Deel

Rekening komt weer bij de horeca

Voorlopig geen testen voor toegang meer

Rekening komt weer bij de horeca

Koninklijke Horeca is niet zo erg blij met het coronabeleid van dit (demissionaire) kabinet. Het kabinet wil het snel stijgende aantal coronabesmettingen tegengaan, door het ontmoedigen van samenzijn zonder dat de 1,5 meter is gewaarborgd.

Met ingang van 10 juli om 06.00 uur is een sluitingstijd van 00:00 ingevoerd in de horeca en blijft 1,5 meter afstand inclusief placeren overal verplicht. De belangrijkste extra maatregel is dat openstelling met testen voor toegang in de horeca voorlopig niet meer mag.

Blijkbaar vindt het kabinet het sentiment rondom de zomervakantie belangrijker dan het doel voor ogen te houden waar de restricties ooit voor in het leven geroepen zijn, namelijk de druk op de ziekenhuizen en de IC-capaciteit. Zolang die druk niet toeneemt, moet het kabinet geen maatregelen treffen voor de bühne, vindt KHN. ‘Wat ons betreft, is dit puur een cosmetische ingreep om code rood te omzeilen.’

Het kabinet heeft een niet te missen signaal afgegeven dat uitgaan met een coronatoegangsbewijs gerechtvaardigd is en dat de coronamaatregelen terecht zijn versoepeld. Daar komt het nu van terug. De rekening van deze blunder van de minister wordt bij de horecaondernemers gelegd. Nu mensen weer gewend zijn aan hun vrijheid, is het een illusie om te denken dat mensen elkaar niet meer gaan opzoeken. ‘De vraag is dus legitiem of het kabinet hiermee de daadwerkelijke besmettingen wil verlagen, of dat het ingegeven is om alleen minder positieve testen in de statistieken te zien’, aldus KHN.

En ze gaan verder: ‘Het is onbegrijpelijk dat de horeca keer op keer de sector is die aan het kortste eind trekt. Dit is echt de ‘easy way out’. Het probleem zit hem in het feit dat men zich niet meer aan de basisregels houdt, dat los je niet op met draconische restricties voor de horeca. We zullen met dit virus moeten leren leven, want we kunnen niet telkens terug naar een open-dicht-open scenario. Alleen door samen onze verantwoordelijkheid te nemen (overheid, horecaondernemers én ook gasten), kunnen we het coronavirus terugdringen. Horecaondernemers zetten zich in en zullen zich in blijven zetten om volgens de regels te werken en de volksgezondheid op nummer 1 te houden. Maar dan moet wel iedereen meewerken.’

‘De horeca wordt nu opnieuw opgeofferd omdat we niet willen dat Nederland code rood krijgt, terwijl er zorgtechnisch (nog) niets aan de hand is. De maatschappelijke druk gaat blijkbaar boven feiten. Gekker moet het niet worden! Haast is geboden en de onderste steen moet boven komen.’

Foto (redactie):

Straks wellicht weer nieuwe maatregelen om besmettingen te temperen. Wat blijft er – letterlijk – nog overeind in de horeca?

Meer 'Horeca':

Dan maar weer afhalen…?

3 december 2021

We zijn weer terug bij af?

Met de typisch Nederlandse avondlockdown zijn we weer helemaal terug bij af. De horeca kan geen 'avondeters' meer bedienen, dus worden in de drukste maand van het jaar alle zeilen (opnieuw) bijgezet om het afhaalmenu weer in het leven te roepen.

Gemor bij Koninklijke Horeca Nederland

3 december 2021

Niet de veroorzaker, wel de straf

De nieuwe maatregelen voor de horeca hakken er behoorlijk in. Ziet ook Koninklijke Horeca Nederland. Het blijft moeilijk te verteren voor de brancheorganisatie. 'We zijn niet de veroorzaker maar moeten wel de straf ondergaan.' Het is begrijpelijk dat de regering uitzonderlijke maatregelen treft met het oog op de volksgezondheid, maar de gevolgen voor de horecabranche zijn niet te overzien en dat terwijl de horeca niet de oorzaak is. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt het goed om te horen dat er nu serieus werk wordt gemaakt van een aanvulling op het huidige compensatiepakket. Daarnaast moet er volgens KHN een exit strategie komen om ons uit de crisis te krijgen.

OPINIE: Opnieuw samengeknepen billen voor de persconferentie

26 november 2021

Maatregelen in veel gevallen allang niet meer te volgen

Vanavond zaten we weer met zijn allen (toch?) te kijken en te luisteren naar de coronapersconferentie. Om te horen dat veel sectoren van de maatschappij eerder dicht moeten. Behalve de sector waar de meeste besmettingen vandaan komen: de scholen.

Café Het Slot sluit de deuren. Wat nu?

26 november 2021

Na lange tijd (even?) geen café meer in Egmond aan den Hoef

Eetcafé Het Slot in Egmond aan den Hoef sluit de deuren per 1 december. De zaak is verkocht en het is nog onbekend wat er met het pand gaat gebeuren.

Compensatie voor horeca onvoldoende, vindt KHN

26 november 2021

Waarom geen 100%?

Onlangs stuurde het kabinet een brief over extra steunmaatregelen in het vierde kwartaal. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is zeer teleurgesteld over de nieuwe steunmaatregelen voor bedrijven die worden geraakt door de nieuwe coronamaatregelen.

Proef Egmond editie voorjaar 2022 al uitverkocht

26 november 2021

In een recordtempo

De organisatie van Proef Egmond kijkt tevreden terug op de editie van zaterdag 20 november 2021. Zij schrijven: Wij willen onze Proef Egmond-gasten en Restaurant Natuurlijk, Eetcafé ’t Swintje, Restaurant Comer, Vis aan Zee, Het Wapen van Egmond, Beach Club Chill en PANCAKES Egmond aan Zee graag bedanken voor weer een mooie editie van Proef Egmond. De tickets voor de voorjaarseditie, op zaterdag 22 mei 2022, van Proef Egmond zijn uitverkocht. Dit gebeurde in een recordtempo van 26 uur. Heb je geen ticket? In het najaar van 2022 is er weer een mogelijkheid.

Brasserie de Bourgondiër Egmond gaat dicht

20 november 2021

Na zeer hectisch jaar

Een ongelukkiger start van een nieuw restaurant kan je je bijna niet voorstellen. Brasserie de Bourgondiër op de Boulevard gaat sluiten. Lees onderstaand over het hoe en waarom:

Restaurant d’Oude Clipper gaat sluiten

19 november 2021

Donderdag 30 december de laatste dag. En dan?

Arno en Elly Duijf hebben besloten om d’ Oude Clipper te sluiten. Zij waren sinds 2005 eigenaar van dit restaurant in de Smidstraat. In 2014 kwam daar het tapas restaurant Casa Paloma bij. Inmiddels is het pand verkocht. Het enthousiaste en bekende Egmondse horecapaar, eerder onder andere eigenaar van strandpaviljoen de Schelp, informeerden door middel van onderstaande brief hun gasten en vrienden.

Proef Egmond gaat komende zaterdag door

19 november 2021

Ondernemers hebben er zin in!

Proef Egmond is een evenement waarbij gasten een route volgen langs verschillende Egmondse restaurants. In elk restaurant krijgen de gasten een gerechtje met een bijpassend wijntje of biertje. Proef Egmond staat voor veel gezelligheid en lekker eten en drinken en is daarmee het perfecte dagje uit. Met maar liefst 553 dagen vertraging en 735 dagen na de laatste editie kan je op zaterdag 20 november genieten bij Restaurant Natuurlijk, Eetcafé ’t Swintje, Restaurant Comer, Vis aan Zee, Het Wapen van Egmond, Beach Club Chill en PANCAKES Egmond aan Zee.

‘Dring jouw persoonlijke keuze niet op aan de horeca’

15 november 2021

Toon meteen je QR-code en ID

Burgemeester Lars Voskuil en dorpswethouder Erik Bekkering waren afgelopen weekend 'on tour' langs de horeca bedrijven. Onder meer in Egmond. De burgemeester vraagt speciale aandacht voor de horeca die weer te maken krijgen met aangescherpte maatregelen. Samen met wethouder Erik Bekkering (Economische Zaken) bezocht hij zaterdagmiddag de horeca in de gemeente Bergen, dus ook in de Egmonden. Die bezoeken werden op prijs gesteld. “De veerkrachtige houding en positieve grondhouding bij de ondernemers vielen ons op”, zegt Erik Bekkering. “Door de ervaringen na 1,5 jaar corona zijn ze sterker geworden om met plotselinge verandering om te gaan. De vraag is nu hoe lang dit gaat duren en komen er wellicht nog meer maatregelen?” De eetgelegenheden zijn blij met het feit dat de horeca om 20.00 uur dichtgaat, want zo kan nog een volwaardige shift worden gedraaid. Aanvankelijk was er sprake van 19.00 uur. De natte horeca is hier natuurlijk niet blij mee. Burgemeester Voskuil is trots op de ondernemers die tot nu toe goed omgaan met corona. Volgens hem kan iedereen ondernemers het allerbeste helpen door mee te werken aan de regels waaraan de horeca en winkels vanuit Den Haag zijn gehouden. “Dus laat uit jezelf je QR-code en legitimatie zien als je binnenkomt, wacht niet tot er om moet worden gevraagd.” Gevraagd naar mensen die ervoor kiezen om zich niet te laten vaccineren of geen QR-code te laten zien, is de reactie van de burgemeester helder: “Ik respecteer de persoonlijke keuze van mensen om geen QR-code te hebben. Maar maak van jouw persoonlijke keuze niet het probleem van een restaurant of winkel die het hoofd boven water probeert te houden in moeilijke tijden. Door toch binnen te willen komen waar zij je niet toe mogen laten, dring je jouw keuze aan hen op waardoor zij in de problemen komen en dat is niet acceptabel.”

KHN: Geen sluitingstijd maar toegangsstop

5 november 2021

Betere spreiding van mensenstromen

Het kabinet doet er verstandig aan de sluitingstijd in de horeca om te zetten in een toegangsstop vanaf 24:00 uur. Het voordeel is dat op deze manier de uitloop wordt gespreid, waarmee grote drukte, onveilige situaties en grote groepen op straat worden voorkomen. Bovendien voorkomt dit het zogenaamde 'kroeghoppen' waar het kabinet zo bang voor is en krijgen horecaondernemers wel weer meer ruimte om tot de oorspronkelijke sluitingstijd te ondernemen. Door het slimmer inzetten van een bestaande maatregel kan de horeca onderdeel zijn van de oplossing.

En weer zijn er beperkingen voor de horeca

5 november 2021

Financiële steun langer nodig

Het kabinet wil het snel stijgende aantal coronabesmettingen tegengaan door onder andere het coronatoegangsbewijs (CTB) breder toe te passen én in meerdere sectoren door te voeren. Ook wordt de mondkapjesplicht weer ingevoerd in publieke binnenruimten, behalve op die plekken waar al verplicht op een coronatoegangsbewijs wordt gecontroleerd. Voor de horeca betekent dit concreet dat vanaf 6 november a.s. op het terras een coronatoegangsbewijs ook verplicht wordt; een symbolische maatregel die extra drukt op de dalende omzet door de reeds bestaande maatregelen. KHN pleit daarom voor een uitgebreid aanvullend steunpakket voor de horeca zolang er restricties gelden.

Unieke ondernemers voor Slotkwartier gezocht

2 november 2021

Publieke inschrijving gestart

Vorig jaar startte de gemeente Bergen met de herontwikkeling van het historische Slotkwartier in Egmond aan den Hoef. Nu is de zoektocht gestart naar unieke, creatieve en ondernemende exploitanten voor de panden aan de Slotweg 42 en 44 (Hoeve Overslot en voormalige woning). De inschrijving start op 8 november en sluit 5 weken later. Rijke historie Het Slotkwartier wordt een aantrekkelijke plek waar bezoekers komen om iets mee te krijgen van de bijzondere geschiedenis. Na jaren van planvorming is gestart met de herontwikkeling. De restauratie van de voormalige school en raadhuis is inmiddels voltooid. Deze hebben als cultuurhuis een belangrijke functie in het vertellen van de verhalen over het gebied en de rijke historie. Publieke inschrijving De selectie voor deze horecaondernemers wordt uitgevoerd via een publieke inschrijving. Hiervoor is een selectieproces opgesteld. Dit gehele proces staat in de “Selectieleidraad inschrijving Slotweg 42 en 44 Egmond aan den Hoef”. Deze kan worden gedownload op www.bergen-nh.nl/slotkwartier. In dit document staan bijvoorbeeld de gewenste functie, kijkdagen en indieningsvereisten beschreven. Voor vragen kunt u contact opnemen met projectleider John Holtrust-Westerbeek via [email protected]

Restaurant Westenwind wordt Jooi! Eten & drinken

5 november 2021

Met nieuwe eigenaren

Restaurant Westenwind (voorheen de Boei) op de hoek Westeinde/Voorstraat heeft nieuwe eigenaren en een nieuwe naam! Het zijn Jeroen Duijzer en Patricia Alecci. Onder het mom van “nu of nooit” hebben ze gekozen om de sprong te wagen. Een grote verbouwing zit er voorlopig nog niet in maar wat veranderingen, zowel binnen als buiten, zullen er wel plaatsvinden. Daarom zullen zij de komende 2 weken nog gesloten zijn met uitzondering van het ontbijt (7 dagen per week van 08.00-11.00 uur). Daarna bent u ook voor lunch en diner van harte welkom bij: Jooi! eten & drinken.

Er kan gechild worden

8 oktober 2021

Beach Club Chill is open

In augustus 2018 brandde ‘De Klok’ volledig uit. Ruim drie jaar later staat er een nieuw pand dat aan alle eisen van deze tijd voldoet. De nieuwe uitbaters gaan verder onder de naam ‘Beach Club Chill’.

En daar is ‘ie’ dan: Fjoertoer Blond

8 oktober 2021

Een speciaal biertje voor Egmonds evenement

Brouwerij Egmond brouwt dit jaar een speciaal Fjoertoer Egmond bier. Het Fjoertoer blond is verkrijgbaar bij de lokale supermarkten en wordt geschonken in diverse horeca en de hotels van de Zuiderduin Group tijdens de Fjoertoer Egmond op 26 en 27 november. De brouwerij en het proeflokaal zijn gelegen in Egmond aan den Hoef, waar een aantal wandelroutes langskomen tijdens de Fjoertoer Egmond. Met wie proost jij tijdens het Fjoertoer weekend met dit speciale biertje?

En de kermis zit er weer op…

8 oktober 2021

Nu weer een jaar wachten

De kermis van Egmond-Binnen zit er weer op. Op maandag waren de 'eerste laatste deuners' er al weer vroeg bij, maar dat gold niet voor iedereen. Na drie dagen feestvieren moest het op die laatste dag nog even op gang komen. Maar dat lukte. Het werden echt de laatste kreunen...

Beperkingen in horeca zijn meteen beperkingen in gastvrijheid

8 oktober 2021

Gezond verstand moet zegevieren

Na een inventarisatie van de horeca in Bergen en Egmond na het eerste coronacheck-weekend werd duidelijk dat de soep niet zo heet werd gegeten als die werd opgediend. Jules Steenis, bestuurslid/adviseur Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Bergen: ‘In verreweg de meeste gevallen ging het goed. In een paar gevallen zijn we het gesprek aangegaan en hebben we geprobeerd de ondernemers te overtuigen. Zij zitten het meest met het gevoel dat ze hun gastvrijheid moeten laten varen door steeds mensen te moeten vragen of ze zijn gevaccineerd, een testbewijs hebben of anderszins. Vervolgens krijgen zij de discussies met klanten voor hun kiezen. Daar zit eigenlijk de meeste pijn. De beperkingen zijn meteen beperkingen in de gastvrijheid.’ Hard handhaven zoals burgemeester Anja Schouten in Alkmaar aankondigde was er in onze gemeente niet bij. ‘Nog niet in ieder geval’, aldus Steenis, die in goed overleg met de gemeente probeert alle gemoederen wat bedaard te houden. ‘Veel horecagelegenheden zijn wel bezocht door boa’s, maar dat was meer om te kijken of het goed verloopt en of ze er allemaal klaar voor waren. Er is maar een heel klein deel van de ondernemers dat een probleem heeft met de (handhaving van) de coronacheck-app. Soms kunnen ze dat oplossen door mensen op een (verwarmd) buitenterras te laten eten. Ons standpunt vanuit KHN is: volg de regels. Maar dat het lastig is begrijpen we allemaal.’ Na het eerste weekend blijft Steenis nog steeds met bezoeken langs de ondernemingen proberen de kou uit de lucht te halen/houden. ‘We willen nier toch geen toestanden als in Utrecht? Bedenk voor jezelf: is het wijs om er keihard tegenin te gaan? Met een beetje geluk is het snel nog losser en zijn we weer af van die maatregelen. Het gezond verstand moet zegevieren lijkt mij. Laten we proberen oplossingsgericht te denken, zoals we in het begin van de coronacrisis ook ooit op het idee zijn gekomen om de terrassen uit te breiden. Dat biedt meer mogelijkheden voor zaken die wel kunnen. Als iedereen wat inschikkelijk is, komen we het verst.’ Voor de opties om bijvoorbeeld met polsbandjes te gaan werken is nog niet veel animo. Maar wat niet is kan komen. Steenis: ‘Cruciaal is wie het werk gaat uitvoeren en wie de controle gaat doen. De gemeente wil daar best aan meewerken, met een controlepost instellen bijvoorbeeld.’

Geen excessen in de Egmondse horeca

1 oktober 2021

Maar ook nog geen echte oplossing

Na het eerste weekend in de horeca met de coronacheck-app zijn geen gekke dingen gebeurd in de Egmondse horeca. De boa's hebben wel diverse ondernemers bezocht, maar voor zover bekend zijn er (nog) geen boetes uitgedeeld.

Jan met de Bellen overhandigt eerste ‘pale ale’

26 september 2021

Deel opbrengst bierverkoop voor onderhoud Slotkapel

Hij was het uiteraard aan zijn stand verplicht: Jan met de Bellen, de grondvester van de Slotkapel, moest nu zijn steentje bijdragen aan het onderhoud. En dus kwam hij, als ongetwijfeld fervent bierdrinker uit die tijd, met een originele oplossing. Een 'pale ale' speciaal gebrouwen door Brouwerij Egmond om te verkopen voor de Slotkapel.

Dit weekend gaat het gebeuren: coronacontrole

24 september 2021

...of toch niet?

Dit weekend is het D-Day voor onder meer de horeca. Vanaf dan moeten bezoekers worden gecontroleerd op huin vaccinatie, testbewijs of bewijs van 'al corona gehad'.

Kermis in Egmond Binnen

24 september 2021

Volgend weekeinde is het zo ver!

Nog één week en dan is het kermis in Egmond Binnen. Bij Cafe Tervoort gaan ze dat vier dagen vieren. Na overleg met de gemeente en politie hebben ze groen licht gekregen. Er komt een overkapping voor het café en zo kunnen ze 600 gasten ontvangen. Bij de deur word je gecheckt op een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud of een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor dit 18+ evenement.

Jaarbier XII – Weizen Dubbelbock

24 september 2021

Het meesterstuk van Sebastiaan Rafaèl Hoffmann

Op 4 december 1992 zag Sebastiaan Rafaèl Hoffmann het levenslicht. Als zoon van meesterbrouwer Albert Hoffmann was hij al vanaf jongs aan tussen de ketels van Brouwerij Maximiliaan in Amsterdam te vinden. Na het afronden van zijn middelbare school en vele baantjes verder kreeg hij een visioen en besloot in de voetsporen van zijn vader te treden. In de leer bij Brouwerij Egmond en een dag naar school in Rotterdam. De vele goede cijfers en uitstekende resultaten stemde vader tevreden en ook de praktische ontwikkeling bleef niet onopgemerkt. Sebastiaan boekte mooie resultaten.

Horeca nog steeds onder druk, steun hard nodig

10 september 2021

Alles uit de kast halen voor verlenging van steun na 1 oktober

KHN pleit voor verlenging van de coronasteun per 1 oktober en presenteerde daarom een steunbegroting voor de horeca aan Kamerleden. Bij de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer ging KHN onder het genot van ‘(G)een Haags bakkie’ met verschillende Kamerleden in gesprek over de financiële uitdagingen in de horeca na anderhalf jaar coronamaatregelen en welke steun er nodig is om de branche perspectief te bieden. De steunbegroting voor de horeca werd symbolisch overhandigd in een koffertje met een link naar Prinsjesdag en de kabinetsplannen voor komend jaar.

KHN: Sneller alles open en langer steun

27 augustus 2021

Branchevereniging zet lobby in voor steun in den haag

Recent kwam de Tweede Kamer terug van reces voor een coronadebat. Voorafgaand aan het debat heeft Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de woordvoerders van de fracties van input voorzien. KHN dringt bij de politiek aan op verschillende aanpassingen in het coronabeleid. Kort samengevat: sneller alles open en langer steun. In wat uitgebreidere vorm pleit KHN ervoor om per direct de beperkingen op sluitingstijden en entertainment los te laten. Ten tweede kunnen clubs en nightlife bedrijven met Testen voor Toegang eerder open dan november en moeten zij meer perspectief en steun krijgen. Ook moet Testen voor Toegang gratis blijven voor gasten en medewerkers. En tot slot is langere financiële steun voor de sector noodzakelijk, en dus verlenging van de steunpakketten na 1 oktober.

Coronamaatregelen betekenen vooral ‘zitten en genieten’

20 augustus 2021

OPINIE: waar is het wachten op eigenlijk?

Als een ding duidelijk is geworden in alle hectiek rondom steeds weer aangepaste coronamaatregelen is het wel dat er veel kan, mits je maar kunt zitten. Dan kun je zelfs met 70.000 mensen naar een Formule 1 wedstrijd kijken.

Koninklijke Horeca Nederland ‘not amused’

20 augustus 2021

Te weinig beweging in loslaten maatregelen

Demissionair premier Rutte en minister De Jonge hebben een pas op de plaats gemaakt. De beperkingen voor de horeca zoals het sluiten tussen 00:00 en 06:00 uur, geen entertainment, placeren op 1,5 meter afstand en het sluiten van de dansvloer, blijven in ieder geval tot 20 september gelden.

Ook zonder braderie is het een mooie drukke woensdagavond

13 augustus 2021

Drukte in Egmond bij mooi weer

Of het nu komt doordat veel winkels open zijn of gewoon omdat het weer eens lekker weer was, woensdagavond was het bommetje vol in Egmond aan Zee. Ook zonder dat de traditionele braderie er was.

UPDATE: Kunnen we nu eindelijk eens helemaal los?

13 augustus 2021

Wordt 1 november de nieuwe Bevrijdingsdag?

Na de persconferentie van vrijdag 13 augustus van premier Mark Rutte, samen met Hugo de Jonge, over de stand van zaken rond het coronavirus, was het duidelijk: als het aan hen ligt wordt 1 november de nieuwe Bevrijdingsdag.

Steun de eigen horeca

1 oktober 2021

Corona is nog steeds niet uit ons leven

Al zijn weliswaar de coronamaatregelen bijna van tafel, nu is er weer discussie over de controlemaatregelen. De een wil er niet aan, de ander doet het, maar niet van harte en de derde doet gewon wat er wordt gevraagd. Dat geldt net zo zeer voor de horecaondernemers zelf als voor hun klanten. Nu houden de steunmaatregelen sinds deze week op, dus ze hebben uw steun misschien nog wel meer dan ooit nodig. Want het is zeker niet zo dat het geld nu ineens tegen de plinten klotst. En dan zijn er ook nog die schulden die als een zwaard van Damocles boven hun hoofd hangt... We zijn er dus nog niet dus uw steun voor de lokale horeca is nog steeds nodig. Kijk hier voor het totale aanbod. Klik op www.horecabergen.nl voor een totaal overzicht en maak uw keuze. Eet smakelijk!

Personeelstekort in de horeca gaat steeds meer knellen

6 augustus 2021

Werken in de horeca is een feestje...

Het zijn uitzonderlijke tijden, niet in de laatste plaats voor onze horecaondernemers in Nederland. Na maanden gesloten te zijn geweest, zijn de meeste horecazaken weer open. En terwijl gasten staan te springen om een vers getapt biertje of weekendje weg, staan horecaondernemers te springen om nieuwe medewerkers.

Internationale kookavonden opnieuw groot succes

6 augustus 2021

In september weer de eerstvolgende kookavond

De succesvolle kookavonden bij PostaanZee zijn na de versoepelingen in mei weer van start gegaan met iets grotere groepen. Tijdens de gehele coronaperiode met zijn beperkingen zijn de kookavonden wel doorgegaan maar in kleine vorm. Dat werd toch wel als heel prettig ervaren. Zowel voor de gasten als ook voor de vrijwilligers koks die zodoende meer tijd hebben om contact met hun gasten te kunnen krijgen. Daarom is er besloten niet meer terug te gaan naar 50 maar naar maximaal 25 gasten per avond. De eerstvolgende kookavond staat gepland voor donderdag 9 september. En verder iedere tweede donderdag van de maand. Er is nog voldoende plaats voor 9 september. U kunt zich aanmelden bij PostaanZee tegen betaling van € 6,00. De avonden starten altijd om 18.00 uur met een inloop vanaf 17.30 uur. PostaanZee bevindt zich aan de Voorstraat 82a in Egmond aan Zee. Tel. 072-5822310

Zucht van verlichting?

30 juli 2021

Besmettingscijfers lopen weer terug, maar straks...?

Het zag er even heel beroerd uit voor alles en iedereen die het moet hebben van gasten, toeristen en andere manieren van mensen die bij elkaar komen. De besmettingscijfers schoten omhoog en nieuwe maatregelen - of het terugdraaien van versoepelingen - dreigden.

Horecatycoon Henk Sterk

30 juli 2021

Oud eigenaar van 't Rode Hert en de Kooperen Visch

Zijn stem draagt minder ver, de bulderlach is gedimd en zijn benen torsen zijn lichaam steeds moeizamer. De gezondheid is broos, maar het vuur gloeit in zijn ogen. Henk Sterk (74), voormalig eigenaar van café de Vrije Vogels, voelt zich ver na zijn pensionering nog altijd een horecadier. Zijn devies? ,,Zelf ondernemen. Nooit alleen de deuren openzetten en wachten tot de klant binnenkomt.’’

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug