Deel

Rabo ClubSupport weer van start

28 Egmondse verenigingen vragen om jouw stem

Rabo ClubSupport weer van start

Het kan nog even: laat de Egmondse verenigingen niet in de steek en stem op uw favoriet voor de actie Rabo Club Support!

Als coöperatieve bank heeft de Rabobank geen aandeelhouders, maar leden. Elk jaar geven ze een deel van hun winst terug aan de maatschappij. En die leden beslissen mee, zo bepalen ze samen waar het geld naar toe gaat. Ieder Rabobank lid kan in de periode tot en met 27 september een aantal stemmen uitbrengen. Laat je stem, ook in dit geval, niet verloren gaan en zorg dat de Egmondse verenigingen, clubs en stichtingen (financieel) scoren!

Het rijtje Egmondse deelnemers in alfabetische volgorde:
Achilles – Gymnastiek
de Pinck – Cultuur
De Schulp Dorpshuis – Samenleving
de Zonnebloem afdeling de Egmonden – Samenleving
Egmondia – Voetbal
Erato Egmond – Zang
Flierefluiters toneel – Theater
Gymnastiekvereniging Spirit – Gymnastiek
Hafre Productions – Cultuur
Hoeverdorpsfeest – Samenleving
Hogedijk – Tennis
Hospice- Egmond – Zorg
Huys Egmont – Cultuur
JOEB Jongeren Organisatie Egmond Binnen
Kledingbank Noord Holland Noord
Kortebaandraverij Egmond a/d Hoef – Samenleving
Museum van Egmond – Cultuur
Muziekver. Lamoraal van Egmont – Muziek
Muziekvereniging Eensgezindheid – Muziek
New Voice – Zang
PostaanZee – Senioren
Reddingsbrigade Egmond – Samenleving
Sint Adelbert – Voetbal
Stichting Egmond 40-45 – Cultuur
Timmerdorp Egmond-Binnen – Samenleving
Toneelgroep Spiegel – Cultuur
White Stones – Voetbal
Zeevogels V.V. – Voetbal

Meer 'Rechter kolom':

Dorpshuis de Hanswijk zoekt nieuwe collega’s

16 februari 2024

Vacature Manager Dorpshuis en een vacature Beheerder Dorpshuis

Dorpshuis De Hanswijk is een multifunctioneel zalencentrum. Wij bieden onderdak aan verschillende organisaties op het paramedische vlak; evenals aan diverse verenigingen die het dorpshuis als thuis basis hebben. Onze zalen kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden De sportzaal biedt onderdak aan verschillende sportverenigingen en vindt het gymnastiek onderwijs aan de scholen in Egmond aan den Hoef plaats.

Vraag en aanbod

16 februari 2024

Hier vind je wekelijks gratis advertenties

Ook een ‘Klein Flesje’ plaatsen? Deze zijn alleen voor particulieren en dus geen commerciële/zakelijke boodschappen. Stuur je info naar: [email protected]

Sjef Kenniphaas

16 februari 2024

Sneeuwklokjes en krokussen in de regen

Woensdag 14 februari in Egmond aan Zee: Het voorjaar dient zich aan maar voor nu even ‘Sneeuwklokjes en krokussen in de regen’.

20 februari 1974

16 februari 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 20 februari 1974.

Petitie: Zwembad het Baafje Heiloo moet open blijven!

16 februari 2024

Burgerinitiatief tegen sluiting

Enkele weken geleden werden de inwoners van Heiloo en omstreken opgeschrikt door het bericht dat zwembad het Baafje dit jaar mogelijk gesloten blijft. De exploitant van het zwembad is failliet gegaan en ondanks initiatieven uit de gemeenschap is het nog onduidelijk of het gemeentebestuur van Heiloo het zwembad open gaat houden. Maar het zwembad mag niet dicht blijven want:

Afsluiting fietspad Sluispolder

16 februari 2024

Fietspad wordt verbreed naar 4 meter

De gemeente Alkmaar en de gemeente Bergen voeren de komende maanden werkzaamheden uit aan het fietspad in de Sluispolder. Het fietspad wordt breder, veiliger en duurzamer. Vanwege de werkzaamheden is het fietspad dicht voor al het verkeer van 21 februari tot eind juni. Veilig en toekomstbestendig Het huidige fietspad is niet geschikt voor het moderne (fiets)verkeer. Met een breedte van 2,80 meter is deze te smal volgens de normen van nu. Het fietspad wordt verbreed naar 4,00 meter. Zo kan het (fiets)verkeer veiliger langs elkaar heen bewegen. Daarnaast wordt de ondergrond van het fietspad vervangen door betonplaten. Door deze aanpassingen is het fietspad duurzaam en klaar voor de toekomst. Omleiding Het fietspad in de Sluispolder is een belangrijke fietsroute voor veel inwoners uit Alkmaar en Bergen. Het fietspad wordt gebruikt voor woon-werkverkeer en door scholieren, maar ook recreatief door inwoners uit de regio. Tijdens de werkzaamheden zijn er daarom twee omleidingsroutes; via de Kogendijk en via de Bergerweg. Zie bijgevoegde kaart voor duiding van de routes. Planning De werkzaamheden aan het fietspad beginnen 21 februari. Het fietspad is dan afgesloten voor al het verkeer. De werkzaamheden duren ongeveer 4 maanden. Eind juni is het fietspad weer open en kunnen fietsers weer door de Sluispolder fietsen.

Het oude kermisterreintje in de Hoef

16 februari 2024

Daar stond ooit een monumentale stolp

Wie dacht dat het 'gat' aan de Oude Egmonderstraatweg er altijd al was en dat het daarom wel handig was voor een kermisterrein, komt toch bedrogen uit. Ooit stond daar een monumentale stolp, eigendom van de familie Ranzijn.

Explosief tot ontploffing gebracht

9 februari 2024

Door de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie

De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie heeft op donderdag 8 februari op het strand van Egmond aan Zee een explosief tot ontploffing gebracht. Het was op die dag bij paal 36 gevonden door voorbijgangers. Over de herkomst van het aangespoelde projectiel wordt onderzoek gedaan.

Henk Sterk overleden

8 februari 2024

Oud uitbater Egmondse horecabedrijven en organisator 'de Nacht van Egmond'

Op zondag 4 februari is Henk Sterk overleden op 82 jarige leeftijd. Henk was een zeer bekend persoon in de horeca in de regio Alkmaar. Hij was in het verre verleden onder andere uitbater van De Kooperen Visch in Egmond aan Zee en Het Rode Hert in Egmond aan den Hoef. Tevens organiseerde hij zes jaar lang het wieler (prof) criterium ‘De Nacht van Egmond’.

13 februari 1974

9 februari 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 13 februari 1974.

Jonge held of heldin gezocht!

9 februari 2024

Wie verdient er een jeugdlintje?

Dit jaar reikt de gemeente Bergen weer het jeugdlintje uit aan een jonge held of heldin. Ken jij iemand die tussen de 6 en 18 jaar oud is én iets bijzonders heeft gedaan voor anderen of voor onze gemeente? Bijvoorbeeld op jouw sportclub, bij een zorginstelling, het jongerencentrum in jouw buurt of heel ergens anders? Kinderburgemeester Tygo Fontijn heeft de eer om dit jaar het jeugdlintje op te spelden en hij is benieuwd naar alle aanmeldingen! Vorig jaar kreeg Tigo Buis uit Egmond aan Zee het jeugdlintje uitgereikt. Hij redde enkele zwemmers die in de problemen waren gekomen. Een echte held. En het jaar daarvoor hadden we heldin Krystyna Cybulska uit Bergen die Oekraïense vluchtelingen hielp.

Sjef Kenniphaas

9 februari 2024

Oefening baart kunst

Sjef Kenniphaas op zaterdag 3 februari: Oefening baart kunst 

Reünie familie Apeldoorn

9 februari 2024

Van Jan de Timmerman

Kinderen en kleinkinderen van deze lieve mensen (zie foto 1) worden uitgenodigd voor een familiereünie in Café Tervoort Egmond-Binnen op zaterdag 16 maart 2024 van 14 tot 18 uur. Hapje, drankje en een presentatie van o.a. foto’s over het opgroeien bij de werkplaats van de dorpstimmerman. Jan de Timmerman was de (schoon)vader van de mensen op deze foto die in 1956 genomen is bij het trouwen van de jongste dochter Sjaan met Wim Limmen. Kosten € 25,00 per persoon Opgeven kan uiterlijk 15 februari op [email protected]

6 februari 1974

2 februari 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 6 februari 1974.

Het is groen en het ….

2 februari 2024

Staat in de Abdijlaan

Aan de Abdijlaan op de hoek met de Peperstraat in Egmond-Binnen wordt momenteel een nieuw huis gebouwd. De woning wordt (bijna) geheel Prefab opgetrokken. Momenteel is de isolatie rondom goed zichtbaar. Het geeft het pand een mooie groene kleur. Binnenkort zal dit geheel verdwijnen achter kant en klare panelen of mooi schoon metselwerk of ….

Kent u iemand die een lintje verdient?

2 februari 2024

Draag hem/haar dan voor!

Kent u iemand die een lintje verdient? Als blijk van waardering uit de samenleving kunt u een inwoner uit de gemeente Bergen voordragen voor het ontvangen van een Koninklijke onderscheiding. Dit is mogelijk wanneer deze persoon zich voor langdurige tijd inzet voor de maatschappij op allerlei terreinen. Als u iemand kent die een lintje verdient kunt u in onderstaande tekst lezen hoe en wanneer u deze persoon voordraagt.

30 januari 1974

26 januari 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 30 januari 1974.

Briljant in de Hoef

26 januari 2024

Echtpaar van Dam 65 jaar getrouwd

Op 23 december 2023 vierde het briljanten echtpaar Van Dam uit Egmond aan den Hoef hun 65-jarig huwelijk. Zij komt oorspronkelijk uit Egmond-Binnen, hij uit Egmond aan den Hoef. Ruim 65 jaar geleden bouwden zij hun huis in Egmond aan den Hoef, waar zij nu nog steeds wonen. Daar hadden zij vroeger hun bloembollenbedrijf dat zij samen dreven. De bollengrond is inmiddels verkocht aan PWN en wordt beheerd als natuur in de binnenduinrand. Burgemeester Voskuil en zijn echtgenote Priska bezochten hen en maakten meteen kennis met hun 3 dochters. Mijnheer Van Dam hoopt in februari 100 jaar te worden, alle reden om hen weer te bezoeken!

Jubilea bij de KNRM en de ERB

26 januari 2024

ERB-leden met 50-jarig lidmaatschap!

Onlangs is er tijdens de nieuwjaarsreceptie van de KNRM en de Reddingsbrigade Egmond teruggeblikt, vooruitgekeken en gehuldigd! Op de foto vrijwilligers met 15, 20, 25 en 30 jaar betrokkenheid bij de KNRM en ERB-leden met 50-jarig lidmaatschap!

Bomenfrees doet zijn werk grondig

26 januari 2024

Snel korte metten maken met oude boomstronken

Onlangs zijn er in Egmond, in opdracht van de gemeente, diverse boomstronken langs de openbare weggefreesd. Het waren de ‘restanten’ van de diverse stormen die we het afgelopen jaar hebben gehad. Met veel materieel kwamen de deskundigen de klus klaren en het ontstane gat weer opvullen. Of er een nieuwe boom herplant wordt of dat de stoep ‘gewoon’ dicht gelegd wordt met tegels is niet bekend.

De metamorfose van Julianaweg 27

26 januari 2024

Pand nog steeds herkenbaar

Iedereen die zich door de Julianaweg in Egmond aan den Hoef ‘wurmt’ zal het opgevallen zijn. Het huis op de hoek met de Hanswijk heeft een metamorfose ondergaan. Twee jonge mensen hebben het een aantal jaren terug gekocht en aangepast aan de eisen van deze tijd. De oudste foto die wij van dit pand hebben kunnen vinden is van 1971. Heel lang was hier de groente- en fruitwinkel van de familie Genet gevestigd. Op zaterdag gingen mevrouw Genet en haar zoon langs de deuren met een goed gevulde bakfiets. Na het sluiten van de winkel is de familie er nog heel lang blijven wonen

Laatste restje winter?

19 januari 2024

Net nu de 'ijsbaan' dicht ligt...

Zul je altijd zien, net als de slotgracht weer eens helemaal dicht ligt gaat de temperatuur weer omhoog. Alle winter- en schaatsaspiraties kunnen weer even d koelkast in. Het gaat voorlopig niet gebeuren. It giet net oan...

23 januari 1974

19 januari 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 23 januari 1974.

Jan Stam over Teun Baldi

2 februari 2024

Verhaaltjes en meningen die Egmond aan Zee raken

Volgens mij voor veel mensen herkenbaar: Je snuffelt in oude schoenendozen met foto’s, denkt af en toe “Oh ja..” of “Kijk nou….”. Soms kom je een vergeten pareltje tegen. Het pareltje verscheen plotsklaps in mijn handen. Bijgaande foto is waarschijnlijk gemaakt in 1928. Vanzelfsprekend gemaakt door foto Jonker.

Stratenmakers leggen laatste hand aan Delverspad/Nachtegalenpad

19 januari 2024

Fietspad door duin is weer open

Afgelopen donderdag werd de laatste hand gelegd aan het bestraten van het Nachtegalen/Delverspad. In opdracht van PWN heeft Aannemersbedrijf Gebr. Min van een stuk asfalt fietspad een klinkerweg gemaakt.

Paul Waye

19 januari 2024

Een van de vele marathon helden

Haarlemmer Paul Waye deed volgens zijn chip 2 uur, 39 minuten en 11 seconden over de Halve Marathon van Egmond. Een schril contrast ten opzichte van de winnaar die er 1 uur, 3 minuten en 34 seconden over deed. Toch was ook zijn prestatie groots. Paul wil een statement maken voor het beter inzamelen van lege blikjes en heeft in een ‘blikjes’ outfit zoals de foto laat zien de 21.1 kilometer afgelegd. Gemiddeld ruim 7.5 kilometer per uur. En dat ook nog eens met een soort van vaandel/vlag. Paul doet al jaren aan ploggen, oftewel hardlopend zwerfafval opruimen. Bewapend met handschoenen en afvalzakken probeert hij de regio dagelijks een stukje schoner achter te laten. O ja …. Van de totaal 9864 deelnemers die de finish haalden bij de ‘recreatieve’ Halve Marathon eindigde Paul als 9797e … Hield hij er toch nog 67 achter zich! Foto’s: Rob Glas

Rob Glas

12 januari 2024

Schaatsen Plezier Genieten Lol

Rob Glas: Waar ons kleine dorpje goed in is .... Nooit had ik kunnen bedenken dat dit ooit zou gebeuren, schaatsen op het A-veld van Egmondia en dat in de avond. Een feest voor groot en klein ... Ik bedenk me eigenlijk hoe weinig wij nog hebben in Egmond. En dan gebeurd dit Schaatsen Plezier Genieten Lol ... man man man. Hier is waar Derp trots op mag zijn .... Egmondia laat zich groots zien. Schaatsen in het donker met heel veel blije gezichten".

Tentenkamp bij de sporthal

12 januari 2024

Klaar voor het weekend!

Omdat de velden van Egmondia momenteel niet geschikt zijn om tenten op neer te zetten is het rond de sporthal dit jaar iets drukker dan anders. Het terrein waar vroeger het zwembad stond is nu de ‘extra’ plek voor de tent. Al met al een flink tentenkamp zo. ‘Egmond’ is klaar voor het sportweekend van het jaar!

16 januari 1974

12 januari 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 16 januari 1974.

Fietsersergernissen

12 januari 2024

Ook zonder haast duurt het lang

Je hoeft niet altijd meteen aan de beurt te zijn, maar bij de stoplichten op de kruising Sportlaan/Voorstraat moet je als fietser wel heel veel geduld hebben.

De eerste halve marathon van Egmond

12 januari 2024

Gelopen op zondag 11 maart 1973

Het was een barre tocht over het strand en onverharde duinpaden. De temperatuur schommelde rond de acht graden, de wind waaide uit uiteenlopende richtingen en het miezerde. Toch wilden negenhonderd deelnemers de finish halen van de eerste halve marathon van Egmond op zondag 11 maart 1973.

Humor blijft overeind

12 januari 2024

Als een paal boven water...

De eigenaar van dit landje in de duinen heeft in ieder geval zijn gevoel voor humor behouden, getuige de tekst op het bordje midden in het water. Tja, wat moet je anders. Sproeien zal nog even niet nodig zijn en iets anders is onmogelijk. Misschien nog schaatsen binnenkort?

Traditionele wandeling ‘Klok-lopers’

12 januari 2024

Voorafgaand aan Halve van Egmond

Afgelopen zondag hebben de oud "Klokkers" haar jaarlijkse Nieuwjaarsronde gewandeld met aansluitend een nazit in Santiago. Het is bedoeld om oude verhalen over de hardloopgroep van weleer op te halen met het oog op de aankomende Halve van Egmond. Veel oud leden zijn helaas niet meer onder ons. De hardlopers van toen zijn nu wandelaars maar kijken met een mooi gevoel terug op de prestaties van alle oud "Klokkers" uit vroeger tijden.

Beelden van de “Horror-winter van 1979” in het NOS-journaal

12 januari 2024

Zal ons dat ooit nog eens overkomen?

Vanaf 30 december 1978 breekt in Nederland een lange periode aan met streng winterweer. Zeer lage temperaturen en hevige sneeuwval teisteren ons land. De sneeuwstorm van 14 februari 1979 is zelfs de zwaarste sneeuwstorm van de 20e eeuw in Nederland. Een terugblik op de strenge winter van 1978/1979.

Terug