HomeAdverteerdersColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link

Deel

Reacties van onze lezers

Laat ons even weten wat je bezig houdt

Reacties van onze lezers

Geachte Redactie…

Wilt u reageren op artikelen van berichten? Heeft u ergens een mening over? Wilt u iets aanbieden, verkopen, kopen, vragen van ….
Laat het ons weten via: [email protected]


Overslot maatschappelijk nuttig als kledingbank
Hoe ver moet je zoeken voor een onderkomen voor de kledingbank als je Overslot, met prima parkeervoorziening ter beschikking hebt. Eigendom gemeente, maatschappelijk nut, hoeft niet verbouwd en geen gedoe met horeca en kabaal en minimaal gebruik door een uitbater/uitbuiter. Kortom, Overslot wordt dan eindelijk nuttig en bespaart heel veel kosten. (Tekst Bern Roks, 13 januari 2023)


De in Brunssum woonachtige oud-Egmonder Paul was op dinsdag 20 december betrokken bij een verschrikkelijk gezinsdrama. Ina Jonker geeft een update voor de mensen die zich afvragen hoe het met Paul gaat:

Update 15 januari 2023: Mensen vragen hoe het met Paul gaat. Ik vind het lastig om daar antwoord op te geven. Het is een wonder dat hij dit overleefd heeft volgens de artsen. Als we kijken vanwaar hij vandaan komt vanaf 20 december gaat het al wat beter met Paul maar hij heeft nog een enorm lange weg te gaan. Bij Paul komt nu ook steeds meer het besef en de boosheid dat hij niks meer kan en het waarom. Medisch gezien gaat het ‘goed’ lichamelijk gewoon kut. Iedereen die Paul kent weet dat stilzitten en vervelen niet in zijn woordenboek voorkomt, en nu hij ook nog eens bijna niks kan zien kan hij weinig anders. De verschillende therapieën worden nu rustig opgestart omdat hij na zo’n therapie gewoon helemaal kapot is. Ook zeggen wij hem dat hij niet moet kijken naar wat hij niet kan maar vooral naar wat hij wel kan. Gisteren hebben Natas en Milan hem zien staan met behulp van een speciale tafel, dit kost hem super veel energie en kracht. De trots straalt dan van hem af. Zelf hoopt hij ver te komen en dat hopen wij natuurlijk ook. Hij is in goede handen en met zijn wilskracht zal hij heel ver komen. De oude Paul zal hij nooit meer worden. Lieverd, Jij bent Natas der rots in de branding en Natas die van jou. Ik ben trots op jullie kanjers! Paul jij hebt de mooiste engel op je schouder die jouw in je oor fluistert dat je moet doorzetten. Lieverds zet hem op en wij en nog vele andere mensen helpen jullie en staan jullie bij.

Update woensdag 4 januari: We komen net bij Paul vandaan met z’n allen want hij is natuurlijk jarig vandaag. We hebben met 11 man rond zijn bed gestaan (met uitzondering). Zijn kamer was mooi versierd, een vlaai voor de verpleegsters, vlaai op zijn werk. Het mooiste cadeau voor hem vandaag was dat hij eindelijk lekker gedoucht is.
Er is een gesprek met de arts geweest en medisch gezien kunnen ze niks met/voor hem doen. Het is nu wachten totdat het revalidatiecentrum plek heeft en dan kan het echte werk beginnen. Daar heeft hij ook nog een lange weg te gaan, maar hij is nog jong en kan ver komen. Of hij 100% de oude wordt kan niemand zeggen, maar Paul heeft de instelling om heel ver te komen.

Korte samenvatting: Zijn rechter hersenhelft is beschadigd waardoor hij links uitval heeft. Hij kan zijn linker lichaamsdelen niet bewegen. De kogel gaan ze niet verwijderen omdat de gevolgen groter zijn dan waar we nu mee te maken hebben. Zijn zicht is beperkt. Hij ziet alleen wat recht voor hem is en aan zijn rechterkant. Maar ook dat niet 100%. De neuroloog vind het een wonder dat hij dit na kan vertellen.

Over het drama op dinsdag 20 december 2022: De man die door de politie verantwoordelijk wordt gehouden voor het doodschieten van Gianna (14) in Brunssum, is zelf overleden. Dat bevestigt de politie. Na de schietpartij schoot Léon B. (39) zichzelf neer. Dinsdagavond 20 december zijn drie gewonden afgevoerd door een ambulance. Voor Gianna komt iedere vorm van hulp te laat; zij is dan al overleden.
Onder de gewonden bevinden zich de inmiddels overleden schutter Léon B. – een bekende van de familie – de 38-jarige moeder en 40-jarige stiefvader van het doodgeschoten meisje. Tijdens de schietpartij zijn naast Gianna nog drie kinderen in de woning aanwezig, meldt de politie. Deze kinderen zijn inmiddels door familie opgevangen.
De stiefvader ligt nog altijd met ernstige verwondingen in het ziekenhuis. Moeder is geraakt, maar inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.
Het is vooralsnog onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld in de woning. Er is forensisch onderzoek verricht in het huis van het gezin. Er zijn ook vijf getuigen gehoord. Tot een strafzaak zal het echter niet meer komen. Met het overlijden van Léon B. stopt meteen alle vervolging.

Buurtbewoners zijn verbijsterd, maar weten niet wat zich heeft afgespeeld en al helemaal niet wat de aanleiding was. Het gezin stond goed bekend. Moeder runde een kapsalon vanuit huis en de stiefvader werkte bij VDL in Born. Twee kinderen zitten op de basisschool en Gianna zat net als haar jongere broertje op de middelbare school.

Later in de middag zit een man huilend op een muurtje tegenover het huis. „Ik ken dit gezin, ik ben er kapot van. Ze deden geen vlieg kwaad. Gianna was een heel lief meisje, gewoon zo’n meid die met haar rugzak naar school gaat. Veel te jong om ooit iemand kwaad te hebben gedaan en die wordt dan gewoon uit het leven geschoten. De stiefvader is gewoon een fijne vent. Hij bakt bijvoorbeeld oliebollen voor de straat. Zo stonden ze in het leven. En dat is nu kapotgemaakt, voorgoed.” (6 januari 2023)


In de Voorstraat zijn afgelopen week de pmd afvalcontainers afgeleverd voor de woningen boven de winkels. Die bewoners willen dat niet, maar krijgen een half jaar bedenktijd. Als ze dan nog niet willen worden ze opgehaald. Tot die tijd blijven ze in de Voorstraat staan. Ziet er gezellig uit toch? (Tekst en foto Sjef Kenniphaas, 24 december 2022)


Op tijd opgeruimd… Net als je denkt zal dat wel goed gaan, komt het inderdaad goed. Deze mobiele wc, dranghekken en kabel horen nog bij de ‘glasvezelleggers’. Blijkbaar even neergelegd onder toeziend oog van Lamoraal van Egmont om later op te halen. Ze lagen er echter al even en dan bekruipt je heel langzaam het gevoel dat het misschien wel verstandig is om die zaken voor Oudjaarsnacht weg te halen. Dat vonden de mannen zelf blijkbaar ook, want net voor het weekend is de boel opgeruimd. Maar goed ook, anders zijn er altijd wel weer creatieve geesten die je willen ‘helpen’ met opruimen. (23 december)


Bericht voor iedereen die zijn/haar fiets bij de bushalte aan de Sabine Van Beieren in Egmond aan den Hoef zet. Bevestig deze ook aan die paal. Nu liggen er 3 fietsen in de sloot en dat is niet de eerste keer! Foto: Nathalie Peters Koopmans (16 december 2022)


Vandalisme, brandstichting, vuurwerkbommen en intimidatie…
Een aantal jongeren heeft weer nieuwe hoofdstukken toegevoegd aan het boek van de Egmonderstraatweg en omgeving. De politie/de wijkagent van Egmond Politie Noord-Holland – Noord Holland Noord weet wie de daders zijn. Ze komen uit de Hoef en uit Egmond aan Zee maar kunnen er weinig aan doen omdat ze niet op heterdaad betrapt worden…. Komt de politie na een melding? Ze zien de auto en lopen een paar meter de bosjes in en niemand ziet ze meer. Dapper.

Zaterdagnacht (4-12, 02:45) zware vuurwerkbommen en ze hebben gestaan/gesprongen op een auto. Grote financiële schade tot gevolg.
Vrijdagnacht (3-12, 23:45, en 02:10-03:15) zware vuurwerkbommen, lantaarnpalen gesaboteerd en de Brandweer Egmond aan Zee die strobalen moet blussen.
Zaterdagnacht (20-11) de schaftkeet van Stam En Co op z’n kant gegooid
Zaterdagnacht (13-11) zware vuurwerkbommen en ingebroken in geparkeerde auto. Ruim 1.000 euro schade.
Eerder: raam van een woning ingegooid
Elk weekend prullenbakken in de fik steken, WC/dixie afbranden, lantaarnpalen saboteren.
En dit is al 1,5 – 2 jaar aan de gang…

Heb je een vermoeden (of weet je) wie de daders zijn? Spreek ze er aub op aan.

Voel je je aangesproken? Doe wat nuttigers met je leven. Ga de kroeg in, ga afteren bij iemand thuis, zoek een vriendin (of vriend) of ga gewoon naar je bed om te slapen.
Het is niet stoer en vroeg of laat wordt je gepakt (door politie of…) Je wordt er niet beter van. Nu niet en in de toekomst niet. Met een strafblad kan je moeilijker werk krijgen later, zodat je triest blijft. Je omgeving vindt je een loser. Vinden de meisjes je ook niet leuk. Wordt je ongelukkiger, verdien je minder geld. Triest. Je hebt er uiteindelijk alleen jezelf mee.

Is het te laat voor inkeer? Nee hoor. Wat mij betreft kunnen jullie hier gewoon mee stoppen. Bewaar je vuurwerk voor oud en nieuw. Ga op een sport zodat je je energie kwijtraakt. Meld je aan bij het leger zodat je lekker (betaald!) in de bosjes kan verstoppen, met munitie kan spelen en je energie kwijt kan. Ze zoeken nog mensen.

En uiteraard mag je ook gewoon sorry zeggen.

Wat kan de Politie Basisteam Alkmaar doen? Ga in burger patrouilleren in de nacht. Investeer wat man/vrouw en tijd. Het patroon is goed te zien. Vrijdag- en zaterdagnacht tussen grofweg 01:30-03:30 Niet met normale politieauto aan komen rijden wat je op 500 meter al ziet. Ook de Gemeente Bergen NH mag zich aangesproken voelen. Niet alleen wijzen naar de politie bij structurele overlast.

Sander Eijlander (foto’s 1 tm 5 zijn aangeleverd) (9 december 2022)


Lieve vrienden, familie en bekenden van John Houtenbos (*05-03-1960 +24-11-2022),

Het plotselinge overlijden van John heeft ons allen diep geraakt. We zouden je graag willen vragen om herinneringen met ons op te halen over John. Dit mag van alles zijn. Een anekdote, een foto of wellicht heb je zelfs een video om te delen. Alle herinneringen zijn waardevol. Groot of klein. Wij zouden hier graag een fotoboek van maken: https://www.memori.nl/gedenkplaats/john-houtenbos

Patrick, Samira en Job (30 november 2022)


Op zaterdag 10 en zondag 11 december houden wij een garage sale op het Achterom 8 in Egmond aan Zee. Dit is van 10.00 – 14.00 uur en de garage is achter het huis op het pleintje. We hebben heel veel oude maar ook nieuwe kerstdecoraties. Ballen-lichtsnoertjes-kant en klare kerstkransen-bloemenkaarsen enz. eigenlijk teveel om op te noemen. Kom gezellig bij ons struinen en wie weet! Je vind er vast iets van jou gading. Groetjes van Ria en Thea (30 november 2022).


Zijn er Egmonders bij het WK voetbal in Qatar? Natuurlijk!


Eenden pullen in november! In de vijver van het Winkelmanplantsoen in Egmond aan Zee zwemt momenteel een eend met pullen rond. (18 november 2022; foto Jeroen van Rossum).


Angelique Stam-van Dasselaar zaaide begin oktober nog wat Purple Queen bonen op haar duinlandje. Onder het motto: ‘Met dat mooie weer weet je het maar nooit’. Afgelopen weekend kon ze weer plukken. En dan die mooie bloemetjes. Wie niet waagt wie niet wint; schrijft zij. (10 november 2022)


Voor een nieuwe voetbalclub geldt een nieuw tenue. Er moet een moeilijke keuze gemaakt worden, waarbij sentimenten een grote rol spelen. Lang heb ik erover nagedacht, maar met dit voorstel verwacht ik veel bijval.
Het frisse wit van de Egmondia broekjes verdient een betere plaats, de shirts worden wit.
Het stemmige zwart van de Adelbert broekjes wordt de kleur van de nieuwe broekjes.
Zeevogels moet genoegen nemen met de kleur van de kousen. De kousen worden zwart wit of helemaal wit.
Het probleem van de nieuwe clubkleuren is, lijkt mij naar tevredenheid van een ieder, opgelost. Groet, Leo Ranzijn (3 november 2022)


Derpers in Egmont – Op hun rondreis door het westen van Canada kwamen Clara en Kees Blaauboer het plaatsje Egmont tegen. Reden genoeg om daar een paar dagen rond te kijken. Het is een klein gehucht wat lokaal redelijk bekend is door de geweldige natuur en de Skookumchuck Rapids. Dit is een smalle doorgang in een “fjord” waar het water, en met name bij springtij, met enorme kracht doorheen wordt geperst wat prachtige plaatjes oplevert.

Het plaatsje dankt zijn naam aan het vergaan van een Engels zeilschip, de HMS Egmont, die op die plaats op de rotsen liep. Toen het gehucht in 1917 een postkantoor kreeg moest het ook een naam hebben. Dat werd Egmont omdat de rotspartij die er voor de deur ligt “point Egmont” werd genoemd na het vergaan van het zeilschip. (27 oktober 2022)


Trees Visser – Groot: Zondag 16 oktober was ik samen met mijn zus Margreet in Solingen naar een tentoonstelling van schilderijen van Erwin Bowien. Daar hing dit kinderportretje, geschilderd in Egmond aan den Hoef in de tijd dat prinses Beatrix geboren werd, 1937. Met toestemming van dhr. Ayech, beschermheer van de werken van Bowien, deel ik deze foto met de vraag of iemand weet wie dit kindje is? Wie herkent dit kindje, wie herkent zichzelf misschien? Reacties graag naar [email protected]  (20 oktober 2022)


Suzan Boom is woonachtig in het centrum van Egmond aan Zee. Zij vraagt zichzelf het volgende af ”Waarom kan ik dan niet kiezen voor géén PMD container maar gewoon behoud van de huidige situatie? Er is sowieso al meermaals aangetoond dat afval scheiden bij de centrale zelf de beste methode is. Én de gemeente geeft dit zelf als mogelijkheid. Snap ik het niet, of snappen zij het niet? (12 oktober 2022)


Een inwoonster van Egmond aan Zee meldt het volgende; Bizar. Ik had 3 harten met schelpen gemaakt voor op de graven van m’n familie in Egmond aan Zee. Vanmiddag waren ze alle 3 weg. Ik weet niet wanneer ze gestolen zijn maar ik vind dit echt walgelijk. (3 oktober 2022)


Wij, Gertie en Maartje Jaquet, vinden het zó leuk om samen te exposeren in Galerie De Kapberg, vlakbij Derp, onze geboorteplaats! Tussen het inrichten door moesten we natuurlijk effe een visje eten en de zee zien bij de werf. En een selfie maken voor de Vuurtoren!
Wie weet zien we bij de opening aanstaande zondag 2 oktober om 15:00 uur nog klasgenoten van De Ruyterschool (nu Obs de Driemaster) of vroegere buren uit de Wilhelminastraat … We zijn allebei geboren op nummer 7.  (30 september 2022)

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers Reacties van onze lezers

Meer 'Rechter kolom':

Kennemer Wonen gaat gestaag door

20 januari 2023

Nu groot onderhoud Jacob Scholplantsoen en Beckmanlaan

Woningcorporatie Kennemer Wonen, volgens eigen zeggen de ’thuisgever’ van Noord-Kennemerland, blijft druk bezig in Egmond aan Zee. Na het verduurzamen van 58 sociale huurappartementen aan de Kennedyboulevard en 34 appartementen in de Duinstraat zijn nu het Jacob Scholplantsoen en de Dr. Wiardi Beckmanlaan aan de beurt. Meer wooncomfort, minder CO2 uitstoot en minder energieverbruik zo geeft het publicatiebord aan. Dat moet de bewoners aanspreken. Maar om dat te realiseren moet je wel even door wat overlast heen. Na het zuur komt het zoet zullen we maar zeggen.

24 januari 1973

20 januari 2023

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 24 januari 1973.

Nieuw bankje bij de Halve Maan

20 januari 2023

Lang gekoesterde wens in vervulling

Vorige week is een lang gekoesterde wens van Jeannette Van Leuven in vervulling gegaan. Jaren terug had ze om een bankje op de Halve Maan gevraagd bij de PWN. Dit omdat het lopen niet helemaal meer zo goed ging. Samen met andere ouderen die in het honden losloop gebied ook hun hondje uit lieten drinkt ze vaak daarboven gezellig een kopje koffie uit een thermoskan. Maar het realiseren van het bankje lukte niet erg vertelde ze ons. Marian Zwaan ging aan de gang en na vele mailtjes en telefoontjes is het na 2 jaar toch gelukt om medewerking van de PWN te krijgen. Dankjewel. Wij hopen dat ze tot in lengte van dagen van het mooie uitzicht mag genieten en het bankje haar naam zal dragen.

Het Regionaal Archief Alkmaar

20 januari 2023

Ontwerp nieuwe kapel Adelbertusakker

Rond 1925 werd er in Egmond-Binnen een ontwerptekening gemaakt voor een nieuwe kapel op de Adelbertusakker. Echter de kapel zoals hier afgebeeld zou er niet komen.

Woorden en uitdrukkingen uit ‘Derp’

20 januari 2023

De letter K (pagina 24 van 60)

Geïnspireerd door Jaap Eeltink verzamelde boekhandel Dekker en Dekker veel woorden en uitdrukkingen. Op initiatief van Piet Dekker werd er in 1998 een dialectgroep gevormd, die uit deze gegevens, aangevuld met eigen inbreng er een eenvoudig woordenboek mee samenstelden.

Egmond Wandel Marathon 2023

13 januari 2023

Tips van de boswachter voor deelnemers

De Egmond Wandel Marathon komt eraan! Op zaterdag 21 en zondag 22 januari kun je 10,5 of 21,1 km op één of twee dagen wandelen over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat. Boswachter Fred van den Bosch kent dit duingebied op zijn duimpje en heeft alvast een paar goede tips voor de deelnemers.

Team Flessenpost blijft strijdbaar

27 januari 2023

Tijdens Egmond Toernooi 2023

Verdachte van ‘duinmoord’ spreekt voor het eerst

13 januari 2023

Jent S. betuigt spijt

Voor het eerst sinds de moord op Alkmaarder Peter Langenberg heeft verdachte Jent S. (30) uit Egmond aan Zee zijn spijt betuigd richting nabestaanden.

Voor eeuwig en altijd

13 januari 2023

Een Adelbert-veteraan!

De voorbereidingen op deze laatste -en dus al bij voorbaat legendarische wedstrijd-, begonnen al weken geleden. Coach Hans wist door gebruikmaking van al z'n diplomatieke gaven de wedstrijd te verplaatsen naar 2e pinksterdag. Een prima dag. Zeker omdat deze dag de spelers na de training van zaterdagmiddag nog enige hersteltijd bood.

Jos en de negen kabouters

13 januari 2023

Een Binder sprookje

Negen nieuwe kabouters staan te trappelen om langs het Kabouterpad in de Schoorlse Duinen te pronken. Afgelopen jaar startte Patricia van Lieshout een geldinzamelingsactie om de kabouters te vervangen. Jos Apeldoorn uit Egmond-Binnen maakte deze kabouters van boomstammen uit de Schoorlse Duinen.

En ja hoor, daar liggen er weer een paar te water…

13 januari 2023

Geeft blijkbaar een kick?

Het is eigenlijk nauwelijks nog nieuws te noemen, maar er zijn blijkbaar lieden die geregeld langs de bushalte aan de Sabine van Beierenlaan lopen en dan elke fiets die daar nog staat in de sloot kieperen.

Het Regionaal Archief Alkmaar

13 januari 2023

Grenspalen Egmond: Deel 6 van 6: Fred Valkering

We gaan terug naar het jaar 1994. In het kader van de regeling sociale vernieuwing worden ter promotie van de gemeente Egmond kunstobjecten geplaatst bij de gemeentegrenzen, vervaardigd door Egmondse kunstenaars.

17 januari 1973

13 januari 2023

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 17 januari 1973.

Woorden en uitdrukkingen uit ‘Derp’

13 januari 2023

De letters I en J (pagina 22 en 23 van 60)

Geïnspireerd door Jaap Eeltink verzamelde boekhandel Dekker en Dekker veel woorden en uitdrukkingen. Op initiatief van Piet Dekker werd er in 1998 een dialectgroep gevormd, die uit deze gegevens, aangevuld met eigen inbreng er een eenvoudig woordenboek mee samenstelden.

Kledingbank Noord-Holland Noord moet (weer) op zoek naar nieuw onderkomen

6 januari 2023

Groei heeft ook zijn nadelen

Terugblikkend op het jaar 2022 laat het bestuur van Kledingbank Noord-Holland Noord (voorheen Kledingbank Egmond) weten dat ze weer op zoek moeten naar een nieuw onderkomen.

10 januari 1973

6 januari 2023

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 10 januari 1973.

Het Regionaal Archief Alkmaar

6 januari 2023

Grenspalen Egmond: Deel 5 van 6: Marianne Snabilie

We gaan terug naar het jaar 1994. In het kader van de regeling sociale vernieuwing worden ter promotie van de gemeente Egmond kunstobjecten geplaatst bij de gemeentegrenzen, vervaardigd door Egmondse kunstenaars.

Woorden en uitdrukkingen uit ‘Derp’

6 januari 2023

De letter G (pagina 20 en 21 van 60)

Geïnspireerd door Jaap Eeltink verzamelde boekhandel Dekker en Dekker veel woorden en uitdrukkingen. Op initiatief van Piet Dekker werd er in 1998 een dialectgroep gevormd, die uit deze gegevens, aangevuld met eigen inbreng er een eenvoudig woordenboek mee samenstelden.

UPDATE 2: Gewapende overval op Casino Prinsesselaan Bergen

4 januari 2023

Politie lost waarschuwingsschoten...

Dinsdag 3 januari rond 18.15 uur is een overval gepleegd op een casino aan de Prinsessenlaan in Bergen. De politie loste daarbij meerdere waarschuwingsschoten. Er zijn twee verdachten aangehouden. Er raakte niemand gewond. Politie doet onderzoek. Iets verdachts gezien? Bel direct naar 0900-8844. De 29 jarige Bergenaar Max die boven kledingwinkel Tally-Ho op de stationsstraat woont, filmde de agent die met getrokken pistool waarschuwingsschoten lost. Met de inzet van een helikopter en meerdere agenten op straat heeft de politie twee verdachten aangehouden. Politie liep met speurhonden door het dorp op zoek naar een derde verdachte.

Wie wordt Egmonder (v/m) van het Jaar 2022?

6 januari 2023

Laatste kans voor het aanmelden van genomineerden

Flessenpost uit Egmond wil graag een nieuw initiatief starten: de verkiezing Egmonder van het Jaar.

‘Ontmoet Event’ voor volwassenen

6 januari 2023

In sporthal de Enterij

Stichting Sport-Z organiseert samen met Organize2Move op woensdag 18 januari een gratis Ontmoet Event voor volwassenen. Van 10.00 tot 14.00 uur staat Sporthal de Enterij in Limmen in het teken van spel, plezier en elkaar ontmoeten. Iedereen uit Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo en de omliggende regio die ervoor open staat nieuwe mensen te ontmoeten en zin heeft in een gezellige dag kan zich aanmelden. Aanmelden kan via [email protected] of 06-53242995. Kijk voor meer informatie op www.sport-z.org/OntmoetEvent. Van speedminton en puzzelen tot 4 op een rij en Kubb; en diverse andere spellen staan op het programma bij het Ontmoet Event op woensdag 18 januari. Je beleeft gegarandeerd een leuke dag, waarbij je steeds weer andere mensen ontmoet omdat je steeds wisselt van tegenstander. Dit jaarlijks terugkerende event, waar steeds meer mensen in beweging worden gebracht, wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het sportakkoord van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. De activiteiten vinden plaats in sporthal de Enterij aan de Middenweg 3b in Limmen. Deelname is inclusief (gratis) lunch. Je kunt je zowel individueel als als team opgeven. Wil je graag meedoen maar voorzie je vervoersproblemen naar Limmen? Neem contact op met Kim ([email protected] of 06-53242995) en er wordt een passende oplossing geboden.

Brouwerij Egmond deelt haar warmte

6 januari 2023

Brouwen is namelijk als koken

In deze koude maanden is het niet voor iedereen weggelegd de kachel volop te laten branden. Daarom opent Brouwerij Egmond op brouwdagen haar deuren voor een ieder die graag even wil opwarmen. Brouwen is koken, dus op dinsdag tot en met donderdag is het in de brouwerij altijd lekker warm en het is natuurlijk zonde deze warmte niet te gebruiken. We openen daarom onze deuren op dinsdag tot en met donderdag in de maanden januari en februari van 10.00 uur ’s ochtends tot 14.30 uur ’s middags.

“Vogelen in Frankrijk”

6 januari 2023

Een lezing met beelden op zaterdag 14 januari

Op zaterdagmiddag 14 januari 2023 houdt de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland in samenwerking met PWN een lezing met beelden onder de titel: “Vogelen in Frankrijk”.

En toch moet er weer iets kapot…

6 januari 2023

Kan iemand dit nog komen uitleggen?

Het leek een redelijk rustige oudjaarviering, maar natuurlijk moest er toch weer iets kapot. Er zullen best nog andere zaken ook zijn gesneuveld, maar hiervan kregen we een beeld toegestuurd: de panelen langs de Slotgracht staan daar om bezoekers iets wijzer te maken over onze geschiedenis. Blijkbaar is er ook een categorie mensen (jongeren in dit geval) die weinig op hebben met geschiedenis.

Het laatste HVC rondje

30 december 2022

Voortaan andere vuilniswagen door de straat

HVC kwam op vrijdag 30 december voor de laatste keer afval inzamelen in de Egmonden. Diezelfde HVC nam het enkele jaren terug over van GP Groot. Nu neemt de BUCH Afvalverzameling het weer over van HVC. Op de foto de laatste HVC rit door de Wilhelminastraat in Egmond aan Zee.

‘Warme Nieuwjaarsduik’ als frisse start in 2023

1 januari 2023

Wind maakt het er nou ook weer niet meteen zomers op...

Oké, het waren zeker geen Siberische omstandigheden, maar om een half uur in je zwembroek te wachten tot je het water in mag, maakt het er niet zomerser op.

Bezoekersregelingen parkeren veranderen

30 december 2022

Per 1 januari 2023

De digitale bezoekersregeling verandert per 1 januari 2023. Ook veranderen de parkeerperioden, waarop moet worden betaald in Schoorl, Egmond aan Zee en Bergen aan Zee. Door de aanpassing sluiten de perioden, volgens de gemeente Bergen, beter aan op de parkeerdrukte.

Nieuwjaarsreceptie gemeente Bergen

30 december 2022

Maandag 9 januari om 19.00 uur in Zuiderduin

Afgelopen jaar ‘gemiddeld’ voor Egmondse redders

27 december 2022

In totaal 27 keer uitgerukt en 10 mensen veilig aan wal gebracht

Bezien vanuit het tienjarig gemiddelde is het jaar 2022 voor de Egmondse redders een 'gemiddeld jaar met 27 inzetten.

Rob Glas

30 december 2022

Ik spoel de dag weg met deze golf

Rob Glas van de Zee: "Ik spoel de dag weg met deze golf. Wat mag ik mij als mens bevoorrecht voelen om hier te lopen. Ik kan niet wachten om in 2023 weer foto's te maken voor iedereen die niet zomaar naar De Zee toe kan. Laat je familie en vrienden in je hart toe zonder daar iets van terug te verwachten .... Geniet van de momenten die je nog hebt en krijgt; dan ben je een rijk mens. Maak er iets moois van".

3 januari 1973

30 december 2022

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 3 januari 1973.

Het Regionaal Archief Alkmaar

30 december 2022

Grenspalen Egmond: Deel 4 van 6: Andrez

We gaan terug naar het jaar 1994. In het kader van de regeling sociale vernieuwing worden ter promotie van de gemeente Egmond kunstobjecten geplaatst bij de gemeentegrenzen, vervaardigd door Egmondse kunstenaars.

Geen gratis brood in Egmond aan Zee met kerst (1795)

23 december 2022

Uit het Regionaal Archief Alkmaar

Een overeenkomst uit 1795 waarin zeven bakkers uit Egmond aan Zee afspreken geen gratis meer weg te geven met de kerst. Een kort filmpje. Bron: Regionaal Archief Alkmaar

Paartijd voor rekel en moer

23 december 2022

Verliefde vos is luidruchtige lover

Een mannetjesvos noemen we een rekel, het vrouwtje is een moer. Tijdens de paartijd of ranstijd, van december tot februari, kan je de moeren ‘s nachts luid horen gillen tijdens de loopsheid. De rekels houden het bij een kort, drievoudig geblaf: waf-waf-waf. Wanneer de vossenman een geschikt vrouwtje gespot heeft, volgt hij haar als haar schaduw. Dit is dan ook hét seizoen bij uitstek om vossenkoppels te spotten. Met zijn strategie van nabijheid voorkomt de rekel dat kapers op de kust met zijn verovering gaan lopen. Ook ronddwalende vossen en vossengevechten horen onlosmakelijk bij de ranstijd.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug