Proefdraaien voor Kerstmis deel 4: het kan ook makkelijk!
Geen zin om uren staan te sloven in de keuken?
Gepubliceerd: 9 december 2022
Ben je geen keukenprins of -prinses maar wil je toch graag uitpakken tijdens het kerstdiner? Geen nood, dat kan! Met dit makkelijke kerstgerecht zet jij binnen no time een heerlijk kerstdiner op tafel. Met een maximum tijd van slechts 15 minuten. Zoals deze ossenhaas met rucola en saus van rode wijn. In 10 minuten op tafel!
Ingrediënten (4 personen):
4 ossenhazen
1½ el milde olijfolie
3 tenen knoflook
3 takjes verse tijm
100 ml stevige rode wijn
60 g ongezouten roomboter
1½ el dijonmosterd
40 g rucola
Bereiding:
Bestrooi de ossenhaas met peper en zout. Verhit de olie in een kleine koekenpan op hoog vuur en schroei de ossenhaas in 4-5 min. dicht, afhankelijk van de dikte. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de tenen knoflook in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Zet de pan terug op het vuur en fruit de knoflook en tijm 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de wijn toe en laat op hoog vuur 1 min. inkoken. Roer de boter en de mosterd erdoor en blijf roeren tot de boter helemaal is gesmolten. Breng de saus op smaak met peper.
Snijd het vlees in schuine plakken (trancheren). Leg de ossenhaas op een grote schaal en schep de saus erover. Garneer met de rucola.
Serveer er eventueel nog wat aardappelpuree bij.