Preistamppot met mosterd dille zalm
Heerlijke smeuïge stamppot met geroerbakte prei en zalm uit de oven met een mosterd dille marinade
Gepubliceerd: 14 juni 2024
Je zou eigenlijk liever wat bbq-gerechten willen publiceren, maar het is eerlijk gezegd meer weer voor stamppot. Dus dat doen we dan maar. Gelukkig, de keuze is ook daar de reuze. Deze week dus een preistamppot met zalm.
Benodigdheden (2 personen):
400 gr prei in ringetjes
500 gr aardappels ( kruimig )
1 Scheut warme melk
2 klontjes boter
3 eetlepels crème fraîche
snuf peper en zout
2 zalmfilets
Paar takjes verse dille
1 theelepel mosterd
1 theelepel citroenrasp
2 eetlepel olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven op 200° graden. Hak de dille fijn. Meng met de olie, mosterd, citroenrasp, snuf peper en zout. Leg de zalm in een ingevette ovenschaal. Besmeer met het mosterd dille mengsel. Laat zolang in de koelkast even intrekken.
Schil de aardappelen en kook deze gaar. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de prei een paar minuutjes tot deze begint te slinken. Zet ook de zalm in de oven en bak ca. 10 minuten. Hij mag nog iets rosé zijn van binnen.
Giet de aardappels af en stamp fijn met een stamper of gebruik een staafmixer als je die hebt. Voeg een scheut warme melk, een klontje boter, crème fraîche toe en meng tot een smeuïge puree. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout. Schep de gebakken prei door de puree. Serveer de preistamppot met de zalm uit de oven.
Bron: leukerecepten.nl