Prachtig weekend, daarna wat onbestendiger

Weerbericht van 13 mei tot en met 19 mei

Prachtig weekend, daarna wat onbestendiger

In de middag waait het stevig en breekt van het westen uit de zon steeds vaker door. De temperaturen blijven steken op maxima van 15 tot 21 graden. De zonkracht is wel hoog. Houd dus de zonnebrandcrème bij de hand als je buitenactiviteiten hebt gepland.

In de avond waait er hooguit een zwakke tot matige westelijke wind. Het is helder en droog. Bij zonsondergang is het 13 tot 16 graden.

Zaterdag begint zonovergoten en bij zonsopkomst is het 7 tot 11 graden. Met veel zon en weinig wind warmt het snel op. In de middag wordt het bijna overal 20 tot 25 graden. Alleen op de Waddeneilanden is het iets frisser. De wind waait zwak tot matig uit westelijke richtingen.

Door een aflandige wind wordt het op zondag nog warmer. De maxima liggen tussen 21 en 28 graden. In het binnenland wordt op meerdere plaatsen de zomerse waarde van 25 tot 28 graden bereikt. Ook op de stranden is het vrij warm door de oostenwind, alleen op de Wadden is het met 18 of 19 graden frisser. De zon schijnt geregeld tussen de hoge wolkenvelden door. Het blijft droog, al is een enkele bui in het zuidwesten van het land niet geheel uit te sluiten.

Na het weekend wordt het licht onbestendig. Vooral op maandag zijn enkele stevige regen- of onweersbuien mogelijk. Het blijft vrij warm voor de tijd van het jaar met maxima tussen 21 en 27 graden.