Deel

Reacties van onze lezers

Stuur je bericht naar ons toe!

Reacties van onze lezers

Geachte Redactie…

Wilt u reageren op artikelen of berichten? Heeft u ergens een mening over? Wilt u iets aanbieden, verkopen, kopen, vragen of ….
Laat het ons weten via: [email protected]


Hans van den Berg reageerde 15 januari op de column van Baldi:
Mooie stukje over Nic. Groot Heeft ons jarenlang met raad en daad gesteund en had voor elk probleem een oplossing. We missen hem in museumhoeve Overslot nog dagelijks. Zijn portret staat in het schelpenmuseum vlak naast de bedstee waar hij geboren is. (foto’s Joke en Harry Ningen)


Bericht gepubliceerd op vrijdag 31 december 2021:
Geen kerstbomen inzamelen voor zakgeld. Zelf naar de gemeentewerf brengen is wel mogelijk
De gemeente Bergen heeft besloten om dit jaar niet de kerstbomen tegen een kleine vergoeding door kinderen centraal te laten inzamelen. Dat zou zijn in verband met mogelijk besmettingsgevaar. In plaats daarvan kunnen de inwoners wel zelf hun boom naar de gemeentewerf brengen (voor de Egmonders dan in Egmond aan Zee, Pieter Schotsmanstraat).
Wethouder Erik Bekkering uit over het hoe en waarom. ‘De risico’s op besmetting door het werken met contant geld, de grotere groepen kinderen tegelijk bij elkaar die toch dichter op elkaar komen dan gewenst is vormen een besmettingsrisico. Ook al is het buiten, de risico’s zijn er, zeker nu we in toenemende mate te maken hebben met de omikron-variant

Reactie op zondag 2 januari van R. Visser hierop: De bedoeling van de wethouder zal best goed zijn. Maar gaat dit niet een beetje te ver? Er zijn landelijke adviezen en maatregelen, Maar nu hebben we ook al een wethouder met verstand van virussen?
Ik heb nergens in de landelijke richtlijnen gelezen dat we geen contant geld mogen aannemen. Dat doe ik namelijk elke dag. Is ook al geruime tijd bekend dat gladde oppervlakken geen Corona overbrengen. Ik heb ook nergens gelezen dat we geen kerstbomen mogen verzamelen.

Kinderen die dichter bij elkaar komen? Ooit kinderen zien spelen op 12 meter afstand? En met welk nauwkeurig instrument bepaalt de heer Bekkering of buiten zijn een nieuw risico oplevert? Daarnaast ontneemt hij kinderen een leuke activiteit in een lastige en moeilijke periode. En ja hoor de eerste bomen zijn al achter in mijn plantsoen gedumpt.

En vervolgens adviseert hij iedereen om de kerstboom naar de Gemeentewerf te brengen. Oma lopend met een boom voor je neus? Of oom Bertus met een boom op de fiets? Dat is bizar. Nee dat wordt dus de auto. Vroem vroem NOx. En daarna mag ik mijn eigen auto weer helemaal uitzuigen etc. Het zal goed bedoeld zijn, maar bedilzucht kan ook te gek worden. Er is wat mij betreft iemand zijn gevoel voor realiteit in ieder geval op dit moment even kwijt. Natuurlijk wel een Voorspoedig 2022 gewenst.


Marijke Hottentot op 18 december 2021: Hallo redactie. Complimenten, hier lezen we elke week de Flessenpost en genieten daarvan. Het Egmondse dialect is ons dierbaar. Twee keer konden we (hebben geen facebook) het Lockdownjournaal van To en Gree zien en horen in de Flessenpost.
Wil u de volgende lockdownjournaals alstublieft ook plaatsen?
Knusse kerstdagen en groet.


Klaas Valkering op 17 december 2021; Ha John en Gerard.
Gefeliciteerd met jullie 50ste editie! Een mijlpaal, op naar de volgende 50.


Zondag 12 december schreef Frank M. Bak het volgende:
Beste redactie, Al enige tijd volg ik als “Derper” en mijn vrouw als import Egmonder de flessenpost met veel plezier en interesse. Nu verschijnen er in de flessenpost twee dames die in het Derps de lockdown en andere plaatselijke zaken min of meer op de hak nemen. Dit vinden mijn vrouw en ik zo leuk dat we dat aan u en via u aan de de beide “Derreper vraawe” willen laten weten. Wij hopen dat zij dit nog lang willen blijven doen, Lockdown of geen lockdown. Er zijn altijd voldoende stormen in glazen jenever in Derp om de dames stof voor hun gesprekje te geven.


Vrijdag 10 december 2021 schreef AMJM Visser met als onderwerp ‘Openbaar Toilet in Egmond aan Zee’ en titel ‘Kortzichtig’.
Bij het lezen van de column van Jan Houtenbos over het ontbreken van een openbaar toilet en de voorbeelden hiervan (de krul), vraag ik mij af hoe de dames zich hierop gaan redden…. Is het de bedoeling dat wij gymnastische toeren uit moeten halen of gaan proberen met een boogje te plassen? Het is waarschijnlijk dat dit alles vanuit een mannelijk standpunt is bekeken en dat de dames zoals altijd vergeten worden bij dit soort “oplossingen”. Dank hiervoor. (afbeelding urilift voor dames en heren, toegevoegd door redactie Flessenpost)


Vrijdag 10 december 2021; Johan Sombroek over ‘Verlaging frequentie GFT ophalen’
Ben het geheel eens met het artikel van Peter Klaver, wat een tijdje geleden in de media verscheen. Wij hebben ook al in zomer – en herfstmaanden aan één bak in de twee weken tekort, dan wordt één keer in de drie weken een probleem. Daarom heb ik het volgende plan opgesteld.
Het grasveld maakt plaats voor een tegelveld of, nog beter, door een asfaltvloer. Minder onkruid !
De planten, struiken en bomen in de borders worden verwijderd en ook vervangen door tegels en/of asfalt.
In de strook achter in de tuin worden geen bloembollen meer geplant en in het voorjaar geen bloemen meer gezaaid. Jammer voor de rustig voorbij peddelende fietsers op het rijwielpad, die het meestal prachtig vinden. Ook de bijen, andere insecten en vogels zullen het betreuren.
In de voortuin wordt ook alles verwijderd en betegeld. De voor het huis waaiende bladeren van de gemeentelijke bomen worden niet meer in de groene bak gedeponeerd, maar met een bladblazer de weg weer opgeblazen. Sorry buren!
In het kader van het in zwang zijnde gemeentelijke participatiebeleid kunnen de lezers van deze post participeren. Na de beslissing om het bovenstaande uit te voeren kan nog een zienswijze worden ingediend. En als dat nog niet voldoende is, kan men nog in beroep gaan bij de hoogste instantie in dit land. Het kan dan nog wel 10 á 15 jaar duren, maar voorlopig maak ik wel een GFT bergje achter op het erf. Gaat mijn plan wel door, dan kan de gemeente bij mij langs komen met de te organiseren rondleiding om te zien hoe om te gaan met de nieuwe GFT ophaalfrequentie.
PS: alle gekheid op een stokje, het bovenstaande is natuurlijk satire. Maar de invoering van de nieuwe frequentie is ook absurd, zeker als de gemeente het heeft over ”aan de slag met groen beleid”.


Zondag 5 december 2021: Frans Tijssens stuurde ons het volgende:
Ook dit jaar waren de knalwerkspecialisten er weer vroeg bij, helaas hadden de overledenen op de nabij gelegen begraafplaats er weinig aan. Wij wel, net als de vogels, katten en honden hadden we het genoegen van een halve nacht niet slapen, de heren worden bedankt.


Zaterdag 13 november 2021: Martijn Mulder reageert op de column van Peter de Waard ‘Met schaamrood op de Prins Bernardlaan’:
Helaas vergeet je dan nog de meest tenenkrommende.. De Anna van Burenlaan. Het arme kind heette immers helemaal niet zo. Ze heette Anna van Egmont en was daarnaast toevallig ook gravin van Buren. Lamoraal van Egmont, die prins van Gavere was, noemen we toch ook niet Lamoraal van Gavere?


Donderdag 9 september 2021: Reactie van Hans Berkhout, huisarts in Calgary op het verhaal over de gasfabriek geplaatst op vrijdag
Gastoevoer naar de plaatselijke bevolking was nauwelijks of niet beschikbaar tijdens WO2 in Egmond aan Zee
‘s Ochtends vroeg op 10 februari 1942 draaide Piet Schotsman (directeur van de gasfabriek) de gaskraan open zodat ik thuis -Trompstraat 7- in een warme kamer geboren kon worden rond 06.00 uur. Dit onder leiding van mijn vader Jan Berkhout, terwijl mijn moeder het eigenlijke werk deed. Tante Jo (Schotsman) was een vriendin van mijn moeder, en mijn vader was bevriend met Piet, via z’n werk als huisarts en ondergronds medisch werk.
Dokter Belogne had m’n vader (net afgestudeerd) gevraagd in 1939 om naar Egmond te komen. Hij had hulp nodig in z’n drukke praktijk.
Mijn vader vertelde mij o.a. dat hij had geprobeerd had het leven te redden van een neergestort(geschoten) vliegtuig bemanningslid, een Engelsman. Toen ik vroeg hoe het verder ging met die geallieerde militair, was het antwoord “die is in Egmond gebleven”.
Later in 1942 verhuisde ons gezin naar Zaandam waar m’n vader zijn eigen praktijk begon.


Donderdag 2 september 2021: Het reuzenrad ligt ingepakt en wel op de vrachtwagens. Tot volgend jaar?!
Eric Dullaart werkzaam bij het reuzenrad; “Bij deze willen wij iedereen van ‘Derp’ en daarbuiten bedanken voor de vele positieve reacties op internet, aan de kassa of als we gewoon door de Voorstraat liepen. Bedankt voor jullie steun. We zijn blij dat jullie van het reuzenrad genoten hebben en hopelijk tot volgend jaar!” (Foto: Eric Dullaart)


Donderdag 8 april 2021: Een gevoel van nostalgie
Geachte redactie,
Met heel veel plezier kijk ik elke keer uit naar uw flessenpost met nieuws uit Bergen en Egmond aan Zee. Toen ik dan onlangs las, dat een van de vertrouwde winkels, m.n. de drogisterij Palsma, ook het vertrouwde beeld in de Voorstraat van zoveel jaren, uit het straatbeeld gaat verdwijnen, bekroop mij een gevoel van nostalgie. Dat werd onlangs nog versterkt bij het zien van het filmpje van de Flessenpost van Egmond aan Zee uit de 60er jaren.
Daar kwamen ze weer voorbij, Mevr. Bosman van de kapper, aan de deur met de postbode, het adres waar wij gedurende 8 jaar , een maand in de zomervakantie boven de winkel logeerden. Met uitzicht op Bakkerij vd Schinkel, waarvan Mevr. vd Schinkel op het filmpje ook nog voorbij kwam, groenteman Bas, Mevr. Bes, van de winkel waar van alles te koop is voor het strandvermaak en zoveel andere plekjes, die de revue passeerden.
En gingen dan vaak het steegje door vanuit ons logeeradres naar melkboer Kager, en wat waren ze heerlijk de ijsjes , als toetje, even snel naar de overkant naar IJssalon Pravisani .
Dan heb ik het nog niet eens over het winkeltje van Annetje Belleman, pure nostalgie, al heel veel jaren geleden. En zo zou Ik nog zo lang door kunnen gaan……
5 jaar was ik destijds toen wij voor het eerst in Egmond aan Zee gingen logeren. En nu, ruim 65 jaren later, moeten we toch minstens een paar keer per jaar weer even naar het strand, lopen van Egmond naar Bergen, maar ook toch altijd even het weemoedige rondje door de Voorstraat nemen.
Vele jaren geleden, maakte Ik dan ook als herinnering aan al die mooie jaren, deze fotocollage. Wanneer ik dan ook vele keren per dag langs deze collage loop , die in ons trapgat hangt, koester ik nog steeds al die mooie momenten, en blik ook met veel weemoed terug naar de tijden van weleer, ons Egmond aan Zee. Herma Kooper

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers

Meer 'Rechter kolom':

Opgravingen in de jaren ’30

28 januari 2022

Het Slot en de gracht in de Hoef

Liefde bij de fontein - In 1933 verwierf PWN het terrein van het Slot op den Hoef te Egmond, voor een werkverschaffingsproject in de crisistijd. Een archeologische opgraving op het kasteelterrein volgde, onder toezicht van de heer H.J. van Elven, toenmalig PWN-beheerder van het Heemskerkse duingebied. Ook archeologen van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden werkten mee aan het blootleggen van materiaal van het kasteel.

Fotografie Rob Glas

28 januari 2022

Egmond op zijn mooist ....

Rob Glas: "Egmond op zijn mooist ....  Al heel wat jaren loop ik langs de kustlijn".

De Veteraan

28 januari 2022

Column van Dorien van Monuta Veerman

“Eens een marinier, altijd een marinier”. Zo sprak een kameraad zijn kameraad toe aan het graf. “Kameraadschap kent geen rang, stand of leeftijd”.

Vernieuw de ring N9 Alkmaar

28 januari 2022

Voor een betere doorstroming

Filmpje van ruim 8 minuten waarin Alexander Janknegt van Qlandex Design uit Heerhugowaard laat zien hoe de Alkmaarse ringweg (N9) beter kan doorstromen. Bij 3 minuut 35 is afslag Egmond in beeld. Aan de oost/zuidzijde zijn een aantal jaren terug alle kruispunten ongelijkvloers gemaakt. De westrand/noorzijde zou/gaat volgen. Kijk en oordeel zelf.

Receptie in Oslo

28 januari 2022

Janny Groot trouwde in 1962 met Bjorn Bjornsen in Oslo. Haar moeder nodigde iedereen uit om op de receptie te komen.

Adelbert VR1 zoekt versterking

29 januari 2022

Ook liefhebbers van gezelligheid op z’n tijd

Voor ons damesvoetbalteam bij Adelbert zijn we hard op zoek naar nieuwe leden! We zijn met een leuke groep meiden die graag beter wil worden en daarnaast ook liefhebbers zijn van gezelligheid op z’n tijd. Daarom hierbij een oproep voor meiden in de omgeving, met of zonder ervaring, die zin hebben om zich aan te sluiten bij ons team. Trainingen zijn op maandagavond en wedstrijden op de zaterdag. Wil je meer info of een keer meetrainen? Bel dan naar Milly Tromp 06 – 103 292 23

1 februari 1962

28 januari 2022

Wat gebeurde er 60 jaar terug in Egmond?

Wij tonen de vier pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 1 februari 1962.

Een Egmondia jeugdteam

21 januari 2022

Zo'n 30 jaar terug

Een jeugdteam van Egmondia zo’n 35 jaar terug.

Een jeugdlintje aanvragen kan tot 1 februari

21 januari 2022

Dus doe het snel!

Helden tussen de 6 en 18 jaar die een bijzondere prestatie hebben geleverd, kunnen een jeugdlintje krijgen. Dit moet aangevraagd worden voor 1 februari 2022. Het lintje wordt dan met de lintjesregen rond Koningsdag uitgereikt.

Egmonders zochten verbinding

20 januari 2022

Reacties op de fakkeltocht

Op woensdag 19 januari werd er in Derp een fakkel- en lichtjestocht georganiseerd. Hieronder wat reacties van deelnemers:

De kat op het….

21 januari 2022

Wie helpt mij aan verse vis?

De kat van Ome Willem? Geen idee eigenlijk, maar deze kat zat er wel helemaal klaar voor bij Willem's Vissuper.

De vuurtoren van Egmond aan Zee

21 januari 2022

Wie was J.C.J. van Speijk?

Egmond aan Zee heeft met haar witte vuurtoren een blikvanger van formaat. Ons oude vissersdorp kent een lange traditie als station voor scheepsbegeleiding en kustwacht. Op het land is de toren een trekpleister voor de vele toeristen die Egmond bezoeken. Sinds 1838 heet deze vuurtoren J.C.J. van Speijk monument. Wie was deze nationale figuur?

Mistbank rukt op door Piet Zwaan

14 januari 2022

Muur van 100 meter hoog

Piet Zwaan op woensdag 12 janauri 2022: Als ik bij de 1e paal omhoog ga zie ik hem al aan komen rollen. Een mistbank als een muur van 100 meter hoog.

Prinsessen in de Hoef

14 januari 2022

Ieder zichzelf respecterend dorp heeft ze

Egmond aan den Hoef breidde in de jaren ’50 en ’60 een klein beetje noordwaarts uit. Er ontstond een soort van ‘nieuwbouw wijkje’. Diverse prinsessen gaven hun voornaam aan deze lanen. Beatrix, Marijke, Irene en Margriet zagen zichzelf daar terug op de naamstraatborden. En er kwam zelfs een Oranjeplein! Bijgaande foto’s geven een blik op de beginjaren.

Oranje bak aan de weg

14 januari 2022

Plastic, metalen en drinkpakken verzamelen!

HVC leegde deze week voor de eerste keer de nieuwe containers voor plastic, metaal en kartonnen drinkbakken (PMD) in Egmond. De bak met de oranje klep lijkt een succes te zijn. Een kleine steekproef in de buurt laat zien dat 10 van de 11 huishoudens de bak ook daadwerkelijk aan de weg hebben gezet. Op de vraag hoeveel er per bak in zit en of de ‘kwaliteit’ van de inhoud goed is, zal nog blijken. Maar de gescheiden inzameling van plastic, metaal en drinkpakken (PMD) is gestart.

Opvallende advertentie uit 1962

14 januari 2022

Vergat zelf om sinaasappelen te eten?

Wie (sinas)appelen vaart, (sinas)appelen eet is het gezegde. Dat lijkt niet altijd op te gaan. Vermoedelijk is aan de 'standaard' advertentie van B. Duin & Zonen, die week in januari 1962, een extra tekstje toegevoegd. Deze toevoeging deed helaas de boodschap om vooral sinaasappelen te eten geen goed ....

Auto door brand verwoest

14 januari 2022

In Egmond aan den Hoef

In de nacht van maandag 10 januari is een auto door brand totaal verwoest aan de Guyotte van IJsselsteinlaan in Egmond aan den Hoef. Ook een deel van een schutting raakte door het vuur beschadigd. De auto was voor de gealarmeerde brandweer niet meer te redden. De oorzaak van de brand is onbekend.

Schaatsen op straat

21 januari 2022

Egmond aan Zee 1979

De winter van 1979. Zo’n heel beruchte strenge. Dat in maart nog steeds oud vuurwerk tevoorschijn kwam uit resten ontdooiend sneeuw. Dat er sneeuwstormen uit het oosten woedden met Siberische gevoelstemperaturen tot gevolg en sneeuwduinen van meters hoog. Dat het zo ijzelde dat er op straat geschaatst kon worden. En dit laatste werd mooi door de heer W. Dijkstra uit Egmond aan Zee met zijn Super8 camera gefilmd. Schaatsen over de Montgomerystraat. Én de vijver op het Burgemeester Eymaplein met haar fontein die maar water bleef spuiten. Wat een ijsberg dat werd!

Handballen bij Adelbert

14 januari 2022

"Stoppen als je ging trouwen"

Gerda Bommer - Diemeer stuurde ons deze foto van diverse teams van de handbal bij Adelbert. Deze foto is genomen op 29 april 1952. "Met de handbal waren de regels als je ging trouwen moest je stoppen. Net als met werken. Nu haast niet te geloven" aldus Gerda.

Sjef Kenniphaas

7 januari 2022

Kleurrijke nieuwjaarsplons

Sjef was natuurlijk op nieuwjaarsdag op het strand te vinden. Hij maakte deze foto's met als titel 'Kleurrijke nieuwjaarsplons'.

KNRM station Egmond redt 11 mensen in 2021

7 januari 2022

Jaaroverzicht 2021 met filmpje

In 2021 is er 30 maal beroep gedaan op de Egmondse redders en die hebben daarbij 11 mensen behouden aan wal gebracht. Gezien over het gemiddelde van de afgelopen 20 jaar, is het aantal inzetten bovengemiddeld, 30 t.o.v. een gemiddelde van 24 inzetten per jaar.

Harde wind en springtij zorgen voor kustafslag

7 januari 2022

Blijft een voortdurend punt van aandacht

Op bijgaande foto's van Ruud de Raadt is te zien, dat de harde wind van gisteren in combinatie met springtij (5 januari in de vroege avond), de duinrand achter het onderstel van Paviljoen 't Zilverzand (Egmond-Binnen) en daarnaast flink heeft doen afkalven. Deze foto's zijn op 6 januari (een uur of elf) gemaakt.

Johan zag abraham

7 januari 2022

Lekker met de trekker

Johan Groot, u weet wel de zoon van Nico en Knier, man van Lisa en vader van Emma is vorige week 50 jaar geworden. Omdat Johan al meer dan 25 jaar bij Loon- en Handelsbedrijf van der Oord werkt kwam de 'traditionele abraham' dit keer met de trekker. Deze werd, met trailer en al, in de voortuin geparkeerd. Proficiat!  

Deel ‘Flessenpost uit Egmond’ fiets verdwenen

7 januari 2022

Kratje met panelen weg

Vorige week is van de ‘Flessenpost uit Egmond’ fiets het kratje met de panelen verdwenen. De fiets stond geparkeerd aan de Egmonderstraatweg ter hoogte van het bord ‘Egmond aan Zee’. Wie weet waar het kratje gebleven is of heeft informatie? Mail even naar [email protected]

De herbouw van het Kasteel

7 januari 2022

Comité had in 1991 serieuze plannen

EGMOND - Onmogelijk! Dat is het eerste wat je door liet hoofd schiet bij het zien van de fundamenten van het Kasteel van Egmond aan den Hoef. Onmogelijk om een dergelijk monument —waar niet eens nauwkeurige bouwtekeningen meer van zijn!- in onze tijd vanaf de grond af te herbouwen. En toch wordt daar heel serieus over nagedacht. Niet door fantasten, maar door mannen van naam. De Egmonditis heeft vele inwoners van de fraaie woongemeenschap achter de blanke top der duinen aangestoken. Burgemeester E. J. Brommet geeft volmondig toe dat hij een van de eerste slachtoffers was en sindsdien alles doet om de 'ziekte' zo wijd mogelijk te verbreiden...

Nieuwjaarsdag 1995, van redding tot drama

7 januari 2022

Hans van de reddingboot Lauwersoog

Het nieuwe jaar was een paar uur oud toen de kustvaarder Nova 1 in zware storm een noodsein stuurde. Reddingboten van de KNRM en een reddingshelikopter van de Koninklijke marine werden gealarmeerd.

Egmond ‘verlicht’ 2022 in

7 januari 2022

Het was in Egmond niet anders dan elders in het land. Het vuurwerkverbod werd ‘massaal’ genegeerd. Ja, en als het dan toch wordt afgestoken kan je er het beste ook maar naar kijken!

Joop blies het jaar uit

7 januari 2022

In de binnentuin van de Prins Hendrik

Joop Lemmink, heeft met zijn zelfgemaakte alpenhoorn, op oudejaarsdag indrukwekkende muziek gemaakt in de binnentuin van de Prins Hendrik. De bewoners genoten van dit bijzondere tafereel. Joop zijn verhaal staat onderstaand in de tweede foto.

Open Kerk in Egmond aan Zee bevalt goed…

7 januari 2022

De Oud-Katholieke kerk opent op zaterdag 8 januari haar deuren voor individuele bezoekers. Tussen 2 en 5 bent u van harte welkom voor een moment van stilte of inkeer, om een kaarsje aan te steken en nog even bij de Kerststal stil te staan. Pastoor Joke Kolkman is aanwezig samen met een aantal vrijwilligers om iedereen te ontvangen. De huiszegen 20*C+M+B*22 wordt in een kort meditatief moment om half drie gewijd en vervolgens uitgereikt. De huiszegen kunt u boven uw huisdeur plakken en bedoelt een zegenbede te zijn voor iedereen die het huis in- en uitgaat. Dat Christus ons mag beschermen in het nieuwe jaar! Om half vier wordt de uitslag van de Driekoningenkleurwedstrijd bekendgemaakt. In de kerk houden we afstand. We vragen bij de deur om uw QR- code. U vindt de kerk in Egmond aan Zee, Voorstraat 112. Voor alle duidelijkheid: op zondag 9 januari is er (nog) geen dienst.

Beleef het gevoel van de halve marathon

31 december 2021

De officiële trailer van Le Champion in 2016

Bekijk hier de volledige officiële trailer als aankondiging van de 2017 editie van de Saucony Egmond Halve Marathon! Deze trailer moet je zien, moet je voelen, moet je meemaken! Zet je geluid aan en laat je meevoeren naar de uitdaging van Egmond en deel het met iedereen! Ga jij de strijd met de elementen aan? De Saucony Egmond Halve Marathon staat garant voor 21,1 km zwoegen en ploegen. Over asfalt en duinen. Dwars door mul zand en scherp helmgras. Klimmen op de Bloedweg en langs de Van Speijk Vuurtoren. En goede kans dat wind, regen en kou je het er niet gemakkelijker op gaan maken. Niet voor watjes dus… Is de halve marathon nog net iets te lang, maar wil je toch meelopen over het strand en door de duinen van Egmond? Kies dan voor de kwart marathon (10,5 km). Voor kinderen van 6 t/m 13 jaar is er de Egmond Mini Marathon.

Roland Stam

31 december 2021

'Best Photographer of the Year 2021'

De Egmondse fotograaf Roland Stam is 'Best Photographer of the Year 2021' geworden. Dit is een soort van oeuvre prijs omdat hij dit jaar zo'n 30 keer 'Fotograaf van de dag' was bij  de 'International Photography Leaders Group' (IPHG). Onderstaand wat winnend werk van Roland.

Stairway To Ringo in de winterstalling

31 december 2021

Waar duikt het paard straks op?

Het kunstwerk van het witte paard met het blauwe hondje, met de mooie naam 'Stairway To Ringo’ is tijdelijk niet te bewonderen. De gemeente heeft het weggehaald voor onderhoud en staat in de winterstalling. Het kunstwerk van Hellen van Meene dat vlak bij de ‘Blauwe Paal’ aan de Egmonderstraatweg stond maakt onderdeel uit van de fietsroute ‘de paardenparade’. Er is de afgelopen jaren echter al zo vaak schade toegebracht, dat er een nieuwe locatie wordt gezocht. Voorwaarde is dat het langs die ‘paardenroute’ is.

Even niet bijvoeren

31 december 2021

Iris onder dokters behandeling

Iris, de soms loslopende troetelpony in de Noord duinen, heeft wat lichamelijke malheur. De al meer dan 30 jaar oude dame is momenteel wat ‘aan de slappe’. De dierenarts is bij haar geweest en heeft wat prikken gegeven en medicijnen voorgeschreven. Ook zei de dierenarts dat Iris een tijdje niet bijgevoerd mag worden. Dus nogmaals de vraag om haar absoluut niet te voeren.

Rust zacht en in vrede Kees

31 december 2021

Kees Baaij is overleden. Kees, bekend als presentator van de inhuldiging van sinterklaas in de Hoef, de kinderplayback-show in het Dorpshuis en ‘Egmond op z’n Kop’. Die bij zijn voetbalvereniging Zeevogels jarenlang vele functies bekleedde, die veilingmeester was bij de Hoeverveiling maar ook die van Sint Adelbert. En deze opsomming zal verre van compleet zijn.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug