HomeAdverteerdersColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link

Deel

Pre-party Zomerfestival blijkt mooie ‘generale’

De geesten alvast warm maken voor het 'grote evenement'

Pre-party Zomerfestival blijkt mooie ‘generale’

Ofschoon het weer niet op elk moment meezat was de ‘generale repetitie’ voor het Zomerfestival in het Proeflokaal van Brouwerij Egmond afgelopen weekend een geslaagd evenement.

De organisatie van het Zomerfestival had niet zo veel zin om te wachten tot het weer zo ver was (2e weekend van juli) en besloot daarom alvast een pre party (zeg maar ‘generale repetitie’) te organiseren. Om de geesten alvast op te warmen voor het echte werk straks. Dat bleek een gouden greep. Hidde van der Pol, een van de initiatiefnemers: ‘Er was een superopkomst. De hele dag waren we bang dat ’t niet zou passen in ’t café vanwege de regen, maar opeens werd het prachtig mooi weer. Dus kon iedereen lekker buiten staan.’

Uitverkochte Bankoe Games

Ander goed nieuws was dat de Bankoe Games – het grote spektakel tijdens het Zomerfestival – in een uur uitverkocht waren. Hidde: ‘Ook zijn al veel tafels verkocht voor de vrijdagmiddagborrel, maar daar zijn er nog wel wat van beschikbaar.’

Goede generale
Het evenement bleek een goede generale voor het Zomerfestival straks. ‘De mensen hebben zin in een feestje’, aldus Hidde: ‘Ze vonden het fantastisch dat ze weer even wat hadden in Egmond aan den Hoef zelf. Gezellig bij “het oude Kippenek” hoorde we. Er waren veel positieve reacties, dus dat belooft weer wat voor deze zomer.’
Op het hoogtepunt waren er zo’n 120 tot 150 man op het ‘voorfeestje’ in het Proeflokaal van Brouwerij Egmond afgekomen, zo is de schatting. ‘Dus het was goed dat we buiten konden staan, anders had het niet gekund’, aldus Hidde, die nu al reikhalzend uitkijkt naar het Zomerfestival.
Net als de rest van de feestvierders….
Foto: De Bankoe Games waren met een uur uitverkocht.Dat belooft veel goeds voor het Zomerfestival.

Meer 'Horeca':

Voor jezelf of je vader ….

25 mei 2023

Koop of geef een obligatie van Brouwerij Egmond

Bij Brouwerij Egmond worden abdijbieren van Sancti Adalberti ambachtelijk gebrouwen met granen van biologische teelt. Door de licentie met de abdij van Egmond is dit het enige Benedictijner abdijbier van Nederland. De vakmanschap en passie van onze brouwers zorgt voor heerlijke biologische speciaal bieren.

Eenmalig jubileumbier: De Tranen van Adelbert

25 mei 2023

Speciale voorverkoop voor obligatiehouders Brouwerij Egmond

Zoals iedereen wel weet wordt jaarlijks in Alkmaar op 8 oktober de bevrijding van de Spaanse overheersers gevierd. Alkmaar was de eerste stad die een belegering van de Spanjaarden wist te doorstaan, vandaar ook de spreuk “Bij Alkmaar begint de victorie”. Omdat deze gebeurtenis in het jaar 1573 plaats vond, wordt dit jaar op grootse wijze het 450-jarige jubileum gevierd.

‘Vrij Spel’ voor Restaurant Natuurlijk

19 mei 2023

Uit de ketels van het Egmondse brouwhuis

Bert Niesten van Brouwerij Egmond ging onlangs op bezoek bij Restaurant Natuurlijk om samen met (mede)eigenaar Niels Gouda het glas te heffen op zijn nieuwe bierkaart.

Douwe Bob binnenkort aan uw tafeltje?

19 mei 2023

Zanger opent pannenkoekenbistro in Egmond

Het werd breed uitgemeten in de diverse media afgelopen week; Douwe Bob (musician, songwriter, wearer of suits, rock and/or roll) opent een pannenkoekenbistro in Egmond. En inderdaad hij meldt het zelf ook op zijn Facebook pagina. ‘Soon … in Egmond aan Zee, Pannenkoeken! BBQ! Live muziek’! Momenteel wordt er hard gewerkt in het pand waar ‘Pancakes Egmond aan Zee’ al weer een tijdje weg is. Of Douwe Bob zelf vaak aanwezig zal zijn op Boulevard 2 is te betwijfelen maar nog even en Pannenkoeken – Bistro –Bobby’s komt er aan! De Grand Opening staat gepland voor zondag 18 juni.

Speciaal voor obligatiehouders van Brouwerij Egmond

12 mei 2023

Rondleiding brouwerij in combinatie met een muzikaal optreden

Soms zijn er van die momenten dat je erachter komt dat een goede buur beter is dan een verre vriend. Op bedrijventerrein De Weidjes, waar Brouwerij Egmond is gevestigd, bevindt zich op loopafstand een hypermoderne muziekstudio, waar de band YOLINE met regelmaat oefent en optredens verzorgt. YOLINE bestaat sinds november 2021 als band. Vijf bandleden en een video editor vormen de vaste kern. De band maakt eigen bewerkingen van bekende stukken in de country-rock stijl met een knipoog naar jazz. Daarnaast maakt de band eigen composities.

Brouwerij Egmond is de uitverkorene voor exploitatie in Overslot

18 april 2023

Met afstand de beste van de ingediende plannen

Het was voor een aantal niet geheel onverwacht, maar de kogel is door de kerk: Brouwerij Egmond wordt de exploitant in Overslot. Vandaag heeft het college die beslissing bekend gemaakt.

Horeca en kleinkunstpodium in Overslot bekend, invulling rest van het pand nog ongewis

19 april 2023

Nu tijd voor volgende stap en alle neuzen dezelfde kant op krijgen

Met de bekendmaking van de horecaonderneming in Overslot is wat meer duidelijk. Althans, wel dat Stichting Hafre het kleinkunstpodium blijft doen (dat was al duidelijk), maar wie of wat er in Slotweg #44 gaat komen is nog niet bekend.

Paaskermis in Egmond aan Zee

7 april 2023

Klein maar fijn

Op het parkeerterrein bij de Werf in Egmond aan Zee is er dit weekeinde traditioneel de Paaskermis. Deze is klein maar fijn van vrijdag 7 april tot en met maandag 10 april 2023.

Het wordt weer Zo’ndag bij Bruutt

7 april 2023

Op zondag 16 april met Kim de Boer

Op zondag 16 april is het weer zover; dan organiseert Brasserie BRUUTT de 3e editie van Zo’ndag! Kom gezellig borrelen of eten en geniet van muziek van Kim de Boer (The Voice finaliste)! De aanvang is om 15.00 uur. We hebben een geheel nieuwe diner & fingerfood kaart. Reserveer je tafel alvast via www.brasseriebruutt.nl als je zeker wil zijn van een plekje.

Ontwikkelaar Koert-Hans Smit: ‘Plannen rondom Rode Hert verder doorontwikkelen’

7 april 2023

Gesprekken met omwonenden vormen gewoon de volgende stap in het proces

Ontwikkelaars Koert-Hans Smit en Job Klaver vormen het Samenwerkingsverband Slotweg en zijn onder die noemer voortgegaan met de bouwplannen voor de locatie Rode Hert in Egmond aan den Hoef.

Hotel Zuiderduin in de race voor een ondernemersprijs

31 maart 2023

In de categorie grootbedrijf

Hotel Zuiderduin is doorgedrongen tot de finale van de Ondernemersverkiezing van Noord-Holland (OVNH) in de categorie grootbedrijf (meer dan 75 medewerkers). Hierdoor behoort het Egmondse bedrijf tot de laatste tien in deze categorie.

Sancti Adalberti in het ‘nieuw’

17 maart 2023

Zelfde bier in nieuw jasje

Met gepaste trots presenteert Brouwerij Egmond de nieuwe etiketten op de flessen Sancti Adalberti Weizen, Blond, Dubbel en Tripel. Met deze introductie komen zij tegemoet aan de wens van hun handelspartners, om met een eigentijdser en meer eenduidig etiket te gaan werken. De introductie van het nieuwe etiket gaat eveneens gepaard met de invoer van statiegeld (€ 0,10) op de flessen. Hiermee geven zij invulling aan een duurzaamheidswens, immers een bierfles is soms tot wel 40 keer hervulbaar en de productie van glas vergt een enorme hoeveelheid energie. De introductie van het nieuwe etiket en statiegeld zal gefaseerd ingevoerd worden en als eerste zichtbaar zijn in de retail. Later dit jaar zullen ook de Sancti Adalberti Abdijbock en Pastorale volgen.

Vijf jaar bier brouwen in de Hoef

24 februari 2023

Het enige Benedictijner abdijbier van Nederland

Afgelopen week was het vijf jaar geleden dat Brouwerij Egmond hun eigen, moderne, brouwhuis in Egmond aan den Hoef openden. Dit nadat er vanaf 2009 al Sancti Adalberti gebrouwen werd, middels loonbrouw bij derden. Vele hectoliters van het heerlijke biologische abdijbier verder, financiële- en coronacrisis overwonnen, staan zij nog steeds fier overeind met hun missie ‘people - planet – profit’. En dat allemaal dankzij het vertrouwen van aandeelhouders, obligatiehouders, collega's, leveranciers en afnemers.

BRUUTT.. presenteert ZO’ndag met Kim de Boer

24 februari 2023

Op zondag 12 maart

Na blarenbal organiseert Brasserie Bruut aan de Boulevard 2a in Egmond aan Zee de 2e editie van ZO’ndag! Gezellig borrelen, eten met muziek van Kim de Boer (The Voice finaliste). Vanaf 15.00 uur ben je op zondag 12 maart van harte welkom.

Koninklijke Horeca Nederland zet Rein Antoons in de bloemen

17 februari 2023

Wegens 25 jarig bestaan Wapen van Egmond

Deze week werd de jaarlijkse ledenvergadering van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Bergen Egmond Schoorl – BES gehouden. Deze vond plaats bij Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Steef van Leeuwen werd na 6 maanden als ad interim tot voorzitter gekozen en Bart Dijkstra van aspirant bestuurder tot bestuurslid. Ook werd Rein Antoons gefeliciteerd met het 25-jarig jubileum van Restaurant Het Wapen van Egmond. Daarnaast werd terug gekeken naar de activiteiten en resultaten van 2022 en werd het beleidsplan met speerpunten voor 2023 besproken.

Brasserie Bruutt en wijnhuis Cordier presenteren:

27 januari 2023

Een 4-gangen diner inclusief wijn

Bij Brasserie Bruutt zal er op vrijdag 10 februari, in samenwerking met wijnhuis Cordier, een 4-gangen diner zijn. Dit is een arrangement inclusief wijn. Er zal een wijnmaker uit Afrika zijn die samen met de heren van Cordier de wijnen komen toelichten bij elk gerecht. Het aantal plaatsen is beperkt. Het 4-gangen diner inclusief wijn kost € 75,-. Bij interesse bel naar 06 – 50 55 33 81.

Te huur: Creighton’s Restaurant

27 januari 2023

De reden ligt in de privé sfeer

Het zal velen opgevallen zijn; Creighton's Restaurant aan de Herenweg in Rinnegom is al een tijdje gesloten. Deze week werd bekend dat er een nieuwe 'uitbater' wordt gezocht. Alberssales Horecamakelaars brengt het als volgt:

Dé Nieuwjaarsborrel bij Bruutt

30 december 2022

Na de duik vanaf 14.00

Bij Brasserie Bruutt aan de Boulevard starten ze het nieuwe jaar goed met een nieuwjaarsborrel. Na de duik treden de DJ's Rob Zwaag en Donovan op met hits uit de 80's en 90's. Dat alles in combinatie met fingerfood, snacks, bubbels en cocktails.  

Geslaagde Winterfair bij Nieuw Westert

19 december 2022

Ultieme winterweer en veel belangstelling

Als je het vooraf zou voorspellen zou je voor gek worden verklaard, maar het was toch echt zo. De winterfair bij Nieuw Westert vond plaats in echt winterweer: vorst, beetje wit en veel mensen die een kijkje kwamen nemen.

Kerst bij Bruutt

20 december 2022

Vergeet niet van tevoren te reserveren

Kom je Kerst bij Bruutt vieren? Gezellig! Maar houd dan wel rekening met de openingstijden en vergeet niet van tevoren een reservering te maken.

Invoering statiegeld op blikjes met drie maanden uitgesteld

23 december 2022

Op zo'n korte termijn niet haalbaar voor de branche

De invoering van statiegeld op blikjes is uitgesteld tot 1 april 2023. Staatssecretaris Vivianne Heijnen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (waar ook milieu onder valt) wilde op 1 januari 2023 statiegeld op blikjes invoeren in de strijd tegen zwerfafval en verspilling. Maar de Raad van State besloot de invoering met drie maanden uit te stellen.

‘Halve marathon Afterparty’ bij Bruutt

23 december 2022

Op zondag 8 januari

Op zondag 8 januari organiseert Brasserie Bruutt, na de Halve Marathon, de afterparty met live muziek van The Sting. Vanaf 15.00 uur speelt deze populaire band en de deuren gaan om 14.00 open. De entree is € 5,00 in de voorverkoop. Kaarten afhalen in Brasserie Bruutt aan de Boulevard 2a. Toegang voor personen vanaf 21 jaar. Kaarten aan de deur kosten € 7,50.

Jaarlijkse rente uitkering op obligatie

16 december 2022

Bij Brouwerij Egmond

Op zaterdag 17 december 2022 vindt bij Brouwerij Egmond de jaarlijkse rente uitkering op obligatie (-s) plaats. Speciaal voor deze editie heeft brouwmeester Albert Hoffmann een Barley Wine bier infused met whiskey, als rente op de investering, gebrouwen. Wederom een éénmalige uitgave in een 75 cl. fles met een winkelwaarde van maar liefst € 8,95 en (niet toevallig) een alcoholpercentage van 8%.

Cadeau- of zo maar tip

12 mei 2023

Neem of geef een obligatie van Brouwerij Egmond

Bij Brouwerij Egmond worden abdijbieren van Sancti Adalberti ambachtelijk gebrouwen met granen van biologische teelt. Door de licentie met de abdij van Egmond is dit het enige Benedictijner abdijbier van Nederland. De vakmanschap en passie van onze brouwers zorgt voor heerlijke biologische speciaal bieren.

Feestdagen cadeautip

30 december 2022

Geef een obligatie van Brouwerij Egmond

Bij Brouwerij Egmond worden abdijbieren van Sancti Adalberti ambachtelijk gebrouwen met granen van biologische teelt. Door de licentie met de abdij van Egmond is dit het enige Benedictijner abdijbier van Nederland. De vakmanschap en passie van onze brouwers zorgt voor heerlijke biologische speciaal bieren.

Geen ‘Blarenbal’ meer in Zuiderduin na de ‘Halve van Egmond’

28 november 2022

Wordt steeds lastiger om alles weer op tijd schoon en fris te krijgen

Het zal even wennen zijn, maar er komt geen 'Blarenbal' in Hotel Zuiderduin meer na de Halve van Egmond. Jarenlang was dat de traditie om nog even stoom af te blazen, maar het kan gewoon niet meer, aldus Rith Groot, directeur Zuiderduin.

UPDATE: Fletcher Badhotel Egmond aan Zee gaat sluiten

28 november 2022

Wordt onderdeel van Hotel De Boei

Per 1 december gaat Badhotel Fletcher even een paar maanden dicht. Het hotel direct naast De Boei is overgenomen door de hotelgroep waartoe ook (in Egmond) de hotels Zuiderduin, Golfzang en De Vassy al behoren en zal in fysieke zin aan Hotel De Boei worden toegevoegd. Het hotel heeft 22 kamers die nu eerst zullen worden opgewaardeerd en aangepast (bijvoorbeeld qua automatisering) aan de rest van de hotels in die groep. 'De verwachting is dat het dan ergens rond 1 februari weer open zal kunnen', aldus directeur Rith Groot.

Thom Groenendal in de race voor ‘F&B Professional of the Year’

2 december 2022

Eigenaar van Kaatje vraagt om uw stem

Aan het eind van het jaar gaat het netwerkplatform AF&BM altijd op zoek naar de F&B Professional of the Year. Voorzitter Aukje van Dongen: "Wij zijn op zoek naar dé F&B professional die onder deze erg uitdagende omstandigheden van dit jaar heeft laten zien onvermoeibaar, creatief, gemotiveerd, ondernemend en wendbaar te zijn.

Wandel Fjoertoer Blond tegen “het lijf”

25 november 2022

Een collectors item

In samenwerking met Le Champion, de organisator van Fjoertoer Egmond, heeft Brouwerij Egmond een heerlijk Blond abdijbier gebrouwen. Het is een bier op fles gebotteld in een beperkte oplage van 4.500 flessen (33 cl.), met een uniek etiket. Een echt collectors item dus.

Fjoertoer Afterparty bij Zuiderduin

25 november 2022

Op zaterdag 26 november

Bij Hotel Zuiderduin is op zaterdag 26 november vanaf 21.00 uur een Fjoertoer Afterparty met DJ René Verkerk. De entree is gratis, de minimale leeftijd is 18 jaar en legitimatie is verplicht.

Genieten voor het goede doel

18 november 2022

Mooie cheque voor Stichting Verdriet door je hoofd

Onlangs kwamen ondernemers uit de regio in het proeflokaal Brouwerij Egmond bijeen om met hun partners te genieten van een lekker glas bier, goed gezelschap en een heerlijk 5 gangen-diner. De opbrengst van deze avond ging naar de Stichting Verdriet door je hoofd/Kankerspoken. Dit is een organisatie die zich al meer dan twintig jaar inzet voor kinderen met een vader of moeder met kanker. Het leverde een fraai bedrag op. De cheque van € 675,00 werd in ontvangst genomen door Nel Kleverlaan, voorzitter van de stichting. Zij wil de mensen van het proeflokaal, Willem Kaspers, Arjan Brammer, Sjef Mulder en alle deelnemende gasten bedanken voor het mogelijk maken van deze avond. Voor meer informatie: www.kankerspoken.nl

Omzetgrens energiekosten van 12,5 procent naar 7 procent verlaagd

11 november 2022

Verlichting voor meer bedrijven?

Of het iedereen gaat helpen valt zwaar te betwijfelen, maar vanuit Den Haag is besloten om de grens van steun voor MKB'ers in 'energieproblemen' niet langer bij 12,5 procent van de omzet te leggen, maar bij zeven procent.

Dit weekeinde is het ‘Proef Egmond’

11 november 2022

Ook deze editie is uitverkocht

De najaarseditie van Proef Egmond vindt plaats op zaterdag 12 november 2022. Van 11.30 tot 17.00 uur kunnen gasten die zich hiervoor ingeschreven hebben genieten van heerlijke hapjes en drankjes in 7 restaurants in Egmond aan Zee. Deze hopen er samen met de gasten een fantastische dag van te maken!

Karin Bloemen was bij Bruutt

4 november 2022

en komt maandag 14 november nogmaals

Het was een heerlijke avond op maandag 31 oktober. Er werd volop genoten bij de dinnershow met Karin Bloemen. Wil jij dit ook meemaken? Dat kan, want Karin geeft ook op maandag 14 november een dinnershow bij Bruutt aan de Boulevard 2a in Egmond aan Zee.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug