar de studio in Egmond aan Zee. De technicus dempt de muziek in de uitzending enigszins en de presentator kondigt de verslaggever aan. Zo horen de luisteraars a la minuut wat er op het veld gebeurt. Sport 80 is een alom gewaardeerd radioprogramma dat sinds 1997 een begrip is in de gemeente Bergen. Niet voor niets is Sport 80 een van de best beluisterde programma’s van Radio 80. Hoe te beluisteren? Sport 80 is vanaf zondag 24 september iedere zondag te horen van 14.00 tot 17.00 uur. De radiofrequenties zijn 105.9 FM, Ziggo kanaal 919, KPN kanaal 1193, Odido kanaal 2191 en Trined/SNLR kanaal 897. Luisteren kan eveneens op www.rtv80.nl (klik op ‘ luister live’) en via de RTV80 app. (Foto: RTV80).

Vanaf zaterdag gaan veel clubs weer op pad voor de Grote Clubactie

22 september 2023

Extra inkomsten voor je club binnenhalen

De Grote Clubactie barst los op zaterdag 23 september. De actie is nog altijd zeer populair onder het Nederlandse verenigingsleven. Voor het 4ejaar op rij doen er steeds meer clubs mee. Waarom? Om extra inkomsten op te halen voor de club. En wat blijkt: ook om gewoon weer samen de schouders eronder te zetten. Directeur Frank Molkenboer is trots dat er weer zoveel leden op pad gaan en hun vereniging een warm hart toedragen. “Bij jouw club sluit je vriendschappen voor het leven, ontdek je je talenten en beleef je samen met anderen onvergetelijke momenten. Voor veel Nederlanders is het verenigingsleven onmisbaar. Wat we meer en meer terugkrijgen is dat de actie voor veel verenigingen niet alleen een welkome inkomstenbron is. Het is ook een activiteit waarbij clubleden ervaren wat ze samen kunnen bereiken. Het échte clubge voel.” Lokale steun voor het verenigingsleven Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor 3 euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Maar liefst 80% hiervan is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden mooie clubdoelen gerealiseerd zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum. Van klop-klop naar WhatsApp en TikTok Denk je aan de Grote Clubactie, dan denk je aan de charme van trotse jeugdleden die in hun clubtenue langs de deuren gaan. En ja, die verkopertjes bellen straks weer aan! Ook aan de digitale deur, want met één klik op de tablet of smartphone bereiken ze tegenwoordig ook ooms en tantes door het hele land. Hoogst uitkerende loterij De Grote Clubactie kent het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen in Nederland. Daarnaast steun je met het kopen van loten niet alleen de vereniging, maar maak je zelf ook nog kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van € 100.000,-. De trekking vindt plaats op 28 november 2023. Dit jaar doen in de Egmonden de volgende clubs mee: On Stage Dance Studios , Musicalvereniging de Hanswijckers, Gymnastiekvereniging Achilles, Gymnastiekvereniging Spirit,TC Hogedijk, VV Egmond

Jill Holterman kijkt tevreden terug op Dam tot Dam-loop

22 september 2023

Eindelijk weer blessurevrij, direct een persoonlijk snelste tijd

Afgelopen weekend liep de Egmondse atlete Jill Holterman weer eens blessurevrij. Dat resulteerde in een persoonlijk snelste tijd op de Dam tot Dam-loop.

Gemeente Bergen doet ook mee aan de NOC*NSF Nationale Sportweek

15 september 2023

De Nationale Sportweek is van 15 tot en met 24 september a.s.

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en sportief bewegen: dat is waar de Nationale Sportweek van 15 tot en met 24 september 2023 om draait. We willen iedereen ongeacht leeftijd, achtergrond en niveau inspireren en sport toegankelijker maken voor mensen die normaal gesproken minder interesse hebben in sport. Dit doen we samen met lokale sportaanbieders. Gemeente Bergen grijpt de Nationale Sportweek daarom aan om het nieuwe sportseizoen te openen met allerlei sportieve activiteiten. Sport geeft je een boost Het thema van de Nationale Sportweek is ‘sport geeft je een boost’. Alle inwoners van gemeente Bergen kunnen tijdens de Nationale Sportweek gratis kennismaken met onze sportaanbieders en hun activiteiten. Wethouder sport Marco Wiesehahn, van de gemeente Bergen, benadrukt de meerwaarde van de sportweek: “Ik hoop oprecht dat heel veel inwoners van onze gemeente eens een kijkje bij sportaanbieders gaan nemen en zich laten verleiden een proefles te nemen. Dat helpt om een fijne plek vinden waar je naar hartenlust kan bewegen. Want we weten inmiddels allemaal dat bewegen zeer belangrijk is voor een ieders mentale- en fysieke gezondheid.” Doe mee Een greep uit het aanbod waarmee je deze week kan kennismaken, is bijvoorbeeld een cursus dansfitness van Milady en seniorenfitness bij Oudtburgh. De Sportwandelschool organiseert verschillende wandelactiviteiten, bootcamplessen en een cursus nordic walking. Bij De Beeck kan je deelnemen aan een diversiteit van aquasportlessen, circuittraining en aquajoggen tot aquapaaldansen en PiYoChi. Bij MTB Schoorl kan je kennismaken met mountainbiken, zowel jeugd als volwassenen kunnen deelnemen aan een proefles. Gymvereniging Gymlust in Schoorl en Achilles in Egmond aan Zee hebben aanbod voor jong én oud en ook de deuren van Post aan Zee in Egmond aan Zee staan open voor gratis deelname. Meer informatie Wil je meer informatie over de Nationale Sportweek in gemeente Bergen, kijk dan op https://www.sportenbewegeninbergen.nl/nationale-sportweek-2023 Bij vragen kun je contact opnemen met de buurtsportcoaches van de gemeente Bergen, Elles Kraakman en Eefke de Vos, via [email protected] / 06-29319401 of [email protected] / 06-14418529.

Zijn er nog meer liefhebbers voor een potje pingpong?

15 september 2023

Lekker even bewegen en wat contacten leggen

De groep tafeltennissers die in Dorpshuis Hanswijk elke woensdag een potje komt 'pingpongen' groeit zienderogen. Inmiddels zijn er zo'n 25 die zich hebben aanmeld en met regelmaat langs komen. Initiatiefnemer Peter Groot kan tevreden zijn over zijn idee om het op te starten. Zomaar een keer langs gaan op woensdagavond (tussen 19.00 en 21.30 zijn de meesten aanwezig) kan leiden tot een nieuwe wekelijkse activiteit. Zoveel is wel duidelijk. Het zaadje van de oproep enige tijd terug in de media om eens een tafeltennisgroep te starten in Dorpshuis Hanswijk is in vruchtbare bodem gevallen. Het mooie eraan is dat je tot niets verplicht bent. Je meld je aan bij Peter en dan kom je een keer langs om te zien hoe het werkt. Neem gelijk je tafeltennisbatje maar mee, want geheid dat je aan de gang gaat. Wie speelt betaalt per keer een klein bedrag. Er staan inmiddels drie tafels (Dorpshuis Hanswijk heeft gelijk twee nieuwe tafels aangeschaft) en daar wordt driftig gebruik van gemaakt. Er is een uiteenlopend niveau aan spelers, van de 'heppiedepeppie pingponger' die het allang best vindt tot de wat fanatiekere tafeltennisser die echt speelt om er wat van te maken. Het kan allemaal. Doordat de groep groeit wordt er ook gedubbeld. Net iets ingewikkelder maar erg goed voor de coördinatie en de concentratie. Dus het werkt erg goed op alle fronten: het is gezellig, het is sportief, je beweegt, je hebt contact met anderen en je bent er even uit. Geschikt voor iedereen: man, vrouw, oud, jong... Aanmelden of je interesse laten weten kan op [email protected].

Inschrijving Groet uit Schoorl run geopend

8 september 2023

Inclusief het NK 10 kilometer

Hardloopliefhebbers uit alle hoeken van het land kunnen vanaf nu weer een startbewijs bemachtigen voor de Groet uit Schoorl Run. Op zondag 11 februari 2024 trekken 10.000 hardlopers weer naar de Noord-Hollandse badplaats voor de 44e editie. De populariteit van het evenement is te danken aan zijn prachtige, maar snelle parcours door het schitterende bos- en duingebied van het Staatsbosbeheer. Het grootste onderdeel van de Groet uit Schoorl Run is de Mizuno 10 km. Deze afstand is perfect voor de beginnende hardloper, maar ook geliefd bij de doorgewinterde hardloper, die zijn of haar persoonlijke record wil verbeteren. Voor wie geen genoeg krijgt van de prachtige omgeving rondom Schoorl staat er een halve marathon (21,1 km) en 30 kilometer op het programma. Voor al het aanstormend hardlooptalent tussen de 4 en 13 jaar wordt er een Kids Run georganiseerd. Deze wedstrijd kent een route van 1.200 meter en loopt door het Duinstreekgebied van Schoorl. Alle prestaties worden beloond met een unieke medaille! Lopen door en voor de Schoorlse Duinen Tijdens de 44e editie is het goede doel van de Groet uit Schoorl Run het Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beschermen, beleven en benutten van deze natuur. Deelnemers kunnen bij hun online inschrijving een vrijwillige bijdrage doen om het duurzame onderhoud van de Schoorlse Duinen te steunen. Zo kunnen ook de toekomstige generaties genieten van dit prachtige gebied. NK 10 km Net als afgelopen editie zal tijdens de Mizuno 10 km het Nederlands Kampioenschap 10 km plaatsvinden. Een titel die iedere hardloper graag aan zijn of haar palmares toevoegt. Vorige editie werden tal van persoonlijke records verbroken, met als hoogtepunt het aanscherpen van het Nederlands record bij de dames door Dianne van Es in een waanzinnige tijd van 30.29. Zal het Nederlandse topveld in 2024 weer zorgen voor een recordregen? Inschrijven Inschrijven voor de Groet uit Schoorl Run is vanaf nu mogelijk via www.groetuitschoorlrun.nl of de Le Champion app.

Terug