Deel

Programma Hoeve Overslot voor komende maand

Zitplaats reserveren kan ook

Programma Hoeve Overslot voor komende maand

Voor de komende weken staat weer een aantal leuke optredens gepland in Museumhoeve Overslot. Noteer deze data dus maar vast.

Zondag 8 mei Piet Visser Band
Zondag 15 mei Peggy van Ligten
Zondag 22 mei Elma Nijhuis Quartet
Zondag 29 mei Wies en de Liefde

Voor alle optredens geldt:
· Deur open vanaf 15.00 uur kom op tijd want vol=vol!
· De voorstelling is van 16.00 tot 18.00 uur met een pauze
· De toegang is vrij(willige bijdrage)
· Pinnen is in Overslot niet mogelijk

PS Een zitplaats reserveren kan voor €10 p.p. (ter plaatse te voldoen) per mail naar [email protected] o.v.v. naam en e-mailadres.

Meer 'Agenda':

Doet u ook mee met de High Tea van PostaanZee?

24 juni 2022

Er is nog plaats

Bij PostaanZee is er iedere 1e zondag van de maand een gezellige middag te beleven. Zo ook weer zondag 3 juli a.s. Er is nog voldoende plaats. Mooi en warm weer!... geen punt, het is heerlijk koel met de airco. Het kookteam zorgt voor een gevarieerd aanbod van hartige en zoetje hapjes voor eenieder. Voor 5 euro per persoon kunt u deelnemen. Inschrijven en betalen bij PostaanZee. Dat kan iedere werkdag van 09.30 tot 16.30 uur. De High Tea start om 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur. Tot ziens bij PostaanZee!

IJsjesrun in Outdoorpark Alkmaar

24 juni 2022

Mooie vakantieactiviteit

IJsjesrun op Outdoorpark Alkmaar en Sportcomplex Vaart Op zaterdag 2 juli organiseert Alkmaar Sport in samenwerking met SurvivAlkmaar een IJsjesrun voor kinderen van 8 tot 14 jaar bij Outdoorpark Alkmaar. Tijdens de IJsjesrun volgen de deelnemers een route van ongeveer 3 kilometer over het park en Sportcomplex Vaart waarbij ze verschillende land- en waterobstakels moeten trotseren. De IJsjesrun start voor groep 1 om 10.30 uur en groep 2 start om 11.30 uur. De entree bedraagt €7,50 en online inschrijven is verplicht. De IJsjesrun wordt uiteraard afgesloten met een heerlijk ijsje! Tickets zijn verkrijgbaar via www.outdoorparkalkmaar.nl/ijsjesrun. Outdoorpark Alkmaar en SurvivAlkmaar Wie van outdoor, sport en uitdagingen houdt, kan op zaterdag 2 juli zijn geluk niet op bij Outdoorpark Alkmaar. Alkmaar Sport organiseert in samenwerking met SurvivAlkmaar een IJsjesrun op Outdoorpark Alkmaar en Sportcomplex Vaart. Tom Leering, locatieverantwoordelijke van Outdoorpark Alkmaar vertelt enthousiast: ''Wij hebben samen met het team van Outdoorpark Alkmaar en SurvivAlkmaar een survivalloop bedacht. Kinderen starten bij ons op het park en lopen een route over de obstakels van SurvivAlkmaar. Vervolgens gaan zij via de Nieuwe Vaart naar Sportcomplex Vaart om daar diverse land- en waterobstakels te overwinnen. Uiteindelijk eindigen ze via een swing over het water weer bij Outdoorpark Alkmaar waarbij wij afsluiten met een heerlijk ijsje''. Aanmelden en meer informatie De IJsjesrun start voor groep 1 om 10.30 uur en groep 2 start om 11.30 uur. Toegang tot het park is €7,50 en de deelnemers volgen een route over Outdoorpark Alkmaar en Sportcomplex Vaart. Per tijdsblok kunnen er maximaal 50 kinderen deelnemen. Meer informatie over de IJsjesrun is te vinden via www.outdoorparkalkmaar.nl/ijsjesrun.

The Blouzz in Hoeve Overslot

17 juni 2022

Vette dampende blues

The Blouzz is een blues-formatie uit Alkmaar en staat bekend om zijn moddervette en dampende Blues.

Woensdagochtend cafe: kinderboekenschrijfster Gerrie Huiberts

17 juni 2022

In het laatste Woensdagochtend-café voor de zomerpauze, op 22 juni, komt Gerrie Huiberts vertellen over de kinderboeken die ze geschreven heeft. Over het proces van schrijven. Over het uitgeven bij een uitgever, of in eigen beheer. En hoe je de boeken vervolgens al dan niet verkoopt. Ze leest ook wat stukjes voor, en vertelt over haar passie bij het schrijven om in oude verhalen (bijbel en sprookjes) de beeldvorming over vrouwen en meisjes minder stereotiep en ouderwets van rollen te maken. Benieuwd? Van harte welkom! Woensdag, 22-6-2022, 10.30 uur tot 12.00 uur Dorpshuis De Schulp, Visweg 45, Egmond-Binnen Koffie,thee: 1 euro/bijdrage zaalhuur: 1 euro

Verkoop ochtend bij Plantenbieb de Schulp

17 juni 2022

Vrijdag 24 juni van 9.30 tot 11.30 uur

De planten groeien als kool. Zo leuk om al die nieuwe plantjes te zien. Allemaal op zoek naar een nieuwe woning! Op vrijdag 24 juni van 9.30-11.30 uur bent u van harte welkom.

De Pinck en de Zâalnêelden

17 juni 2022

Op zaterdag 18 juni bij het Maritiem Centrum

De Visserijdag gaat dit jaar helaas niet door, maar.... we kunnen hem niet missen! Daarom zetten ze bij de Egmonder Pinck de "CLAES TEUNISZ" en de chaloupe "JAN VAN CLAES" op zaterdag 18 juni toch buiten. Omdat het boothuis dan leeg is, kan Shantykoor "De Derper Zâalnêelden" daar mooi optreden; de eerste keer is om ca. 11.00 uur en later volgt er nog een keer. Voor een aantal toehoorders staan er stoelen klaar.

Open viswedstrijd voor dames en jeugd

17 juni 2022

Zaterdag 25 juni op de Slotgracht

Zaterdag 25 juni organiseert 'Visclub de Egmonden' de jaarlijkse viswedstrijd voor dames en jeugd. De wedstrijd op De Slotgracht is van 14.00 tot 15.30 uur en kent een open deelname. De prijsuitreiking is in Dorpshuis De Hanswijk.

Poëtische klanken zaterdag in De Schulp

17 juni 2022

Muziek, zang, gedichten voordracht en beeldende kunst

Poëtische klanken in beeld is een verrassende combinatie van muziek, zang, gedichten voordracht en beeldende kunst. Laat u op zaterdag 18 juni van 20.00 tot 22.15 uur verrassen in De Schulp in Egmond Binnen. 

Programma Hoever Dorpsfeest

10 juni 2022

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni

Het hele programma van de zaterdag en de zondag is te vinden op: www.hoeverheerlijkheid.nl en op www.hoeverdorpsfeest.nl.

Rommelmarkt Eensgezindheid

10 juni 2022

Op zaterdag 11 juni in Egmond-Binnen

Zaterdag 11 juni is de rommelmarkt van Muziekvereniging Eensgezindheid op het Kerkplein in Egmond-Binnen vanaf 9 uur. De opbrengst van de rommelmarkt gaat geheel naar de muziekvereniging. Zij houden hier onder andere de kosten van de muziekopleiding laag voor hun jeugdleden.

Voor wie wil genieten van natuur in eigen land

10 juni 2022

Zaterdag 11 en zondag 12 juni van 10.30 tot 17 uur

Dit weekend is de Natuurtuin van Cees en Ria Baart aan de Doelen in Egmond-Binnen weer opengesteld voor het publiek. Geen duinkaart nodig, wel een goed humeur.

Roots Market in Egmond aan Zee

3 juni 2022

Laat u verrassen door de deelnemers

Op vrijdag 10 juni 2022 vindt de Roots Market plaats op de boulevard in Egmond aan zee. De deelnemers worden speciaal geselecteerd om een grote diversiteit aan inspirerende en mooie producten te laten zien. Deze keer zijn er onder andere deelnemers met biologische bloembollen, zelf ontworpen kleding, vintage, handgemaakte sieraden, duurzame producten uit kurk, grote ibiza-kleden uit India, edelstenen, handgemaakte riemen en andere producten uit leer, een antiquariaat met mooie boeken, handgemaakte teddybeeren en Mexicaans handwerk. Goed eten is vertegenwoordigd met een spelt-bakker, een braadworsten-kraam en een poffertjes-kraam. Laat je verrassen door een kleurrijke en bijzondere markt met producten die je niet zomaar in de winkels of online kan kopen. De markt begin om 11 uur en eindigt om 17 uur. Een mooie dag voor jong en oud. Lekker naar de markt en dan naar het strand.

U wilt weer veilig op de fiets onderweg?

10 juni 2022

Maar liever eerst even oefenen? Dat kan!

Fietsproject Doortrappen, veilig fietsen voor iedereen, op dinsdag 12 juli in Schoorl Wilt u ook (weer) veilig op de fiets maar vindt u het toch spannend of lijkt het u leuk om met een groep te gaan fietsen? Meldt u zich dan nu aan voor dit fietsproject. Dankzij de samenwerking tussen het Sociaal Team, de buurtsportcoaches van Holland Sport en Provincie Noord- Holland is er mooi project tot stand gekomen voor inwoners van gemeente Bergen. Dinsdag 12 juli organiseren we in de ochtend een fietscursus in sporthal De Blinkerd. De cursus is bedoeld voor inwoners die willen leren fietsen en inwoners meer zelfvertrouwen te geven op de fiets. De fietscursus is ook voor inwoners die na een operatie het nog niet hebben aangedurfd om weer alleen op de fiets te stappen. De fietscursus, onder begeleiding van de professionele fietstrainer Bert, start om 10.30 uur en duurt tot 12 uur. Er zijn fietsen beschikbaar. Voor de middag staat er een fietstocht op het programma. Houdt u van fietsen maar fietst u het liefste samen met anderen? Meldt u zich dan aan. Om 13 uur verzamelen we bij sporthal De Blinkerd in Schoorl en onder begeleiding van Bert gaan we een mooie tocht in de regio maken. De fietstocht zal ongeveer 2 uur duren. Onderweg is er ruimte voor tips en adviezen, ook krijgt u kennis over het maken van een route a.d.h.v. knooppunten. Het uiteindelijke doel is dan ook, na een aantal fietstochten onder begeleiding, om daarna door te gaan met het fietsgroepje. Hebt u vragen of wilt u meer informatie, neem contact op met Annelies Oosterhof van het Sociaal Team Schoorl via 06-54713753. Wilt u zich aanmelden? Dat kan bij Elles Kraakman: [email protected] of 06-29319401

The Lasses terug in Vredeskerkje

3 juni 2022

Het beste wat de Nederlandse folkwereld heeft te bieden

Donderdag 9 juni zijn dan eindelijk, na veel opschuiven, The Lasses weer in het Vredeskerkje. Het duo is uitgegroeid tot het beste dat de Nederlandse folkwereld te bieden heeft en Sophie Janna en Margot Merah reizen ook nog door vele landen met hun liedjes. Schots, Iers, vleugjes Americana: hun stemmen matchen geweldig en met een divers instrumentarium en bondige verhaaltjes beleven de bezoekers een rijke muziekavond. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30. Kijk voor kaarten op kunstgetij.nl.

Jubileum: 1100 jaar verering voor Sint Adelbert

24 juni 2022

Op 26 juni grote mis op Adelbertusakker

Niet alleen is er de komende tijd veel aandacht voor de periode rond de 80-jarige oorlog. Ook een periode van ver daarvoor: al 1100 jaar vindt de verering van Sint Adelbert plaats.

Veteranenmiddag voor Bergense oorlogsveteranen

3 juni 2022

Op 15 juni; aanmelden kan nog

Op 15 juni organiseert de gemeente Bergen een Veteranenmiddag voor onze oorlogsveteranen. De bijeenkomst is van 15.30 tot 17.30 uur in Fletcher Hotel Restaurant Marijke, Dorpsstraat 23, 1861 KT Bergen.

Netten boeten bij het Museum van Egmond

3 juni 2022

Tijdens de braderieavonden

Buiten bij het museum in de Zuiderstraat is er in de zomermaanden elke woensdag van 19.00 - 20.30 uur de mogelijkheid om te kijken naar het boeten van netten. Tevens is het museum zelf open. Vanaf heden is het museum elke middag open van 14.00 - 17.00 uur. De toegang is € 4,- maar gratis met de museumjaarkaart en donateurskaart (die is voor het hele gezin). Voor de jeugd van 4 t/m 17 jaar is de entree € 2,- incl. een leuke museumquiz.

Rockoustic in Hoeve Overslot

3 juni 2022

Genieten van echte rock covers

Zondag 5 juni speelt Rockoustic, een driemansformatie met twee keer gitaar en een zangeres, in Hoeve Overslot.

Woensdagochtendcafé over de cirkel van het leven

10 juni 2022

Wie ben ik eigenlijk?

Het volgende Woensdagochtend-café vindt plaats op 15 juni. Samen met Edelgard Henke van www.integratie-opstellingen.nl gaan we kijken naar de cirkel van het leven, naar de verschillende fases en hun uitdagingen en kwaliteiten. Wie ben ik eigenlijk? Hoe kan ik in verbinding zijn met wie ik ben? Wat is aanpassing, wat is echt? Wat is het verband tussen aanpassing en echt? In het Levens-Integratie-Proces (LIP) kijk je door middel van opstellingen naar wie je was in je voorbije levens- en bewustzijnsfases.       Vanuit de volwassene die je nu bent ontmoet je jezelf als het (ongeboren) kind en als de puber die je was. Je kijkt naar je ontwikkeling in een groter verband. Dat helpt je zien dat alles erop was en is gericht om dat wat altijd al in je aangelegd was, tot ontwikkeling en tot uiting te brengen.

Braderie kan en gaat weer van start!

27 mei 2022

Vanaf komende woensdag

In de maanden juni, juli en augustus wordt in het centrum van Egmond aan Zee elke woensdag een gezellige braderie georganiseerd. Van 16 uur tot 21.30 uur vind je een grote verscheidenheid aan kramen. Na twee seizoenen geen of nauwelijks mogelijkheden kunnen we vanaf woensdag 1 juni dus gewoon weer lekker naar ‘De Brad’.

Word jij ook een levend standbeeld?

10 juni 2022

Workshop voor enthousiaste 'beelden'

Al vele jaren vormen levende standbeelden dé trekker in dorp en stad. Zo ook in Alkmaar, waar in het weekend van 14, 15 en 16 oktober voor de eerste keer het WK Living Statues gaat plaatsvinden. Het wordt een groots spektakel, want vele internationale en nationale professionals, (wereld)kampioenen én kids statues maken daar hun opwachting. Er zullen dan ook weer duizenden bezoekers langs alle beelden schuifelen.

Unieke Natuurtuin aan de Doelen weer te bewonderen

27 mei 2022

Op 11 en 12 juni tussen 10.30 en 17 uur

‘Laatst gingen we een weekje naar Zuid-Limburg. Dan vertrek je hier toch met een gevoel van weemoed. Limburg is mooi, hoor, maar als je dan hier terug bent ervaar je weer hoe uniek deze plek is.’

Boekenmarkt bij PostaanZee; volgende week vrijdag 1 juli!

27 mei 2022

Dus toch de eerste vrijdag van de maand

Iedere eerste vrijdag van de maand is er bij PostaanZee een boekenmarkt. Nu dus ook: vrijdag 1 juli is het weer zo ver. Dan ligt er weer een breed aanbod aan boeken voor u klaar om uit te kiezen. Er zijn dit keer extra veel kookboeken beschikbaar. Zoekt u nog nieuwe recepten, bent u een kookfanaat? Kom gerust langs en kijk of er iets voor u tussen zit. De boekenmarkt vindt plaats van 13.30 tot 16.00 uur.

Laatste ophaaldag voor 50e rommelmarkt Eensgezindheid Egmond-Binnen

27 mei 2022

van Muziekvereniging Eensgezindheid

Zaterdag 28 mei is de laatste ophaaldag voor de rommelmarkt van Muziekvereniging Eensgezindheid! Tussen (circa) 09:00 en 12:00 uur rijden zij door Egmond-Binnen. Heeft u nog spullen? Laat het hun weten dan halen zij het bij u op! Aanmelding voor spullen kan naar: [email protected] PS: Vergeet niet om de rommelmarkt van 11 juni op het Kerkplein van 9.00 tot 14.00 uur in uw agenda te zetten!

Buurtrommelmarkt in Egmond aan Zee

27 mei 2022

Op zondag 29 mei

Op zondag 29 mei is er een Buurtrommelmarkt in Egmond aan Zee van 10.00 tot 17.00 uur. De straten die in het 'vierkant' Wilhelminastraat, Kerkstraat, Prins Hendrikstraat, Prins Clausstraat, Plantsoenstraat, Troelstraweg, Willem Dreesweg en Watertorenweg liggen doen mee. De bewoners die meedoen zullen hun ‘koopwaar’ in hun voortuinen uitstallen. Wie weet welke pareltjes er uit de schuren of van zolder komen…..

Hollands Vocaal Ensemble in Slotkapel

27 mei 2022

Zestien koorwerken in sfeervolle ambiance

Onder de titel ‘Natura Artis Magistra’ brengt het Hollands Vocaal Ensemble zestien koorwerken ten gehore uit de stijlperioden hoog-renaissance/vroeg-barok, de Romantiek en Moderne muziek.

Woensdagochtendcafé over energie

20 mei 2022

Waarom voel je wat je voelt?

In het Woensdagochtend-café van 25 mei is Manon Apeldoorn te gast: https://www.manonapeldoorn.nl/. Ze vertelt over de werking van energie in het algemeen, in je dagelijks leven, zodat je gaat herkennen waarom bepaalde gevoelens, lichamelijke klachten of situaties je overkomen. En ze vertelt ook over het magnetiseren. Benieuwd? Van harte welkom! Woensdag, 25-5-2022, 10.30 uur tot 12.00 uur Dorpshuis De Schulp, Visweg 45, Egmond-Binnen Koffie,thee: 1 euro/bijdrage zaalhuur: 1 euro In juni valt het Woensdagochtend-café 2 keer uit; op 15 juni komen we weer bij elkaar.

‘Autonome vormen’ in Galerie Conny van Kasteel

20 mei 2022

Jan Hendriks en Kees van der Woude

In Galerie Conny van Kasteel in Egmond aan Zee is van 28 mei t/m 10 juli de expositie Autonome

Aan tafel met… de wijkagent van Egmond

20 mei 2022

Wat speelt er in jouw buurt?

Maak kennis met de wijkagent van de Egmonden. Robert de Boer is wijkagent in Egmond en wil graag met jou als inwoner van Egmond in gesprek. Wat speelt er in jouw eigen omgeving en waarvoor kun je de wijkagent inschakelen. Uiteraard staat hij open voor al je vragen zoals veiligheid in en om huis. Wanneer Je bent van harte welkom tijdens deze Aan tafel met… op donderdag 2 juni van 10.30 tot 12.00 uur in Dorpshuis de Schulp, Visweg 45 in Egmond-Binnen. De toegang is gratis. Je kunt je aanmelden via www.bknw.nl/agenda. Schuif aan! Aan tafel met… Aan tafel met… geeft mensen uit het dorp de gelegenheid om hun verhaal of kennis te delen met anderen. Dit kan een interessant beroep zijn, een leuke hobby, een onderwerp dat je na aan het hart ligt of iets interessants dat je hebt (mee)gemaakt. De tafel in De Schulp biedt zo een podium voor interessante workshops, verrassende presentaties en boeiende verhalen. Als je zelf eens een “Aan tafel met…” wilt verzorgen kun je je aanmelden bij Amanda Wolters op [email protected]

Zin in een High Tea met Pinksteren?

20 mei 2022

Een gezellige middag met heerlijke hapjes

Begin de Pinsterdagen goed met een gezellige High Tea bij PostaanZee. Bij Postaanzee is er iedere 1 zondag van de maand een gezellige middag te beleven. Zo ook dus eerste Pinksterdag 5 juni. Het kookteam zorgt voor een gevarieerd aanbod van hartige en zoetje hapjes voor eenieder. Voor 5 euro per persoon kan men deelnemen. Inschrijven en betalen bij PostaanZee. Dat kan iedere werkdag van 09.30 tot 16.30 uur. De High Tea start om 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur. Tot ziens bij Postaanzee!

Concert Kleine Keuken

20 mei 2022

Met deelname van het PostaanZee-koor

Op zondagmiddag 29 mei tussen 15.00 en 17.00 brengen leerlingen van de Egmondse zangdocent Karin ten Cate een sfeervol programma in de zaal van De Oude Keuken.

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag

20 mei 2022

Bunkers in gemeente Bergen en Alkmaar voor één dag open

Op zaterdag 28 mei is het Bunkerdag. Tussen 10.00 en 17.00 uur gaan van Zeeland tot en met de Waddeneilanden bunkers van de Atlantikwall voor één dag open voor publiek.

Kunstmarkt in Egmond aan Zee

27 mei 2022

Zondag 29 mei op de Noord Boulevard

Zondag 29 mei is de eerste kunstmarkt in Egmond aan Zee van dit jaar. Bezoekers kunnen vele soorten kunst verwachten: van schilderen tot keramiek, van glas tot grafici en van tekenaars tot vilt-artiesten.

Tim Kliphuis in de Ruïnekerk

20 mei 2022

Een ode aan de elementen

Het capriccio voor viool solo van Simeon ten Holt. Met dit voortrazende werk opent Janneke van Prooijen het vijfde concert in de serie kamermuziek in de Ruïnekerk. Op donderdagavond 26 mei komt haar man, violist Tim Kliphuis met tien musici een programma spelen waarin naast het werk van Ten Holt, Bach en Duke Ellington vooral zijn eigen grote werk ‘The Five Elements’ de aandacht trekt, uitgevoerd door elf musici. Kliphuis laat ook wat improvisaties horen met zijn eigen trio. Aanvang 20.00 uur. Tim Kliphuis vormt een genre op zich. Met zijn trio en sextet toert hij voortdurend wereldwijd met de geliefde mix van klassiek en gypsy. In coronatijd sloeg hij echt aan het componeren. Hij ziet het in zijn werk als taak om aandacht te vragen voor de natuur. Zijn ‘Five Elements’ vormt een ode aan de elementen aarde, lucht, water en vuur. Als vijfde element voegt hij er het ‘bewustzijn’ aan toe. Iets waar de mens zich ver in heeft doorontwikkeld en dat de mensheid dan ook veel meer zou moeten benutten om de aarde te koesteren. Kijk voor meer en voor kaarten op duinstreekkamermuziek.nl.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug