HomeAdverteerdersColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link

Deel

Reacties van onze lezers

Laat ons even weten wat je bezig houdt

Reacties van onze lezers

Geachte Redactie…

Wilt u reageren op artikelen van berichten? Heeft u ergens een mening over? Wilt u iets aanbieden, verkopen, kopen, vragen van ….
Laat het ons weten via: [email protected]


Voor wie het nog niet weet …. zaterdag 3 juni van 09.00 tot 14.00 uur is de grote rommelmarkt op het Kerkplein in Egmond-Binnen. Georganiseerd en ten bate van Muziekvereniging Eensgezindheid.


Aanvoerder Sven Vermeeren heeft afscheid van Zeevogels 1 genomen.  Hij heeft zo’n 250 wedstrijden voor het vlaggenschip van de Hoever voetbalvereniging gespeeld. Helaas kon Sven geen voetballend afscheid vieren. Hij liep op zondag 2 oktober 2022 een zware blessure op. In de thuiswedstrijd tegen Con Zelo probeerde de verdediger de bal binnen te houden en een botsing met de dug-out te vermijden. Hierbij bleef zijn standbeen staan en viel hij met zijn lichaam over dat standbeen. Zijn kniepees scheurde volledig af. ,,Een hard gelag”, vertelde de dertigjarige aanvoerder destijds gelaten. Het was zijn laatste actie voor Zeevogels 1 geweest. Op zondag 21 mei werd Sven door voorzitter Monica van Hemert in de bloemen gezet en kreeg ook nog een fotocollage. Van zijn ploeggenoten ontving hij een ingelijst en gesigneerd shirt.


Op zondag 14 mei is Egmondia voorzitter zijn Jan de Jong Erelid geworden van de Derper voetbalvereniging. Omroeper en verslaggever van RTV80, Kees Kager werd Lid van Verdienste. Op de foto de twee mannen met hun vrouwen en een deel van het Egmondia bestuur. Foto: Rob Glas


Op zondag 14 mei speelt Egmondia de laatste competitiewedstrijd op de Lange Plas. Om thuiswedstrijden aan te kondigen bezorgt Cor Kager al jarenlang de wedstrijdposters bij de diverse Derper ondernemers. Was het deze week voor het laatst of gaat Egmondia (onder eigen naam) nog op eigen bodem een nacompetitie wedstrijd spelen? Hoe dan ook … iedereen die de blauwhemden een warm hart toedraagt is van harte welkom om de wedstrijd tegen Sint Boys (aanvang 14.00 uur) bij te wonen. Ben je ook mooi op tijd voor de derde helft.
Foto: Annet Groot


In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 mei heeft een idioot of hebben idioten stenen rond een lantaarnpaal uit de grond gehaald en op de weg gelegd. Samen met een soort van plaat. Dit was op de kruising Egmonderstraatweg/Sportlaan/Voorstraat. Dankzij kordaat optreden van een voorbijganger en de politie is erger voorkomen. Wat bezielt je om dit te doen. Je moet er toch niet aan denken dat …..


De foto en het bericht over de opening van Bar Dancing Paal 38 aan het Pompplein heeft heel wat reacties opgeleverd. Het was in 1973 dus 50 jaar terug. Onderstaand een greep uit de reacties:

Pracht tijd meegemaakt. Heen en weer hobbelen tussen ’t Swintje en de Paal. Super gezellig altijd in de paal. Prachtige tijd. Toen was stappen in Egmond super. Dorp hoefde je niet uit. Ze kwamen naar Egmond toe om te stappen. Wat een tijd. Mooie tijden! Goeie ouwe tijd….. Heerlijke tijd. Kees Zwaan stond bij de deur.  Zo’n mooie tijd, zoveel herinneringen aan de Paal. Ik woonde toen nog in Amsterdam maar kwam gewoon samen met mijn broer op het brommertje richting derp. Prachtige tijd. Joke Krab en Ab wat hebben we het altijd gezellig gehad. We hadden een vaste tafel tussen de heren en dames WC. Ja dat vergeet ik niet meer. Er mocht echt niemand anders staan, hihi. Ik zie jullie nog zitten het was een super gezellige tijd voor ons wel hard werken maar ook heel gezellig ongelooflijk hoe snel alles gaat. En daar naast studio 17 was een mooie tijd. Mijn favoriete periode heerlijk gestapt in de paal. Zo gezellig altijd…..in die tijd kon je ook de 11 kroegen tocht doen! En eerste deun was ook altijd super. Dat was een soort van tweede thuis. Heel gezellig altijd. Op zondagmiddag zaten we te wachten op het muurtje tot we erin mochten! Ook met 30°graden hitte. Ach memories onze hele jeugd daar doorgebracht. Echt hé. Denk er zo vaak aan terug. Hahaha prachttijd met mooie herinneringen. Wat was het daar gezellig. Toen nog mooie muziektenten gezellige tijd. Jawel, vergane glorie. Zoiets komt nooit meer terug fantastische tijd. Nee die tijd komt zeker niet meer terug, alles kon toen. (26 april 2023)


Voor een Europese wedstrijd verblijft AZ altijd een nachtje in een Egmonds hotel. Na de winst op Anderlecht (na strafschoppen) op donderdag 20 april schrijft Rob Glas van De Zee: ‘Wat een avond …. AZ wint en ik vraag mij af of dat nou komt door het Egmondse strand en het snuiven van de zilte lucht. Ik liep even heerlijk langs de vloedlijn en de lucht was prachtig’.


Zorgcirkel Agnes meldt op donderdag 13 april 2023: Hoe bijzonder is het dat je na 45 trouwe dienstjaren op dezelfde locatie je pensioen gerechtigde leeftijd behaalt. Dit is collega Ina van de Giesen gelukt. Vanmorgen na mooie woorden in ontvangst te hebben genomen, verwend met prachtige boeketten, cadeaus en kaarten neemt Ina nu echt afscheid. Ina hééél hartelijk dank voor al jouw goede zorgen. Wat gaan we jou missen. Maar geniet vooral heel lang in goede gezondheid van je welverdiende pensioen. Het is je gegund.


De Protestantse kerk in de Egmonden schenkt alle Egmondse scholen tweeduizend euro. De diaconie geeft jaarlijks geld aan mensen en organisaties die dit hard nodig hebben. Voorbeelden zijn steun aan projecten tegen droogte in Afrika, slachtoffers van rampen zoals de recente aardbeving in Turkije en mensen die in ontwikkelingslanden bijvoorbeeld een school willen opzetten of een boerderij willen runnen.
De laatste tijd hoorden zij van scholen in Egmond aan Zee dat zij sparen voor bepaalde uitgaven die nodig zijn. Toen dachten ze: laten we dit jaar de donatie aan de Egmondse scholen geven. Waarom het doel niet een keer dichtbij zoeken in plaats van ver weg.
De PKN kerk schonk het geld onlangs aan de basisscholen De Driemaster en De Branding in Egmond aan Zee, De Kiem in Egmond aan den Hoef en De Windhoek in Egmond-Binnen (7 april 2023).


FliereFluiters Toneel speelde vorige week 4 avonden in Dorpshuis Hanswijk de klucht ‘Tel uit je winst’. Zoals altijd staan er acteurs op het podium maar daarnaast zijn er ook veel vrijwilligers actief en nodig achter de zogenaamde schermen. Daarom een heel terechte boodschap aan hen: “Tijdens de speelweek zijn het niet alleen de spelers die deze week fantastisch hebben gemaakt, want zonder deze toppers was het ons niet gelukt. Dikke shoutout naar onze niet Spelende-Leden en Helpende-Handen die ons hebben geholpen”!


Flierefluiters Toneel speelt op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart in Dorpshuis Hanswijk de voorstelling “Tel Uit Je Winst!”. Mis dit hilarische stuk niet! Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur of via www.flierefluiters-toneel.nl


Wow… wat een aanmeldingen voor de actie ‘Word Dorpsjutter’. Er kan echt niemand meer bij! Voor degene die zich hebben aangemeld tot zaterdag 18 maart a.s. Deze actie is een samenwerking van Gejut, Restaurant Natuurlijk en Vereniging Dorpsbelangen Egmond Parel aan Zee (17 maart 2023).


Eén waxinelichtje, één bosje bloemen, één potje met narcissen en één bakje violen. Geplaatst op een doorleefde houten picknicktafel. Het zijn de enige aanwijzingen die prijsgeven dat rond deze plek een 16-jarige dorpsgenoot om het leven kwam. Deze verschrikkelijke gebeurtenis vond plaats op maandagochtend 6 maart op de Voert in Bergen (9 maart 2023).


Woehooo! Bij Zorgboerderij De Klompenhoeve aan de Hoeverweg zijn de eerste lammeren van 2023 geboren. Op naar een mooi lammeren seizoen (2 maart 2023).


Vierhonderdtwintig personen erbij in 2022 ten opzichten van 2021 in de gemeente Bergen (NH) aldus het CBS. Zie de afbeelding voor de details. Details over Egmond zijn helaas niet bekend. (24 februari 2023).


Op woensdagavond kreeg de Egmondse brandweer een melding van een autobrand aan de Rooseveltstraat in Egmond aan Zee. Door de lekkende brandstoftank was de brand moeilijk te blussen. De geparkeerde auto is vermoedelijk opzettelijk in brand gestoken. Dat blijkt uit camerabeelden. Hierop is te zien dat een persoon die bij de auto staat snel wegloopt. De politie onderzoekt de zaak. (17 februari 2023)


Timmerdorp Egmond aan Zee 2023, de leukste week van het jaar voor de jeugd, is van maandag 7 tot en met donderdag 10 augustus. Het zal weer plaatsvinden in de duinvallei achter het oude gemeentehuis. De kinderen kunnen online ingeschreven worden op de site: https://timmerdorpegmondaanzee.nl/    (10 februari 2023)


Kom alvast in beweging en zet de data op de kalender! Voor je het weet loopt het al richting juni…
Wandel van 5 t/m 9 juni 2023 mee met de Avond4Daagse Egmond! (2 februari 2023)


ATTENTIE-ATTENTIE: Wegens omstandigheden komen wij niet meer naar Egmond-Binnen op het Kerkplein met onze viskar. Met de nieuwe Europese regelgeving kwam onze vergunning op de tocht te staan en heb ik op voorhand een andere standplaats gezocht (en gekregen in Wormer) voor het geval ik niet mocht terug komen in Egmond Binnen. Wij willen iedereen bedanken voor de jaren klandizie bij ons. Mvg Frank en Suus Molenaar (24 januari 2023).


Overslot maatschappelijk nuttig als kledingbank
Hoe ver moet je zoeken voor een onderkomen voor de kledingbank als je Overslot, met prima parkeervoorziening ter beschikking hebt. Eigendom gemeente, maatschappelijk nut, hoeft niet verbouwd en geen gedoe met horeca en kabaal en minimaal gebruik door een uitbater/uitbuiter. Kortom, Overslot wordt dan eindelijk nuttig en bespaart heel veel kosten. (Tekst Bern Roks, 13 januari 2023)


De in Brunssum woonachtige oud-Egmonder Paul was op dinsdag 20 december betrokken bij een verschrikkelijk gezinsdrama. Ina Jonker geeft een update voor de mensen die zich afvragen hoe het met Paul gaat:

Update 15 januari 2023: Mensen vragen hoe het met Paul gaat. Ik vind het lastig om daar antwoord op te geven. Het is een wonder dat hij dit overleefd heeft volgens de artsen. Als we kijken vanwaar hij vandaan komt vanaf 20 december gaat het al wat beter met Paul maar hij heeft nog een enorm lange weg te gaan. Bij Paul komt nu ook steeds meer het besef en de boosheid dat hij niks meer kan en het waarom. Medisch gezien gaat het ‘goed’ lichamelijk gewoon kut. Iedereen die Paul kent weet dat stilzitten en vervelen niet in zijn woordenboek voorkomt, en nu hij ook nog eens bijna niks kan zien kan hij weinig anders. De verschillende therapieën worden nu rustig opgestart omdat hij na zo’n therapie gewoon helemaal kapot is. Ook zeggen wij hem dat hij niet moet kijken naar wat hij niet kan maar vooral naar wat hij wel kan. Gisteren hebben Natas en Milan hem zien staan met behulp van een speciale tafel, dit kost hem super veel energie en kracht. De trots straalt dan van hem af. Zelf hoopt hij ver te komen en dat hopen wij natuurlijk ook. Hij is in goede handen en met zijn wilskracht zal hij heel ver komen. De oude Paul zal hij nooit meer worden. Lieverd, Jij bent Natas der rots in de branding en Natas die van jou. Ik ben trots op jullie kanjers! Paul jij hebt de mooiste engel op je schouder die jouw in je oor fluistert dat je moet doorzetten. Lieverds zet hem op en wij en nog vele andere mensen helpen jullie en staan jullie bij.

Update woensdag 4 januari: We komen net bij Paul vandaan met z’n allen want hij is natuurlijk jarig vandaag. We hebben met 11 man rond zijn bed gestaan (met uitzondering). Zijn kamer was mooi versierd, een vlaai voor de verpleegsters, vlaai op zijn werk. Het mooiste cadeau voor hem vandaag was dat hij eindelijk lekker gedoucht is.
Er is een gesprek met de arts geweest en medisch gezien kunnen ze niks met/voor hem doen. Het is nu wachten totdat het revalidatiecentrum plek heeft en dan kan het echte werk beginnen. Daar heeft hij ook nog een lange weg te gaan, maar hij is nog jong en kan ver komen. Of hij 100% de oude wordt kan niemand zeggen, maar Paul heeft de instelling om heel ver te komen.

Korte samenvatting: Zijn rechter hersenhelft is beschadigd waardoor hij links uitval heeft. Hij kan zijn linker lichaamsdelen niet bewegen. De kogel gaan ze niet verwijderen omdat de gevolgen groter zijn dan waar we nu mee te maken hebben. Zijn zicht is beperkt. Hij ziet alleen wat recht voor hem is en aan zijn rechterkant. Maar ook dat niet 100%. De neuroloog vind het een wonder dat hij dit na kan vertellen.

Over het drama op dinsdag 20 december 2022: De man die door de politie verantwoordelijk wordt gehouden voor het doodschieten van Gianna (14) in Brunssum, is zelf overleden. Dat bevestigt de politie. Na de schietpartij schoot Léon B. (39) zichzelf neer. Dinsdagavond 20 december zijn drie gewonden afgevoerd door een ambulance. Voor Gianna komt iedere vorm van hulp te laat; zij is dan al overleden.
Onder de gewonden bevinden zich de inmiddels overleden schutter Léon B. – een bekende van de familie – de 38-jarige moeder en 40-jarige stiefvader van het doodgeschoten meisje. Tijdens de schietpartij zijn naast Gianna nog drie kinderen in de woning aanwezig, meldt de politie. Deze kinderen zijn inmiddels door familie opgevangen.
De stiefvader ligt nog altijd met ernstige verwondingen in het ziekenhuis. Moeder is geraakt, maar inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.
Het is vooralsnog onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld in de woning. Er is forensisch onderzoek verricht in het huis van het gezin. Er zijn ook vijf getuigen gehoord. Tot een strafzaak zal het echter niet meer komen. Met het overlijden van Léon B. stopt meteen alle vervolging.

Buurtbewoners zijn verbijsterd, maar weten niet wat zich heeft afgespeeld en al helemaal niet wat de aanleiding was. Het gezin stond goed bekend. Moeder runde een kapsalon vanuit huis en de stiefvader werkte bij VDL in Born. Twee kinderen zitten op de basisschool en Gianna zat net als haar jongere broertje op de middelbare school.

Later in de middag zit een man huilend op een muurtje tegenover het huis. „Ik ken dit gezin, ik ben er kapot van. Ze deden geen vlieg kwaad. Gianna was een heel lief meisje, gewoon zo’n meid die met haar rugzak naar school gaat. Veel te jong om ooit iemand kwaad te hebben gedaan en die wordt dan gewoon uit het leven geschoten. De stiefvader is gewoon een fijne vent. Hij bakt bijvoorbeeld oliebollen voor de straat. Zo stonden ze in het leven. En dat is nu kapotgemaakt, voorgoed.” (6 januari 2023)


In de Voorstraat zijn afgelopen week de pmd afvalcontainers afgeleverd voor de woningen boven de winkels. Die bewoners willen dat niet, maar krijgen een half jaar bedenktijd. Als ze dan nog niet willen worden ze opgehaald. Tot die tijd blijven ze in de Voorstraat staan. Ziet er gezellig uit toch? (Tekst en foto Sjef Kenniphaas, 24 december 2022)


Op tijd opgeruimd… Net als je denkt zal dat wel goed gaan, komt het inderdaad goed. Deze mobiele wc, dranghekken en kabel horen nog bij de ‘glasvezelleggers’. Blijkbaar even neergelegd onder toeziend oog van Lamoraal van Egmont om later op te halen. Ze lagen er echter al even en dan bekruipt je heel langzaam het gevoel dat het misschien wel verstandig is om die zaken voor Oudjaarsnacht weg te halen. Dat vonden de mannen zelf blijkbaar ook, want net voor het weekend is de boel opgeruimd. Maar goed ook, anders zijn er altijd wel weer creatieve geesten die je willen ‘helpen’ met opruimen. (23 december)


Bericht voor iedereen die zijn/haar fiets bij de bushalte aan de Sabine Van Beieren in Egmond aan den Hoef zet. Bevestig deze ook aan die paal. Nu liggen er 3 fietsen in de sloot en dat is niet de eerste keer! Foto: Nathalie Peters Koopmans (16 december 2022)


Vandalisme, brandstichting, vuurwerkbommen en intimidatie…
Een aantal jongeren heeft weer nieuwe hoofdstukken toegevoegd aan het boek van de Egmonderstraatweg en omgeving. De politie/de wijkagent van Egmond Politie Noord-Holland – Noord Holland Noord weet wie de daders zijn. Ze komen uit de Hoef en uit Egmond aan Zee maar kunnen er weinig aan doen omdat ze niet op heterdaad betrapt worden…. Komt de politie na een melding? Ze zien de auto en lopen een paar meter de bosjes in en niemand ziet ze meer. Dapper.

Zaterdagnacht (4-12, 02:45) zware vuurwerkbommen en ze hebben gestaan/gesprongen op een auto. Grote financiële schade tot gevolg.
Vrijdagnacht (3-12, 23:45, en 02:10-03:15) zware vuurwerkbommen, lantaarnpalen gesaboteerd en de Brandweer Egmond aan Zee die strobalen moet blussen.
Zaterdagnacht (20-11) de schaftkeet van Stam En Co op z’n kant gegooid
Zaterdagnacht (13-11) zware vuurwerkbommen en ingebroken in geparkeerde auto. Ruim 1.000 euro schade.
Eerder: raam van een woning ingegooid
Elk weekend prullenbakken in de fik steken, WC/dixie afbranden, lantaarnpalen saboteren.
En dit is al 1,5 – 2 jaar aan de gang…

Heb je een vermoeden (of weet je) wie de daders zijn? Spreek ze er aub op aan.

Voel je je aangesproken? Doe wat nuttigers met je leven. Ga de kroeg in, ga afteren bij iemand thuis, zoek een vriendin (of vriend) of ga gewoon naar je bed om te slapen.
Het is niet stoer en vroeg of laat wordt je gepakt (door politie of…) Je wordt er niet beter van. Nu niet en in de toekomst niet. Met een strafblad kan je moeilijker werk krijgen later, zodat je triest blijft. Je omgeving vindt je een loser. Vinden de meisjes je ook niet leuk. Wordt je ongelukkiger, verdien je minder geld. Triest. Je hebt er uiteindelijk alleen jezelf mee.

Is het te laat voor inkeer? Nee hoor. Wat mij betreft kunnen jullie hier gewoon mee stoppen. Bewaar je vuurwerk voor oud en nieuw. Ga op een sport zodat je je energie kwijtraakt. Meld je aan bij het leger zodat je lekker (betaald!) in de bosjes kan verstoppen, met munitie kan spelen en je energie kwijt kan. Ze zoeken nog mensen.

En uiteraard mag je ook gewoon sorry zeggen.

Wat kan de Politie Basisteam Alkmaar doen? Ga in burger patrouilleren in de nacht. Investeer wat man/vrouw en tijd. Het patroon is goed te zien. Vrijdag- en zaterdagnacht tussen grofweg 01:30-03:30 Niet met normale politieauto aan komen rijden wat je op 500 meter al ziet. Ook de Gemeente Bergen NH mag zich aangesproken voelen. Niet alleen wijzen naar de politie bij structurele overlast.

Sander Eijlander (foto’s 1 tm 5 zijn aangeleverd) (9 december 2022)


Lieve vrienden, familie en bekenden van John Houtenbos (*05-03-1960 +24-11-2022),

Het plotselinge overlijden van John heeft ons allen diep geraakt. We zouden je graag willen vragen om herinneringen met ons op te halen over John. Dit mag van alles zijn. Een anekdote, een foto of wellicht heb je zelfs een video om te delen. Alle herinneringen zijn waardevol. Groot of klein. Wij zouden hier graag een fotoboek van maken: https://www.memori.nl/gedenkplaats/john-houtenbos

Patrick, Samira en Job (30 november 2022)


Op zaterdag 10 en zondag 11 december houden wij een garage sale op het Achterom 8 in Egmond aan Zee. Dit is van 10.00 – 14.00 uur en de garage is achter het huis op het pleintje. We hebben heel veel oude maar ook nieuwe kerstdecoraties. Ballen-lichtsnoertjes-kant en klare kerstkransen-bloemenkaarsen enz. eigenlijk teveel om op te noemen. Kom gezellig bij ons struinen en wie weet! Je vind er vast iets van jou gading. Groetjes van Ria en Thea (30 november 2022).


Zijn er Egmonders bij het WK voetbal in Qatar? Natuurlijk!


Eenden pullen in november! In de vijver van het Winkelmanplantsoen in Egmond aan Zee zwemt momenteel een eend met pullen rond. (18 november 2022; foto Jeroen van Rossum).


Angelique Stam-van Dasselaar zaaide begin oktober nog wat Purple Queen bonen op haar duinlandje. Onder het motto: ‘Met dat mooie weer weet je het maar nooit’. Afgelopen weekend kon ze weer plukken. En dan die mooie bloemetjes. Wie niet waagt wie niet wint; schrijft zij. (10 november 2022)


Voor een nieuwe voetbalclub geldt een nieuw tenue. Er moet een moeilijke keuze gemaakt worden, waarbij sentimenten een grote rol spelen. Lang heb ik erover nagedacht, maar met dit voorstel verwacht ik veel bijval.
Het frisse wit van de Egmondia broekjes verdient een betere plaats, de shirts worden wit.
Het stemmige zwart van de Adelbert broekjes wordt de kleur van de nieuwe broekjes.
Zeevogels moet genoegen nemen met de kleur van de kousen. De kousen worden zwart wit of helemaal wit.
Het probleem van de nieuwe clubkleuren is, lijkt mij naar tevredenheid van een ieder, opgelost. Groet, Leo Ranzijn (3 november 2022)


Derpers in Egmont – Op hun rondreis door het westen van Canada kwamen Clara en Kees Blaauboer het plaatsje Egmont tegen. Reden genoeg om daar een paar dagen rond te kijken. Het is een klein gehucht wat lokaal redelijk bekend is door de geweldige natuur en de Skookumchuck Rapids. Dit is een smalle doorgang in een “fjord” waar het water, en met name bij springtij, met enorme kracht doorheen wordt geperst wat prachtige plaatjes oplevert.

Het plaatsje dankt zijn naam aan het vergaan van een Engels zeilschip, de HMS Egmont, die op die plaats op de rotsen liep. Toen het gehucht in 1917 een postkantoor kreeg moest het ook een naam hebben. Dat werd Egmont omdat de rotspartij die er voor de deur ligt “point Egmont” werd genoemd na het vergaan van het zeilschip. (27 oktober 2022)


Trees Visser – Groot: Zondag 16 oktober was ik samen met mijn zus Margreet in Solingen naar een tentoonstelling van schilderijen van Erwin Bowien. Daar hing dit kinderportretje, geschilderd in Egmond aan den Hoef in de tijd dat prinses Beatrix geboren werd, 1937. Met toestemming van dhr. Ayech, beschermheer van de werken van Bowien, deel ik deze foto met de vraag of iemand weet wie dit kindje is? Wie herkent dit kindje, wie herkent zichzelf misschien? Reacties graag naar [email protected]  (20 oktober 2022)


Suzan Boom is woonachtig in het centrum van Egmond aan Zee. Zij vraagt zichzelf het volgende af ”Waarom kan ik dan niet kiezen voor géén PMD container maar gewoon behoud van de huidige situatie? Er is sowieso al meermaals aangetoond dat afval scheiden bij de centrale zelf de beste methode is. Én de gemeente geeft dit zelf als mogelijkheid. Snap ik het niet, of snappen zij het niet? (12 oktober 2022)


Een inwoonster van Egmond aan Zee meldt het volgende; Bizar. Ik had 3 harten met schelpen gemaakt voor op de graven van m’n familie in Egmond aan Zee. Vanmiddag waren ze alle 3 weg. Ik weet niet wanneer ze gestolen zijn maar ik vind dit echt walgelijk. (3 oktober 2022)


Wij, Gertie en Maartje Jaquet, vinden het zó leuk om samen te exposeren in Galerie De Kapberg, vlakbij Derp, onze geboorteplaats! Tussen het inrichten door moesten we natuurlijk effe een visje eten en de zee zien bij de werf. En een selfie maken voor de Vuurtoren!
Wie weet zien we bij de opening aanstaande zondag 2 oktober om 15:00 uur nog klasgenoten van De Ruyterschool (nu Obs de Driemaster) of vroegere buren uit de Wilhelminastraat … We zijn allebei geboren op nummer 7.  (30 september 2022)

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers

Meer 'Rechter kolom':

Wim Groen

26 mei 2023

Zo'n driehonderd zondagmiddagen op pad

Wim Groen zal het komende seizoen bij VV Egmond niet als verslaggever van Radio80 langs de lijn staan maar als toeschouwer. Zo heeft hij laten weten. Wim volgde zo’n vijftien jaar lang het eerste elftal van Zeevogels uit en thuis. Zo hield hij Egmonders, die niet in staat waren om de wedstrijd live te bezoeken, op de hoogte van het wel en wee van de Hoever voetbalclub. Het moeten totaal iets van 300 zondagmiddagen geweest zijn. Tijd om de koptelefoon en microfoon aan een ander over te dragen zo vond Wim. Het is nog onzeker of het programma ZondagSport80 ook in het nieuwe seizoen weer te beluisteren is. Naast Wim stopten ook Kees Kager (Egmondia volger) en Adri Wittebrood (de presentator in de studio) ermee. Bedankt heren namens vele Egmonders!

Jeugdkamp voor de jongste VV Egmond leden

26 mei 2023

Bij Sint Adelbert

Afgelopen week was er bij Sint Adelbert op ‘De Kwekerij’ het jaarlijkse Jeugdkamp. De jeugd van VV Egmond tot en met 12 jaar was lekker in de weer met voetbalclinics, AZ kijken in de kantine, spelletjes, pannenkoeken eten, dropping, penalty bokaal, slapen en nog veel meer. De deelnemertjes bedanken de organisatie. Het was top geregeld!

Nog één keer het Zeevogels shirt dragen

26 mei 2023

Gezellige drukte op Sportpark Hogedijk (met veel foto's)

Wat was het een gezellige boel op zondag 21 mei op Sportpark Hogedijk! De laatste thuiswedstrijden onder de vlag van Zeevogels voor het tweede, derde en vierde, in combinatie met de kampioenswedstrijd van het Akersloter Meervogels‘31 tegen het eerste elftal, maakte het tot een ware happening. Dat het vlaggenschip van de Hoever voetbalvereniging verloor was heel even zuur maar mocht al heel gauw de pret niet drukken. De speciale wedstrijdbal (met tekst) was geschonken door Ans en Peter de Waard. Aanvoerder Sven Vermeeren nam na 13 jaar spelen in Zeevogels 1 afscheid. Wim Groen stopte na 16 jaar als verslaggever van Radio80. Oases zorgde voor de muzikale omlijsting en zo waren er nog heel veel andere activiteiten op deze speciale dag op Sportpark Hogedijk. Via de onderstaande link zijn de foto’s die Monica van Hemert maakte te bekijken!

Ze staan er weer

26 mei 2023

De snoeikorven

De snoeikorven staan weer op verschillende plekken in de gemeente Bergen. De komende weken kunt u in deze korven uw snoeiafval kwijt.

Wat zijn uw sieraden, zilver, goud en munten waard?

24 mei 2023

Woensdag 31 mei in Dorpshuis Hanswijk

Woensdag 31 mei van 13.00 tot 17.00 uur komt taxateur David Knol weer naar Dorpshuis Hanswijk voor een taxatiedag. U kunt op deze dag sieraden, munten, goud, zilver, horloges, juwelen, streeksieraden, bestek, gouden tanden, antiek, zilver, enzovoorts laten taxeren. Alles waarvan u denkt dat het edelmetaal is kunt u laten zien. Bij een taxatie wordt eerst gekeken of er keurmerken aanwezig zijn. Anders kan er getest worden of iets van edelmetaal gemaakt is. Daarna wordt het object gewogen en wordt de prijs bepaalt. Soms kan het object meer dan edelmetaalwaarde hebben. Bijvoorbeeld bij historisch zilverwerk, juwelen met diamant of antieke sieraden. Desgewenst kunt u uw spullen direct verkopen. De betaling wordt dan ter plekke per bank gedaan. Vaak zijn mensen verbaasd over het hoge bedrag dat ze kunnen ontvangen. Nieuwsgierig hoeveel uw kostbaarheden waard zijn? Kom dan woensdag 31 mei voor een vrijblijvende taxatie naar: Dorpshuis Hanswijk, Hanswijk 1 in Egmond aan den Hoef

Nieuwe openingstijden Kledingbank Noord Holland Noord

26 mei 2023

Inbreng nodig van voedsel en kinderkleding

Kledingbank Noord Holland Noord, gevestigd aan de G. van IJsselsteinlaan in Egmond aan den Hoef, gaat haar openingstijden met ingang van maandag 29 mei wijzigingen. Vanaf die datum zijn zij alleen geopend op woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Drie dagen per week dus voor het aanleveren van kleding en dergelijke door donateurs en het halen van kleding door minima.

Noord Hollands Archief

26 mei 2023

Café 't Haasje

Op foto 1 is Café ’t Haasje te zien aan de Herenweg te Egmond-Binnen. Het jaartal is onbekend.

Woorden en uitdrukkingen uit ‘Derp’

26 mei 2023

De letter S (pagina 49 van 60)

Geïnspireerd door Jaap Eeltink verzamelde boekhandel Dekker en Dekker veel woorden en uitdrukkingen. Op initiatief van Piet Dekker werd er in 1998 een dialectgroep gevormd, die uit deze gegevens, aangevuld met eigen inbreng er een eenvoudig woordenboek mee samenstelden.

30 mei 1973

26 mei 2023

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in die dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 30 mei 1973. Met o.a. een opknapbeurt voor de speelplaats aan het Jacob Scholplantsoen, de plannen voor het Dorpshuis in Egmond-Binnen, een bedankje van Henk en Rita Gouda en nog veel meer …

Avondvierdaagse Egmond vanaf maandag 5 juni

19 mei 2023

Voorinschrijven is mogelijk

Op maandag 5 juni 2023 start alweer de tweeënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer. De routes zijn verdeeld over 5 dagen. Naar eigen keuze kan een ‘rustdag’ worden ingelast.

Het Regionaal Archief Alkmaar

19 mei 2023

De burgemeester trouwt in 1917

In 1917 trad de burgemeester van de gemeente Egmond-Binnen, Mr. P. van Sonsbeek, in het huwelijk met mw. Willy Hommes, een bekende altzangeres uit Groningen. Dit gebeurde te midden van vier echtparen die toen 50 jaar getrouwd waren. V.l.n.r. Anne Admiraal en Gert Tervoort, Maartje de Jong en Jacob van der Molen, burgemeester en echtgenote Van Sonsbeek, Neel Bes en Hein Bakker, Duif Pannekeet en Jan Liefting.

Langs de kust

19 mei 2023

Met een noordwestelijke wind wil er nog wel eens wat alg aanspoelen op strand. Dat was deze week ook het geval. Niets bijzonders, maar wel een leuk plaatje.

De vlag mocht uit

19 mei 2023

Niets is sterker dan dat ene woord

Het was er de dag voor: na de eclatante zege van Feijenoord kon je ook in de Egmonden op verschillende plaatsen de vreugde van de Feijenoord-supporters bijna proeven. Na lang wachten was het weer zo ver: de landstitel was binnen en dan mag de vlag uit!

23 mei 1973

19 mei 2023

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in die dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 23 mei 1973. Met o.a. Arie Visser is 25 jaar betrokken bij Egmondia, Old Inn wint het Egmonds zaalvoetbaltoernooi, VVV kantoor Egmond aan Zee geopend, Adelbert mag 30.000 gulden lenen, S. Genet opent de Witte Pomp en mogelijk wordt er een schaakvereniging opgericht door de nieuwe directeur van de Prins Hendrik Stichting.

Woorden en uitdrukkingen uit ‘Derp’

19 mei 2023

De letter S (pagina 48)

Geïnspireerd door Jaap Eeltink verzamelde boekhandel Dekker en Dekker veel woorden en uitdrukkingen. Op initiatief van Piet Dekker werd er in 1998 een dialectgroep gevormd, die uit deze gegevens, aangevuld met eigen inbreng er een eenvoudig woordenboek mee samenstelden.

Doneer in de collectebus van Kledingbank NHN

19 mei 2023

Aangemaakt bij Stichting Armoedefonds

Ook dit jaar heeft Kledingbank NHN een collectebus aangemaakt bij Stichting Armoedefonds. Hiermee hopen zij donaties binnen te krijgen, zodat zij schoenen, sokken en ondergoed voor kinderen kunnen kopen. Het bedrag wordt verdubbeld! Hoe werkt het? Doneer in de Kledingbank NHN collectebus bij Stichting Armoedefonds tot 30 mei 2023. Stichting Armoedefonds verdubbelt het bedrag en storten daarna het gehele bedrag op de rekening van Kledingbank NHN. Help jij ook mee?

Marja Bak – Aal

19 mei 2023

De laatste thuiswedstrijd van Egmondia

Snifff... De allerlaatste thuiswedstrijd van Egmondia 1. Het was een prachtige dag en ik genoot niet alleen van de voetbal maar ook van de locatie. Zo mooi... maar ja 't is niet anders. Heel veel sterkte voor velen die dit in hun hart meedragen, afscheid nemen doet pijn. Anderzijds weten we ook dat niet alles kan blijven zoals het is. Soms is verandering ook mooi en nieuw. Laten we optimistisch blijven en hopen dat de toekomst weer heel mooi spel en vooral ook plezier mag brengen. Nou tabé dan...

Ruud de Raadt

19 mei 2023

Slotgracht

De zon scheen en alles leek mooier. Leek, want zonder de zon is er ook veel moois te zien langs en op de Slotgracht. Menno Mors wees me op een wespennest. Meestal niet geliefd, maar daarom niet minder mooi.

Winderige, maar wel geslaagde Reddingbootdag

19 mei 2023

Belangstelling voor reddingwerkers als vanouds goed

En natuurlijk was er weer volop belangstelling voor de Reddingbootdag bij KNRM Station Egmond. Al het materieel stond uitgesteld, het was gezellig, maar het was ook best wel winderig met een 'hobbelige' zee. Dat betekende dat de 'meevaarders' op de reddingboot in de loop van de middag teleurgesteld moesten worden.

Avondvierdaagse Egmond zoekt vrijwilligers

12 mei 2023

Word jij verkeersregelaar?

Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 juni is de avondvierdaagse in Egmond. De organisatie geeft aan dringend behoefte te hebben aan vrijwilligers. En dan met name aan verkeersregelaars zonder wie dit evenement helaas niet door kan gaan. Wil jij ons helpen en lijkt het je leuk om voor een paar avonden gemachtigd te zijn om met slechts één gebaar het verkeer stil te leggen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]  Meld jij je aan als tweetal? Dan regelen we dat je samen wordt ingedeeld!

Waar Microben al niet goed voor zijn…

12 mei 2023

De 'microben' van kunstenares Louk van Meurs zijn blijkbaar een goede voedingsbodem voor bloemen. Deze tulpen doen het er in ieder geval prima op... Ze kleuren de zwarte microben aan de Sportlaan net iets fleuriger...

Het Regionaal Archief Alkmaar

12 mei 2023

De Jozefschool aan de Herenweg

Dit (inmiddels gesloopte) oude schoolgebouw op de foto’s aan de Herenweg te Egmond aan den Hoef stamt uit 1938. Het werd toen de jongensschool van de Rooms-Katholieke Sint Jozefschool. Van 1921 tot 1938 hadden de jongens samen met de meisjes in de klas gezeten aan de Slotweg, schuin tegenover de Kanunnikenhuisjes. Toen deze school te klein werd is dit pand aan de Herenweg gebouwd. Pastoor Nieveen van Dijkum drong er toen op aan om een aparte meisjes- en jongensschool te creëren. Deze situatie duurde tot 1960. Vanaf dat moment zaten jongens en meisjes weer gezellig samen in één klas.

Ingrid Groen

12 mei 2023

Oldtimers op het Pompplein

 Toerclub ‘Meer Uit’, afkomstig uit De Kwakel, bezocht afgelopen zondag tijdens een rondrit ook Egmond aan Zee. Op het Pompplein werd even gepauzeerd en de oldtimers trokken heel wat bekijks!

16 mei 1973

12 mei 2023

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 16 mei 1973. Met o.a. De eerste geslaagden in zwembad Egmond, Kleuterschool 'De Hanselaer' heropende in de Hoef, Kapsalon Bout opende tweede filiaal, Mevrouw Stam 50 jaar bij dominee Roobol en de Flierefluiters traden (toen ook al) op.

Woorden en uitdrukkingen uit ‘Derp’

12 mei 2023

De letter R (pagina 46 en 47 van 60)

Geïnspireerd door Jaap Eeltink verzamelde boekhandel Dekker en Dekker veel woorden en uitdrukkingen. Op initiatief van Piet Dekker werd er in 1998 een dialectgroep gevormd, die uit deze gegevens, aangevuld met eigen inbreng er een eenvoudig woordenboek mee samenstelden.

Marja Bak – Aal

5 mei 2023

Marja brengt Koningsdag in beeld

Marja Bak - Aal vierde Koningsdag in Egmond aan Zee. Zij schreef hier het onderstaande over en via de link kan je een impressie van deze mooie dag krijgen door de vele foto's en filmpjes die Marja deze dag maakte.

Karveel, de verpleegafdeling van Zorgcirkel Prins Hendrik, is op zoek naar:

5 mei 2023

Vrijwilligers die het verschil willen maken in de dag

Karveel, de verpleegafdeling van Zorgcirkel Prins Hendrik, is naarstig op zoek naar vrijwilligers die het verschil willen maken in de dag. Welke dag maakt hen niet uit, daarin is het flexibel. Ook als je een keer niet kan.

Lichaam van 78-jarige man gevonden

5 mei 2023

In Egmond aan Zee

Afgelopen dinsdag is In Egmond aan Zee het lichaam gevonden van de 78-jarige man die al enkele dagen was vermist vanuit Wassenaar. Dat meldt de politie. Een misdrijf sluit de politie uit.

9 mei 1973

5 mei 2023

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 9 mei 1973. Met o.a. verslag van de vliegreis van 'Bij Nacht en Ontij' naar Ierland, Voetbalvereniging Sint Adelbert bouwt nieuwe opstallen op hun nieuwe accomodatie, het popfestival voor Vietnam in de sporthal werd een succes.

Woorden en uitdrukkingen uit ‘Derp’

5 mei 2023

De letter R (pagina 45 van 60)

Geïnspireerd door Jaap Eeltink verzamelde boekhandel Dekker en Dekker veel woorden en uitdrukkingen. Op initiatief van Piet Dekker werd er in 1998 een dialectgroep gevormd, die uit deze gegevens, aangevuld met eigen inbreng er een eenvoudig woordenboek mee samenstelden.

De aftermovie over de lifesavers van straks

5 mei 2023

Bij de Egmondse Reddingsbrigade (ERB)

In de winter zijn de (jeugd)leden van de ERB voornamelijk te vinden in het zwembad. Onderstaand een filmpje van ruim 4 minuten die een indruk geeft hoe dat er dan aan toe gaat en voor ze zover zijn dat ze examen ogen doen. 

Visclub De Egmonden weer in actie…

5 mei 2023

Maar de vis liet het afweten

Afgelopen weekend was het weer zover: die eerste echte viswedstrijd op de Slotgracht werd gehouden in een best frisse omgeving. Maar een dikke jas en goede muts (of pet) op en je kunt toch aan de gang.

En het werd lente….

5 mei 2023

Voor een paar dagen dan in ieder geval

Na een koude Koningsdag volgde een vochtige vrijdag, vervolgens kwam er een zachte zaterdag en zalige zondag. Met het oplopen van de temperatuur zie je meteen dat alles tot leven komt, zowel mens als dier als boom en alles wat een beetje gedijt op lekker weer.

Moeder eend met kroost

5 mei 2023

Je raakt gewoonweg van je stuk

Tel je zegeningen. Moeder eend met een heel koppel jonge pulletjes. De vraag is hoeveel er over twee weken nog over zijn, maar daar moet je niet te veel over nadenken. Om met Dorus te spreken: je raakt gewoonweg van je stuk als je het ziet dat pril geluk...

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug